Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mpo

    veterán

    válasz Chesterfield #53949 üzenetére

    Zavar a titán-dioxid?
    Ha jól tudom Ausztriában tilos a húskészítményeket mesterséges anyaggal színezni.
    A paprika országában (Mo.) pedig kármint használnak őrölt paprika helyett.
    A kármin a kokcsinella nevű színezékanyagból nyerhető kárminvörös vagy bíborvörös színű festék (a kokcsinellát a fügekaktuszokon élősködő bíbortetű nőstényeinek porítmányából vonják ki).
    A kárminkészítmények E kódjai:
    E120 Kárminvörös, kárminsav
    E132 Indigó-kármin, indigó

    Sok epres joghurtban is ez adja a színt. :)
    -------------
    Csabahús nyitóoldal
    A tradicionális csabai kolbász a szakértelem, a történelem és az ideális földrajzi adottságok egyedi kombinációja.

    Ezzel szemben a Pokol tüze vastagkolbász összetevői között:
    Színezék (kárminok), Tartósítószer (nátrium nitrit)

    Utánajártam nem kötelező a nátrium-nitrit ( E250) használata se őstermelőnek, se nagyüzemnek, mégis majdnem minden bolti termékben benne van, esetleg nitrites pác-só néven).

    Ha érted, akkor már elavult.

Új hozzászólás Aktív témák