- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Apple asztali gépek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Egyre inkább ARM-osodik a 3DMark
- Kirúgással fenyegeti mérnökeit az Intel vezére
- Home server / házi szerver építése
- VR topik
- Nem szereti a Linuxot az NVIDIA RTX Spark
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
wasd.hu
senior tag
-
Sinesol
veterán
-
gabor7th
addikt
Marketinganyag, meg valami noname oldal, mint forras. Haromszor olyan gyors, hagyjuk már. Egyebkent mit nyerek azzal, hogy az azonnalhoz kepest azonnal/3 ido alatt tölt be?

Hasznaltam mar egyebkent, de semmi extra Chrome-hoz kepest, ahol ugyanugy minden azonnal törtenik. Ha nagyon fapados a gep, lehet szamit valamit, de igazabol meg csak csucsgepem sincs es ezen is villamgyors a Chrome. Droid-os reszre nem tudok mit mondsni, bottal se piszkalnam azt a rendszert.
Ignorance is bliss.
-
Sinesol
veterán
"In real-world usage, yes. Brave loads pages 21% faster on Android because it blocks ads and trackers before they load. This also results in 14% less data usage and 40% better battery life on mobile. In pure JavaScript benchmarks (Speedometer), they're nearly identical since both use the same Chromium engine."
https://bravebrowserstats.com/compare/brave-vs-chrome
Egy régebbi cikk: "A Brave böngésző 3-szor gyorsabb mint a Chrome vagy Firefox"
https://www.bitcoinbazis.hu/a-brave-bat-bongeszo-3-szor-gyorsabb-mint-a-chrome-vagy-firefox/
Sohase használd. A jót könnyű megszokni. Ha viszont nem tudsz róla nem fáj. Ha vissza kéne térned... fáj.
Marketinganyag, meg valami noname oldal, mint forras. Haromszor olyan gyors, hagyjuk már. Egyebkent mit nyerek azzal, hogy az azonnalhoz kepest azonnal/3 ido alatt tölt be?

Hasznaltam mar egyebkent, de semmi extra Chrome-hoz kepest, ahol ugyanugy minden azonnal törtenik. Ha nagyon fapados a gep, lehet szamit valamit, de igazabol meg csak csucsgepem sincs es ezen is villamgyors a Chrome. Droid-os reszre nem tudok mit mondsni, bottal se piszkalnam azt a rendszert.
-
gabor7th
addikt
"In real-world usage, yes. Brave loads pages 21% faster on Android because it blocks ads and trackers before they load. This also results in 14% less data usage and 40% better battery life on mobile. In pure JavaScript benchmarks (Speedometer), they're nearly identical since both use the same Chromium engine."
https://bravebrowserstats.com/compare/brave-vs-chrome
Egy régebbi cikk: "A Brave böngésző 3-szor gyorsabb mint a Chrome vagy Firefox"
https://www.bitcoinbazis.hu/a-brave-bat-bongeszo-3-szor-gyorsabb-mint-a-chrome-vagy-firefox/
Sohase használd. A jót könnyű megszokni. Ha viszont nem tudsz róla nem fáj. Ha vissza kéne térned... fáj.
-
Sinesol
veterán
-
gabor7th
addikt
-
Sinesol
veterán
Az a kb 0.5sec? Nálam kb. annyi amíg elindul, bar kb csak tipp ez is, mivel szinte azonnal történik.
-
gabor7th
addikt
Igen, amikor biztonsági figyelmezetést kapok, hogy valaki más lépett-e be az accountomba azt írja a Brave-re, hogy Chrome.
Viszont igazából ma már a Chrome elindulása a Brave-hez képest "kibirhatatlan kínokat" okoz olyan lassú. Na annyit nem, de a Chrome lassú.
-
Sinesol
veterán
Nemrég neztem egy tesztet es közepmezőnyben vegzett sebesség es erőforrashasznalat terén is, szoval nem egy erős opcio. Azoknak sem optimalis, akik sebessegre mennek es azoknak sem, akik kisebb fogyasztasra/erőforras hasznalatra. Közepsz.r browser, ami szerencses eredmeny is, mivel sosem szerettem.

-
Kolbi_30
őstag
-
Cassi
őstag
Nem használók Chrome böngészőt és érteni vélem mi a baj a kéretlen telepítéssel, de miért nem Gemma4, miért Gemma3?
Azért, mert az most jelent meg, és kell egy kis idő, hogy a Chrome stable ágba bekerüljön.
-
Komplikato
veterán
Nem használók Chrome böngészőt és érteni vélem mi a baj a kéretlen telepítéssel, de miért nem Gemma4, miért Gemma3?
-
gabor7th
addikt
Ha elég jó a géped, fizesd te az AI horror áramszámláját inkább...
-
Héraklész
senior tag
Már megbocsáss, de török, ruszkikkal haverkodott majd palesztínokkal, aztán csodálkozik, hogy Németországban rossz szemmel nézik, ahol annyi bűnt elkövettek zsidók ellen, hogy 80 éve csak túlkompenzálnak, a ruszkik meg Európa keleti felét még most is saját terrtóriumnak tartják, megtámogatva még németeknél is a szélsőjobbos csőcseléket.
Ha jól értem, szerinted az eljárás helyes?
Állampolgárokat ellehetetleníteni, kiéheztetni a véleményük alapján?
Akkor mi bajod a kínaieljárásokkal vagy az orosszal? Mitől jobb a német?
Ja már ezt is értem. Jobb a gazdasága! Emiatt elnézzük az erkölcsi hanyatlását... -
instantwater
addikt
-
tibaimp
nagyúr
-
btprg
senior tag
Nem mindenki, én undorodok a kugli szemetétől, sose szennyezném be vele a gépemet. Firefox ftw!
-
E.Kaufmann
veterán
Ők semmit nem csinálnak veled, nem kerülsz feketelistára, mert itt Európában szidtad a rendszert, az elnöküket, simán beutazhatsz Kínába, ellenben Európában simán letartóztatnak, ha valami érzékeny dolgot kritizálsz. Egy példa a tengernyiből: link.
Tőlünk olyan messze van Kína minden szempontból, hogy nekünk nem kell a megregulázástól tartani. Ellenben a nyakunkon van Brüsszel, USA olyan befolyási hálózattal, hogy lassan levegőt nem vehetünk az engedélyük nélkül.Már megbocsáss, de török, ruszkikkal haverkodott majd palesztínokkal, aztán csodálkozik, hogy Németországban rossz szemmel nézik, ahol annyi bűnt elkövettek zsidók ellen, hogy 80 éve csak túlkompenzálnak, a ruszkik meg Európa keleti felét még most is saját terrtóriumnak tartják, megtámogatva még németeknél is a szélsőjobbos csőcseléket.
-
Carlos Padre
veterán
-
GreasyDollar
kezdő
Visszafoglaltam a gaz googlétől a 4 Gb tárhelyemet!
-
Hieronymus
veterán
-
Cassi
őstag
Csak szövegírásra alkalmas és online is offline.
A legújabb verzióban (148) már van képi és audió bemeneti lehetőség is.
chrome://flags
Keresés: "Prompt API"
A multimodális rész is bekapcsolható.
-
Cassi
őstag
chromeai.org (a helyi Gemini Nanót használja).
Kicsit töri a magyart, de alapszinten elmegy.
> Mi Sri Lanka fővárosa?
> Sri Lanka két fővárosa van:
> Sri Jayawardenepura Kotte: Ez az adminisztratív főváros, itt található a parlament és a kormányzati épületek.
> Colombo: Ez a kereskedelmi főváros és a legnagyobb város, itt található a fő kikötő és a legtöbb üzlet és szórakozási lehetőség. -
Hieronymus
veterán
-
wasd.hu
senior tag
-
Narxis
nagyúr
Vivaldi?
Az jó választás, európai termék még ha a böngészőmotor Chromium is. Ott nem csinálnak sunyi dolgokat és hallgatnak a felhasználói visszajelzésekre.
-
kilua
őstag
És hogy lehet kipróbálni ezt a gemini nanot hogy offline mennyire használható?
-
waverider
senior tag
Tiltható!
A chrome://flags/#optimization-guide-on-device-model lapon az "Enables optimization guide on device" opcióban.
Utána törölhető és nem jön vissza.
Ez egy adatbázis a "segíts nekem írni" szolgáltatás részére. A meglévő fájl esetén nem kerül ki a számítógépről információ a Google felé. Helyben oldja meg az AI.
Önéletrajzok, pályázatok, ... esetében hatékony segítség lehet, adatszivárgás nélkül.visszajott a mai bongeszo frissitessel. gusztustalan
-
Mp3Pintyo
senior tag
-
stewe2
aktív tag
Miért nem használtok Operát? Nekem mindenem az van
-
Narxis
nagyúr
-
paatrick
őstag
Nagyon mellélőttél. Van orosz a családban szóval első kézből tapasztalhatom milyen az orosz agymosás.
(titkos rakétasilók a határon amikről azóta sincs leleplező videó, titkos amerikai biolabor az azovsztal alatt amiről azóta sincs leleplező videó, az ukránok saját magukat lövik vs az ukránoknak nincs is rakétájuk, bucsai "színészek" csak megjátszották a halált, a lengyelek bevonulnak ukrajnába hogy legyen tengerük, 2020-ban "trump kell nyerjen" -> 2024-ben "ha Trump nyer nagyon rossz lesz a háború ne az nyerjen", oroszország nem vesz lőszert é-koreától milyen hülyeség ez, oroszország önellátó) reggelig tudnám sorolni a hülyeségeket. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Bár már kb 1 éve nem igazán lehet beszélni a háborúról mert félnek hogy lehallgatják a telefonjukat és nehogy rosszat mondjanak... -
sfefe
addikt
Látom a vonaton rajta vagy... Omg
Ruszki fóbiád van vagy mi...
Katonái szövetséges még ok igen..de gazdasági?... Hááát...
Ne csak Tisza tv-t nézz.
ami nem is annyira más.... -
sfefe
addikt
-
paatrick
őstag
Amúgy linux alatt hol kéne keresni ezt a mappát?
-
Cassi
őstag
NPU nem kell neki.
Desktop (Chrome) Requirements
Browser: Google Chrome 138+ or newer.
Hardware:GPU: Dedicated GPU with more than 4 GB of VRAM.
CPU: 16 GB of RAM or more and at least 4 CPU cores.
Storage: At least 22 GB of free space on the volume containing your Chrome profile to cache the model. -
Cassi
őstag
Nekem semmi, én is azt használok. Általánosságban véve o.k. (kicsit azért nekem még ez is sokat eszik, de tudom, ez főleg a weblapok bűne)
Viszont feltételeztem, ha valaki (például FFox helyett) _még_mindig_ Chrome-ot használ, annak valami oka csak van. Így nála nem játszik a FFox, mást kell ajánlani

