Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • proci985

    MODERÁTOR

    LOGOUT blog (1)

    válasz Lauda #29495 üzenetére

    osszesen eddig 5.3billio dozis vakcinat osztottak ki ebbol jelentos mennyiseg Pfizer. sajnos mellekhatasok tekinteteben ilyen lehet, meg ha nagyon ritkan is. ez van, matematikai esely van ra.

    ----

    inkabb ez, mint a delta varians a 5-8as R0ajaval, ami gyakorlatilag szabadon futva azelott kepes lefertozni egy orszagot, mielott az elso emberek 1-2 het mulva korhazba kerulnek. nem az egesz orszagot, mert elfelejtettem idovel kompenzalni, de azert ugy is eleg gyors.

    ahogy nezem most mar csak 5ot irnak egyebkent, ami jo, mert a 8 az himlo territorium.

    azt meg ahogy nezem par helyen meg mindig nem ertik, hogy az R0 exponencialis skalan mozog, tehat a 2.5 vs 5.0 az konyhanyelven lehet ketszer fertozobb, csak a gyakorlatban egy het utan 1 emberbol 2.5os R0al lesz 610 fertozott, 5.0val meg 78100. tizedik napra ugyan a 2.5 beeri kb 75000el, nade addigra az 5.0 9.5millio korul mozog. es ott meg potencialisan lappangasi idon belul vagyunk, de az elso delikvens lehet meg be se kerult a korhazba. meg egyszer, nem lett teljes lefolyasi idovel kompenzalva :B , ettol fuggetlenul exponencialis mezon vagyunk.

    meg jo, hogy van vakcina.

    [ Szerkesztve ]

    Don't dream it, be it. // Lagom amount.

Új hozzászólás Aktív témák