- Újabb ATX 3.1-es tápcsalád hagyta el a Super Flower tervezőasztalát
- Itt van az ASUS ROG szériás kompakt vízhűtéseinek zászlóshajója
- A ROG Falchion Ace HFX rapid trigger billentyűzet tesztje
- Novemberben kiteljesedhet az Xbox Cloud Gaming
- Régi és új tápcsatlakozóval is teszteli az Intel és az AMD az új VGA-generációt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Predatorr
őstag
Szokásos „csak ennyi!” árak, hátha fognakvelég palimadarat. Tényleg el lehet adni ezeket a cuccokat, főleg az egereket, ennyiért? (A 43'' 4k HDR 1000 monitoromra nem találok vevőt kevesebb, mint feleannyiért, mint itt ezek a kis képernyős kamuhdr-ek.)
"Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."
-
Piftuka
veterán
Nem vagyok 100%-ban biztos abban, hogy a monitorok esetében feltétlenül az ilyen reklámajánlókat kell hibáztatni.
Én azt tapasztalatom (egy jó ideje követve és böngészve a kínálatot), hogy félelmetesen két pólusú a monitorpiac, és sok szempontból teljesen elavult.
IPS paneles "tucatmonitorok" tömkelege, esetleg egyformábbnál-egyformább ívelt, vagy sík "gamer" monitorok a gyártók kínálatában, de mindegyik csak kis képátlójú méetben.
Ezekből lehet találni olcsót is.
Aztán vannak nagy méretben a mindenféle extra- és ultraszéles példányok, és OLED monitorok, már sok 100.000 forintért, vagy a milliós nagyságrendben.
Ha utóbbiakat nem vesszük figyelembe, akkor kijelenthető, hogy a "lapos" monitork fejlődtek a legkevesebbet az elmúlt 20 évben.
Tudom, hogy sokaknak elegendő még mindig a 22-27 colos képernyő, de akinek sajnos sokat romlott a látása, szüksége van nagyobb képernyőre.
Egy épkézláb 32-40 col körüli, 16:9-es, VA paneles, Freesynch-et támogató 4K monitort nem lehet találni."Aquila non captat muscas."
-
Predatorr
őstag
Pont ilyenem van, ha az a pár ” belefér.
Amúgy tény: ha egy keresőbe beírom, milyen monitor kellene, a találatok száma évek óta ZÉRÓ. Pont, mint a telefonoknál. Mindig hiányoznia kell valaminek, hogy vegyél egy másikat, amiben majd megint hiányzik valami, hogy megint cseréld. Mintapélda: galakszivacs.
Amúgy ja, a síkmonitorok megjelenésük óta síkmonitorok.[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
"...akinek sajnos sokat romlott a látása, szüksége van nagyobb képernyőre."
Akinek sokat romlott a látása, annak a megfelelő szemüvegre van szüksége, nem nagyobb monitorra. Mondjuk a nagyobb monitor jóval olcsóbb, mint egy új szemüveg, az tény...
pI talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
jeff_lynn
csendes tag
válasz parandroid #9 üzenetére
Nem minden látásproblémát lehet szemüveggel korrigálni. Van, amit sehogy nem lehet. Addig jó neked, amíg ezt nem tapasztalod meg, és ezt minden rosszindulat nélkül mondom.
-
Piftuka
veterán
Igen, köszi, ismerem ezt a szériát! A 24 colos változata van nekem.
Sajnos az, amit belinkeltél, 60 Hz-es képfrissítést bír! Nem hiányolom a 144-200 Hz-eket, de egy ilyennél kb. pont nincsen értelme a Freesynch támogatásnak.
(Abba már bele sem merek menni, hogy hány éves modell, és még mindig nincsen egy releváns, jobb utódja a cég kínálatában... )"Aquila non captat muscas."
-
Piftuka
veterán
Nekem van szemüvegem is.
Ennek ellenére már egy jó ideje zoom-olom a szöveges tartalmakat (ez az oldal, a PH fórum is, már 1-2 éve erősen nagyított beállítás mellett jelenik meg a monitoromon).
A régi 9-es betűméret helyett 15-16-os betűmérettel írom a leveleimet (ugyanabban a levelezőprogramban)...
Summa summarum: sajnos szükséges egy szignifikánsan nagyobb képátlójú készülék, amelyet Full HD-ban használva el tudom kerülni ezt a "nagyítgatást", mert kellően nagynak látszanak rajta a szöveges karakterek."Aquila non captat muscas."
-
D.Va
senior tag
válasz deathcrow42 #13 üzenetére
És ha monitorként akarod használni meg kell hackelni, szerviz távirányítót kell venni, majd a szerviz beállításokban túrkálni hogy ne villódzon stb a kép, a fényerő, stb, és oda a garanciád is...
-
PTM
tag
-
őstag
Ha van szemüveged, és mégsem látsz jól vele, akkor az már nem jó szemüveg, és cserélni kellene (vélhetően nagyobb dioptriásra).
Egyébként minél nagyobb méretben kell nézned a dolgokat, annál gyorsabban fog tovább romlani a szemed (és az nem megoldás, hogy pl. 5 év múlva már 100 centis moncsit kell venned, hogy a 30-as betűméretet lásd). Én sem látok jól (nekem is szükségem van már egy jó ideje szemüvegre), de szerencsére nem romlik annyira a szemem, hogy 15-ös méretű betűket kelljen néznem, hiszen még látom a 9-10-es méretűeket is (vélhetően a 'jó' szemüveg 'szinten tartja' a rossz látásom, és megakadályozza a szemem tovább romlását).
-
Piftuka
veterán
-
Predatorr
őstag
Tévedés. Majd megtudod, ha romlik a látásod.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS TUF Gaming 850W Gold Moduláris Tápegység PCIE 5 ATX 3 12VHPWR
- Asus Rog Thor II 850W Platinum OLED RGB Moduláris Tápegység
- ÚJ ASUS ZenBook 14 OLED UM3402 - 14" 2.8K 90Hz - Ryzen 7 7730U - 16GB - 512GB SSD - 1,5év garancia
- iPhone 11 pro 256 GB
- ALAPLAP CSERÉRE SZORUL! - Asus ZenBook UX421F 14" FHD IPS - i5 8254U, 512GB SSD, 8GB RAM.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen