Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • einstein

    senior tag

    válasz Z.É.T. #2445 üzenetére

    "Igen, lehetséges, mert arról is említést tettek korábban, hogy készíthetnek amolyan "hibridet", amiben mind a korábbi mRNS, mind az új variánsok elleni benne lehet."

    Nem erre gondoltam. Én szerintem nem kell hibridet készíteni. Aki most kap kínait, vagy AZ-t, vagy bármelyiket, az is nyugodtan beadathatja magának az új variánst tartalmazó Pfizert mondjuk valamikor ősszel/télen (ha lesz olyan). Pont ugyanúgy védeni fogja az új variáns ellen, mint aki már korábban is Pfizert kapott.

    Ez már csak onnan is kikövetkeztethető hogy a mostani Pfizer oltás - ha minden igaz - már egy adagosan is majd olyan hatásfokkal véd, mint két adagosan. Az emlékeztető oltás pedig nem más mint egy új oltás, emlékeztetőnek csak azért hívjuk, mert korábban is kaptál belőle.

    Igen, figyelni kell arra, hogy mikor kaphatsz egy következő oltást, de ez tuti nem lesz most probléma, olyan hamar nem fognak kijönni új oltóanyagokkal.

    Az egész vitába csak azért szálltam bele, mert szerintem félrevezető azt az előnyt hangsúlyozni az mRNS vakcinák esetén, hogy abból könnyen készíthető "emlékeztető". Ez gyártás szempontjából persze lényeges, de az egyszeri végfelhasználónak (nekünk) tök mindegy. Nem jársz rosszabbul azzal, ha most oltatsz azzal ami most elérhető, aztán később meg oltatsz egy mutánsos mRNS-sel.

Új hozzászólás Aktív témák