Hirdetés
-
PROHARDVER!
TRÓNOK HARCA
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
LendvaiFeri1
Topikgazda
A 3 sárkány?

(#10994) gyuromoj
ÁÁáá, a 2. dolog eléggé agyfa**. Ezekbe a dolgokba nagyon bele lehet bonyolódni, ezért remélem, hogy csak egy teória marad.
-
jonnyjoker01
veterán
válasz
LendvaiFeri1
üzenetére
Érdekes
Szerintem még igaz is lehet. -
LendvaiFeri1
Topikgazda
-
LendvaiFeri1
Topikgazda
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Már megvolt...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
AD4MINATOR
nagyúr
válasz
LendvaiFeri1
üzenetére
...majd ha elmúlsz 18 Ferikém... majd akkor

-
LendvaiFeri1
Topikgazda
Muszáj...

-
LendvaiFeri1
Topikgazda
-
pulffy
őstag
válasz
LendvaiFeri1
üzenetére
Havas Ren

-
Kotomicuki
senior tag
válasz
fateless
üzenetére
Tudományos vizsgálat?!
Hányan akarták már valótlannak beállítani és a végén mindig oda lyukadtak ki (a valóban tudásra szomjazók és nem a bér-hoax-olók), hogy a benne foglaltakat nem tudták megcáfolni, ergo, az igaz is lehet... (arról már nem is beszélve, hogy sokan ezen kutakodás hatására lettek vallásosak)
Ez olyan, mint a nemrég törvényileg üldözendővé tett kétkedés egy dologban, pedig azt sem tudják eredeti, hivatalos dokumentumokkal igazolni, vagy az eredeti kordokumentumokat, amik ezen törvénybe foglalt ellenkezőjéről tanúskodtak, megcáfolni...
Sajnos, tényleg igaz, hogy a győztes írja a történelmet, de az igazságot csak akkor tudják elföldelni, ha már kérdéseket sem mer, vagy akar föltenni az egyén, azzal kapcsolatban!
De, sopánkodni sem kell: az élet nagy tanítómester és nem hagyja, hogy az ember ne szembesüljön az igazsággal, bármennyire is fájdalmas az számára - legfeljebb nem veszi észre ezen a kísérleteket és továbbra is elzárkózik az ÉLET elől!
-
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Engem megkímélt az élet attól, hogy egyház által működtetett általános vagy középiskolába járjak, helyette katonai iskolába mentem, így nem láttam azt a fajta torz képet Istenről az iskolában, amit sokan mesélnek nekem az életükből. De mivel oda jártál, ezért te magad is tudod már, hogy egy ilyen iskola nem jelent semmit, inkább hamis képet kapsz gyakran (nem mindig), és épp emiatt tudod, hogy a Biblia hitelességét nem az iskolán keresztül érdemes vizsgálni, hanem sokkal inkább a történészek által használt történeti kritikai módszerrel. De tudom, ez nem az általános, "templomba járós" szint, viszont akik valóban a történelmi hitelességet vizsgálják, azok tisztában vannak ezzel. Pedig ezek a történészek nem keresztények, csupán kutatók...
Nem arról foglak meggyőzni (ne mis akarlak, nem is tudnálak), hogy fogadd el a Bibliát hitelesnek, csupán arra ösztökéllek, hogy a Biblia hitelességével szembeni előítéletek helyett a tudományos vizsgálatát ismerd meg, ha valóban tisztán akarsz látni.
Hogy világos legyen: a történeti kritikai módszert használják az összes több ezer éves irat vizsgálata során, tehát ez nem "Biblia-specifikus" vizsgálat, hanem általános tudományos eszköz.Ezt használják pl a római kori iratok esetén is. -
LendvaiFeri1
Topikgazda
-
AD4MINATOR
nagyúr
válasz
fateless
üzenetére
Nyilván nem minden mese, de azért lássuk be, a híres mondat "history written by the victors" alapján azért én jó pár dolgot simán megkérdőjeleznék ha oda kerülne a sor... (és lenne hiteles válaszoló rá
)Persze láthatóan más a véleményünk, és ezt el is fogadom +amúgyis offtopic úgyhogy nincs értelme tovább boncolgatni ezt... de (utolsó szó jogán
) véleményem szerint a biblia a legnagyobb hoax a világon és ezt mondom úgy, hogy vallásos suliba jártam 8évig és A-tól Z-ig tudom mi van benne....sajnos. 
-
vvega30
senior tag
A tegnapi kardozós témához szólnék hozzá. Kicsit off...
-
-
brownus
veterán
válasz
vvega30
üzenetére
MIÉRT??????

(#10975) genndy , ja, hogy ilyet mondott? úgy b.sztam volna ki a sorozatból, hogy csak na. az egyik gyíkkal etettem volna meg. ilyet....
még, hogy nem vetkőzik, hát mi más dolga lenne? mert színészkedni ő se tud.ehh, annyi pénzért én mindenem mutogatnám, akár minden egyes epizódban is!
-
brownus
veterán
válasz
LendvaiFeri1
üzenetére
nicht kép...
-
brownus
veterán
jut eszembe a szemöldök királynő már annyira luxus lett, hogy nem mutassa meg a formás seggét a kamerának??

-
Gretel
tag
válasz
laceszgamer
üzenetére
Arianne.

-
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
"Viszont a történelem legalább akkora mese, mint a biblia sok esetben"
Hehe
Nem hitvitát akarok ebből, de a történészek is autentikus forrásként tekintenek a Bibliára. Ettől még lehet az a véleményed, ami, de a hozzáértők véletlenül sem értenének egyet veled. Pl régészek használták a Bibliát arra, hogy meghatározzák, hol kezdjenek ásatásokat. -
laceszgamer
addikt
Na míg mindenki a sorozattal van elfoglalva, közben új részlet a 6. kötetből!

-
Kotomicuki
senior tag
válasz
maximilian4
üzenetére
Európaiak és japánok párbajoztak egymás ellen a XIX.század végén-XX. század elején, de ezt sohasem páncélban tették.
A katana egy vágása elég volt a legtöbb párbaj befejezéséhez, míg az európai vívótőr több találata (itt szúrás értendő legfőképp ezalatt) a legtöbb esetben nem... -
Kotomicuki
senior tag
válasz
Gyuri27
üzenetére
Musashi-hoz visszatérve:
Az öt gyűrű könyve - Miyamoto Musashi
"Az én Stratégiám szerint már a legelején, egyik kezedben rövid karddal, másik kezedben hosszú karddal kell gyakorolnod. Mikor az életedért folyik a harc, akkor minden fegyveredet használnod kell. Értelmetlen úgy meghalni, hogy fel sem használtad az összes fegyveredet." (vö: pl. Jaime Lannister tőrhasználatával, amíg még megvan mindkét keze)
"Hogy megtanuld egy kézzel könnyedén forgatni a kardot, mind a két kezeddel egy-egy hosszú karddal kell gyakorolnod. Az elején mindenki számára nehéz egy kézben forgatni a hosszú kardot, mert a hosszú kardnak súlya van, s ezért elég nehéz mozgatni. De ez így van mindennel." (tehát nem veti el a két katanás harcmodort sem - lásd ToJ jelenet)Kissé különös volt japán egyik legnagyobb kardforgatója: a tisztálkodásra kevesebb gondot fordított, mint azt az erre különösen érzékeny japán megkövetelte volna és a párbajai nagy részét is különös "stratégiával" nyerte meg: napszállta előtt állított be a helyszínre, ahol addigra már a reggeli óráktól ott megjelent ellenfele felőrölte az erejét. Egyik leghíresebb párbaja.
Természetesen az élet pofonzsákja őt is meglegyintette és az egyik, orgyilkoscsapat támadását épphogy túlélt éjszaka után felhagyott a párbajozással és inkább tisztes "szakoktatóként" élt tovább. -
AD4MINATOR
nagyúr
válasz
maximilian4
üzenetére
A dupla kard más kardforgatási technikát igényel, ez tény. Az is tény, hogy sokan jobbak voltak két karddal, pontosan a másmilyen kardforgatási technika miatt, ugyanis az ellenfelet váratlanul érte, hiszen általában 1 kard(+pajzs) ellen tanultak harcolni kiképzésük során.
Másrészt meg menőn néz ki.
nem véletlen van dupla kardja sok "hősnek" a filmekben (vámpírvadászok, SW-ben is, sőt ott van 4kardos is pl. General Grievous, stb
)Viszont a történelem legalább akkora mese, mint a biblia sok esetben. Én azért kétkedve hiszem, hogy 1-1 híres lovag/hős (legyen az magyar vagy nem) lenyomott egy fél szakasznyi ellenfelet egymaga. Oké, lehet, hogy épp mákja volt és volt egy nagyobb killstreak-je pár képzetlen/kevésbé képzett ember ellen amit pont láttak a (lovag)társai és utána megénekelték esténként tábortűz mellett, de le merném fogadni, hogy a legtöbb ilyen hős-mese kb. annyira igaz, mint GoT-ban ez a jelenet amikor N "legyőzte" őket "lazán"... aztán meg mégse.

-
whitezo88
nagyúr
válasz
LendvaiFeri1
üzenetére
Ez nem a Dothrakiknal van? A khal hivja igy a verlovasokat. -
LendvaiFeri1
Topikgazda
6. rész;
Blood of My Blood Egy újabb utalás
származására.Jon -
Gyuri27
félisten
válasz
maximilian4
üzenetére
A damaszkuszi, toledói pengék majd olyan jók voltak. A nagy sok páncéllal lassú. Bármilyen mester kardforgató gyors, rugalmas. Megtalálják a gyenge pontot.
Nem a szamurájok csak otthon és korea meg kína földjén harcoltak. De az európai nehéz páncél ott sem volt. -
LendvaiFeri1
Topikgazda

-
maximilian4
addikt
válasz
Gyuri27
üzenetére
Lehetséges, sőt ott maguk között nyilván meg is történt. Tudom hogy a katana erős fegyver, rugalmas de mégis ellenálló,a szamurájok nagyon jól képzett harcosok, de nem tudom mit kezdene egy szamuráj mondjuk 3-4 gregor clegane méretű állig jó vastag páncéllal felruházott lovaggal.
Nem tudom volt-e már példa hasonló találkozásokra. -
Gyuri27
félisten
válasz
maximilian4
üzenetére
Ezért hoztam fel a japán kardforgatókat. Ott vannak leirások. Egy mester minden vágása = a halálállal. Azaz ha 5-n is állják körül az kb 5 vágás és néhány hárítás. Persze ezek átlagos valakik. Ha kicsit jobban képzettek akkor több.
-
maximilian4
addikt
válasz
monti0222w
üzenetére
Én nem vitatom amit mondasz és minden elismerésem (főleg a magyar ősöknek), de mi sem látunk bele a történelemben. Vannak mondák, tény hogy nagy vitézek voltak. Viszont nem láttuk harcolni, nem láttuk hogy 1 vagy 2 karddal vagy bármi mással ezek az emberek legyőztek volna 4 lovagot, vitézt, jól képzett harcost úgy, hogy egyszerre mentek rá (nem egyenként), körbeállták stb..
-
LendvaiFeri1
Topikgazda
válasz
monti0222w
üzenetére
Nem tudhatjuk, hogy mit csináltak. A könyvben hárman voltak, nem ketten.
-
monti0222w
addikt
válasz
LendvaiFeri1
üzenetére
Feri nem vitakép, de ők az életükben megcsinálták és ez a történelem, amiről meg te beszélsz az az alkotói képzelet, talán így látványosabb volt, vagy ki tudja! A könyvben is egy kardja volt!

-
LendvaiFeri1
Topikgazda
válasz
monti0222w
üzenetére
Aha, csak itt sokat nem értek volna vele;

-
monti0222w
addikt
válasz
LendvaiFeri1
üzenetére
Nem hiszem, mert voltak, vannak kivételes képességű, vagy nagy erejű emberek, még jobb ezeknek az ötvözete, pl: magyarként mondanám Kinizsi Pált, vagy korának legjobb lovagját a lengyel Sulimafi Zawisza Czarny-t, ők több emberrel és egy kardal kezükben " legyőzhetetlenek" voltak!

-
Gyuri27
félisten
válasz
LendvaiFeri1
üzenetére
Tényleg? Ha többen vannak 3 kard kellett volna.

-
LendvaiFeri1
Topikgazda
válasz
monti0222w
üzenetére
Csak így lehet egyszerre 4 ember ellen harcolni.

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- One mobilszolgáltatások
- Crimson Desert
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Hosszú premier előzetest kapott az Arknights: Endfield
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- 240 Hz-es QD-OLED monitor jött az Alienware-től az árérzékenyebbek számára
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- További aktív témák...
- GIGABYTE RX 6800 XT 16GB GDDR6 GAMING OC - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R5 5500 16GB DDR4 500GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650 XT 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450M R7 5700 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Cooler Master 650W
- BESZÁMÍTÁS! AsRock H510M i5 11500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Adata 600W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B360M i5 8400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB RAMPAGE Shiva Adata 600W
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4648, 100% AKKSI
- HP Victus Gaming Laptop RTX 4070 / i7-13700H 16GB DDR5 1TB SSD Garancia
- Apple iPhone 17 Pro Max 256GB Bontatlan Független Összes Szín / 27% áfás ár
- Apple MacBook Neo 13" 512GB Touch ID Indigó Bontatlan / 27% áfás ár
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

A végén meg majd kiderül, hogy a déli kontinest technikailag magasan fejlett idegenek lakják... ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Szerintem még igaz is lehet.

még, hogy nem vetkőzik, hát mi más dolga lenne? mert színészkedni ő se tud.