Hirdetés
- Androidos tablet topic
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Intel Core i7 9xx "Bloomfield" (LGA 1366)
- A Microsoft szerint nem alku tárgya a TPM 2.0 szükségessége
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz gyulank #14428 üzenetére
" Viszont, ha azt vesszük alapnak, hogy működik, mert azért van,"
Igen, winfos alatt pont ez szokott sántítani.
Gondolkodni kéne, meg igen, olvasni.
Windóz alatt a munkahelyemen a fél meló az, hogy elolvasom a userek helyett a hibaüzeneteket. Pl. kiírja neki, hogy the pst file is corrupt, a pst repair tool meg kiírja, hogy start a disk check immediately. Szerinted kinyitja a lemezellenőrzőt, vagy odahív engem, hogy nem megy az outlook?Amúgy van egy file, ami konkrétan a .deb telepítőt indítja (Gdebi-t pl.), de én sem tudom, mi az ha gondolod, kigúglizom neked...
A hülyeség oprendszerfüggetlen.
Mutogatni való hater díszpinty
-
Fritz Teufel
addikt
Kár volt frissíteni ezt a ratyit, most Youtube közben fagyott le az X picit később a rendszer is:SSS
Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
sh4d0w
félisten
válasz Fritz Teufel #14455 üzenetére
Ilyennel számolhatsz, ha még bétában sem lévő rendszert használsz.
[ Szerkesztve ]
https://www.coreinfinity.tech
-
gyulank
addikt
-
Fritz Teufel
addikt
válasz gyulank #14457 üzenetére
A 64bit-es verzió nem is fog felmenni, mint írtam ahhoz ki kell csomagolni a deb fájlt és ki kell törölni a control nevű fájlból a ia32-libs dependenciát.
Már megcsináltam, bár nem túl bonyolult. Ha gondolod, feltöltöm neked valahova.Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
Fritz Teufel
addikt
válasz gyulank #14457 üzenetére
google-earth-stable_current_amd64.deb Törölt sor: Depends: lsb-core (>= 3.2), ia32-libs
[ Szerkesztve ]
Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
-
Fritz Teufel
addikt
Hogyan installáld a Google-Earth 64bit verziót Ubuntu 13.10 és 14.04 LTS-re vagyis a ia32-libs Dependency error megoldása:
1. Töltsd le a Google Earth x64 .DEB csomagot
2. Nyiss terminált, másold be az alábbi parancsot:sudo apt-get install libc6:i386 lsb-core
3. Nyisd meg a Letöltések (Downloads) mappát
4. Jobb klikk a Google Earth .deb csomagon és válaszd a 'Kicsomagolás ide' menüpontot
5. Most kaptál egy DEBIAN mappát
6. Nyid meg a DEBIAN mappát és keresd meg a 'control' nevű fájlt
7. Nyisd meg gedit-tel szerkesztésre
8. Töröld a következő sort: Depends: lsb-core (>= 3.2), ia32-libs
9. Klikk a 'Mentés'-re majd kilépés
10. Most töröld az eredeti Google Earth .DEB csomagot onnan, ahová letöltötted (Letöltések)
11. Itt hozz létre egy 'getfix' nevű mappát és most helyezd át bele a kicsomagolt Google Earth könyvtárat a getfix mappába
Most újra létre fogjuk hozni a Google Earth csomagok (újracsomagoljuk):
Nyiss terminált, és másold be a következő parancsot, majd Enter:
1. dpkg -b ~/Downloads/getfix/google-earth-stable_current_amd64
2. Másold be a következő parancsot (ez telepíti az újracsomagolt Gogogle Earth csomagot - .deb):
sudo dpkg -i ~/Downloads/getfix/google-earth-stable_current_amd64.deb
Enjoy!
Ui: attól nem leszek butább, mert ilyesmit csinálgatok a Winfossal szemben, sőt...
[ Szerkesztve ]
-
Giovanny
őstag
Üdv,szeretnék érdeklődni hogy milyen disztrót ajánljátok egy erős gépre? Ubuntu 12.04.4 LTS a leghosszabb támogatással rendelkezik,a többi viszont nem,szóval érdemes inkább ezt telepíteni?
Zero Defect.No Compromise !
-
-
Giovanny
őstag
-
gyulank
addikt
válasz lionhearted #14460 üzenetére
Én meg nem gondolom, hogy elolvastad a hozzászólásaimat.
ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
gyulank
addikt
válasz Fritz Teufel #14461 üzenetére
Sehogy se tudom újracsomagolni. (...)amd64/DEBIAN/control' csomag info fájlt olvasásra: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár.
-
gyulank
addikt
válasz Fritz Teufel #14461 üzenetére
Vagy dpkg-deb: error: az ellenőrző könyvtárnak hibás 777 jogai vannak (>=0755 és <=775 kell legyen).
-
gyulank
addikt
válasz voyager4.4 #14470 üzenetére
Köszönöm! De üres.
Á az volt a baj, hogy nem volt kijelölve telepítésre. Ha kijelöltem telepítésre, akkor a kijelölt volt a Töröttben is, aztán szerkesztés->javítás és...
Hiba történt A következő részletek ismertek:E: A problémák nem javíthatók, sérült csomagokat fogott vissza.
E: Hiba, a pkgProblemResolver:esolve töréseket generált, ezt visszafogott csomagok okozhatják.
E: Nem lehet javítani a függőségeket
E: Hiba, a pkgProblemResolver:esolve töréseket generált, ezt visszafogott csomagok okozhatják.
E: Nem lehet javítani a függőségeket[ Szerkesztve ]
-
joecontra
addikt
Sziasztok!
Ha minimal-ból építek fel egy Ubuntu telepítést, akkor a pl. netbank-ban átutaláskor ha le OK-zom akkor nem történik semmi.
Bármely más hivatalos Ubuntu disztrónál ez nem esik meg.Szerintetek ennek mi lehet az oka?
Üdv,
J -
-
Fritz Teufel
addikt
válasz gyulank #14468 üzenetére
Ezzel én is eljátszottam egy darabig. Egyszerűbb, ha letöltöd az általam már módosított csomagot. Fentebb linkeltem. Ha megoldódik a probléma, utána ha akarod, eljátsszuk a módosítást.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Aki friss 14.04-et használ, az most ne kattintson a Rendszerbeállítások alatt az Egér és érintőtáblára, mert belassul az egérmutató sebessége. Ez speciel amúgy állíthatatlan ott, de elállítódik a gnome -> settings-daemon -> peripherals -> mouse -> motion-acceleration dconf kulcs értéke -1-ről 1.0-ra.
-
Fritz Teufel
addikt
válasz HardRic #14479 üzenetére
Nálam is lassult, de visszaállítottam magamnak tetsző módon. Picit szokni kellett megint, de sikerült
Nálam csak instabilabb lett a rendszer mint volt. Valamiért nem jönnek a frissítések sem automatikusan, a 13.10 alatt ez szépen működött. Itt nem működik, az elejétől fogva, hiába van beállítva.
-
MODERÁTOR
válasz HardRic #14479 üzenetére
Most jött a unity-control-centerhez frissítés, lehet, hogy az csinálja és neked még nincs fent. De amúgy nagyon szépen ellenőrizhető, csak nyisd meg a dconf-editort, majd navigálj el az org -> gnome -> settings-daemon -> peripherals -> mouse-hoz, és állítsd vissza a legalsó két kulcsot alapértelmezettre. Hagyd nyitva az ablakot, és nyisd mellé a Rendszerbeállításokat, majd kattints az Egér és érintőtáblára. A kulcsok értékei egyből átállítódnak a beállított alapértelmezettről 1.0-ra és 10-re. Nekem feltűnő volt a lassulás.
(#14480) Decepticon: Ha azelőtt jó volt a beállítása, akkor érdemes alapértelmezetten hagyni (-1), hiszen például a bejelentkező képernyőn is úgy van. Így akkor egységes.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz Fritz Teufel #14482 üzenetére
Ilyenkor érdemes lehet manuálisan frissíteni, mert a fejlesztői kiadásokhoz folyamatosan jönnek a frissítések. Reggel, délben és este is frissíthetsz, vasárnap szokott lenni egy kis szünet.
-
HardRic
addikt
válasz Kendek #14481 üzenetére
Annyira nem érdekel, hogy megnézzem
Nálam nagyobb gond, hogy a software center lényegében meghalt. nem tud telepíteni semmit, mert vagy simán internal error, vagy azt mondja szar az architektúrám, mert amd64-et akar, hát kösz. Szerencsére terminalból minden frissítés zökkenőmentes, Synapticból is tudok appokat telepíteni. -
Fritz Teufel
addikt
válasz Kendek #14485 üzenetére
Köszönöm a tanácsot, megfogadom.
Van egy másik 'indítólemez-készítő' nevű alkalmazás, pendrive a piktogramja. Nálam nagyon bejött. A Canonical-féle valóban ratyi.
joecontra: szívesen!
[ Szerkesztve ]
-
HardRic
addikt
-
gyulank
addikt
Hangra Linuxon senki nem tud megoldást?
Csak hátsó csatlakozók vannak. Vonalbemeneten az STB, a másik csatlakozón fülhallgató, a harmadikon erősítő.
Windows alól változtathatom, hogy melyik csatlakozó mi legyen, vagyis, pl., hogy az 1. vonal bemenet, a másik 2 pedig kimenet.
Linuxon csak 1 kimenet van, vagyis vagy csak fülhallgatón, vagy csak erősítőn szólhat.
Én pedig éjszaka fülhallgatózok. A STB a bemeneti hangerőszabályzónál még látszik is, hogy szól, de a kimeneten nincs hang.ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
gyulank
addikt
válasz Fritz Teufel #14477 üzenetére
Rámegyek a telepítésre elindul, aztán újra aktív a Telepítés gomb, közben felhangosodik a ventilátor, és belassul a gép. Majd pár perc múlva kijön egy ablak:
A csomag rossz minőségű
A csomagnak, ami megsérti a minőségi szabványokat a telepítése nem engedélyezett. Ez súlyos kárt tehet a gépében. Kérjük lépjen kapcsolatba azzal a személlyel vagy szervezettel akitől a csomagfájl származik, és mellékelje a részleteit.
A részletek nagyon hosszú.
E: google-earth-stable: control-file-has-bad-owner postinst barricade/barricade != root/root
E: google-earth-stable: control-file-has-bad-owner postrm barricade/barricade != root/root
E: google-earth-stable: control-file-has-bad-owner prerm barricade/barricade != root/root
E: google-earth-stable: wrong-file-owner-uid-or-gid etc/ 1000/1000
E: google-earth-stable: wrong-file-owner-uid-or-gid etc/cron.daily/ 1000/1000
E: google-earth-stable: wrong-file-owner-uid-or-gid etc/cron.daily/google-earth 1000/1000
E: google-earth-stable: wrong-file-owner-uid-or-gid opt/ 1000/1000
A többi opt/google végű, gondolom azok csak azt befolyásolhatják.Talán emiatt csinál olyanokat a géped amilyeneket nálam nem produkál. Mondjuk én napi többször elindítom a frissítéskezelőt még így is, hátha még rossz is lenne.
Ezért is akartam telepíteni azt ami kell neki, mert gondolom nem hülyeségből hiányolja.
De nem tudom milyen törött csomagot kéne megjavítanom, és hogy, hogy működjön.ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
PuMbA
titán
válasz Fritz Teufel #14441 üzenetére
Aha, valószínűleg valami régi telepítőről tetted fel. Itt találod meg a napi legújabbat, ez már majdnem a végleges lemezkép
-
Fritz Teufel
addikt
Innen töltöttem le, 25-ei kiadás volt. Marad, most már megvárom a végleges kiadást és akkor csinálok egy tiszta telepítést. Addig elleszek a frissítésekkel.
