Hirdetés
- Milyen monitort vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Intel Core i7 9xx "Bloomfield" (LGA 1366)
- A Microsoft szerint nem alku tárgya a TPM 2.0 szükségessége
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fritz Teufel
addikt
Az indikátor sorban látható ugye a Dátum és idő. A legördülő menüben nálam csak a 'Dátum és idő beállítások...' gomb aktív. Ez gondolom így nem normális. Ha a napokra kattintok, nem történik semmi, ha eseményt adnék hozzá, hiába teszem, megint csak nem történik semmi. Lehet ezt valahogyan javítani?
Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
Jim-Y
veterán
válasz Fritz Teufel #14302 üzenetére
Ez mindenkinél így van. Legalábbis.. én pont egy 12.04-es gép előtt ülök, és itt is úgy van, ahogy írtad, az otthoni 12.04-nél is.
-
Fritz Teufel
addikt
Közben már rájöttem, hogy az valóban nem dísz, csak nincs mögötte alkalmazás. Fel kellene telepíteni a 'Lightning' és a 'Provider for Google Calendar' kiegészítőket. Sajnos a Lightning még nem támogatja a 28.0-ás Firefox-ot, így a mutatvány kútba esett Gyakorlatilag a Tunderbird rendelődne mögé...
[ Szerkesztve ]
Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
Fritz Teufel
addikt
válasz Fritz Teufel #14304 üzenetére
Hülyeséget csináltam, a Thunderbird-ben kell feltelepíteni a kiegészítőket, ami meg is történt. változás: semmi. Ez nem jött be.
-
Fritz Teufel
addikt
válasz Fritz Teufel #14306 üzenetére
Tényleg kell mögé alkalmazás: Evolution. És láss csodát, minden gomb működik!
-
válasz #40553216 #14305 üzenetére
A felsőben az external IP-ben ugye nincs beírva semmi? Oda vagy csillag kéne, vagy semmi (attól függ mi jelenti a mindent ). Mert így ugye lekorlátozod a belépést arra a külső IPre amit beírsz (ami valszeg az ismerősöd külső IPJe), így lehet az, hogy ott helyben működik, nálad már nem.
Az alsó szekció egy range-t (vagy custom portokat) tudna megadni, de neked elég 1 port.
Egyébként, biztonságosabb, ha nem default porton használod az SSH-t, a botok előszeretettel próbálkoznak be. (tapasztalat)
Tegnap még működött...
-
törölt tag
válasz lionhearted #14308 üzenetére
No, most beállítottam 0.0.0.0-ra, és megy. Köszi.
De alapból is az volt, és mikor még nem állítottam át, akkor nem ment. A T-Home-os mondta egyébként, hogy írjam be.
Ráadásul hiába állítom át felül 0.0.0.0-ra, ha alul beírom az IP-címet, automatikusan beírja fentre.
Sebaj. Most már jó.Default portot nem használok, inkább 5 számjegyűt, és természetesen gpg kulccsal lépek be.
[ Szerkesztve ]
-
Nos, elementary os luna helyére felugrasztottam a 14.04 daily-t. Egy kis teszting
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
-
LógaGéza
veterán
Még épp csak a FeatureFreeze volt meg, holnap/holnapután lesz meg az UserInterfaceFreeze. Sok víz lefolyik még a Dunán addig.
Nekem igazából semmi bajom nincs vele, az igaz, hogy eddig 2 gépen használom, egyiken OpenBox-al, a másikon meg csak karakteresen.
Ennyire gáz a Unity?"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
HardRic
addikt
Egyik hsz áradozik, hogy mennyire jó a 14.04, a másik már szidja Hétvégén már felrakom.
-
gery2123
őstag
válasz HardRic #14315 üzenetére
Nekem a 14.04 konkrétan elszáll az egész Compiz, és az egész unity, de a 13.10 már pár napja tökéletesen megy, és ugyanazok az appok vannak felrakva és itt jobban is buheraltam a rendszert. Remélem amire kell addigra olyan lesz amilyet elkepzeltek de még most nagyon nem olyan.
Masik: hogyan tudom a panelen az app indikátorokat rendezni?
-- PSN_ID: GerY2123
-
n00n
őstag
Három teljesen különböző konfigon használom és mindenhol prímán megy. Persze elhiszem, hogy másnál nem biztos, hogy kitűnően működik, öcsémnek volt egy "dzsunka" PC-je, na azon kb lehetetlen Linuxot használni. Mondjuk én minden alkatrész megvásárlása előtt Google-zok egyet, hogy lássam mi a pálya.
-
Shrike7973
senior tag
Lassan az Ubuntu esetében el kell választani a disztibúcióra vonatkozó jellemzőket (csomagolt szoftverrendszer minősége), és hogy az általuk fejlesztett Unity illetve a Compiz/Unity plugin, meg majd jövőben a Mir stabilitását/elfogadhatóságát. Az előző szempont szerint biztosan tudom ajánlani a 14.04-et, utóbbi számomra nem megfelelő, de ez függ szubjektív szempontoktól, és adott hardware kompatibilitástól.
-
sh4d0w
félisten
válasz Shrike7973 #14318 üzenetére
A Mir-rel még jó ideig nem fogsz találkozni alapértelmezetten, 16.04-ig biztosan nem jön.
https://www.coreinfinity.tech
-
BoB
veterán
válasz Shrike7973 #14318 üzenetére
You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.
-
Atlantisz48
őstag
Üdv!
Èrdeklődni szeretnèk arról hogy màs is tapasztalt màr olyat Ubuntu 13.10 nèl hogy lefagy? Olyat szokott csinàlni hogy Firefixal internetezek, ès lefagy, a kurzor mozog, de bàrmire kattintok semmire nem reagàl. Ez a rendszer hibàja vagy a gèpè?Üdv
Zoli -
Fritz Teufel
addikt
válasz Atlantisz48 #14321 üzenetére
Nálam is ezt csinálja, szerintem a Unity hibája lehet. Gondolkodom, hogy váltok az LTS verzióra (12.04), az talán már kiforrottabb. Valamilyen disztro bemutató oldalon éppen ma olvastam és éppen ezt írták jellemzésképpen az Ubunturól. És ez volt az egyetlen negatív disztro jellemzés... nem találom azt az oldalt
[ Szerkesztve ]
-
Hogy őszinte legyek, nem nagyon történt még ilyen velem, pedig volt már minden verzió a gépen. Alig várom a 14.04-et, eddig nagyon jól muzsikál, remélem desktopon is így fog.
Tegnap még működött...
-
gery2123
őstag
Most én is 13.10 használok, igaz chrome a fő böngészőm, de néha Firefox is megy. Ilyennel még nem találkoztam. Csak úgy egyszerűen lefagy? Semmi mást nem csinálsz csak a prohardver fórumát nyomod ezerrel és megfagy? Azt tuti hogy nem normális. Más böngészőt próbáltál már?
-- PSN_ID: GerY2123
-
leslieke
Jómunkásember
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
-
HardRic
addikt
Na, jó ez a 14.04. Egy dolog azonban vicces. Eddig azok az animációk amik akadtak, most nem akadnak, hanem nincsenek. Pl unity search. megnyomom a gombot és csak felugrik, semmi átmenet.
Fura volt még hogy steam sem deb file-ból megnyitva, se sowftware centerből nem települt, csak package manager-rel.
Mindenesetre a kicsire állítható dock miatt már megérte, de nagyon sok változást nem tapasztalok. -
veterán
Sziasztok!
Lenne egy pár kérdésem 13.10 illetve 14.04-et használó fórumtársaimhoz
1. Jelenleg az Ubuntu által szállított zárt ati driver (amely pár kattintással aktiválható) mennyire szereti az R9 270X-et illetve a dual display felállást? Vannak esetleg olyan kompatibilistási gondok melyekről tudnom kellene?
2. Aki esetleg Xonar DS-t használ hangkártyaként az mesélhetne a jelenlegi helyzetről. 13.04 alatt nagyon halk volt bármit csináltam, sokkal halkabb volt a kijövő hang mint Win alatt. Ha meg felhúztam az alsamixerben akkor meg torzított marhára.
Ezek mára megoldódtak? Illetve mostmár inkább érdemesebb a 14.04 megjelenéséig várnom, gondolom.
Üdv. core2
-
HardRic
addikt
Na 14.04 megjavította nekem a pendrive-ra másolás közbeni belassulást. Nagyon király.
Viszont most frissült és kaptam 2 wifi ikont felülre, egyik csak ki-be kapcsoláshoz jó, másik a hagyományos. Újítás még hogy boot után kapok vagy 20 system problem detected ablakot. -
RBJ
addikt
Külső usb tárolóm most írásvédett lett. nem tudok rátenni semmit.
Hogy hogyan és mikor azt nem tudom.Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
addikt
Uraim, kérdéssel jövök. A Windowsom vírusos, az Ubuntu remek, de a Windowst újra kéne raknom. Dualboot a rendszer. Ha csak simán berakom a Windows lemezt, és újrahúzom a Wint, akkor ugyanúgy tudni fogok a GRUBból választani, vagy valamit majd trükköznöm kell?
Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!
-
addikt
válasz leslieke #14335 üzenetére
És azt hogy? Nem értek a Linuxhoz. Induljunk onnan, hogy Windows felment, nincs grub. Van egy leírás, itt. Csak berakom a live USB, követem a leírást, elsütök egy:
sudo mount /dev/sdXY /mnt # Example: sudo mount /dev/sda5 /mnt
sudo grub-install --boot-directory=/mnt/boot /dev/sdX # Example: sudo grub-install --boot-directory=/mnt/boot /dev/sda
ilyesmit, és kész? A Win is menni fog mellette?[ Szerkesztve ]
Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!
-
n00n
őstag
válasz HardRic #14330 üzenetére
A egyik ikon a Unity8-é (nagyon alpha verzió még). Gondolom ki akartad próbálni. Ha zavar el lehet távolítani.
Én is szoktam kapni ilyen ablakokat,de 99%-ban 3rd party programok miatt. Pl. nálam a külső forrásból telepített béta VritualBox-ra dobálja. De az meg azt gondolom rendben van.
-
Fritz Teufel
addikt
válasz HardRic #14341 üzenetére
Nálam is volt ilyen ikon. A legördülő menüjében meg lehet nézni, hogy melyik alkalmazásokra dobja. Nálam pár korábban telepített repós alkalmazásra dobta. Kivettem őket a frissítés kezelőből, és kerestem másik ppa útvonalat. Ha nincs, az sem baj, nem hiszem, hogy valami komoly biztonsági rést jelentene.
-
gyulank
addikt
Azt honnan lehetne megtudni, hogy működik-e valami Linuxon, ha nem írják az adatlapján?
Konkrétan a V7 Pro HD webkameráról, és a Canyon CNR-FSP01 hangszóróról szeretném tudni.ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
MODERÁTOR
válasz gyulank #14343 üzenetére
A webkamerát még megértem, de egy hangszórón mi lehetne inkompatibilis? Az USB csati csak a kakaót adja neki, azt meg Ubuntu alatt is megkapja. Egyébként annyit tudsz tenni, hogy rákeresel egy internetes keresővel, és mások tapasztalatai alapján leszűrheted, hogy működik-e, és ha igen, akkor mennyire egyszerűen. Ha nem találsz semmit, akkor meg vagy bevállalod, hogy te leszel az első, vagy keresel olyan terméket ami hivatalosan is kompatibilis.
-
gyulank
addikt
válasz Kendek #14344 üzenetére
Mert van USB-s hangkártya is, simán lehet ebbe is, és ahhoz kell driver, vagy ugye gondolom ahhoz is, ha plusz áramot kér. Mert ha jól tudom, alapból csak 100mA-t ad le az USB 2.0, és 500mA-t csak akkor kap valami, ha kér.
Lényeg, hogy régóta keresek infót róla, de semmit se találtam, így hát megpróbáltam itt is.ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
gyulank
addikt
válasz Fritz Teufel #14346 üzenetére
De nem tudom, mert messze lakok, és nincs laptopom se. Reméltem, egy itteni Linuxos már vett ilyeneket, és tudja. Remélni remélem, de még nem tudom, hogy remélem-e annyira, hogy kockáztassam, hogy mégse.
Ja, a Webkamera autofókuszos. Olyanom még nem volt, de gondolom, azt programból lehet vezérelni. Az alap driver támogat ilyeneket? Bár állítólag a C920-as is működik, úgyhogy biztos.ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
gyulank
addikt
válasz #40553216 #14348 üzenetére
Na igen, de arra se, hogy nem. Pedig azt inkább írnák, hogy bajuk van vele, és hogy oldhatnák meg.
Ebből akár arra is lehet következtetni, hogy jó, vagy egyik terméket se vette még meg soha egy linuxos fórumozó se. Habár nekem is van egy olyan webkamerám, amit a Linux nem ismer fel, és hát az a külön driver telepítéses leírás... szóval sose tudtam telepíteni, úgyhogy lehet, hogy simán beletörődnék, hogy nem megy, és mások is ezt tették.ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest