- Leírhatatlanul sok újítást tartalmaz a friss AMD Software
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Onyx Boox Note Air 3 C - olvasnak-e az androidok színes oldalakat?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Megkerülhetik környezetvédelmi törvényeket a chipgyártók az USA-ban
- Vezetékes FEJhallgatók
Hirdetés
-
Új előzetesen a The First Berserker: Khazan
gp Hamarosan indul a zárt béta, amelyre még mindig lehet jelentkezni a hivatalos oldalon.
-
Az irodákba kéri a dolgozóit a Dell, az Ubisoft is próbálkozik
it A Dellnél a globális sales csapattól kérik a heti 5 irodai munkanapot, az Ubisoft 3 napot szeretne, de emiatt sztrájkba ütközik.
-
Borongós őszt felvidító hardverportfólió
ph A napokig tartó esőzés komorságát desktop PC-k, többféle periféria, hűtések, toner és egy minőségi tápegység igyekeznek feldobni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MongolZ
addikt
Ez nagy segítség a magyar családoknak.
-
Alf25
tag
Azért nem csak doboz változás volt.
Az új 3000G -" Dali" magra épül, míg a régi Raven Ridge, de ami a legfontosabb változás, hogy megkapta a Windows 11 támogatást.https://videocardz.com/newz/amd-has-a-new-box-for-its-14nm-2-core-athlon-3000g-desktop-cpu
[ Szerkesztve ]
-
Jagon
tag
Az AMD honlapja [link] Picasso-nak írja, és továbbra is 14nm-nek, csak hogy teljes legyen a zavar...
A 14-es az Zen, Raven Ridge, a Picasso meg Zen+, 12 nm-en...Akkor már az én 2200U-m is kaphatna W11 támogatást, ha kérhetem...
"Mit jelent a rendszerváltás? ... Például Windows telepítés?" - Molnár Krisztián, vlogger.
-
Jagon
tag
Nem értem, mi a probléma.
1.) Jó kis proci ez. Simán el lehet vele Skyrim-ezni, még a GTA IV is megnyekken vele.
2.) Ha nem felel meg az igényeidnek, nem kell megvenni. Van helyette Celeron, meg Pentium is..."Mit jelent a rendszerváltás? ... Például Windows telepítés?" - Molnár Krisztián, vlogger.
-
Robitrix
senior tag
Azért volt arra korábban is némi mókolás. Emlékezünk még a AMD Ryzen 1600 és 1600AF esetére. az 1600-ost eredetileg 14 nm-en gyártották. Aztán elkezdték gyártani már mondjuk a 2600-st 12 nm-en. Aztán valamilyen okból kapacitás többlet vagy a régi gépsor leállítása miatt elkezdtek 1600.ast gyártani már a 12 nm-es gépeken.Az lett a 1600AF. Ami kicsit kevéssé melegedet és egy árnyalattal jobb volt azért, mint a 14 nmes. Mondjuk azért olyan sok nem készült belőle, de azért lehetett belőle szerezni néha. A 1600 helyett az 1600AF jobb vétel volt azért.
-
Oliverda
félisten
*bréking*
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
gulupeti
senior tag
Nekem is van egy ilyenem, a média pc-mben teljesít folyamatos üzemben szolgálatot. Erre a felhasználásra szerintem tökéletesen elegendő. Megkapta a Ryzen 5 5500 hűtőjét, halk, hűvös. Épp néztem nemrég hwinfoval több napos etapokat, 10 watt alatti fogyasztással elpötyörög. Amikor én vettem is volt már ebben kavar, hogy akkor Raven Ridge vagy Picasso, azt hiszem az előbbi.
-
elder troll
senior tag
A "régi" hűtést is lehetett úgy paraméterezni, hogy ne hallja a gazdája. Ráadásul alulfeszelve 35W helyett 25W volt a max fogyasztása, így meg aztán tényleg le lehetett némítani. A hirdetés korából adódóan már csökkentek a felbontások, így nem látszanak a prime95 képen a fogyasztási adatok, de a szövegből még ki lehet hámozni a lényeget.
Nyilván nem fogok haragudni a gyártóra, mert jobb hűtést mellékel a processzorhoz.
Jelenleg is egy hasonló "asztali" gépen netezek, már kijelző nélkül került hozzám egy R3 3200U-s noti, ami felépítésben megegyezik a hírben szereplő APU-val(2mag,4szál,Vega3).[ Szerkesztve ]
-
gulupeti
senior tag
válasz elder troll #12 üzenetére
Igazából nem is azért írtam, mert a régi hűtőjével bármi baj lett volna, csak az enyémhez nem is volt. Itt vettem az aprón, használtan még januárban, 10k-t vastagon megért nekem. Az 5500-as hűtője meg fent volt a polcon, így az került rá. Alulfeszelés ez esetben eszembe sem jutott, de majd ha lesz kedvem lehet ránézek.
A géphez tartozó Patriot memóriákat meg épp tőled vettem.
#13ddekany
Volt egy atomos gépem korábban, egy D510, valamint egy AMD Dual-Core E-350D, azokhoz képest ez egy atomerőmű. Az új atomokat nem ismerem, hogy állnak teljesítmény/fogyasztás terén.[ Szerkesztve ]
-
-
Pakmara
őstag
válasz Aprósólyom #20 üzenetére
Mini Pc árával sztem kb semmi nem tud versenyezni ha általános/böngészős felhasználás a cél. Az mondjuk még érdekes lenne ha valami jönne kis TDP-vel a belebegtetett 8300G ( [link] ) alá.
