Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kutyek

    senior tag

    Rövid, de tanulságos tapasztalatok oltásról.
    Tegnap fél háromkor hirtelen hívták 76 éves, krónikus beteg (cukor, túlsúly, hipertónia) anyósomat, hogy háromra mehet a háziorvoshoz az első oltásra. Már hetek óta vártuk, hogy hívják, furcsa módon most 2 napja a kerületi Fidesz irodából hívták, hogy kapott-e már oltást (ellenzéki irányítású kerület Budapesten). No comment...
    Három után pár perccel érkeztünk, még csak négyen voltak (én nem mentem be, anyósom elmondása alapján írom le a történteket). Az asszisztens beszedte a kitöltött nyilatkozatokat, senkit nem kérdeztek ki (volt-e az elmúlt napokban bármi panasza stb.) A háziorvos negyedkor elment(!), az asszisztens oltott be mindenkit, a takarító hölgy beugrott adminisztrátornak. A rendelőben nem volt jelen orvos az oltás során, utána sem (megjegyzem, több rendelő üzemel párhuzamosan, valószínűleg valamelyik szomszédos rendelőben lehetett jelen háziorvos). Az oltás után 20 percet tartották ott az oltottakat megfigyelésre, utána bármiféle dokumentum / igazolás nélkül bocsátották el őket. Anyósom sem kapott semmilyen igazolást, szóbeli infó alapján AZ-t kapott... az asszisztens panaszkodott még egy sort, hogy a többiek miért nem jöttek még (3-tól 7-ig 25 idős oltandót hívtak be), így most estig ott kell dekkolnia :( hiszen az orvos lelépett, mindenkit az asszisztens oltott.
    Szerintem horrorisztikus, hogy ilyen megtörténhet, és nem a világ végén, hanem egy nagy budapesti kerületben. Ha nem velünk történt volna, el sem hiszem (BTW anyós szellemileg topon van, az oltás sem fektette ki nagyon). Egy hatalmas káosz az egész háziorvosi oltás, tök esetleges, kivel mikor / hogyan / mi történik.

Új hozzászólás Aktív témák