Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
GodHeart
senior tag
válasz
Blade!!!
üzenetére
lehet hülyeséget írok, de nekem ez volt a hiba. ma fél órám ment rá
Szal akár írsz a fájba akár nem mindig be kell csukni. pl rewrite-al a szöveges fájlba írsz valamit, utána close-al bekell csuknod, különben valójában nem fog írni bele semmit, vagy a jó ég tudja, de a léyneg, hogy a fájl üres marad. mondom csak egy lehetőség, de nekem ez volt a hibám!
Viszont nekem is lenne kérdésem
Szóval adott egy olyan txt fájl, amiben nem összefüggő szövegt van, hanem mondjuk enter miegymás is található a fájlban. Namost ugye ezt beolvasva csak az első sort olvassa be a pascal, ha egy sima a : string változóba teszem. Ezért arra gondoltam, hogy charakterenként egy 2D-s tömbbe fogom beolvasni, onnan mit kezdek vele még nem tudom, de most ez tűnik a legjobb gondolat tovább folytatásnak. Viszont! Mikor dekralálni szeretném a 2D-s tömbet, azaz: q : array[i1..i15,k1..k15] of char vagy string; akkor az i1-nél elakad és undefinied akármit írni ki. Pedig itt még nagy gond nem igen lehet, de nem bírok rájönni.. a könyvből amiből tanulok így van, és nem értem miért nem megy!
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Windows 10
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- OLED monitor topic
- Nintendo Switch 2
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3528, 93% Akkumulátor
- Designer 4K Monitor - BenQ PD-3200-U
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3440, 90% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Szal akár írsz a fájba akár nem mindig be kell csukni. pl rewrite-al a szöveges fájlba írsz valamit, utána close-al bekell csuknod, különben valójában nem fog írni bele semmit, vagy a jó ég tudja, de a léyneg, hogy a fájl üres marad. mondom csak egy lehetőség, de nekem ez volt a hibám!