- A Corsair ráncfelvarrott RMe tápjai vigyáznak a VGA-nk épségére
- BIOS topic
- Milyen egeret válasszak?
- Ha így haladunk, pár év múlva megint Pentium 4-ekkel nyomulunk
- Még a Sony sem tudja, hogy mikor jön a következő PlayStation
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Milyen TV-t vegyek?
- Még nem engedte el a GeForce RTX 50 Super sorozatot az NVIDIA
- Házimozi haladó szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Narxis
nagyúr
Sejtem a megoldást... ha nincs fogyasztás, nincs káros kibocsátás sem, és gdp se fog érdekelni senkit.
Elég sok sci-fi foglalkozott ilyesmivel, a Visszatérők, az Elysium stb. A többség kipusztul, a vip részleg meg valahol azért megússza ezt az egészet. Lesznek azért élhetőbb területek, ahol lesz csapadék, élelmiszer. Meg 50 évet ki lehet húzni a föld alatt a luxus bunkerekben, főleg ha működik a hibernálás.
Szerintem 50-100 év alatt nagyjából helyre állna a klíma, ha nem lenne semmilyen szennyezés, minden leállna a kipusztult emberiség miatt.
Vannak erre erős célzások, a Walking dead, a The last of us, a covid... Pikk-pakk tudnak csinálni olyan gombát/vírust ami teljes pusztítást végez.Bizony, lesz itt még "állomány" csökkentés. Szerbiában valami embervadászat is volt gazdagéknak.
-
mefistofeles
veterán
Sejtem a megoldást... ha nincs fogyasztás, nincs káros kibocsátás sem, és gdp se fog érdekelni senkit.
Elég sok sci-fi foglalkozott ilyesmivel, a Visszatérők, az Elysium stb. A többség kipusztul, a vip részleg meg valahol azért megússza ezt az egészet. Lesznek azért élhetőbb területek, ahol lesz csapadék, élelmiszer. Meg 50 évet ki lehet húzni a föld alatt a luxus bunkerekben, főleg ha működik a hibernálás.
Szerintem 50-100 év alatt nagyjából helyre állna a klíma, ha nem lenne semmilyen szennyezés, minden leállna a kipusztult emberiség miatt.
Vannak erre erős célzások, a Walking dead, a The last of us, a covid... Pikk-pakk tudnak csinálni olyan gombát/vírust ami teljes pusztítást végez.Ez is csak időleges megoldás...
Ahogy írod is a VIP részleg megússza és újra kezdi a bolygó pusztítását.
Sajnos amíg káros fajunk a földön él, mindig ön és környezet pusztító lesz. -
Victoryus
addikt
Vannak erre erős célzások, a Walking dead, a The last of us, a covid... Pikk-pakk tudnak csinálni olyan gombát/vírust ami teljes pusztítást végez. -
Geller72
nagyúr
Nem vagyok pesszimista (inkább realista) de a helyzet ha változni is fog az csak a rosszabb irányba képzelhető el.
Nem az a baj, hogy kevesen kívánnák a pozitív változást hanem az, hogy az a párszáz ember aki valóban dönt ezekről a dolgokról az szarik rá
Bele gebedhetsz de ezen nem tudsz változtatni.
Erről mindig egy régi videó jut eszembe, mikor pár greenpeace aktivista egy gumicsónakkal akart megállítani egy százezer tonnás tankert...........Cirka 250 éve a profit irányítja a világot. És ez az, ami nem fog változni ezután sem. És ezért nincs B verzió sem.
-
mefistofeles
veterán
Nem vagyok pesszimista (inkább realista) de a helyzet ha változni is fog az csak a rosszabb irányba képzelhető el.
Nem az a baj, hogy kevesen kívánnák a pozitív változást hanem az, hogy az a párszáz ember aki valóban dönt ezekről a dolgokról az szarik rá
Bele gebedhetsz de ezen nem tudsz változtatni.
Erről mindig egy régi videó jut eszembe, mikor pár greenpeace aktivista egy gumicsónakkal akart megállítani egy százezer tonnás tankert........... -
Geller72
nagyúr
De vannak, csak még ritkán. Nagyjából Kirunáig kellene menned, hogy többnyire nyugi legyen. Az elmúlt cirka 250 évben képesek voltunk szinte teljesen kinyírni a bolygót. Szaros 250 év alatt. Beszarás. Ebben az ütemben max 50 év és game over.

-
Hieronymus
veterán
Szerintem megvan márr a technológia helyenként az "esőcsinálásra", csak (még?) keveseknek elérhető. Ezt azóta valszeg továbbfejlesztették:
Videó: Ilyen Dubai mesterséges esője, amellyel a magas hőmérséklet ellen küzdenek - Helló MagyarSajnos a rövidtávú politika és az önös érdekek (egyéni-, üzletági- és országos szinteken is) felülírják a szükséges döntéseket (remélem már nem sokáig). Drasztikus beavatkozásra lenne szükség, elsősorban a nagy kibocsátóknál (lehet szórakozni az otthoni vízspórolással, csak amíg a cégek fogyasztják a vízkészlet 85%-át, addig ennek sok teteje nincs...).
A mesterséges esőztetés nem új dolog. Használják már évtizedek óta Magyarországon is. Régebben repülőgéppel szórták. a már inkább fellövik a katalizáló anyagot. Ezüst-jodid, szárazjég, sófélék,...
Ez volt a méregszóró konteo alapja.Nem feltétlenül környezetbarát, de legalább másoktól veszi el az esőt.
A legnagyobb baj, hogy kiegyenlítetlen a csapadék eloszlása.
Vissza kell állítani a folyók melletti természetes vízgyűjtő területeket. A magas vízhozamok esetén természetes vízkészlet tárolók. A lápos területek nagyon hatékonyak a szén-dioxid megkötésben.
Többszörös előnyünk lenne belőle. Sokba sem kerülne. Sok helyen csak az árvízvédelmi gátakat kellene megnyithatóvá tenni. -
Narxis
nagyúr
-
hcl
titán
-
Egon
nagyúr
Szerintem megvan márr a technológia helyenként az "esőcsinálásra", csak (még?) keveseknek elérhető. Ezt azóta valszeg továbbfejlesztették:
Videó: Ilyen Dubai mesterséges esője, amellyel a magas hőmérséklet ellen küzdenek - Helló MagyarSajnos a rövidtávú politika és az önös érdekek (egyéni-, üzletági- és országos szinteken is) felülírják a szükséges döntéseket (remélem már nem sokáig). Drasztikus beavatkozásra lenne szükség, elsősorban a nagy kibocsátóknál (lehet szórakozni az otthoni vízspórolással, csak amíg a cégek fogyasztják a vízkészlet 85%-át, addig ennek sok teteje nincs...).
-
Narxis
nagyúr
Úgy gondolom, hogy eljött az ideje, hogy valamilyen szinten próbáljunk beavatkozni az időjárásba, kémiai ismereteink alapján biztos vagyok benne, hogy lehet "hatni" valamilyen szinten az időjárásra.
Az a baj, hogy minden beavatkozásunk sikertelen történet lett hosszú távon.
Egyszer más sikerült legyőzni a természetet, a nagy folyószabályzásokkal. Az értéktelen földekért cserébe, megkaptuk az árvizeket.Ma pontosan azok a mocsaras területek hiányoznak. A CO2 elnyelésük a leghatékonyabb, az ismert lehetőségek közül,
24 órán belül új jégkorszakot tudnánk csinálni. Elegendő lenne lenne 3 atombomba a világ 3 legnagyobb működő vulkánjának mélyébe dobva. Annyi részecske szennyezést tolhatnák a légkör legfelső rétegébe, hogy a legmagasabb napi hőmérséklet ö fok alatt maradna hosszú ideig. Nem meg oldás, de nem áll tőlünk messze ez a fajta gondolkodás.
Az lehet egy kicsit drasztikus lenne, utána egy vonaton kellene élnünk ami folyamatosan megy.

-
ncc1701
veterán
Idevág. Valami 19-20 éve élünk maglódon, nem tudtunk éjjel kinyitni, reggelre volt 25,5 fok. Durva.
-
Hieronymus
veterán
Úgy gondolom, hogy eljött az ideje, hogy valamilyen szinten próbáljunk beavatkozni az időjárásba, kémiai ismereteink alapján biztos vagyok benne, hogy lehet "hatni" valamilyen szinten az időjárásra. Valahogy el kéne érni, hogy hűljön a bolgyó és több csapadék legyen ott ahol kell. Úgy tudom a csapadék mesterséges létrehozásával már Dubajban kísérleteztek és sikerrel.
Úgy gondolom, hogy eljött az ideje, hogy valamilyen szinten próbáljunk beavatkozni az időjárásba, kémiai ismereteink alapján biztos vagyok benne, hogy lehet "hatni" valamilyen szinten az időjárásra.
Az a baj, hogy minden beavatkozásunk sikertelen történet lett hosszú távon.
Egyszer más sikerült legyőzni a természetet, a nagy folyószabályzásokkal. Az értéktelen földekért cserébe, megkaptuk az árvizeket.Ma pontosan azok a mocsaras területek hiányoznak. A CO2 elnyelésük a leghatékonyabb, az ismert lehetőségek közül,
24 órán belül új jégkorszakot tudnánk csinálni. Elegendő lenne lenne 3 atombomba a világ 3 legnagyobb működő vulkánjának mélyébe dobva. Annyi részecske szennyezést tolhatnák a légkör legfelső rétegébe, hogy a legmagasabb napi hőmérséklet ö fok alatt maradna hosszú ideig. Nem meg oldás, de nem áll tőlünk messze ez a fajta gondolkodás.
-
Pkc83
őstag
Én is Németben élek, de nem mondanám, hogy megvannak az évszakok, tél gyakorlatilag nincsen, jó ha egyszer havazik évente viszont a hideg időjárás (nem téli hidegre gondolok 0-10 fok) akár május végéig is kitart szóval tavasz nincsen. De gondolom más helyen lakunk.

-
Sirus86
aktív tag
14 eve koltoztem el otthorol, es eltem eddig par helyen, most pedig 9 eve mar Nemetorszagban. Kb itt meg megvan a negy evszak az Alpok aljan, de a ho mennyisege pl. egyre csokkeno lett. Mivel surun jarok haza, ezert a valtozas drasztikus a szememben
-
Pkc83
őstag
Pontosan, most a kollegaknal Goteborgban 19 fook van, es kb egesz nyaron ilyen szokott lenni. Harom eve voltam ott, hat nem volt rossz dolog nyaron ott lenni. Kb. mint Magyarorszag volt 30 eve. Amugy a jegmuzeumban azt irtak Dachsteinban, hogy 2030-ban elkezdodik a hegyek ddrasztikus errodalasa a jeg megszunese vegett, ami kb majd ilyen mini fodlerngesekhez fog majd vezetni. Orulok, hogy nekem csak egy gyermekem van, es talan meg azt is megbantam mai fejemmel. Egyebkent en a CO2 "elszivasa" melletti tehnoliara allnek ra, de nagyon, amibol az koveztkezik, hogy meg is oldodna a foszilis energia korforgasa. Persze mindezt megujulo napenergiaval tennem. Remelem lesznek majd olyan tech oriasok (nem olyan narcisztikus vasottfeju, min Musk ), akik erre tenyleg ra fognak allni majd.
30 éve Magyarországon meleg nyarak voltak, csak annyi volt a különbség, hogy volt rendes ősz,tél és tavasz is. Most már gyakorlatilag csak ősz van meg nyár.
-
hcl
titán
Pontosan, most a kollegaknal Goteborgban 19 fook van, es kb egesz nyaron ilyen szokott lenni. Harom eve voltam ott, hat nem volt rossz dolog nyaron ott lenni. Kb. mint Magyarorszag volt 30 eve. Amugy a jegmuzeumban azt irtak Dachsteinban, hogy 2030-ban elkezdodik a hegyek ddrasztikus errodalasa a jeg megszunese vegett, ami kb majd ilyen mini fodlerngesekhez fog majd vezetni. Orulok, hogy nekem csak egy gyermekem van, es talan meg azt is megbantam mai fejemmel. Egyebkent en a CO2 "elszivasa" melletti tehnoliara allnek ra, de nagyon, amibol az koveztkezik, hogy meg is oldodna a foszilis energia korforgasa. Persze mindezt megujulo napenergiaval tennem. Remelem lesznek majd olyan tech oriasok (nem olyan narcisztikus vasottfeju, min Musk ), akik erre tenyleg ra fognak allni majd.
Azért én ennél fázósabb vagyok, de a 40 fokot nem bírom

-
Sirus86
aktív tag
-
hcl
titán
Sajnos hiába költöznél, a Skandináv-félszigetet is eléri a hőség, ahogy a hegyvidékek csúcsait is. Ez egy elképesztő tempójú és mértékű felmelegedés és nincs olyan felszíni pontja a szárazföldnek vagy világóceánnak, amit ne sújtana.
"Egy ilyen hurok az északi sark gyorsabb felmelegedése során elolvadó jégsapka, aminek hiányában a napos félév során a sötét tengervíz sokkal jobban nyeli el a napfényt, vagyis melegszik és a téli sötét időszakra is hatékonyan tárolja a hőt, vagyis hiába köszönt be a féléves éjszaka, a sarkvidék meleg marad. És bizony már 2030-ra jégtelen lehet nyárra a sarkvidék. Ha pedig megszűnik a hőmérséklet kontraszt az egyenlítő és a sark között, nos, game over, mert ezzel megszűnik az a stabil, évszakalapú éghajlati keret, amely az emberi civilizációt, a mezőgazdaságot és a megtelepedést az elmúlt tízezer évben lehetővé tette."Szerintem arra gondol, hogy ott nem 50 fok lesz hanem csak 30.
-
Algieba
őstag
Sajnos hiába költöznél, a Skandináv-félszigetet is eléri a hőség, ahogy a hegyvidékek csúcsait is. Ez egy elképesztő tempójú és mértékű felmelegedés és nincs olyan felszíni pontja a szárazföldnek vagy világóceánnak, amit ne sújtana.
"Egy ilyen hurok az északi sark gyorsabb felmelegedése során elolvadó jégsapka, aminek hiányában a napos félév során a sötét tengervíz sokkal jobban nyeli el a napfényt, vagyis melegszik és a téli sötét időszakra is hatékonyan tárolja a hőt, vagyis hiába köszönt be a féléves éjszaka, a sarkvidék meleg marad. És bizony már 2030-ra jégtelen lehet nyárra a sarkvidék. Ha pedig megszűnik a hőmérséklet kontraszt az egyenlítő és a sark között, nos, game over, mert ezzel megszűnik az a stabil, évszakalapú éghajlati keret, amely az emberi civilizációt, a mezőgazdaságot és a megtelepedést az elmúlt tízezer évben lehetővé tette." -
Pkc83
őstag
Úgy gondolom, hogy eljött az ideje, hogy valamilyen szinten próbáljunk beavatkozni az időjárásba, kémiai ismereteink alapján biztos vagyok benne, hogy lehet "hatni" valamilyen szinten az időjárásra. Valahogy el kéne érni, hogy hűljön a bolgyó és több csapadék legyen ott ahol kell. Úgy tudom a csapadék mesterséges létrehozásával már Dubajban kísérleteztek és sikerrel.
A baj az, hogy itt nem csak egyszerűen a hőmérsékletről van már szó, a probléma sokkal összetettebb sajnos. Nézd meg a három hozzászólással fentebbi videót ha gondolod.
-
Narxis
nagyúr
-
Sirus86
aktív tag
Itt is irtam ,mint tapasztaltam az Alpokban a hetvegen. https://logout.hu/tema/klimavaltozas/friss.html Meg fogunk sulni sajat zsirunkban
Mostansag nagyon elgondolkodtam, hogy Svedorszagba fogok koltozni, mert ott nincsennek meg ilyen szintu melegek. -
Pkc83
őstag
-
kenguru99
senior tag
"Ezért hallgatok a megoldásról, ami inkább "menteni, ami menthető" vészterv. "
Megoldás nincs. A pusztulás elkerülhetetlen. Ha azonnal nettó nullára le tudnánk vinni a co2 kibocsájtást, akkor is évtizedekig emelkedne még a hőmérséklet. Amióta folyik a fosszilis anyagok égetése, azóta az utóbbi évtizedekben volt a legmagasabb a kibocsájtás, köszönhetően - elsősorban - kína robbanásszerű fejlődésének. Ennek a hatása most fog berobbanni. Ezek a mostani nyarak csak ízelítők. A pokol az ami jönni fog. -
Pkc83
őstag
"hogy az emberiség a történelme során még soha nem nézett szembe akkora bajjal"
Nem néz szembe mert nagy átlagban szarik rá, csak a GDP a fontos ahogy te is írtad. -
hcl
titán
"csak mi, emberek jövünk rá nagyon gyorsan"
Inkább lassan. A többségnek még most sem világos.A gazdasági növekedés fétisről meg én is megemlékeztem idén...
BTW jót tenne a szövegnek némi tördelés, mert elég zsúfolt

Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- A Corsair ráncfelvarrott RMe tápjai vigyáznak a VGA-nk épségére
- BIOS topic
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen egeret válasszak?
- Google Pixel topik
- Ha így haladunk, pár év múlva megint Pentium 4-ekkel nyomulunk
- Kiszivárogtak a HMD 102 4G Pro várható specifikációi
- Még a Sony sem tudja, hogy mikor jön a következő PlayStation
- Óra topik
- Életre kel a vizor a Google Pixel 11 Pro és Pro XL hátulján – bemutató
- További aktív témák...
- MSI VenturePro 17 AI Gamer laptop -50% 17,3" Ultra 7 155H 16/512 RTX 3050 6GB FHD 144Hz
- Dobozos DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Eladó MacBook Pro 16" (M5 Pro / 48GB / 1TB / Space Black) Makulátlan, 3 ciklus, AppleCare+, extrák
- Újszerű Xiaomi 17 Ultra 5G 16/512GB Kártyafüggetlen, Starlit Green, 12 hónap garancia
- Új Thinkpad X1 2-in-1 Gen 9, FHD+ IPS érintő, Ultra 7 165U, 16GB RAM, 512GB ,UHD IR kam, Aktív toll
- AKCIÓ! MSI SUPRIM X RTX 3070 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Apple IPhone 12 64GB, Újszerű, 12 Hónap garanciával
- Eladó Samsung Galaxy S23 Ultra USA modell zöld 8/256GB / 12 hó jótállás
- M1 iMac 2021 24" - 16GB RAM, 1TB SSD 27% ÁFÁS
- HP EliteBook 830 G8 13,3" i5 -1135 G7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Mostansag nagyon elgondolkodtam, hogy Svedorszagba fogok koltozni, mert ott nincsennek meg ilyen szintu melegek.