Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• jFox

addikt

válasz tucsike86 #3425 üzenetére

Gyerekek csoda történt!!
    Látja az USB-DVDRW-met a notebook. :Y Csak nem /dev/sda a csatolási pontja, hanem /dev/sr0 . (linux) Nem tudom, hogy ez a bios frissítésnek köszönhető, vagy hogy feltettem a 2008-as verziót a Mandriva linuxból. de a lényeg hogy múködik.
    De a beépítettet még mindíg nem veszi észre. Van egy másik notebook dvd-cdrw combom, azt beleépítettem az ultrabay keretbe, de azt sem volt hajlandó észlelni. :(
    Ott annyival volt több aktivitás, hogy ha beletettem egy lemezt az LCD alat található HDD led elkezdett villogni, amíg rá nem olvasott a meghajtó. De utána semmi. :(
    Elképzelehető, hogy ez nem kezel DVD-t az ultrabay-en, vagy nem mindenfélét, csak azt amit hozzá adnak gyárilag?

• jFox

addikt

válasz tucsike86 #3425 üzenetére

Köszi a tippeket, de linux van a gépen.
    Az F12-re feljön a boot menü, amiben van egy CD-ROM, Hard disk, Removable device, és egy Intel network adapter. De a CDROM ott van akkor is,ha nincs benne a DVD-ROM. Ultrabay-t nem ír sehol. Biost is frissítettem, de az sem hozott eredményt. A biosban ha rámegyek a boot sorrendnél az eszközökre, akkor a HDD nél van egy + jel és kinyitva ott a hdd-m típusa. De a CD-ROM-nál nincs ilyen. Ezért gondolom, hogy nem is látja a meghajtót. :O

Nekem is az a gyanús, hogy az USB-DVDRW-t sem látja, mert a pendrivot azt felismeri.
    Ezért gondoltam, hogy valami bios beállításban nincs-e letilva az ODD, de nem találok semmi hasonlót. :(

Aktív témák