Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Soulfly842

    addikt

    válasz Jablocskov #2262 üzenetére

    Szerinted/szerintetek...?

    Ha nekem idejekorán felismert Dilatativ cardiomyopathia-m van - ami színtisztán örökletes több, mint valószínűleg (anyai ágon édesanyám és Nagymamám is ezzel halt meg 5x-évesen, s minden jel erre mutat), minimális gyógyszeres kezeléssel a szív összehúzó ereje, s a szívizom fal vastagságában az 'anomália' (amiben ez leginkább megmutatkozott) viszont már az egészséges embertől is jobb tüneteket mutat, de ettől függetlenül 1-2 évente megyek kontrollra 37 évesen, s már gyógyszeres kezelés nélkül is jók az értékeim. Az egészségem 100%-os.

    Akkor én veszélyeztettnek számítok? Lehet valamilyen vakcina amit emiatt adni akarnak? Vagy van valamit el kell felejtenem? Te/ti elmennél/elmennétek most így frissen a jelenlegi helyzetben kardiológiára?

    Már tavaly a járvány kitörésekor is lett volna ennek aktualitása - emiatt a helyzet miatt viszont most mellőztem; viszont most elgondolkodva azon, amit Merkely Béla mondott (ő ugyebár kardiológus), hogy a kardiológián a betegek 50%-a longcovidos egyre jobban motoszkál bennem, hogy most jó lenne tudni, hogy minden rendben van-e.

    Az orvosom is azt mondta (aki egyébként az egyik legjobb kardiológus Mo-n), h. ha ~ 1 év gyógszeres kez. még után megnézzük a gyógyszerek elhagyhatóságát, csökkentését, mivel az idejekorán felismert tünetek után meglepően durva volt annak a foka, ahogy a szívem helyreállt... öööö... ez két éve volt, egy év után önkényesen elhagytam, covid miatt nem voltam viszont a kardiológusnál.

    Azért is mellőztem a kardiológiai klínikát, mert ebben olyan voltam mint egy begyepesedett nyugdíjas, hogy oda járnak a legtöbben, akik potenciális vírusgazdák :D Majd megyek, ha lenyugszik a Covid.... de nem látom ennek most még a végét... a vakcinák ellenére sem. Viszont, egy friss diagnózis viszont fontos lenne - ezt fel kellett ismernem.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák