Hirdetés
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lazio1974
csendes tag
Szerintem itt is van revo topik, ezt ott kellene megkérdezni...
Bocsánat, rossz topikba írtam
-
kakuk.tamas
addikt
-
Lazio1974
csendes tag
Erről tudtok valamit? Mi lehet az oka? Nekem nincs Facebookom, nem tudok ránézni a kitiltottak csoportjára.
https://www.blikk.hu/gazdasag/penz/revolut-szamla-magyrok-hozzaferes/4xl1vh0 -
syIex
nagyúr
-
Kasya
nagyúr
-
Sanraith
aktív tag
Samsung kuponkunyeráló
620ig nagyon könnyen le lehet vinni LIVEGALAXYZ kóddal (25% kedvezmény, nem összevonható.)
Több másfajta (nehezebben hozzáférhető) kuponnal + készülékbeszámítási akcióval + banki cashbackkel elvileg lejebb lehet vinni. -
Shurycen
tag
Sziasztok, hol tart most ez, van sansz Fold8 Ultra 256GB-re 500k-ért?
-
adamklark
senior tag
Na végre megérkezett mai nap. Egy kis agyvérzés után remek banki appok miatt (német hülyeségek, postai levél kell új jelszóhoz nem vicc ) sikerült majdnem mindent átvinnem. Holnap tesztelés
-
Sanraith
aktív tag
Gondolom a qi2 szabványnak nem része hogy mennyi extra helynek kell a karika körül lennie. Így a korong alakú kiegészítők működnek, a négyzet alakúak pedig nem.
Köszönöm a kommentet, így figyelmesebben választok majd ha mágneses kiegészítőt nézek.
-
sohajda90
aktív tag
Jó azért tegyük hozzá, hogy a MagSafe produktumok kifejezetten iPhone-okhoz fejlesztett kiegészítők, így bármilyen jellegű más telefonnal való kompatibilitás örvendetes, de nem elvárható...tudom, a Magsafe is sima Qi2 szabványon megy, de a mágnesek elhelyezése a készüléken belül stb. Apple sajátosság, Samsung design-nal (oszlopos kamera sziget, legalább 3 egymás alatti optikával) abszolút nem kompatibilis, nem véletlen, hogy a Samsung nem is rakja a mágnest a készülékeken belülre, mert nem tudja úgy rakni, hogy jó legyen...
-
xedamen
senior tag
Valóban, még jó hogy tavaly vettem jó minőségű qi2-es powerbankot az iPhone 17 Pro-hoz egy vagyonért
-
harry3
őstag
Ennél már csak az a viccesebb, ahogy a Samsung a gyári powerbanknál megoldotta, hogy úgy van megemelve és kivágva, hogy ha rácuppantod, akkor rálóg a kamerára.
Nem tudom, hogy gondolták, de borzasztóan zavaró és kellemetlen bármilyen mágneses kiegészítőt használni… -
xedamen
senior tag
A gyári MagSafe-s kemény átlátszóhoz is jár, de én (még) nem tettem fel.
Nekem is az volt a fura, hogy fél órája nyomogattam amikor eszembe jutott, hogy basszus még ki se nyitottam.

Gyorsan megnéztem rajta egy ~10 perces YouTube videót, kicsit fura tartani, de ez gondolom minden foldable sajátossága, nincs hozzászokva az ember kézfeje, hogy ennyire szétfeszítse az ujjait.
Egyébként Dolby Atmos sound gyárilag nincs unable-ve, azt érdemes a menüben bekapcsolni.
Vagy a Fold 8 Ultrában van rossz helyen a töltő vagy a gyári Samsung karbon tok lett elmérve, de semmilyen magsafe tartozék nem cuppan fel a kamera bar miatt, csak ferdén
-
Magicmaan
junior tag
Nekem is az volt a fura, hogy fél órája nyomogattam amikor eszembe jutott, hogy basszus még ki se nyitottam.

Gyorsan megnéztem rajta egy ~10 perces YouTube videót, kicsit fura tartani, de ez gondolom minden foldable sajátossága, nincs hozzászokva az ember kézfeje, hogy ennyire szétfeszítse az ujjait.
Egyébként Dolby Atmos sound gyárilag nincs unable-ve, azt érdemes a menüben bekapcsolni.
Köszi, bekapcsoltam a dolbyt.
Azt veszem észre, hogy ezen a külső kijelzőn simán elvagyok én is
Hihetetlen jó ez a kütyü, rég éreztem ilyet! -
doongoo
addikt
-
gabenh
tag
-
sohajda90
aktív tag

-
HDwin
újonc
nézd meg, hátha nálad is van ilyen frissítés:
2026-08-03 11:16:04 CEST (UTC+02:00)A csomag a logisztikai raktárba beérkezett (Vecsés - Magyarország)
sőt, a gls is jelezte, hogy holnap megkísérlik kézbesíteni. szóval halad ez, csak lassan
-
adamklark
senior tag
Jött egy email hogy holnap várható, kíváncsi leszek. KB 2 városra van tőlem.
-
HDwin
újonc
-
gabenh
tag
Nekem még mindig azt írja a csomagkövetés, hogy a
Samsung raktárában vár elszállításra (Gány - Szlovákia) -
Magicmaan
junior tag
A gyári karbon tokkal adtak két tükröződésmentes fóliát is a külső kijelzőhöz, fel is raktam, nagyon király, így külső és belső kijelző is tükröződésmentes.
Nyomkodom 20 perce, és utána már a régi telefon forma a fura 😀
-
Magicmaan
junior tag
Pfú ez nagyon brutál, megjött a Fold 8. Telitalálat a forma, minden. Aztaaa!
-
blueye
veterán
Jó ezt olvasni, nekem is ez jönne de a GLS még nem is hallott róla.
-
sohajda90
aktív tag
Na megjött, most nyitottam ki a csomagot.

Hát annyit mondhatok, hogy miután Samsung store-ban láttam a grafit, lila és krém színeket, nem bántam meg, hogy a pisztáciát választottam, nagyon jól áll ennek a készüléknek ez a szín!
-
syIex
nagyúr
Ez persze ilyen, kinek melyik a jobb és kézre később.

Engem lehet a madgzagok zavartak be és amiatt nem tudtam jól rá fogni, de nem hinném. -
Beantech
aktív tag
Én ma megnyomkodtam 3x is és a fogást most jobban tudtam megnézni. Igazából 1 kézzel is jól kezelhető volt számomra, tudtam máshogy fogni mivel nem kell olyan magasra kinyújtanom az ujjamat mint a sima foldnál.
-
syIex
nagyúr
Nagy kezem van szerintem, de ha te egy kézzel kényelmesen tudod használni akkor tényleg jobb lehet számodra.

At se érem rendesen egy kézzel, bár én a Max / Ultra készülékeket sem szeretem már jó ideje mivel nem kényelmesek ez pedig szélesebb, mint az azok.
-
-)Verso(-
veterán
Belülről elég sokat változott, a hinge is az új UW sem utolsó szempont legalábbis nekem. Kívülről viszont valóban szinte semmi, de az engem nem is érdekel, mert már a 7 is nagyon el volt találva. Többször meg fogdostam a 8-at és annyira idegen az a forma össze zárva, hogy sehova nem tudom tenni. Egy kézzel nem lehet fogni két kézzel meg olyan alacsony, hogy zavaró.
Lejárt a szerkesztés!
Nem tudom amúgy neked mekkora kezed van, de egy csomó videón csajok kezében látható, és még ők is simán egy kézzel tolják 😂🤷 -
sohajda90
aktív tag
Na már megjött a GLS értesítő: hétfő lesz ebből...
-
-)Verso(-
veterán
Belülről elég sokat változott, a hinge is az új UW sem utolsó szempont legalábbis nekem. Kívülről viszont valóban szinte semmi, de az engem nem is érdekel, mert már a 7 is nagyon el volt találva. Többször meg fogdostam a 8-at és annyira idegen az a forma össze zárva, hogy sehova nem tudom tenni. Egy kézzel nem lehet fogni két kézzel meg olyan alacsony, hogy zavaró.
Hát nem vagyunk egyformák, nekem a sima 8 a bejövős, pont a mássága miatt,de szerintem nem csak én vagyok ezzel így, nekem nagy kezem van, tehát az egykezes használat sima liba 🤷 Majd ha lemegy 400K alá be is szerzek egyet...
-
syIex
nagyúr
Ugyan az, csak ennek a dobozára egy 8-as van írva, és kicsit nagyobb aksi csak már szilícium szén, és 25W-ról 45W-ra emelték a töltési sebességet, kb ennyi a különbség
Viszont a sima 8 dizájnt nagyon eltalálták, nekem legalábbis...
Ultra szerintem nem éri meg, kb 1 órával több üzemidő miatt, mert más különbséget én nem láttam, főleg annak tudatában, hogy a 7 már 3-400K között megvehető, persze nem újonnan...Belülről elég sokat változott, a hinge is az új UW sem utolsó szempont legalábbis nekem. Kívülről viszont valóban szinte semmi, de az engem nem is érdekel, mert már a 7 is nagyon el volt találva. Többször meg fogdostam a 8-at és annyira idegen az a forma össze zárva, hogy sehova nem tudom tenni. Egy kézzel nem lehet fogni két kézzel meg olyan alacsony, hogy zavaró.
-
EAndrew
aktív tag
-
-)Verso(-
veterán
Ki van rakva már valamilyen boltban? Alza, Media? Tavaly is folyattam a nyálam a Fold 7-re, megnézném milyen az új

Ugyan az, csak ennek a dobozára egy 8-as van írva, és kicsit nagyobb aksi csak már szilícium szén, és 25W-ról 45W-ra emelték a töltési sebességet, kb ennyi a különbség
Ultra szerintem nem éri meg, kb 1 órával több üzemidő miatt, mert más különbséget én nem láttam, főleg annak tudatában, hogy a 7 már 3-400K között megvehető, persze nem újonnan... -
doongoo
addikt
-
EAndrew
aktív tag
Majd a tulajoktól szeretnék kérni egy rövid visszaigazolást, hogy az alábbi felhasználási sémával megvan-e a 3 komplett nap (éjszakát is beleértve!) üzemidő:
- AOD reggel 7-től este 7-ig bekapcsolva
- este 22:00-től reggel 5:00-ig ne zavarj mód aktiválva
- minden egészségfigyelés (pulzus, véroxigén, stressz, stb.) bekapcsolva alapértelmezett gyakoriságon
- alvásfigyelés bekapcsolva
- LTE aktiválva, ha nincs a közelben a telefon (pl. futás közben)
- napi kb. 30 értesítés
- óráról telefonálás kb. 1 x 2 perc
- egy óra GPS-es edzéskövetés (futás)Előre is köszi majd

Balga a kérdés és elnézést érte, de órára vagy kíváncsi vagy telefonra. És melyikre
? -
Kasya
nagyúr
Majd a tulajoktól szeretnék kérni egy rövid visszaigazolást, hogy az alábbi felhasználási sémával megvan-e a 3 komplett nap (éjszakát is beleértve!) üzemidő:
- minden egészségfigyelés (pulzus, véroxigén, stressz, stb.) bekapcsolva alapértelmezett gyakoriságon
- napi kb. 30 értesítés

Most megmondom neked, hogy nem fogja birni. Max 2 napot.
Kb. Samsung S25U, S26U-val számolj. -
doongoo
addikt
- napi kb. 30 értesítés

-
EAndrew
aktív tag
Teljesen egyetértek veletek, hogy nem a legjobban van megszervezve a szállítás. Ezen kell változtatni a Samsungnak.
Már voltam előrendelésben korábban, ott is ilyen volt a módszertan, viszont azért a védelmükben el kell mondani, hogy mindenhol ki volt írva már az előrendelés előtt, hogy a szállítás 08.03 tól indul:
A szolgáltatók és nagy üzletek szerződésben állnak velük és már az előrendelés előtt feltöltötték a saját készleteiket. Amint elindult az előrendelés, ott is nyomtak egy start gombot és onnantól saját készletről, jellemzően hazai futár szolgálattal elkezdték a kiszórást. A Samsung ott hibázik, hogy nem hazai raktárkeszletről kezd szállítani, így ő azt is beleszámolta az elején, hogy a futárok között lesz átfedés és össze fognak várni nagyobb csomagokat különben hosszú és tarthatatlan szállítási átfutások és árak lennének. Ne szidjatok, nem akarom őket kimenteni, mert nem jól csinálják, de a gyarló mezei felhasználó érdekeit sajnos felülírják a pénzügyi célok
.A Médiáról annyit, hogy pénteken volt online készleten mondjuk óra, üzletben is volt egy darab, meg szerettem volna nézni, amire az üfsz azt mondta nyugodtan menjek be a boltba. Az üzletben először azt mondták nincs is, mire azt mondtam, hogy a központ szerint van, erre a válasz: ja mégis van. Akkor szeretném megnézni, válasz: persze, ha megveszem. Jeleztem, hogy pont ezért nézném meg, válasz: akkor nézzem meg a neten vagy itt az előző szériát nem sokat változott. Rendben megnézem azt, onnantól egy teljesen segítőkész srác jött és segített, de azért ott nem vettem semmit és kisétáltam
. -
klaya86
őstag
Ki van rakva már valamilyen boltban? Alza, Media? Tavaly is folyattam a nyálam a Fold 7-re, megnézném milyen az új

Médiaban kint van.
-
markknight
nagyúr
xedamen, blueye: Köszi, körbenézek!
-
blueye
veterán

Sok helyen kint van, szolgáltatók, SES biztosan.
-
xedamen
senior tag

Menj be egy Samsung Store-ba, ott fixen kint vannak, de Médiában is láttam már. Alzát nem tudom, rég voltam
-
xedamen
senior tag
Pontosan, egyetértek veled. Főleg, hogy előrendelésről beszélünk, ahol a tech fanok nagyszámban rendelnek telefont, a Samsung tudhatná, hogy a célközönség türelmetlenebb ilyenkor. Engem az még egy kicsit jobban bosszant, hogy a Telekom, a One és társai már 3 napja kézbesítik az előrendelt telefonokat, régen volt egy start date, ami előtt nem lehetett. Jelenesetben ez lehetett volna augusztus 3, és akkor mindenki egyszerre kapja meg, mindegy honnan rendelt, de ez így a Samsung részéről amatőr.
-
markknight
nagyúr

