Hirdetés
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Steam Deck
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- E-book olvasók
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
-
PROHARDVER!
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
sqpp
őstag
és X-Fi 5.1-et hogy oldjam meg szerintetek? Mert nagyon nem szól az összes hangfal.. 3db szól a 6 csatornából.
Találtam közben egy leírást, szerintem jó lesz.
[ Szerkesztve ]
-
sqpp
őstag
Van egy kis gond, nem akar Win7 -be betölteni, amint kiválasztom és enter rebootol...
ötlet?:S
-
-
sqpp
őstag
Most megcsináltam fixmbr-el, de most meg grub nincs..xd
-
-
gery2123
őstag
Na akkor. Felraktam az ubuntu14.04.1 szervert, de sajnos azzal fogad hogy missing operating system.
Nem tudom miért de a grub az USB kerül. Ha azt adom meg hogy a dev/sda1 menjen akkor hibával visszadob. Mi lehet a baj? Külön /boot sose híztam létre. Mondjuk szervert nem is igaz telepítettem fel, de most azt akarom mindenképp.-- PSN_ID: GerY2123
-
-
-
sqpp
őstag
Installing for i386-pc platform.
/proc/devices: fopen failed: No such file or directory
device node not found
device node not found
device node not found
device node not found
device node not found
device node not found
device node not found
device node not found
device node not found
device node not found
device node not found
device node not found
device node not found
grub-install: warning: your embedding area is unusually small. core.img won't fit in it..
grub-install: warning: Embedding is not possible. GRUB can only be installed in this setup by using blocklists. However, blocklists are UNRELIABLE and their use is discouraged..
grub-install: error: will not proceed with blocklists.Valami nem oke nagyon
-
sqpp
őstag
Na már jó a Grub, viszont a Windows 7 megint újraindulgat, ha kijelölöm -.-"
-
-
sqpp
őstag
Töröltem, szerintem kipróbálok egy más linuxot, egyébként jött egy új HDD, úgy már nem akadna össze a grub?
-
-
-
-
spammer
veterán
Csináltam Virtualboxban egy installt Minimal CD-ről, feltoltam egy --no-install-recommends ubuntu-desktop paranccsal, így nincs sok szeméttel tele. Viszont a Nautilusban nincs semmiféle beállítási lehetőség. A fenti panelen nincsenek menüpontjai és a "fogaskerék" gomb menüjében sincs "settings" vagy ilyesmi. Most a minimál install miatt ilyen és kell még hozzá valami, vagy ez bug vagy feature, vagy mi a franc? Például azért kerestem a beállításokat, hogy van-e opció arra, hogy mindig mutassa a tabokat és/vagy hogy legyen +tab gomb vagy valami. Ez így ebben a formában eléggé Thunar feeling.
Amúgy rettenet szarul fut Virtualboxban.
[ Szerkesztve ]
„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
A következő két kérdésem lenne:
- Vannak ezek a letölthető google hangouts vagy google talk plugin-ok. Ezeket letöltés, telepítés után hogy lehet használni? min keresztül?
- A másik kérdésem, hogy itthon is és a munkában is van nfs megosztásom (synology). Hogy lehet olyan parancsot, szkriptet írni, hogy azt elindítva a benne megadott hálózati meghajtókat felcsatolja? Itthon ugye nem akarom a cégeset, a cégnél az itthonit, ezért mikor kellene, egy gombnyomással csatlakoztatnám, amelyiket épp kell. A csatlakozáshoz IP/mappa és név/jelszó kell...
+1 Apple telefon tulajok az itunes helyett mit használnak a telefon kezeléséhez vagy hogy oldják meg ezt a hiányosságot?
[ Szerkesztve ]
-
-
válasz V.Stryker #19877 üzenetére
Mountolás jelszóval valami ilyesmi (csak gúgliztam, az én nfs-emen nincs)
mount -t nfs -o username=foo,password=bar ipaddresofNAS:MEGOSZTÁS /hova/mountolod/
Aztán csinálsz egy file-t, aminek az első sora #!/bin/bash
utána beírod azt a parancsot, ami mountolja a megfelelő megosztást, elmented, futtathatóvá teszed. Ezután az a script akárhonnan indítva bemountolja a megosztást. De azt is lehet, hogy x percenként lefusson, és ha megfelelő IP-je van a gépnek, akkor a megfelelő megosztást mountolja.[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
nemurea
aktív tag
válasz nemurea #19836 üzenetére
Sziasztok! Abban segítsetek, kérlek, hogy ha a boot folyamán a busybox-ba kerülök az initramfs-ba (tehát eddig azért eljut a folyamat), akkor szeretném megnézni a logokat, hogy mégis mi ment rosszul. Ezt a dmesg paranccsal ki is tudom listázni, csak az a gond, hogy végigrohan a képernyőn, és csak az utolsó kb. 25 sor látszódik. Tudom, hogy | more segítene, de cs*szik, egyszerűen nem reagál rá: dmesg | more, ugyanúgy a teljeset kiokádja. Ugyanez a helyzet az ls | more-ral. | less-t nem ismeri ez a busybox verzió. Mit csinálok rosszul???
