Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Jablocskov

    tag

    válasz Soulfly842 #2269 üzenetére

    Nem csak szerintem, szakemberek véleménye alapján is. Nem vagyok szakértő, csak érdekel a téma és igyekszem minél szélesebb körben tájékozódni, és kritikával kezelni az érezhetően politikai indíttatású véleményeket. Az eddigiek alapján számomra egyértelmű, hogy egyik vakcinának sem ismertek az esetleges hosszútávú mellékhatásai. Az elméleti kockázat viszont becsülhető, ilyen szempontból a legkevesebb kockázatot feltételezhetően az mRNS alapú vakcinák jelentik, a legnagyobbat pedig az inaktivált vírust tartalmazók. Sajnos az orosz és a kínai vakcina esetében nagyon kevés megbízható információ áll rendelkezésre az újabb vírus variánsok elleni hatékonyság és az esetleges mellékhatások tekintetében.
    Sajnos a kormány elbaltázott járványkezelése olyan helyzetet teremtett, hogy komolyan fontolóra kell venni akár a legkockázatosabb vakcinát is, különösen a veszélyeztetetteknek.
    Ez az én korosztályomban (50+) különösen nagy dilemma ez, hiszen lehet hogy tünetmentesen vészelnék át egy esetleges fertőzést, ugyanakkor súlyos betegségre is van esély. Ráadásul ebben a korosztályban nagy az esélye a te esetedhez hasonlóan egy régebbi, vagy nem dokumentált krónikus betegségnek is, ami tovább bonyolíthatja a helyzetet.

Új hozzászólás Aktív témák