-
Sz.L.
aktív tag
Az N100 ajándék ennyi pénzért. Bőven elég egy átlagos felhasználónak. Nemrég Asus Prime J4005I-C alapú rendszert raktam össze relatív olcsón. Arra sem volt panasz.
Üzleti megbízhatóságom adott: Több, mint 15 év PH tagság + régi és új rendszerben csak pozitív értékelések! (Nincs több HSZ, csak PM/PÜ.)
-
gulupeti
senior tag
Valóban jó cuccnak tűnik ez az N100, nem tagadom, de januárban amikor megtörtént részemről a fejlesztés, akkor ez még nem állt rendelkezésre. Nyilván felhasználás függő, de számomra sata portok tekintetében pl. eléggé karcsúnak tűnik ez az alaplap, az ára pedig ennek ellenére meglehetősen borsos. Ennyiért megvettem az alaplapot, a procit, a memóriát és még így is maradt ki összeg, ha a jelenlegi árát nézem.
-
ddekany
veterán
"50-55K HUF-ért komplett N95/N100 mini PC-t lehetett venni memóriával, háttértárral, tápegységgel"
Új N100-as barebone-okat én 88e-ért látok hirtelen (pár jóval drágább mellett), és abba még kell venned RAM-ot és SSD-t. Szóval megkérik az árát. De nég az N6000-as is 60e felett kezdődik, és ismét RAM és SDD még nincs benne.
-
ddekany
veterán
Na ja... a J4005 mivel csak 2 mag, már annyira határ eset, hogy 10e-ért dobják utánad azt az alaplapot. Bezzeg a J4150-al integrált, ami kb. u.a. csak 4 mag, rögtön 45e.
Szóval nem olcsóbbak ezek mint egy 3000G + alaplap (főleg a CPU teljesítményben kb. egyenértékű N100), de kevesebbet fogyaszt.
-
Sz.L.
aktív tag
J4005I-C használható arra, amire kell. Nyilván a helyén kell kezelni ezt a teljesítményt, de ár-érték arányban kiváló. Ha van lehetőséged, tegyél majd vele egy próbát. (Tesztként: Film, YT 1080p, net, irodai alkalmazások.)
Üzleti megbízhatóságom adott: Több, mint 15 év PH tagság + régi és új rendszerben csak pozitív értékelések! (Nincs több HSZ, csak PM/PÜ.)
-
Aprósólyom
addikt
chuwi shop vagy aliexpress
https://eu.chuwi.com/products/herobox-2023 142EUR kuponkód bemásolása után, szállítással, adóval, N100, 8GB/256GB, (1db M.2 + 1db SATA helye) W11-zel mindennel.
De alin is találni...
Vagy Geekbuy-on 48K a GK3 PLus: https://www.geekbuying.com/item/OUVIS-GK3-Plus-Mini-PC-Intel-Alder-EU-520468.htmlHa esetleg még ismeretlen számodra, javaslom youtuibe-ról @Robtech csatornát, rengeteg ilyen olcsó mini PC-t tesztel.
Jevons paradox
-
ddekany
veterán
válasz Aprósólyom #27 üzenetére
OK, de ha a cél, hogy összehasonlítjuk megoldások árát... te találtál egy 40% és egy 35% bomba leértékelést a világon, én meg a rendes hazai árakat mondtam.
-
Aprósólyom
addikt
Egyrészt igaz, mert külföldi, másrészt nem, mert "black friday" nélkül is 50-55k között szoktak lenni. a 47K meg nem sokkal olcsóbb, mint nyár közepén.
Itthon viszont nem kapunk N95/N100 mini PC-ket. Kapunk esetleg N100 alaplapot, jó drágán, amennyit nyilvánvalóan nem ér (ASUS, ~45k), legalább is véleményem szerint.
Már csak azért sem, mert nem 12V power in VRM-t csináltak neki, hanem ATX-t... Pff.... Úgyhogy lehet "mókolni" noname pico táppal vagy rá lehet tenni egy bitang nagy 250-300W tápot, iszonyat rossz light load hatékonysággal....Ha már hazai kereskedelem, akkor jobb ajánlat használtan/számlával egy leselejtezett 1L i5-6500T mini PC-t vagy valami hasonló. Az is idle/desktop light loadon elvan 8-15 Watt között (konnektorból).
[ Szerkesztve ]
Jevons paradox
-
ddekany
veterán
válasz Aprósólyom #29 üzenetére
Nem néztem, hogy 3000G-s gépeket, vagy hasonló nem-minit, mennyiért lehet "ügyesen" (akciók, Ali, stb.) összelapátolni, és úgy több értelme ennek az összevetésnek. Meg hát eleve nem mindenki akar/mer ezekkel a külföldről postázásokkal szórakozni. De itthoni árak alapján én azt láttam, hogy ha mini, meg N100 stb., akkor az árnövelő tényező, mert akarod (már aki).
Alaplapok mellett azért N100-as barebone-ok kaphatók itthon (ilyen 80e+). Annak természetesen része a DC-s külső táp is. Bár az is valami random táp, mint mikor integrált CPU-s alaplaphoz külön veszel adaptert + panel tápot, rendes ATX táp helyett. Vagy nem tudom, szokott-e gond lenni azzal (mint "nem szereti" az ATX alaplap). Plusz, az alaplapoknak van DC-s változata, de hogy itthon milyen gyakran elérhető, az passz. És mint mondod, igen, az integrált alaplapos az nem olcsóbb semmivel, mint egy szokásos konfig.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Politika
- Leírhatatlanul sok újítást tartalmaz a friss AMD Software
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Építő/felújító topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Napelem
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen