Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Hieronymus

    addikt

    LOGOUT blog

    válasz Mr K #22410 üzenetére

    "...ezért evolúciós értelemben mindegy, hogy mi történik a megfertőzött egyeddel (túléli vagy sem). Azaz jelenleg nem igazán látszik olyan evolúciós nyomás, ami a kevésbé veszélyes variánsok kialakulása irányába hatna."

    Ez komoly?
    Mármint az evolúciós nyomás?
    Azt gondolom, nincs ilyen, sőt nem is lehet. Az evolúció és a vírus részéről is feltételezi az értelem jelenlétét. A vírusokat élőlényeknek sem tekinthetjük. Nincs anyagcsere, nincs kommunikáció. Egyedül egy automatizmus működik, ami megfelelő körülmények között működik, mint egy automata berendezés.
    Az evolúciót sem lehet egy konkrét valaminek tekinteni. Folyamat, amit az egyszerű másolási hibák egymásutánisága okoz. Ha ez a folyamat szerencsés akkor egy új faj tud kialakulni vagy egy meglévő faj életben maradni.
    Ha célja lenne az evolúciónak, akkor a saját lehetőségeit korlátozná be. Ráadásul a célmeghatározáshoz be kell vezetni a jó és a rossz fogalmát. Ez már az értelemhez kapcsolódó minősítő rendszer. Magasabb szintjén időrendiségben lehet kezelni a jó és a rossz fogalmát. A kicsit rossz most, hogy később jobb legyen. Ezért járunk fogorvos és nem azért mert szeretünk fogorvoshoz járni.

    Azt gondolom, az evolúcióba nem szabad átemelni a vallásokból származó istenhitet. Mint ahogyan az evolúcióba még tavaly belegondolta valaki, hogy a vírus fejlődési iránya az enyhébb tünetek felé fordulni, mert biztosítja a túlélését. Az erről történő értesítés hiányában az agresszívebb lett a delta változat.

    Van egy másik tévedés is amit kedvelnek az emberek a vírusfertőzésekkel kapcsolatban.
    A mennyiség egy bizonyos szint elérésé után minőségbe csap át. Ezt az ideológiát többen terjesztették az elmúlt évszázadban. Ennek a szellemét örökölte meg a nyájimmunitás eszméje. Persze lehet benne hinni. csak 100%-os immunizálás után sem fog működni, ha már elfelejtette az immunrendszer, a megfelelő választ.

    Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

Új hozzászólás Aktív témák