Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Darmol

    senior tag

    válasz Tüzi #29724 üzenetére

    Persze, hogy marketing duma. Papíron az összes technológiát "át lehet állítani két óra alatt".(Két hét pedig baromi soknak hangzik, maradjunk a két napnál).
    Csak nem ez a lényeg.
    Tegyük fel, hogy két óra alatt át lehet állítani a "gyártósort".
    Ez nem azt jelenti, hogy holnap lesz másfél milliárd v2 oltásod, van egy bizonyos produktivitás amivel előállítod. Mondjuk 2 millió dózis/nap. Lehet számolni, ez milyen ütemű oltásra elég a népesség egészeit tekintve. Ráadásul itt jön a képbe, hogy az oltópontok kapacitása is véges. Tehát hiába van itt holnapra az összes vakcina, ha nem áll rendelkezésre az oltó kapacitás. A kettő között ott a logisztika. 1 millió dózis hány raklap speciális szállítást és tárolást igénylő cucc?
    Stb.
    Egyébiránt én azt olvastam valahol (most nem keresem elő, de szorgos hangya biztos megtalálja), hogy a v2 Pajszer bevetésre készen áll, már készletet is halmoznak fel belőle, csak nagy kapufa lenne a jelenlegi helyzetben bevetni. Szóval ettől mindenki aludhat nyugodtan.
    Nyilván nem verik a nagy tamtamot, mert akkor a mindenhez is értő nép rázná a rácsot, hogy "De nekem a legújabb keeeeellll!!! Mobiltelefonból is mindig azt veszem!". :U

    Aki azt mondja "nem tudom elhinni az igazságot" az naiv. Aki azt mondja "nem akarom tudni az igazságot" az ostoba. Aki azt mondja "az igazság tilos" az gonosz. Aki azt mondja "én határozom meg az igazságot" az beteg.

Új hozzászólás Aktív témák