Más: tudna valaki ajánlani képnézegetőt? Olyan kellene, ami működésben hasonlít az ACDSee-re, vagyis képes arra, hogy:
- a miniatűrökre kattintva fullscreen-en jelenítse meg a képet, ne egy fülön,
- a fájlkezelőben (Krusader vagy DoubleCommander) egy képre kattintok, akkor megint csak fullscreen-en jelenjen meg a fotó.Eddig akármit próbáltam XnViewMP gThumb stb.), ezeket semmi nem tudja. Vagy nem jöttem rá, hogy hol lehet esetleg beállítani, bár mindent kipróbáltam bennük, azt hiszem :S
Előre is köszönöm a segítséget!
-
-
törölt tag
válasz Fritz Teufel #14495 üzenetére
Hali! Nálam most a gpicview van fent. Van szalagos ki nézet, de az csak kinyitja a klikkelt képet. Azonban az így megnyitott képbe duplaklikk után feljön a fullscreen, amiben aztán a többi képet is nézheted, míg alul ott marad a szalagon a kis nézet.
-
Fritz Teufel
addikt
Igen, próbáltam. Ez nem az amit szeretnék. Engem idegesít a fölösleges fül/tab megnyitása.
A gwenview-et kipróbáltam, piszkosul lassú, mire kiteszi fullscreen-re. Elsőre azt hittem, megint lefagyott a rendszer. A fullscreen-ről visszatérve nem oda tesz vissza, ahonnan indultam, hanem szintén fullscreen böngészőbe. Ezzel már lehetne együtt élni, ha működne nálam rendesen.
Egyszerűen nem hiszem el, hogy egy ennyire triviális dolog ilyen bonyolult Linuxon! Számomra ez volna az értelmes kezelhetőség, egy képnézegetőben: legyen egyik oldalon a könyvtár struktúra, másik oldalon a miniatűrök mint az ACDSee-ben: klikk a miniatűrre -> fullscreen nézet, ESC vagy újabb klikk vissza az eredeti képnézegetőbe.
Ehelyett itt van mindenféle csilli-villi képnézegető, csak épp többet kell kattintgatni a kelleténél. Mi a francnak nekem egy miniatűr megnyitása új tabon/fülön?! Nem szerkeszteni akarom, hanem megnézni. Majd ha szerkeszteni akarom, úgysem egy képnézegetőt fogok nyitni. Persze, kényelmes az elforgatás, fényerő, szaturáció stb, de ne az legyen alapértelmezett egy képnézegetőben, könyörgöm! Ehh, kezdek begurulni...
Tényleg nincs olyan képnézegető, ami ennyit tud vagy be lehet állítani:
klikk a miniatűrre -> fullscreen
klikk a képre vagy ESC -> képnézegető?Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
válasz Fritz Teufel #14498 üzenetére
Nézz utána, nekem pl. pont elég a Gwenview sebessége (2-3mp alatt megjelenik). Mondjuk nekem helyből fullscreenen indul... (Ja, az első indítás mindig lassabb, mint amikor már a ramból húzza a progit is.)
Meg én azt szoktam, hogy ha már fut a nézegető, akkor csak a képeket pörgetem, nem záárogatom be.A Gwenview amúgy ESC-re pont az áttekintő nézetet adja (miniatűröket).
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
törölt tag
válasz Fritz Teufel #14498 üzenetére
Ne haragudj, de nagyon idióta a megfogalmazásod. Nekem az általad végtelenül fontos funkcióra eddig sem volt szükségem, és valószínűleg nagyon sokan vannak ezzel így. Ami azért is nagyon valószínű, mert nem programozták bele pont ezt a tudást programba. És hidd el, nem azért, mert bénák, vagy ne lehetne megcsinálni Linuxon (szerintem egy rövid kiegészítő szkripttel is megoldhatná, ha valakit érdekel és ért hozzá).
A gpicview ráadásul éppen majdnem azt tudja, csak még kettőt kell klikkelni a fullscreenhez.
Amúgy ne idegeskedj! Írd meg magad, nyílt forrás. Vagy küldd el a kívánságodat a készítőknek!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest