Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• ceia
    őstag

Ez valóban meglepően értelmes ötletek tűnik az EU-tól, de mint mindig, most sem a mi érdekünkben lenne ez sem. Az EU attól tart, hogy a politikát számukra kedvezőtlenül befolyásolhatják az AI tartalmak úgy, hogy az embereket ellenük, az ő ideológiájuk ellen hangolhatják a politikai ellenfeleik. Még csak nem is az üzletről van itt szó, hanem a médiáról!
    Ugynakkor, tényleg fontos lenne valahogy jelezni, ha az emberek olyan, valóságosnak tűnő információt kapnak, ami pedig nem az. Legyenek megjelölve jól látható, nem rejtett módon az AI tartalmak, pl. egy logóval! A videók, zenék, képek, olvasható szövegek, és természetesen az online szolgáltatások.
    Nem hiszem, hogy ez különösebb nehézség lenne, vagy hogy nagyobb költésgekbe verné az ilyen tartalmak előállítóit, sem az oldalak üzemeltetőit.

Én csak attól félek, hogy ezt is úgy fogják megcsinálni, mint ahogy a sütiknél van. Nem csak informálni fognak, hanem kattintanunk is kell majd, hogy tudomásul vettük. Hát ezt már a sütiknél sem így kellett volna csinálni. Értem én, hogy a kattintgatással akarják elvenni a kedvünket a sütik megtagadásától, de a cél nem ez volt, a feladatot tehát nem jól végezték el. Sajnos egyre kevesebben igényesek a munkájukra, vagy tévesen értelmezik, mi is lenne a munkájuk.

Armagedown: Én a sütik elfogahatóságát azért nem nevezném bürokratikus semminek, nagyon is fontos dolog, csak nem jól van megcsinálva. Jobb lenne, ha a böngésző intézné ezt, az én beállításomnak megfelelően. Nem a third partyra gondolok, ami van is, hanem amit állandóan kérdeznek az oldalak. Ezt is kezelhetné a böngésző, vagy akár bővítmény, bár jobb lenne a böngésző. Nem lenne egy nagy varázslat. :U

Új hozzászólás Aktív témák