Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Mr K

    senior tag

    válasz bigdady #23841 üzenetére

    1. A forrásként szolgáló cikk egy fél éves időszakot ölelt fel, nem az elmúlt hétre vonatkozott. Ennek az a jelentősége, hogy a fiatalabbak oltottsága nem volt átlagban 50%, mert UK-ben szigorúan életkor szerint oltottak.
    2. Az arányok durvábbak. A Qubit cikkben is hét éves duplázódást írnak. Azaz ha egy 21 éveshez viszonyítunk, akkor egy 28 évesnek kétszer rosszabbak az esélyei, egy 35 évesnek négyszer, egy 42 évesnek nyolcszor, egy 49 évesnek 16-szor, egy 77 évesnek 256-szor, egy 91 évesnek 1024-szer. Az oltásról nemrég valaki azt írta, hogy delta ellen 12-szeresre növeli az esélyt, amiből az jön ki, hogy egy már egy oltott 49 évesnek is picit rosszabbak az esélyei, mint egy oltatlan 21 évesnek, az oltott 91-evesnek pedig már több mint 80-szor rosszabbak a kilátásai (ha az oltást minden korosztályban azonos hatássosságúnak tételezzük fel). (Ezért kellett volna elérni a nyájimmunitást, amíg lehetett.)

    (Bocs, ezt is leírták már korábban, de láthatólag nem árt többféleképpen is. :) )

    ''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

Új hozzászólás Aktív témák