A Firefox egy sokoldalú operációs rendszer, csak sajnos egy gyors böngésző hiányzik belőle.
-
Chiller
őstag
Nekem semmi, én is azt használok. Általánosságban véve o.k. (kicsit azért nekem még ez is sokat eszik, de tudom, ez főleg a weblapok bűne)
Viszont feltételeztem, ha valaki (például FFox helyett) _még_mindig_ Chrome-ot használ, annak valami oka csak van. Így nála nem játszik a FFox, mást kell ajánlani

-
wasd.hu
senior tag
-
tibaimp
nagyúr
Ha jól értem, ez csak olyan gépekre települ fel, ami valamilyen szinten rendelkezik NPU-val, tehát alapból tud valamennyi TOPS-ot?
-
fukasza
junior tag
Most hogy ilyen drága a ram (is), kell pár ilyen fasság ami még a maradékot is megeszi. Biztos burkolt célzás hogy vegyééé...
-
paatrick
őstag
Ők semmit nem csinálnak veled, nem kerülsz feketelistára, mert itt Európában szidtad a rendszert, az elnöküket, simán beutazhatsz Kínába, ellenben Európában simán letartóztatnak, ha valami érzékeny dolgot kritizálsz. Egy példa a tengernyiből: link.
Tőlünk olyan messze van Kína minden szempontból, hogy nekünk nem kell a megregulázástól tartani. Ellenben a nyakunkon van Brüsszel, USA olyan befolyási hálózattal, hogy lassan levegőt nem vehetünk az engedélyük nélkül.GonoszBrüsszel meg gonoszUsa a katonai és gazdasági szövetségesünk, itt a baromi nagy különbség. De szerencsére ~1 hónapja sikerült megállítani az orosz/kínai mintára szervezkedő vezetőket. Innentől esélyes hogy gonoszBrüsszel és gonoszUsa is már barátként fog tekinteni ránk újra.
-
ViZion
félisten
nem a titkolózásról van szó. Szóljon, h ez vagy az a funkció kell-e. Volt anno olyan kezdeményezés, h. bányásszon a böngésző iddle és reklámmentes lesz a weboldal. pl. ez jó ötlet, ha lehet állítani, látom hány percig lesz reklámmentes pl. a yt. win-win. ez helyett túltolva reklámoznak, nekem meg az AGH mindent szűr...
Futtattam helyben llm-et is, nem az a baj. Tudjak róla, ne döntsenek sunyiba. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
Hieronymus
veterán
Tiltható!
A chrome://flags/#optimization-guide-on-device-model lapon az "Enables optimization guide on device" opcióban.
Utána törölhető és nem jön vissza.
Ez egy adatbázis a "segíts nekem írni" szolgáltatás részére. A meglévő fájl esetén nem kerül ki a számítógépről információ a Google felé. Helyben oldja meg az AI.
Önéletrajzok, pályázatok, ... esetében hatékony segítség lehet, adatszivárgás nélkül. -
mad823
őstag
Nem akarok félig ellenőrzött tippeket adni, de szerintem a Chrome Enterprise esetén ez az AI cucc tiltható...
-
ha3flt
tag
A cikkben írtak a Chrome-hoz vannak hozzácsapva, vagy a Chromium-ban fejlesztik?
-
Héraklész
senior tag
Tőlünk olyan messze van Kína minden szempontból, hogy nekünk nem kell a megregulázástól tartani. Ellenben a nyakunkon van Brüsszel, USA olyan befolyási hálózattal, hogy lassan levegőt nem vehetünk az engedélyük nélkül. -
growler
őstag
Ez annyira nem nagy újdonság. A Chrome már elindította ezt a folyamatot 2024-ben. Készítettem is róla videót.
Nekem akkor lett elegem a Google Chrome-ból, mikor a beállításaiban
letiltottam hogy megjegyezze a böngészési előzményeket - ezután
látszólag nem is jegyezte meg. Később, mikor bementem a beállítások
mélyebb rétegébe, láttam hogy ott mégis-csak megjegyezte.
Jó, ott is
le lehetett tiltani, de ezek után higgyem el, hogy valahol mégsem jegyzi
meg? -
kpityu2
addikt
Mert Kína egy elnyomó kommunista diktatúra, amely rendőröket telepít más országokba, hogy pórázon tartsa a polgárait. Amerika csak akkor bajos, ha be akarsz utazni és elkezdik nézegetni, hogy szidtad-e Trumpot Messengeren.
-
WayneGace
őstag
-
Apollyon
Korrektor
Már nagyon rég óta nem szabad használni Chrome-ot. De még a sima chromium is küld adatokat a gúgel szerverekre.
Ha mindenképpen chromium alapú böngésző kel, akkor ungoogled-chromium. -
.LnB
titán
-
SirRasor
addikt
-
Chiller
őstag
Lassaaaaaaaan? Úgy 5+ éve kellett volna.

Waterfox pld. (legalábbis arról még nem derült ki nagyon semmi)
Brave-el meg vigyázni, mert az is fullba jelent valójában (mondjuk legalább nem kínának).
-
Mp3Pintyo
senior tag
Ez annyira nem nagy újdonság. A Chrome már elindította ezt a folyamatot 2024-ben. Készítettem is róla videót.
-
Cassi
őstag
Megnéztem, hát persze hogy ott van. Lassan ideje lesz egy karcsúbb böngésző után nézni. Amit úgy kell felcsempészni a gépre, az valószínűleg nem túl hasznos - legalábbis nekünk.
-
ViZion
félisten
A google, amit valamikor pont az egyszerűsége miatt szerettünk. Sajnos mindenki a gugli alapokat használja, Brave is sajnos.
Majd csak lesz valaki, aki csinál egy egyszerű böngészüt, levelezőt, ami nem akar minden IS lenni. -
mad823
őstag
Mekkora szerencse, hogy semelyik mások szoftver (beleértve oprendszerek) soha nem telepít semmit, amiről ne tudnánk, hogy micsoda, vagy ne használnánk. Oh, wait...
-
V.Milán
aktív tag
Kevés a RAM a szerveren nem igaz?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Canva Business - 1 év Határtalan AI kreatívitás, FULLOS csomag kedvező áron!
- Star Wars The Old Republic Collectors Edition
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- PC Game Pass előfizetés
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- ASUS Vivobook Pro 3K OLED 120Hz Notebook! Intel Ultra 7 155H / RTX 4050 / 16GB DDR5! BeszámítOK
- WD SN8000S 4TB M.2 2280 NVMe SSD Gen4 7300-6800MB/s
- Új! Magyar karakteres iPad Magic Keyboard Folio Fehér - 1 év garancia
- Ulefone RugKing Pad Pro strapatablet
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest

ami nem is annyira más....
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Jó, ott is