Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• ‘AI system’ means a machine-based system that is designed to operate with varying levels of autonomy and that may exhibit adaptiveness after deployment, and that, for explicit or implicit objectives, infers, from the input it receives, how to generate outputs such as predictions, content, recommendations, or decisions that can influence physical or virtual environments".

Innen.

Körbe van írva, hogy pontosan mit tekintenek AI rendszernek. Ha esetleg tudnál (de nem fogsz...) hozni egy konkrét példát, ami szerinted "AI rendszer" de a fenti definíció szerint nem az, akkor az sokat segítene megértenem a problémádat...

"Ha esetleg tudnál (de nem fogsz...)"

Innentől kezdve nincs értelme bármit is írni. Aki előre látatlanba minősíti a másik embert, tudását, képességét, azzal nincs igazából miről beszélni. DE azért lásd kivel van dolgod, megpróbálom:

Érdemes megvizsgálni a fogalmi elemeit annak, amit idéztél, rajzold fel halmazokba, vedd figyelembe a feltételes megfogalmazásokat, és utána szerintem látható, hogy a fogalom alapján szinte bármi lehet AI, meg annak az ellenkezője is. Épp ez a gond a fogalommal. Nem az a kérdés, hogy melyik AI nem fér bele a definícióba, hanem az, hogy melyik rendszer minősül ez alapján AI rendszernek. Erre a kérdésre adott válasz az, ami meghatározza az AI Act hatályát. Ha pedig ez a válasz nem egyértelmű, akkor az AI Act hatálya sem az.

Új hozzászólás Aktív témák