-
nemurea
aktív tag
válasz Kendek #19880 üzenetére
Helló! Lefényképeztem a második postban azt a két képernyőt, ami hasznos infót hordozhat:
Verzió1: a root paraméter a kernel meghívásakor hibás (de ha az, akkor mi a helyes...?); verzió2: a telepítés során valamit beállított magának, amit egyértelműen a hd1-en keres (hiszen akkor ez a 'cél' pendrive még hd1 volt, a hd0 volt maga a live usb). Vagy más a megoldás, amiről fogalmam sincs...
-
morfondír
csendes tag
Sziasztok. Bocs, hogy ide írok, de itt biztosabb választ kapok, úgy érzem. Azt szeretném megtudni,hogy miképpen tudom megváltoztatni a login screen témáját Debian Wheezy-n? Gondolom, valamelyik konfig. fájlt kell szerkeszteni, de nem tudom, hogyan..:-(
Angolul elég gyengén tudok, úgyhogy hiába lesegettem külföldi fórumokat, nem merek belevágni, félek, szétbarmolok valamit.
-
MZsoltee
veterán
Csináltam egy bootolhato pendive-ot, de mikor bootolok róla fekete képernyőt kapok a pc-n (AMD vga), a laptopon bebootol. Mi lehet az oka, hogy PC-n nem indul? Mi tudok tenni zért hogy elinduljon?
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
-
MZsoltee
veterán
Ezt találtam én is, köszi! Már csak egy gondom van. Vane gy 64GB-os pendriveom, amiről önmagára akarnám telepíteni az ubuntut és hát nem akar összejönni. Kellene még egy pendrive és egyikről qa másikra már sikerülne?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz morfondír #19885 üzenetére
Hali!
Changing The Login Screen Background in Debian WheezyMagyarul egy admin joggal indított szövegszerkesztővel (gksu, ha grafikus felületen, mondjuk gedit-tel, sudo, ha terminálban, mondjuk nano-val) megnyitod az /etc/lightdm/lightdm-gtk-greeter.conf fájlt, és ott a background= sorban lecseréled az elérési utat a kívánt kép elérési útjára.
-
-
BlackJapan
tag
Sziasztok!
Az alábbi témában szeretném a segítségetek kérni:
Adott egy macbook, rajta Yosemite. Csináltam egy 60 gigás partíciót FAT32-re, majd ubuntu install usb-ről.
Most nem sorolom, hogy miért, de végül megszabadultam a FAT32-es partíciótól ubuntustúl.
Amikor bekapcsolom a gépet az alma helyett bejön a GNU Grub minimál parancsora...csak úgy tudom az OS X-et indítani, ha bootolásnál alt-ot nyomok és kiválasztom a Macintosh HD-t (ami amúgy az egyetlen opció...)
Mit lehet tenni, hogy minden helyre álljon?
Amit próbáltam:
sudo fdisk -u /dev/disk0
Ez nem segített...
Köszi a segítséget előre is!
[ Szerkesztve ]
-
válasz BlackJapan #19891 üzenetére
Lehet, hogy ezt egy Mac topicban kéne megkérdezni?!
Tegnap még működött...
-
válasz BlackJapan #19891 üzenetére
Mondjuk Fat32-re Linuxot telepíteni, az elég perverz dolog
-
BlackJapan
tag
olyan lehetőség van, hogy: MS-DOS FAT.
Úgy tűnik, hogy megoldódott:
system preferences --› startup disk --›macintosh HD
ezután már alapból erre bootol, a grub meg valahol a háttérben elfér ...
Még 1 dolog:
ubuntu usb-nél 9 gigát megadtam, hogy tárolja a létrehozott doksikat, stb. persze restart után nem volt semmi az asztalon. Erre milyen megoldás létezik?
Van olyan, hogy bedugom win7-es gépbe, csinálok egy "word" fájlt, majd bedugom egy mac-es gépbe és ott szerkesztem? Vagy azért nem ennyire egyszerű az ubuntu live?
-
spammer
veterán
válasz BlackJapan #19894 üzenetére
Ubuntu USB, mármint pendrive-ra írtad ki? Ha igen, melyik programmal? Perzisztens módban kiírva meg kellene maradnia a beállításoknak/fájloknak. Írd ki pl. ezzel: UUI
„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
-
válasz BlackJapan #19894 üzenetére
Linuxok alap filerendszere az ext (ext2, 3, 4) és a reiser...
-
MZsoltee
veterán
Azt mondja aparticiók kiválasztásakor, h nincs gyökér partició létre hozva...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2390 Ft-tól!
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest