Új hozzászólás Aktív témák
-
mr_ricsi
veterán
válasz szagery #10142 üzenetére
"az optikai meghajtót ki lehet / érdemes-e venni, ha nem használja az ember, és lehet-e helyette valami értelmes hardvert bele tenni (pl.: még egy háttértárolót)?"
Érdemes abból a szempontból, hogy nem használódik feleslegesen a meghajtó, illetve kevesebb a noti fogyasztása.
Másrészt viszont a meghajtó is bele van számolva a noti burkolatának a szilárdságába, nélküle nem bír akkora terhelést. Például az egykezes áthelyezéseket így még kevésbé bírja, könnyen lehet belőle burkolat-repedés.A második HDD-ben annyi a nehézség, hogy tudsz-e kifejezetten a notidhoz gyártott rack-et.
Más típushoz gyártottnál olyan gond lehet, hogy a burkolata nem passzol a notiéhoz. Esetleg be sem lehet tolni a helyére.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
mr_ricsi
veterán
válasz whiteman0524 #10146 üzenetére
Ha a kezelési útmutatóban le van írva a HDD és a RAM ki-beszerelés menete, akkor nem veszítesz garit.
Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
mr_ricsi
veterán
válasz whiteman0524 #10154 üzenetére
Eszerint nem olvastad át a Kezelési útmutatót, ugyanis a két hardver közül -amit szeretnél cserélni- az egyik biztosan benne van, leírva a ki-beszerelés lépései.
És talán a másik is, de mivel nem az én gépem, nekem nem kell ismernem az útmutatóban leírtakat.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
sarkan
aktív tag
Kinéztem magamnak Toshiba sazellite L850-11D laptopot.
Elég jó az ára szerintem, csak azt olvastam valahol, hogy nincs Switchable Graphics, azaz nem működik az SB IGP, hanem folyamatosan a HD7670M.
Tényleg így van mert ez az üzemidőben biztos nagy csökkenés -
papeti01
senior tag
Sziasztok,
Vettünk egy Toshiba L750D-169-es notebookot.
Mindent feltettem rá, müködik is, azonban mikrofon csak akkor van, ha rádugok egy külső mikrofont...
Pedig nagyon fontos,lenne a beépített használata... és a leírásban az van, hogy van benne?!
[link]
Mi lehet a probléma? Hang van, és ha csatlakoztatok külsőset, akkor mikrofon is... de amint kihúzom, a Redszer/hang/mikorfon -nál az alábbit látom:
Mikorfon
Conexant smart audio hd
not plugged in
előre is köszönöm a segítséget!
üdv,
p.#proudfather
-
whiteman0524
aktív tag
válasz papeti01 #10158 üzenetére
Ez érdekes, mert nekem ugyan ilyen gépem van és nekem nem volt ilyen gondom, miután felraktam a drivereket. Mondjuk az igazsághoz hozzátartozik hogy mire kisakkoztam hogy milyen driverek kellenek pontosan az nem 2 nap volt.
Biztos csak valami rossz windows beállítás van a dolog mögött.
-
papeti01
senior tag
válasz whiteman0524 #10160 üzenetére
hol kell keresnem a beépített mikrofont? sehol sem látom a "kis lyukat"?!
conexant audio drivert tettem fel... kellhet még vmi?#proudfather
-
sinya85
senior tag
Valaki tudna nekem segíteni?
Satellite L755-1NF laptophoz nem találok wifi drivertஜ۩۞۩ஜ
-
nikocska13
csendes tag
Sziasztok.
A minap vettem egy Toshiba C855-12T laptopot és win 7 64bit ment rá, de a "ACPI\TOS6205
" azonosítójú eszközhöz sehol sem találok drivert Valaki tudna segíteni, vagy eltudná küldeni nekem?Amennyiben írok, elvárom, hogy válaszolj! Köszönöm!
-
mr_ricsi
veterán
válasz nikocska13 #10164 üzenetére
"ACPI\TOS6205"
Bluetooth
[link]Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
mr_ricsi
veterán
válasz papeti01 #10161 üzenetére
"felvételi eszköznek hol tudom kiválasztani?"
Leginkább abban a szoftverben, amiben rögzíteni szeretnéd a miki hangját.
Egyébként pedig jobb alul a hangszóró ikonon jobb egérgomb, a menüben Rögzítőeszközök, aztán felvétel fül. Itt kellene lenni a mikrofonnak.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
whiteman0524
aktív tag
válasz papeti01 #10168 üzenetére
Akkor megoldódott. Egyébként meg ezen az oldalon kell keresgélni ha valamilyen driver kell. Va amiből több is van. Pl WLAN driverből meg szinte mindegyikből. Általában több verzió is fönt van azért. Nyilván a legfrissebbet célszerű leszedni. Ha nem tudod pontosan hogy melyik kéne, akkor meg van ott valahol valami link, ahol mellékelnek hozzá leírásokat hogy hogyan lehet kideríteni hogy melyik driver fog neked kelleni.
-
Imi Csabi
tag
Üdv.
Ismerősöm Toshiba Satellite pro L300-20L laptopja a windows betöltése után, hol kék hol sárga hol zöld színű lesz a monitor és lefagy a gép.
Csökkentett módban gond nélkül elindul, és nem fagy le, ezért újra húzta az xp-t, nade a frissen telepített 0 perces xp-vel is ugyanezt csinálja.
Találkozott már valaki hasonló problémával?
Előre is Köszönöm
* * * * * * ibJ#team| IMi™ - NE idegesíts, MERT ideges leszek!! ® * * * * * *
-
whiteman0524
aktív tag
válasz Imi Csabi #10171 üzenetére
Üdv
Hát így elsőre eléggé driver hiba szagú a probléma. Másrészről pedig nem győzöm sose mondani hogy az XP-t tessék lecserélni Win7-re. Ettől függetlenül persze XP-n se kéne színeződnie a monitornak. Az is előfordulhat hogy esetleg hibás benne a VGA. Én azt javaslom hogy szedjetek le valami Linuxot. Nem kell telepíteni, elég ha kiírod CD-re vagy USB-re és Live CD-ként használod. Megnézed hogy ott is tapasztalsz-e hasonlóakat. Ha igen, akkor az gáz. Ha nem, akkor pedig meg kéne próbálni leszedni XP-hez a legfrissebb drivert az intel GMA 4500M-hez mivel az van a gépedben.
[ Szerkesztve ]
-
leonel
aktív tag
Sziasztok,
Kis segítséget kérnék: párom Toshiba Nb200 netbookjával nem boldogulok.
CCa 3 év után újra kellett húznom a rendszert. Gond nélkül felment a win7 - láthatólag működik is minden (lan,wlan, webcam) mégis van 2 ismeretlen eszköz a listában.
Van esetleg ötlet, hogy mi lehet? Nincs kedvem az elég gyenge megoldású Toshiba support oldaláról próbából letölteni mindent.
Vagy van esetleg olyan progi amelyet feltelepítve - "megmondja" - hogy még mit kell telepíteni?
Felraktam a roppant "okos" tempro alkalmazást - de az annyit tud, hogy a támogatásra kattintva felmegy a toshiba oldalára.
kösziwww.wrcauto.hu - autóalkatrészek legolcsóbban
-
balintka
addikt
Sziasztok, nekem olyan kérdésem lenne, hogy nézegetünk egy 150 Ft körüli Toshiba laptopot, ez fehér színű. Olyanokhoz szólna a kérdésem, akinek ilyen fehér gépe van.
Mennyire sárgul meg az idő múlásával a fehér burkolat (2-3 év alatt mondjuk)?
Mennyire gyűjti a koszt, foltokat magára?Köszi előre is! A színe tart minket vissza egyelőre a géptől.
-
JoinR
őstag
válasz balintka #10174 üzenetére
Gondolom L850-13M-re gondolsz, nekem ilyen van. Mivel 2 hetes, nem tudok nyilatkozni, de mivel max fél évesek lehetnek ezek a gépek, így más se tud valszeg. Nyilván nem lesz mindig fullfehér, de mivel van rajta textúra, szerintem az idő múlásával sem lesz vészes a kinézete.
Normál használat mellett nem gyűjti a koszt vészesen szerintem. Nekem külön tetszik, hogy nem kommersz fekete, hanem van valami változatosság.
-
-
JoinR
őstag
Jah egyébként a korábban említett VGA-driver probléma továbbra is fennáll, és továbbra is csak akkor, ha külső monitor rá van kötve. Kimondottan görgetésnél húzom vele a driver bajszát, de szerencsére tényleg nagyon ritka a jelenség (Korábban írtam, hogy amikor rá van kötve a monitor a laptop-ra, 12-14 üzemóránként főleg görgetésnél csíkozódik a kép, aztán pedig a kép jobb harmada átugrik a bal oldalra, és eltolódik az egész.). A monitor módjának váltásával (extend-->duplicate-->extend) könnyen megoldható probléma, de mégis lehet írni fogok AMD-éknek, ahogy itt ajánlották korábban.
-
Brian_GT
őstag
Szia!
Bocs a zavarásért.
Te nevedet szúrtam ki google és prohardver keresgélés közben, gondoltam ha nem gond megkereslek téged.Laptopot szeretnék venni nemsokára és találtam egy hirdetést az L850-13M-ről és nagyon megtetszett.
Azért keresnélek, hogy elég jól elvagyok a számtech világában de a laptop sohasem állt annyira közel a szívemhez mint az asztaliak, így kevesebbet tudok róluk hardver ügyileg, mármint hogy mi az ami jónak mondható.Mindenképp film-játék stb szóval mindenre lenne a gép. Nagyon szimpi ára van, de olyan gépet szeretnék amin rendesen tudok játszani is. Nem kell full grafika, asztalin sem tudok úgy szóval nem vagyok tellhetetlen-elszállt típus...csak azért ne passziánszozni tudjak csak rajta.
Nem tudom te mennyire értesz a gépekhez, mit gondolsz erről a core i3as prociról a 6GB DDR3 ramról és a HD7670ről??
Megmondom őszintén én intel és nvidia páros híve vagyok, de nem feltétlen mondok le róla ha jó.
Sajnos nekem ez a GT540M meg GT630 meg atis társai keveset mondtak eddig, tegnap óta járom a témát friss infókért
Azt megtudtam, hogy kb a GT540 új ikertesója a GT630...nem tudom ez milyen szintet tud játékokat nézve...illetve ez az Ati mire képes.Játéknál maradva ha játszol rajta, mondanál 1-2 dolgot hogy mivel próbáltad és mik a meglátásaid?
Illetve te mit gondolsz kell a core i5 proci vagy elég ha core i3-ban gondolkodok vagy erősebb vga inkább stb..?
Nem tudom GHz-ben mekkorákat érdemes nézni, szóval ennek a core i3-ja 2.3-on megy ez elég vagy erősebb stb?Bocs, ha kicsit kusza voltam, dee annyi laptopot néztem meg adatot az elmúlt 24 órában, hogy már forognak a szemeim És mindenki mást mond, jó lenne végre egy bennfentes infós is. Ez lennél te ha segítenél
Köszönöm előre is és szép napot!!!
Brian
- Csak a Puffin ad nekem erőt és mindent lebíró akaratot! -
-
whiteman0524
aktív tag
válasz Brian_GT #10179 üzenetére
Üdv!
Sztem senkit se zavar itt a postod. Legalább többen tudnak reagálni
Bár nem engem kérdeztél, de azért annyit hozzáfűznék a dologhoz, hogy a HD7670 az az Ati-s/AMD-s VGA és a GT540 meg a 630 az Nvidiás. Ha a mobil VGA-k játékokban felmutatott, illetve egymáshoz képest mért teljesítményére vagy kíváncsi akkor kezdetnek jó lehet mondjuk a notebookcheck, ahol szinte minden mobil VGA fent van, részletes(nek mondható) adatokkal illetve (többek között) játékokkal mért teszteredményekkel karöltve. A Google keresőbe írd be hogy notebookcheck meg a VGA nevét pl GT640M és ki is fogja dobni az oldalt. Ott aztán lehet szemezgetni, hogy melyik milyen a másikhoz képest.
-
Latency
senior tag
válasz saxonb76 #10181 üzenetére
Nekem is van 13U-m. Jól össze van rakva, nem csavarodik stb. egyedül a kijelző fedele "horpad" egy kicsit. A billentyűzet jól használható, a touchpad is rendben van. Az i5-ös proci és a VGA is viszonylag erős, én az Alan Wake American Nightmare-el próbáltam és közepes grafikán hibátlanul fut.
Ami kicsit zavaró, hogy a kéztámasz jobb oldala egy idő után érezhetően melegszik, de ez még bőven elviselhető. A kijelzőtől nem ájultam el, használható de a színei eléggé fakóak (driverből korrigálható).
Szerintem jó vétel, erős hardver egy elég jó házban. -
whiteman0524
aktív tag
Hát igen. Az enyémet is lehet nyomkodni. L750D-169. Sőt egyszer amikor megnéztem, akkor meg is ilyedtem mert van egy olyan fél centi holtjátéka ha erősebben megnyomom szóval azóta nem bántom. De most őszintén ki szokta nyomogatni a laptopja fedelét? Ha táskában viszi az ember akkor pedig vigyázni kell hogy semmi nehéz ne kerüljön rá. Szerintem ez nem annyira nehéz dolog.
[ Szerkesztve ]
-
Acsifun
aktív tag
Sziasztok hosszas fórumozás után a Milyen notit vegyek topicban tegnap letettem a voksot egy Toshiba L850-13M tipusu gép melett. Ma meg is jött és nagyon bejön az egész de valami még nem okés, feltettem a win7-et (x64) ezután pedig a drivereket a toshiba hivatalos honlaprol erre a laptopra szűkítve, jó pár órám rá ment, de még most sincs minden rendben :S megjelnítés borzalmas, nyomott a kép, pixeles betűk és ikonok mindenhol. Megprobáltam leszedni a legújabb catalystet de hibába ütközött csak egy 2 megás kis fájlt dobott ki az oldal és az azt irta hogy nincs meg a megfelelö hardver. Tudnátok segíteni? mert ez még nem HD kijelzö élményt ad
A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen.
-
whiteman0524
aktív tag
válasz Acsifun #10188 üzenetére
Toshibás laptopra nem lehet AMD drivert rakni. Illetve lehet, de csak ilyen "házilag" buherált verziót. Sajnos (vagy éppen szerencsére) a toshiba nem engedélyezi csak a saját mókolt AMD drivereit. Hogy ez miért jó, azt nem tudom mindenesetre ez van. Ezeket az illesztőprogramok alatt általában meg lehet találni. Egyébként anno én is eljátszottam vagy 2 napot vele mire sikerült kideríteni hogy milyen driverek kellenek nekem. Töröltem is le a Win7-et és raktam újra, miután meg volt a pontos driver listám.
[ Szerkesztve ]
-
Latency
senior tag
válasz whiteman0524 #10189 üzenetére
Ezen az oldalon minden fent van, ami szükséges. Kicsit keresgetni kell, mi is kell még, de közel sem lehetetlen.
-
Latency
senior tag
Megpróbáltam összeszedni, hogy az előző hsz-ben linkelt oldalról milyen driverek is kellettek az L850-13U-hoz:
Bluetooth Stack
Card Reader Controller
Chip Set Utility
Display Driver (nálam nyilván az AMD)
LAN Driver
Management Engine Interface
Sound Driver (Realtek)
Touch Pad Driver
USB Driver
Webcam driver
Wireless Lan Driver (L850-13U-nál az Atheros, más tipusnál eltérő lehet)Nem biztos, hogy teljes a lista, mert fejből írtam, de jó támpont lehet (a BT stack-et és a MEI-t én is kerestem egy ideig mire rájöttem, hogy kellenek).
[ Szerkesztve ]
-
kommunism
aktív tag
Jártam erre a problémámmal , majd válaszként megkaptam hogy olvassak vissza, de nem találtam megoldást. Lényegében a következő van,adott 1 toshiba sat L-630 notebook, atheros wifivel, a driver ami a toshiba holnapján van nem ment fel, a wifi led narancssárgán világit,és a billlentyüzetről se tudtam aktiválni(FN+F8) , hálózat amugy vezetékesen van. Szóval ha valaki esetleg tudna a problémán segiteni azt megköszönném , foggalmam sincs hogy egyáltalán felrakott-e magának valami drivert, a win 7 stb stb.
A hirdetéseimet figyelmesen olvasd.Leírok bennük mindent csak amit nem azt kérdezd,mert másra nem válaszolok!
-
mr_ricsi
veterán
válasz kommunism #10193 üzenetére
"Jártam erre a problémámmal , majd válaszként megkaptam hogy olvassak vissza, de nem találtam megoldást."
Te szegény...
A kérdésedhez képest az utolsó 50 hozzászólás közül:
[link]
[link]
[link]"a billlentyüzetről se tudtam aktiválni(FN+F8)"
Bluetooth Monitor
Bluetooth Stack
Controls
Flash Cards (a Toshiba Value Added package része)"foggalmam sincs hogy egyáltalán felrakott-e magának valami drivert, a win 7"
Akkor miért nem nézed megSokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
Lucifer6280
aktív tag
Hello!
Kéne 1 gyors help.
Van egy Toshiba Satellite l500-1PU laposom.
Behalt benne a vinyó. Innét PH-ról rendeltem 1 normális WD-t erre el akarom indítani és behoz valami Bosch hard disk protection-t és kér valami username-t.
Valakinek van ötlete hogy ezzel mit tudnék kezdeni?Az egész élet 1 kibaszott szépségverseny, Suliba járunk aztán egyetemre, aztán meló. Kapják be! Csináld amit szeretsz! A többit meg szard le..
-
mr_ricsi
veterán
válasz Lucifer6280 #10195 üzenetére
Gyorsan vissza kellene boltolni az eladóval, nehogy orgazdaság miatt keressen a Policáj.
Egyébként az elektronikus védelem megkerülése a Btk szerint bűncselekmény, amit másfél évvel lehet jutalmazni. Emiatt épeszű ember nem nyújt neked segítséget ehhez. Ha pedig hardveres a védelem a HDD-den, akkor csak az a noti tudja leszedni róla, amelyikben lekódolták.
Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
kommunism
aktív tag
válasz mr_ricsi #10194 üzenetére
Atheros network device nak látta valami driverét meg volt valami ismeretlen device amit a netről se tudott telepiteni, ezek közül a hozzászólások közül pár módszert már kipróbáltam, 1-et kihagytam most azt majd megnézem pl Syler kolegának irtam is hogy melyik driver működött neki de nem volt hajlandó válaszolni, na mind1. Mindenesetre a gépben tuti atheros van, és a gyári honlapról letöltött driver egyszerüen nem telepszik ugyhogy nemtudom Kösz a segitséget ha ezután se megy akkor nemtom mi lesz:S, am a billentyüzetet csak hasraütésre irtam, valamelyik F billentyű volt a lényeg hogy a wifi jelével rajta.
[ Szerkesztve ]
A hirdetéseimet figyelmesen olvasd.Leírok bennük mindent csak amit nem azt kérdezd,mert másra nem válaszolok!
-
mr_ricsi
veterán
válasz kommunism #10197 üzenetére
"am a billentyüzetet csak hasraütésre irtam, valamelyik F billentyű volt a lényeg hogy a wifi jelével rajta."
Én viszont nem hülyeségből írtam: a Toshiba honlapjáról azt a 4 progit fel kell telepíteni a gépedre.
A két bluetoothos elvileg eltünteti a sárga eszközt, és talán a wifi is kapcsolhatóvá válik. Ha nem, akkor másik 2 progi közül valamelyik kapcsolgatja.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
Kbali
nagyúr
válasz Lucifer6280 #10195 üzenetére
Selejtezett vagy lopott vinyó.
-
->Raizen<-
veterán
Kinek van itt ilyen gépe? [link]
Vélemény kéne róla! Mennyire melegszik akksi meddig bírja billentyűzet mennyire gáz stb!?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 7390 i5-i7 / 8-16GB RAM, ssd, jó akku - számla, 6 hó garancia
- Szép! HP ZBOOK 17 G6 Tervező Vágó Laptop -60% 17,3" i7-9850H 64/512 QUADRO RTX 5000 16GB FHD
- Új Lenovo Flex 5 x360 Érintős Hajtogatós "Kis Gamer" Laptop Tab 14" -30% i5-1135G7 8GB 512GB Iris Xe
- Acer Aspire 3 A315 Ryzen 3 Laptop
- (970gramm,15 mm!!!)ACER SWIFT 5 Érintős FullHD IPS,core i5 8250u(8X3,4Ghz)Vil.bill, 8-16GB RAM,SSD,
- Lenovo B50-30 bővített ssd + ram Frissen Pasztázva
- UK kiosztású, backlit billentyűzet Lenovo Thinkpad T480, T470, A475 és A485-höz
- HP EliteBook 840 G3 / 14" full HD / i5-6300U / 16GB DDR4 / ÚJ! 256GB NVMe SSD / HDMI / USB C
- Dokkoló USB-c csatlakozással Új, bontatlan + opcionális 2 TB
- ASUSVivoBook M3500QC-L1080
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest