Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #86564352

    törölt tag

    válasz Vesa #3018 üzenetére

    50-es évek győzelmi jelentés stílus van. :) na jól van kipanaszkodtam magam mára, eléggé ballábbal keltem ma, nem kell küldeni a narancssárga autót értem, szurkolok most már tényleg minket fog irigyelni a világ :D csak még egy utolsó panaszkodást léccilécci:

    Azt mondja a néni hivatalos forrásból tájékozódjak, hát itt van a csodálatosan gagyi honlapjukról egy friss összefoglaló:
    Magyarországra érkezett vakcinák típusa és mennyisége (gov.hu)

    Saját táblázatuk szerint is több jött egyelőre a hanyatló nyugatról. Legalább várnának a propagandával addig, amíg a kínai és orosz üteme felgyorsul. Mert abból sem jön még úgy ahogy ígérték.
    Oxford-AstraZenecahoz odaírják a "vártnál kevesebb" érkezett, az oroszhoz és kínaihoz nem. Aztán azt a kevesebbet se bírták beadni a gagyi rendszerük miatt és kavarodás lett belőle, szünetet kell tartaniuk most. Mint amikor tavaly tavasszal 10 soros szövegben 10x kiemelték "fővárosi fenntartású intézményben" mennyi beteg, hogy a színfideszes vidéki városok öregek otthonában is annyi vagy még több arról csak annyi szerepelt a "tömeges megbetegedések szakaszába léptünk" és "vigyázzunk egymásra"

    Kiemelik "az uniós beszerzésből lassan és kevés vakcina érkezik" Itt vagyunk márciusban, pár hónapon keresztül ment a hülyítés a beharangozott milliós orosz és kínai szerzeményről és mégis a brüsszeli beszerzésből érkezett még mindig jóval több és anélkül sehol nem álltunk volna az oltással januárban és februárban. 20 ezer adaggal kevesebb oxfordinál már odaszúrnak, hogy "csak" és a vártnál mennyire kevesebb, a beígért milliós orosz, kínaiból jön tizede ott elmarad a "csak"? Legalább várnának a propagandával addig, amíg a kínai és orosz üteme felgyorsul. Ment az ámítás fel vannak készülve két nap alatt oltani:
    „Ma egy általános, országos, egy-két nap alatt történő átoltásnak a föltételei megvannak.” (2020. december 18.)„Ha sok vakcina van itt, akkor sokat és gyorsan oltunk.” (2021. január 03.)„Egymillió embernek a két nap alatt történő beoltására is fel vagyunk készülve.” (2020. január 19.)

    Úgy felkészültek valahol heringparti volt a rendelőben három órás papírmunkával, mást Győrből küldtek Miskolcra, másnak keverték a típust, mást behívtak két napra is, másnak elkeverték a regisztrációját. Amikor kínunkban röhögtünk a gagyi honlapjukon, hogy egy falusi szalonna webshopnak komolyabb visszaigazoló rendszere van, abban benne volt ez lesz.

    A komoly és hivatalos honlap még ezt írja:
    "A Janssen és CureVac még nem rendelkezik uniós engedéllyel, így még nem is szállított oltóanyagot hazánkba. A Janssen március közepén kaphatja meg az Európai Gyógyszerészeti Ügynökség (EMA) engedélyét, ebből a vakcinából egy oltásra lesz csak szükség, így a lekötött 4,36 millió adag ugyanennyi ember oltását teszi lehetővé."

    Ennél várnak EMA engedélyre, a kínainál és orosznál nem lényeges. Oxfordinál vesztettek pár hetet mit mondanak a németek 60 felettiek kapcsán, pedig EMA szerint és bőséges brit minta alapján mehetett volna kezdettől, a kínainál nem volt ilyen óvatoskodás. Fő a következetesség, gondolom.

Új hozzászólás Aktív témák