-
klaya86
őstag
Higgyétek el ,amit korábban írtam, több tucat telefont rendeltem. Az appot felesleges nézegetni. Amikor küldi a GLS az értesítést, hogy csomagot állítottak össze nektek, onnantól él a buli. Augusztus 3 előtt itt senki nem kap semmit szerintem, de nekem a 90%os tippem, hogy augusztus 7, hétfő.
-
adamklark
senior tag
nos nem tudom ki a hibás itt, de Samsung legalább ne küldene fals adatokat. maradt volna augusztus 5 azt jónapot. most meg nézem vadul mikor jelenik meg Random a futár (erre is volt példa, email /telefonhívás nélkül)
-
xedamen
senior tag
-
adamklark
senior tag
Lehet ma kapsz IMEI-t és egy fuvarban lesz a miénkkel, mert még mindig Szlovákiát ír, hogy ott vár a Samsungnál a futárra. Azért érdekes, hogy tegnap dél óta nem változott a státusz... Inkább ne küldtek volna így emailt tegnap.
Továbbra is azt mondom, hogy ennyire amatőr nem lehet a világ egyik legnagyobb gyártójának saját szállítási csatornája. Szállítási napot random generálnak, szolgáltatók hamarabb kézbesítik az előrendelt termékeket stb.
Ez az első Samsung.com-os vásárlásom, ennyire elégedettlen rég voltam. Az, hogy le lehet kuponozni náluk az árat, még nem menti fel őket az ügyfélélmény figyelembevétele alól
Bár hozzá teszem hogy DHL már csak ilyen Németorszagban szóval nem tudom hogy Samsungra kell-e haragudni
-
xedamen
senior tag
Lehet ma kapsz IMEI-t és egy fuvarban lesz a miénkkel, mert még mindig Szlovákiát ír, hogy ott vár a Samsungnál a futárra. Azért érdekes, hogy tegnap dél óta nem változott a státusz... Inkább ne küldtek volna így emailt tegnap.
Továbbra is azt mondom, hogy ennyire amatőr nem lehet a világ egyik legnagyobb gyártójának saját szállítási csatornája. Szállítási napot random generálnak, szolgáltatók hamarabb kézbesítik az előrendelt termékeket stb.
Ez az első Samsung.com-os vásárlásom, ennyire elégedettlen rég voltam. Az, hogy le lehet kuponozni náluk az árat, még nem menti fel őket az ügyfélélmény figyelembevétele alól
-
blueye
veterán
-
blueye
veterán
-
sohajda90
aktív tag
-
syIex
nagyúr
-
zee36th
tag
nekem még mindig Jul 24-et ír még mindig kiszállításra
de ma kaptam csomagszámot, Szlovákiában van a csomag, Samsung raktárban. -
xedamen
senior tag
-
adamklark
senior tag
Samsung először augusztus 5-t írt, majd 3at, 28,29,31 most megint 3-t ír
kész kabaré -
sohajda90
aktív tag
-
xedamen
senior tag
-
blueye
veterán
-
xedamen
senior tag
-
Kasya
nagyúr
-
syIex
nagyúr
-
sohajda90
aktív tag
-
xedamen
senior tag
Most kaptam az emailt, hogy termékeim úton vannak, átadták a futárnak. Lehet mégis megjön így holnap
-
sohajda90
aktív tag
Augusztus 3 hétfő, utána már csak 10 lesz megint hétfő
(Szóval remélem akkor hétfőn feladják és én itt Bp-en belül kedden kézhez kapom).S26 Ultránál nem ez volt a gyakorlat, én már rég nyomogattam a sajátomat, amikor még bőven lehetett előrendelni...

-
xedamen
senior tag
Na kapott valaki valamit készhez eddig? Én vasárnap estefelé adtam le a rendelést és egyelőre még semmi nem jött futárszolgálattól, márpedig ha ma nem értesítenek, hogy a Samsung csomagot adott át nekik a részemre, akkor mindenképp jövő hét lesz belőle. Ezek szerint tartják, az augusztus 3-at...
Igen, két haverom is megkapta a Telekomos előrendelését...
Úgy látszik a Samsung az utolsók között küldi ki, elvégre miért is priorizálná a gyártó a saját csatornáit?
-
klaya86
őstag
Na kapott valaki valamit készhez eddig? Én vasárnap estefelé adtam le a rendelést és egyelőre még semmi nem jött futárszolgálattól, márpedig ha ma nem értesítenek, hogy a Samsung csomagot adott át nekik a részemre, akkor mindenképp jövő hét lesz belőle. Ezek szerint tartják, az augusztus 3-at...
Én mondtam, hogy megvárják az augusztus 3-at. Akkor adják át a futárszolgálatnak majd.Augusztus 6 az előrendelés vége. Aztán augusztus 7 hétfőn viszik az első rendeléseket.
-
adamklark
senior tag
Ebből jövőhét lesz ;/
-
sohajda90
aktív tag
-
xedamen
senior tag
Nálam semmi változás, továbbra is "szállításra előkészítve".
Egyébként én nem gondoltam rá, hogy a pisztácia szín miatt késne, sőt, arra gondolnék, hogy a Samsung inkább abból táraz be kezdőkészletet, ami náluk exkluzív, mert sima fehéret/szürkét/lilát SES storeból meg szolgáltatótól is be lehet szerezni, a zöldért viszont hozzájuk kell fordulni...
Bár sajnos én ezzel a nagyon egyedi BeSpoke verziós Z Flip 3-mal szoptam be 2022-be, semmi nem jelezte a webshoppon, hogy ez ennyi extra idő lesz, de a rendelés és szállítás között 1.5 hónap telt úgy, hogy márciusban rendeltem egy előző év júliusában bemutatott modellt...
Én sima grafitot rendeltem, és továbbra sem kerestek futár szolgálattól, sem a státusz nem változott. Samsung app szerint tegnap volt a várható kiszállítási nap
-
Kasya
nagyúr
A lényegi kérdés, hogy mennyire melegszik fel közben?
Ilyen szupergyors Motorola töltéssel még nincs tapasztalatom, nálam OnePlus SuperVOOC volt eddig a csúcs, ami 80-100W-nál még egyáltalán nem vagy csak minimálisan melegedett. Ellenben mondjuk rákötök egy Samsung/iPhone vagy Motorola modellt a SuperWOOC töltőre, ami elméletileg 50 vagy 60W-ot sima PD szabványon is tud, de azok iszonyat felmelegednek tőle, úgyhogy ezt a megoldást csak végszükség esetére tartogatom, inkább mindent maximum a Samsung 45W-os gyárira dugom rá...
Bár pár hónapja egyébként vettem egy dupla kimenetes 120W-os töltőt a OnePlus-tól, és azt használtam úgy, hogy a Type-A alacsonyabb kimenetelű aljzatba az iPhone-t dugtam, ami így ilyen 15-20W-on töltött, a magasabba a Samsung Galaxy S26 Ultrát, ami kimaxolta a 45W-ot, Samsung hamarabb elért 90%-re, de rendesen fel is melegedett, iPhone melegedés nélkül bírta, de lasabban érte el a kívánt szintet...A melegedés csaloka lehet. A keszulek az akkumuluator hofokat nezi, ami elterhet a keszulekhaz homersekletetol. A Samu normal esetben 38 foktol kezdi el csokkenteni a toltesi sebességet. Ettol még a telefonm bizonyos pontjai siman lehetnek 40 fok felett.
-
sohajda90
aktív tag
A Samsung 45W, meg mondjuk a Xiaomi 67W (11T), esetleg 80W között tényleg alig van töltésidő különbség. De a Moto Edge 50 Ultra 120W-al már durva. Rákötöm 28%-on egy 65W-os Lenovo laptop töltőre, 16-17 perc alatt 100-on lesz. Nem merül gyorsabban. Na ez már másik dimenzió.
Illetve ott az S22. Mivel kisebb akku van benne, 25W-al tölthető, így 20 perc alatt megy bele annyi, hogy 2X%-ról 50% környékére töltsön, ami elég.
A lényegi kérdés, hogy mennyire melegszik fel közben?
Ilyen szupergyors Motorola töltéssel még nincs tapasztalatom, nálam OnePlus SuperVOOC volt eddig a csúcs, ami 80-100W-nál még egyáltalán nem vagy csak minimálisan melegedett. Ellenben mondjuk rákötök egy Samsung/iPhone vagy Motorola modellt a SuperWOOC töltőre, ami elméletileg 50 vagy 60W-ot sima PD szabványon is tud, de azok iszonyat felmelegednek tőle, úgyhogy ezt a megoldást csak végszükség esetére tartogatom, inkább mindent maximum a Samsung 45W-os gyárira dugom rá...
Bár pár hónapja egyébként vettem egy dupla kimenetes 120W-os töltőt a OnePlus-tól, és azt használtam úgy, hogy a Type-A alacsonyabb kimenetelű aljzatba az iPhone-t dugtam, ami így ilyen 15-20W-on töltött, a magasabba a Samsung Galaxy S26 Ultrát, ami kimaxolta a 45W-ot, Samsung hamarabb elért 90%-re, de rendesen fel is melegedett, iPhone melegedés nélkül bírta, de lasabban érte el a kívánt szintet... -
sohajda90
aktív tag
Nálam semmi változás, továbbra is "szállításra előkészítve".
Egyébként én nem gondoltam rá, hogy a pisztácia szín miatt késne, sőt, arra gondolnék, hogy a Samsung inkább abból táraz be kezdőkészletet, ami náluk exkluzív, mert sima fehéret/szürkét/lilát SES storeból meg szolgáltatótól is be lehet szerezni, a zöldért viszont hozzájuk kell fordulni...
Bár sajnos én ezzel a nagyon egyedi BeSpoke verziós Z Flip 3-mal szoptam be 2022-be, semmi nem jelezte a webshoppon, hogy ez ennyi extra idő lesz, de a rendelés és szállítás között 1.5 hónap telt úgy, hogy márciusban rendeltem egy előző év júliusában bemutatott modellt...
-
blueye
veterán
-
janeszgol
félisten
Évek óta rendelek, évente nagyon sokszor,de mindig GLS volt a futár. Érdekes, hogy most meg express one, hm.
Nekem egyébként anno pont az egyediség tetszett a Samsungnál pár éve. S22u, s23u nálam top telefonok mai napig design szempontból. A szögletesség miatt egyediek, tök férfiasak egy jó színben, nem a tucat szappantartó forma. Lekerekített kijelző miatt szintén nagyon szépek szemből is. Ha lenne újra s23u,de modernizált hardverrel , jó kamerákkal első lennék aki megvenné.
Nálam kinézetre az egyik best a Sony Xperia /XAZ/XZ sorozata. De a BB Passport, Oppo Find N1-3 is.
-
blueye
veterán
-
klaya86
őstag
-
xedamen
senior tag

Kiváncsi leszek, hogy elnapolja-e a futár holnapra. Fordult már elő..Az Off témához: Szerintem miota a telefonok kb. ugyanugy neznek ki (foleg egy gyárton belul), azota a vagizási faktor is lejjebb ment. Elég nehéz mutogatni, hogy a legujabb van, ha nem tunik ki a tomegbol.
YT most tele van a Fold8-cal, mert mindenkinek "uj" és más a forma.
De jó neked
A samsung appban/oldalon is frissült a státusz összekészítvéről szállítás folyamatbanra? -
blueye
veterán
Évek óta rendelek, évente nagyon sokszor,de mindig GLS volt a futár. Érdekes, hogy most meg express one, hm.
Nekem egyébként anno pont az egyediség tetszett a Samsungnál pár éve. S22u, s23u nálam top telefonok mai napig design szempontból. A szögletesség miatt egyediek, tök férfiasak egy jó színben, nem a tucat szappantartó forma. Lekerekített kijelző miatt szintén nagyon szépek szemből is. Ha lenne újra s23u,de modernizált hardverrel , jó kamerákkal első lennék aki megvenné.
Nekem most is GLS boxba jön.
-
xedamen
senior tag
Nekem a Huawei Mate 20 Pro volt az abszolút favorit formára, méretre, ahogy kézbe simult...
Kár, hogy kigolyózták őket, pedig még Face ID is volt
-
klaya86
őstag

Kiváncsi leszek, hogy elnapolja-e a futár holnapra. Fordult már elő..Az Off témához: Szerintem miota a telefonok kb. ugyanugy neznek ki (foleg egy gyárton belul), azota a vagizási faktor is lejjebb ment. Elég nehéz mutogatni, hogy a legujabb van, ha nem tunik ki a tomegbol.
-
Kasya
nagyúr

-
spect80
őstag
Én nem érzek semmilyen hypot 😀 lehet, hogy a te ismerősi köröd jobban fogékony a tech iránt. Nekem full átlag emberek, talán 2-3 akit jobban érdekel a telefon, ők talán hallottak az új foldokról, de az emberek 99%a leszarja ezeket. 1000 fős cégnél dolgozom, jól fizet, sok a fiatal is,de eddig talán 2-3 foldot láttam ott a kezekben az évek alatt.
gyerekeknél még jellemző sajnos, hogy használati tárgyaknak sokkal nagyobb presztizs jelentőséget tulajdonítanak az indokoltnál. Aztán van aki ezen a tracken rajtamarad idősebb korban is, ők azok akiknél működik a marketing.
-
klaya86
őstag
Igen. Mikor kivittem utcára az iPhone 15 Plust 2023-ban, középiskolások kiszúrták és arról beszélgettek, hogy új teló, most jött ki stb.
Nem akartam mondani, hogy bakker bementek egy szolgáltatóhoz és előfizuban hozzad vágják. (Oké azt az iStyle-ban vettem 256-os kiszerelésben pintosan fél milláért.) De a lényeg ez.
Munkahelyen is kiváltság volt az iPhone, most meg mindenkinek azt adunk. Ez csak egy eszköz.Én a Fold8-at nem a fióknak fogom venni, mint sok telómat, hanem használni. Cégesnek és magánnak. Addigra lemegy a hype 2027 nyarára.
Én nem érzek semmilyen hypot 😀 lehet, hogy a te ismerősi köröd jobban fogékony a tech iránt. Nekem full átlag emberek, talán 2-3 akit jobban érdekel a telefon, ők talán hallottak az új foldokról, de az emberek 99%a leszarja ezeket. 1000 fős cégnél dolgozom, jól fizet, sok a fiatal is,de eddig talán 2-3 foldot láttam ott a kezekben az évek alatt.
-
janeszgol
félisten
Létezik még ez a magamutogatás ilyen formában? Mert oké, 15-20 éve nekem az rémlik, hogy akiknek pl iPhone volt,az nagy durranásnak számított, akkor azzal lehetett "villogni" . De ma bemegy Bözsi néni bármelyik szolgáltatóhoz, részletre kihoz bármit. A tág ismerősi körömben sincs már ez , hogy iPhone,huu. De egy felső középkategóriás telefon is már bőven okés szintet hoz teljesítményben, kijelző, kamerák, nincs égbekiáltó különbség egy flagship mellé rakva sem. Nekem fura, hogy akkor ezek szerint még mindig akadnak olyanok, akik egy szaros, nagyjából bárki számára elérhető telefontól érzik magukat másnak 😀 Nemhogy valaki magára vegye, isten őrizz, nem célzok senkire. Csak nekem tényleg ez fura, hogy ma 2026ban ez a telefon miatt jampizás még létezik?
Igen. Mikor kivittem utcára az iPhone 15 Plust 2023-ban, középiskolások kiszúrták és arról beszélgettek, hogy új teló, most jött ki stb.
Nem akartam mondani, hogy bakker bementek egy szolgáltatóhoz és előfizuban hozzad vágják. (Oké azt az iStyle-ban vettem 256-os kiszerelésben pintosan fél milláért.) De a lényeg ez.
Munkahelyen is kiváltság volt az iPhone, most meg mindenkinek azt adunk. Ez csak egy eszköz.Én a Fold8-at nem a fióknak fogom venni, mint sok telómat, hanem használni. Cégesnek és magánnak. Addigra lemegy a hype 2027 nyarára.
-
janeszgol
félisten
Én pl. mint tech enthusiast gyakran váltogatom a telefonjaimat (pl a cégesnél még januárba a OnePlus 13-mal léptem, márciusban előrendeltem a Samsung Galaxy S 26 Ultrát, most 2 hete egy Motorola Razr 70-et hordok cégesnek, és jövő héten (remélhetőleg) már váltja a Fold8...bár ez azért nem egy "norális év", általában csak 1-2 fordul meg a kezem alatt per év) én nem kötök rájuk feleslegesen garanciákat meg biztosításokat, amíg megtehetem ha valamelyik bedöglene veszek helyette valamit, de mint látszik általában erre nem kerül sor...viszont mivel a megunt készülékeket vagy családon belül lepasszolom (mint pl. most az S26 ultrát) vagy eladom használtan / beszámíttatom új készülék vásárlásakor, így nekem fontos, hogy az akku jó állapotban legyen, OP13-at 1 év után 100%-os akkumulátorral adtam tovább, S26 ultrát 4 hónap után szintén, 9 hónapos iPhone 17 Pro Max is még 100%-ot hoz, legutóbbi iPhone-jaimat 2 év alatt nem vittem 98% alá. Így én az akkumulátor megóvását nem plusz tehernek vagy kompromisszumnak tekintem, hanem a resell value maximalizálásának...
A Samsung 45W, meg mondjuk a Xiaomi 67W (11T), esetleg 80W között tényleg alig van töltésidő különbség. De a Moto Edge 50 Ultra 120W-al már durva. Rákötöm 28%-on egy 65W-os Lenovo laptop töltőre, 16-17 perc alatt 100-on lesz. Nem merül gyorsabban. Na ez már másik dimenzió.
Illetve ott az S22. Mivel kisebb akku van benne, 25W-al tölthető, így 20 perc alatt megy bele annyi, hogy 2X%-ról 50% környékére töltsön, ami elég.
-
klaya86
őstag
Létezik még ez a magamutogatás ilyen formában? Mert oké, 15-20 éve nekem az rémlik, hogy akiknek pl iPhone volt,az nagy durranásnak számított, akkor azzal lehetett "villogni" . De ma bemegy Bözsi néni bármelyik szolgáltatóhoz, részletre kihoz bármit. A tág ismerősi körömben sincs már ez , hogy iPhone,huu. De egy felső középkategóriás telefon is már bőven okés szintet hoz teljesítményben, kijelző, kamerák, nincs égbekiáltó különbség egy flagship mellé rakva sem. Nekem fura, hogy akkor ezek szerint még mindig akadnak olyanok, akik egy szaros, nagyjából bárki számára elérhető telefontól érzik magukat másnak 😀 Nemhogy valaki magára vegye, isten őrizz, nem célzok senkire. Csak nekem tényleg ez fura, hogy ma 2026ban ez a telefon miatt jampizás még létezik?
-
janeszgol
félisten
Én speciel azért vettem narancs 17PM-ot, mert az volt épp készleten az alzánál. És olyan tokban tartom, amiben nem látszik a színe egyáltalán.
Mondjuk rólad pont nem is feltételeztem a magamutogatást. Meg igazából az itt fórumozók egyikére sem. -
spect80
őstag
köszi, bár ez inkább szomorú, hogy ennyire nem árt már meg
nekem is el kéne engedni, mert az impulzusvásárlásaim 95% mindig alkoholos befolyásoltság alatt történt, igaz szerencsére elég ritkán van ilyen alkalom
Na de off off. Meg akarom én is nyomkodni a sima foldot hogy mennyire tudnám használni, de faluhelyen még sehol nincs kint a boltokban, szolgáltatóknál. Meg várom a gsmarena tesztet, mit hoz ki üzemidőre -
spect80
őstag
-
blueye
veterán
Egészségedre (bár én rpár éve már elengedtem az alkoholt)!
Nagyon konzisztens az írásod így is, ez igen 👍 -
Magicmaan
junior tag
-
spect80
őstag
Sorry mindenkitől, 7 Gin tonic után felszakadtak az érzelmek
nekem nagyon kényelmes, hogy el tudtam engedni a töltőket, a fix esti töltés napi rutint. A spontaneitás a legnagyobb hozadéka számomra ezeknek, ami bőven elég. -
Magicmaan
junior tag
Egyébként ezt a töltés mizériát annyira nem értem, mert voltak nekem 100W-tal töltő OnePlus-jaim meg legutóbb 45W-tal (Samsung 45W-os eredeti töltőfejjel) töltő S26 Ultra és igazából nem éreztem sok különbséget. /A legutóbbi telefonom, amit nem tudtam tolerálni az még 2022-ben a gyönyörű kis panda fekete-fehér Samsung Z Fold 3-am volt, ami 10W-tal 1.5-2 órán át töltötte a 3300mAh-s telepet)...
Én mindig 30% és 90% között töltöm a telefonjaimat, mert elvileg ezzel óvom meg a akkumulátort a legjobban a korai öregedéstől, na most kiszámoltam, hogy egy 5000mAH-es telepet ha 30-ról 100%-ra akarsz tölteni akár csak egy 30W-os töltővel (ha feltételezzük hogy végleg egyenletesen tölt, ami mondjuk a valóságban nem így van, de mondjuk a valóságban nem is 30W lesz ez esetben a kezdeti, maximum érték, hanem 45W), akkor ehhez kb. 21 perc kell. Most őszintén ki nem tudja egy-két naponta 21 perc tölteni a telefonját? Ezzel a módszerrel nekem már egy iPhone 14 Pro Max óta (4323mAh, max 27W-os töltés) semelyik készülék töltési sebességére nincs panaszom...
Mondjuk olyan szempontból én szerencsés vagyok, hogy egy irodai munkát végzek és autóval járok munkába, így kb. gyakorlatilag én mindig áramforrás közelben vagyok. Kocsiban kesztyűtartóban lapul egy USB-C kábel végszükségletre, irodában tárolok fixen egy Epico vezetékmentes töltőállványt, ami MagSafe-s, Apple Watchot és AirPods-ot is tölt, ha meg tényleg "gyorsan kell" és nem elég a 15W-os MagSafe, kihúzom belőle az USB-C-t és direktbe dugom bele az telefonokba, ilyenkor a töltőfej és kábel kombó 30W-os PD szabványt tud kimaxolni, amit elég egyenletesen hoz mind iPhone-t, mind Samsungot/OnePlus-t töltve (ezért írtam a fenti számítást ezzel az értékkel, amit le is tudok konfirmálni, hogy tényleg ennyi).
Sosem értettem azokat, akik váltig állítják, hogy ők csak reggel (vagy egész este) töltik a telefonjukat, de munkából hazaesve este 6-kor már töltőért könyörög a készülék. Én ilyet sosem tapasztaltam amióta Androidos csúcsokban 4500mAh óra felett, iPhone-okban meg 3500mAh óra feletti akkuk vannak, amik 5-7-8 óra SOT-t simán lehoznak. Mit csinálnak ezek az emberek munkaközben (vagy inkább mondjam azt, hogy akkor tudom mit csinálnak munka helyett)? Még azt megértem ha valaki mondjuk pl.: portás valahol és jobb híjján egész nap filmezik, játszik, de akkor meg miért szopatja megát azzal, hogy ezt egy 6.x"-es kijelzőn és egy 5000-6000mAh akksin csinálja egy 11+"-os és 10.000mAh-s tablet helyett?
Aki meg mondjuk a telefonján dolgozik mert teszem azt mondjuk valami regionális értékesítő, az meg miért nem tart két telefont? Én nekem 0 percet kell a munkámban mobilon beszélnem, de mivel ad a cég céges SIM kártyát ha esetleg kellene, hogyha elmegy otthon a WiFi tudjak róla mobilnetet osztani meg hasonló vészesetekre, így én 10 éve folyamatosan 2 készüléket tartok, így meg végképp esélytelen, hogy a "magán" mobilom estére csutkára merüljön, mert ha néha van is időm mondjuk doomscrollozni munkában, akkor azzal a cégest nyúzom... (most pl. ez a Fold8 lesz a "céges" és az iPhone 17 Pro Max marad a "magán")Nem fanboykodásból, de amiért az Apple és a Samsung nem erőlteti az extra gyors töltést az pont amiatt van amit fent leírtam. Nem mindenki olyan tudatos az akkumulátora óvásában, mint én, van aki simán kirakja ablakpárkányba a tűző napra a 40 fokban, rádug egy mondjuk egy max 20W-ot felvevő régi iPhone-t egy 120W-os Xiaomi töltőre, ami ettől az inkompabilitástól tökre felmelegszik aztán szép kis lakástüzet csinál belőle...és ennek a két gyártónak egyesével sokkal nagyobb piaci részesedése van, mint a többi gyártónak együtt, ezért statisztikailag sokkal több ilyen félnótást fognak ki és sokkal több ilyen esettel fognak bekerülni a hírekbe, mint a kínai gyártó társaik (lásd: Note 7 "robbanás botránya"), jó, hogy óvatosabbak és inkább limitálják hardveresen meg szoftveresen a töltést, hogy magukat óvják azoktól a hülyéktől, akik egy vadiúj, jó minőségű Li-ion akksit kb. 3 hét alá szarrá tudnak "sütni"...
Vannak már fent YouTubeon töltési tesztek, olyan 25 perc alatt tölti fel 20%-ról 70%-ra a Fold 8-at a 45W-os töltő, ami max. olyan 30W-al megy az elején... 0%ról 70%ra kb. 33 perc, de ott is 35W körüli a max. amikor még az elején jár...
Azt hittem, hogy azért 35-45W között tolja mondjuk vagy 60%-ig, de nem..
Tényleg fejlődhetne már ebben a Samsung. -
blueye
veterán
Nálam teljesen más a megközelítés. Nem érdekel az akku, meg úgy általában a telefon állapota sem. Garis és van rajta biztosítás is. Egy ideje átálltam arra h ha kiadok 800k-t egy szaros telefonért akkor ne nekem kelljen már hozzá idomulni, alkalmazkodni, nem én vagyok érte hanem fordítva. Ha reggel jutok el odáig h 40% az akksi, akkor ne nekem kelljen 2 töltöt hordani kocsi +munkahely hogy elérhető maradjak hanem ez legyen a default. Egy kávé+cigi+wc alatti töltés legyen elég egész napi használatra. Ami ezt nem tudja, az kuka. Csak sokak a tech rabszolgáivá váltak, bármit megvesznek milliókért, mert apple meg samsung van ráírva, és észre sem veszik mennyi áldozatot hoznak ezekért a vackokért
Téged idézlek: "Kinek mi..."
Mivel sokan autóban használjuk AA/CP így ilyenkor is töltjük, nem emlékszem én sem hogy mikor volt utoljára töltési gondom.
Ja és a kocsimban van egy zsebbika ami egyben egy baromi nagy powerbank is
-
sohajda90
aktív tag
Nálam teljesen más a megközelítés. Nem érdekel az akku, meg úgy általában a telefon állapota sem. Garis és van rajta biztosítás is. Egy ideje átálltam arra h ha kiadok 800k-t egy szaros telefonért akkor ne nekem kelljen már hozzá idomulni, alkalmazkodni, nem én vagyok érte hanem fordítva. Ha reggel jutok el odáig h 40% az akksi, akkor ne nekem kelljen 2 töltöt hordani kocsi +munkahely hogy elérhető maradjak hanem ez legyen a default. Egy kávé+cigi+wc alatti töltés legyen elég egész napi használatra. Ami ezt nem tudja, az kuka. Csak sokak a tech rabszolgáivá váltak, bármit megvesznek milliókért, mert apple meg samsung van ráírva, és észre sem veszik mennyi áldozatot hoznak ezekért a vackokért
Én pl. mint tech enthusiast gyakran váltogatom a telefonjaimat (pl a cégesnél még januárba a OnePlus 13-mal léptem, márciusban előrendeltem a Samsung Galaxy S 26 Ultrát, most 2 hete egy Motorola Razr 70-et hordok cégesnek, és jövő héten (remélhetőleg) már váltja a Fold8...bár ez azért nem egy "norális év", általában csak 1-2 fordul meg a kezem alatt per év) én nem kötök rájuk feleslegesen garanciákat meg biztosításokat, amíg megtehetem ha valamelyik bedöglene veszek helyette valamit, de mint látszik általában erre nem kerül sor...viszont mivel a megunt készülékeket vagy családon belül lepasszolom (mint pl. most az S26 ultrát) vagy eladom használtan / beszámíttatom új készülék vásárlásakor, így nekem fontos, hogy az akku jó állapotban legyen, OP13-at 1 év után 100%-os akkumulátorral adtam tovább, S26 ultrát 4 hónap után szintén, 9 hónapos iPhone 17 Pro Max is még 100%-ot hoz, legutóbbi iPhone-jaimat 2 év alatt nem vittem 98% alá. Így én az akkumulátor megóvását nem plusz tehernek vagy kompromisszumnak tekintem, hanem a resell value maximalizálásának...
-
xedamen
senior tag
Mondjuk én zuhany alatt nem szoktam nyomkodni, így rákszoktam, hogy esti zuhanyzás+lefekvéshez készülődés alatt töltöm az órám és a telefont is. Ha netán tudom, hogy hosszú napom lesz, akkor kocsiba is feldugom másnap reggel, vagy még indulás előtt reggel 15-20 percre. Ettől nem érzem azt, hogy áldozatot hoznék, egyszerűen beépítettem a napi rutinba, olyan helyzetekbe, amikor nincs szükségem a telefonra. Töltőt nem hordok magamnál, mert C-s kábel van az autóban, a laptop töltője is C-s, úgyhogy végszükség esetén mindenhol van töltő. De mindenkinek más elvárásai és szokásai vannak, ezért jó, hogy van verseny és választék

-
syIex
nagyúr
Én sem törődök egy szálat sem az akksival és épp ezért amikor csak tudom töltőre teszem így nem igazán merül le és nem kell várni sem félóra-órákat.

-
adamklark
senior tag
Szerintem nem nagy "áldozat" hogy nem gyilkolod a saját telefonod hogy ne kelljen pár évente cserélni. De kinek mi.
-
spect80
őstag
Egyébként ezt a töltés mizériát annyira nem értem, mert voltak nekem 100W-tal töltő OnePlus-jaim meg legutóbb 45W-tal (Samsung 45W-os eredeti töltőfejjel) töltő S26 Ultra és igazából nem éreztem sok különbséget. /A legutóbbi telefonom, amit nem tudtam tolerálni az még 2022-ben a gyönyörű kis panda fekete-fehér Samsung Z Fold 3-am volt, ami 10W-tal 1.5-2 órán át töltötte a 3300mAh-s telepet)...
Én mindig 30% és 90% között töltöm a telefonjaimat, mert elvileg ezzel óvom meg a akkumulátort a legjobban a korai öregedéstől, na most kiszámoltam, hogy egy 5000mAH-es telepet ha 30-ról 100%-ra akarsz tölteni akár csak egy 30W-os töltővel (ha feltételezzük hogy végleg egyenletesen tölt, ami mondjuk a valóságban nem így van, de mondjuk a valóságban nem is 30W lesz ez esetben a kezdeti, maximum érték, hanem 45W), akkor ehhez kb. 21 perc kell. Most őszintén ki nem tudja egy-két naponta 21 perc tölteni a telefonját? Ezzel a módszerrel nekem már egy iPhone 14 Pro Max óta (4323mAh, max 27W-os töltés) semelyik készülék töltési sebességére nincs panaszom...
Mondjuk olyan szempontból én szerencsés vagyok, hogy egy irodai munkát végzek és autóval járok munkába, így kb. gyakorlatilag én mindig áramforrás közelben vagyok. Kocsiban kesztyűtartóban lapul egy USB-C kábel végszükségletre, irodában tárolok fixen egy Epico vezetékmentes töltőállványt, ami MagSafe-s, Apple Watchot és AirPods-ot is tölt, ha meg tényleg "gyorsan kell" és nem elég a 15W-os MagSafe, kihúzom belőle az USB-C-t és direktbe dugom bele az telefonokba, ilyenkor a töltőfej és kábel kombó 30W-os PD szabványt tud kimaxolni, amit elég egyenletesen hoz mind iPhone-t, mind Samsungot/OnePlus-t töltve (ezért írtam a fenti számítást ezzel az értékkel, amit le is tudok konfirmálni, hogy tényleg ennyi).
Sosem értettem azokat, akik váltig állítják, hogy ők csak reggel (vagy egész este) töltik a telefonjukat, de munkából hazaesve este 6-kor már töltőért könyörög a készülék. Én ilyet sosem tapasztaltam amióta Androidos csúcsokban 4500mAh óra felett, iPhone-okban meg 3500mAh óra feletti akkuk vannak, amik 5-7-8 óra SOT-t simán lehoznak. Mit csinálnak ezek az emberek munkaközben (vagy inkább mondjam azt, hogy akkor tudom mit csinálnak munka helyett)? Még azt megértem ha valaki mondjuk pl.: portás valahol és jobb híjján egész nap filmezik, játszik, de akkor meg miért szopatja megát azzal, hogy ezt egy 6.x"-es kijelzőn és egy 5000-6000mAh akksin csinálja egy 11+"-os és 10.000mAh-s tablet helyett?
Aki meg mondjuk a telefonján dolgozik mert teszem azt mondjuk valami regionális értékesítő, az meg miért nem tart két telefont? Én nekem 0 percet kell a munkámban mobilon beszélnem, de mivel ad a cég céges SIM kártyát ha esetleg kellene, hogyha elmegy otthon a WiFi tudjak róla mobilnetet osztani meg hasonló vészesetekre, így én 10 éve folyamatosan 2 készüléket tartok, így meg végképp esélytelen, hogy a "magán" mobilom estére csutkára merüljön, mert ha néha van is időm mondjuk doomscrollozni munkában, akkor azzal a cégest nyúzom... (most pl. ez a Fold8 lesz a "céges" és az iPhone 17 Pro Max marad a "magán")Nem fanboykodásból, de amiért az Apple és a Samsung nem erőlteti az extra gyors töltést az pont amiatt van amit fent leírtam. Nem mindenki olyan tudatos az akkumulátora óvásában, mint én, van aki simán kirakja ablakpárkányba a tűző napra a 40 fokban, rádug egy mondjuk egy max 20W-ot felvevő régi iPhone-t egy 120W-os Xiaomi töltőre, ami ettől az inkompabilitástól tökre felmelegszik aztán szép kis lakástüzet csinál belőle...és ennek a két gyártónak egyesével sokkal nagyobb piaci részesedése van, mint a többi gyártónak együtt, ezért statisztikailag sokkal több ilyen félnótást fognak ki és sokkal több ilyen esettel fognak bekerülni a hírekbe, mint a kínai gyártó társaik (lásd: Note 7 "robbanás botránya"), jó, hogy óvatosabbak és inkább limitálják hardveresen meg szoftveresen a töltést, hogy magukat óvják azoktól a hülyéktől, akik egy vadiúj, jó minőségű Li-ion akksit kb. 3 hét alá szarrá tudnak "sütni"...
-
sohajda90
aktív tag
-
kakuk.tamas
addikt
Én speciel azért vettem narancs 17PM-ot, mert az volt épp készleten az alzánál. És olyan tokban tartom, amiben nem látszik a színe egyáltalán.
-
spect80
őstag
Szerintem a 200mp főkamera + 50mp széles mostmár jó kombó. Egyedül a zoom kamera ami már 4 éve is gyász volt, leéghetne már az a raktár épület amiben ezek a 6 éves szenzorok állnak... Egy 50mp 5x egységgel (mondjuk telemakró) már nem igazán kapna kritikát szerintem. Én már a Fold 6-omon sem használtam már a telefotót, inkább a főkamerával nagyítottam Pro módban
A 45w töltés is végre élhető lett szerintem, főleg hogy 15%-kal többet fog bírni alapból az aksi. Nekem 6-7 óra SOT körül hozott a Fold 6, szerintem a 8 Ultrával 8 óra SOT meglesz átlag használat mellett. Jelenleg az iPhone 17 Pro-m se tud 6-7 óránál többet.
Nekem ami nagyon tetszik, az a tükröződésmentes belső kijelző, én attól másztam falra az előző generációknál.
Egyébként igen, van nagyobb akkumulátoros, jobb kamerás foladble kínából, de olyan gyorsan ment vissza 14 napban a Honor V5, mint még soha semmi. Kamera csak papíron volt jobb, beltérben olyan zajos képeket csinált, hogy nem hittem el. Azon kívül a szoftver nagyon nem európai, logikátlan volt nekem és sok bug is előjött abban a 3 napban. Fájdalmas volt használni.Na igen, fold7 még csak 25w tudott. Magic v6ot vettem, az sw tényleg ingerszegényebb mint a one ui, de nekem jobban bejön összességében. Kinek mi...
-
xedamen
senior tag
Azért ott is elég sokan azzal érvelnek, hogy fotozásra profi gépet használnak, meg hogy egész éjjel töltőn van, mindegy mennyi idő alatt tölt fel.
Én meg kínairól váltottam, ahol ezekkel nem kellett foglalkozni. Eleinte bejött a nagy kijelző, de minden másban erős visszalépésnek éltem meg, amit nem tudtam elfogadni.Szerintem a 200mp főkamera + 50mp széles mostmár jó kombó. Egyedül a zoom kamera ami már 4 éve is gyász volt, leéghetne már az a raktár épület amiben ezek a 6 éves szenzorok állnak... Egy 50mp 5x egységgel (mondjuk telemakró) már nem igazán kapna kritikát szerintem. Én már a Fold 6-omon sem használtam már a telefotót, inkább a főkamerával nagyítottam Pro módban
A 45w töltés is végre élhető lett szerintem, főleg hogy 15%-kal többet fog bírni alapból az aksi. Nekem 6-7 óra SOT körül hozott a Fold 6, szerintem a 8 Ultrával 8 óra SOT meglesz átlag használat mellett. Jelenleg az iPhone 17 Pro-m se tud 6-7 óránál többet.
Nekem ami nagyon tetszik, az a tükröződésmentes belső kijelző, én attól másztam falra az előző generációknál.
Egyébként igen, van nagyobb akkumulátoros, jobb kamerás foladble kínából, de olyan gyorsan ment vissza 14 napban a Honor V5, mint még soha semmi. Kamera csak papíron volt jobb, beltérben olyan zajos képeket csinált, hogy nem hittem el. Azon kívül a szoftver nagyon nem európai, logikátlan volt nekem és sok bug is előjött abban a 3 napban. Fájdalmas volt használni. -
blueye
veterán
Azért ott is elég sokan azzal érvelnek, hogy fotozásra profi gépet használnak, meg hogy egész éjjel töltőn van, mindegy mennyi idő alatt tölt fel.
Én meg kínairól váltottam, ahol ezekkel nem kellett foglalkozni. Eleinte bejött a nagy kijelző, de minden másban erős visszalépésnek éltem meg, amit nem tudtam elfogadni.Így már értem.
Nekem is pont ezek a módszerek játszanak 🙂Most majd meglátom hogy a Fold8 milyen lesz a hétköznapi munkában, szabadidőben. Ha nem jön be marad a Fold7, Fold8 Ultrát nem látnám akkora előrelépésnek.
-
spect80
őstag
Én meg kínairól váltottam, ahol ezekkel nem kellett foglalkozni. Eleinte bejött a nagy kijelző, de minden másban erős visszalépésnek éltem meg, amit nem tudtam elfogadni. -
blueye
veterán
-
spect80
őstag
annyiért talán megérte volna, én 770ért vettem, és 350ért adtam el 256-ost. A szögletes formán és a one ui-n kívül kb. semmi nem tetszett benne.
-
klaya86
őstag
Egy hónapja nagyon jó áron 380ba tudtam volna VIP shopban rendelni 512ea fold7et, de mondom megvárom ezt a fold 8at. Ha így tudom, akkor valószínűleg rápróbáltam volna a fold7re.
-
spect80
őstag
Így gondolom én is. Ez még kuponozva is nagyon sovány ajánlat. Fold7 - többek között - ezért is ment, az a kamerateljesítmény még a 200k-s ársávban is véleményes lett volna
-
Kasya
nagyúr
-
adamklark
senior tag
Nem tudom hogy ténylegesen mikor szállítanak. Előfordult már velem hogy napokig állt ebben a státuszban egy termék. Lehet ebből augusztus 1 is vagy 3. Bár mindenképp biztató jel hogy felvették a kapcsolatot a szállító céggel.
-
xedamen
senior tag
Vicces, hogy mégis elkezdik kiszállítani, direkt írtam ma a Samsungnak, akik azt mondták 3-án kezdik csak meg a szállítást. Jó, hogy ők sem tudnak semmit
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- teljesen ÚJ Bontatlan Apple iPhone SE 3 64GB ! aktiválástól 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- Xiaomi Redmi 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 15T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Lenovo ThinkPad 40ANY Thunderbolt 3 Workstation Dock (Gen2)
- Sulikezdésre! Microsoft Surface Laptop 4 AMD Ryzen 4680U 16GB 256GB 2.2K IPS TOUCHSCREEN 1 évgar
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V130-15IKB I i5-7200U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I W11 I Gari
Nem tudom, hogy gondolták, de borzasztóan zavaró és kellemetlen bármilyen mágneses kiegészítőt használni…

.
Úgy látszik a Samsung az utolsók között küldi ki, elvégre miért is priorizálná a gyártó a saját csatornáit?
Kár, hogy kigolyózták őket, pedig még Face ID is volt