- Ahogy ígérték, úgy lett: itt az első Noctua vízhűtés
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Nekiment a MacBook Neónak az AMD
- 35 millió forintos géppel értelmezné újra a PC-t az NVIDIA az ASUS jóvoltából
- Projektor topic
- Kompakt vízhűtés
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen monitort vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dragon3000
nagyúr
A legtöbb esetben pont a jó szoftver hiányzik, és az ms hiába csinál ilyen jobb dolgokat, ha közben a windowst meg...
-
wasd.hu
senior tag
Vannak kétségeim erről a "visszatérésről" de legyen inkább igazad.
"Hiába az erős HW, vacak szoftverrel bármi megfektethető"
+1De az utolsó mondatodra ma már sajnos nem igazán lehet példát találni
-
janeszgol
félisten
Végre! Sok valfaszkodás után kezd visszatérni az az MS, ami képes "világmegváltó" dolgokat is letenni az asztalra. Hiába az erős HW, vacak szoftverrel bármi megfektethető. Jó szoftverrel a HW korlátai valamennyire átléphetők.
-
KROK640
félisten
Igen, nem árt SSD mellett sem a sok RAM.
A többi is +1 -
wasd.hu
senior tag
Nekem mondod? 2011 óta három SSD ment tönkre, ebből kettő úgy, hogy 1 bitet sem lehetett lementeni róla, a harmadik (M2 1TB) meg read only lett a garancia lejárta után 2 héttel.
Ehhez képest a legutóbbi HDD-met 2001-ben vesztettem el, akkor is komoly fizikai behatásra sikerült haveromnak balfhaszságból tönkretennie.
Úgyhogy nálam mai napig teljesen helye van a HDD-nek, és szerintem sokáig lesz is még.Persze, én is inkább a saját archívumra gyúrok mint a kiszámíthattalan streamingekre, amik nyelik a pénzt.
+1
2008 óta számtalan hw ment keresztül az audit csomagjainkon. Részemről a ram megoldás a felesleges ssd hrás problémára, de ez sem oldja meg a kiszámíthatatlanságot, így marad a súlyozott backup.Streaminget is max helyén kezelve ja
-
KROK640
félisten
Aki a fontos dolgait egy helyen tárolja, akkor annak azok nem is fontos dolgok. Így ha csak 1db ssd-n vagy 1db hdd-n van tárolva, akkor az igazából nem is annyira fontos.
Én is azt szoktam mondani, hogyha nem volt róla másolat, akkor az nem is volt fontos

-
KROK640
félisten
Teljesen legit a több HDD, mai napig biztonságosabb adattár, mint a kommersz ssd-k. Ha figyeled a sentinel adatait, 5-10 év távlatban csökkenhet a kondíció, de az adatmentés is könnyebben megvalósítható. Próbáld meg ugyanezt elektronika vagy más hibát produkáló szilárdest meghajtóval.
Ugyanakkor elfér a NAS a polcon és jó dolog a streaming, lehet ezeket is kombinálni akár a leggyorsabb elérésű SSD-vel. Kinek hogy megfelelőbb. Ha megnézzük mennyi előfizetéssel meg butasággal terhelik a kasszát, a saját offline archivum legalább megvan.
#27 Synth
a kockázat abban van, ha kizárólag SSD-re pakolsz. Fiókban elférnek a legfontosabb, pótolhatatlan holmik egy HDD-n, amit évente 1 backup erejéig előveszel.Gyors, NVMe-vel dolgozom jelenleg, de az igazán pörgős megoldás az, ha tudatosan a helyén tartod a rendszert és a programjaid: RAM.
Nekem mondod? 2011 óta három SSD ment tönkre, ebből kettő úgy, hogy 1 bitet sem lehetett lementeni róla, a harmadik (M2 1TB) meg read only lett a garancia lejárta után 2 héttel.
Ehhez képest a legutóbbi HDD-met 2001-ben vesztettem el, akkor is komoly fizikai behatásra sikerült haveromnak balfhaszságból tönkretennie.
Úgyhogy nálam mai napig teljesen helye van a HDD-nek, és szerintem sokáig lesz is még.Persze, én is inkább a saját archívumra gyúrok mint a kiszámíthattalan streamingekre, amik nyelik a pénzt.
-
wasd.hu
senior tag
Aki a fontos dolgait egy helyen tárolja, akkor annak azok nem is fontos dolgok. Így ha csak 1db ssd-n vagy 1db hdd-n van tárolva, akkor az igazából nem is annyira fontos.
Ebben nincs köztünk vita, de a gyakorlat sokszor mutat mást.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Lesz a driverben egy erre konfigurált fordító, ami támogatja azokat az SODB állományokat, amelyek a fejlesztők szerveréről érkeznek egy letöltéssel. A driver verziója azt határozza meg, hogy az adott SODB állományokat a fordító kezelni tudja-e. Mivel eléggé kötött a specifikáció, így alapvetően nem kell mindig új driver, de ha a specifikáció bővül idővel, akkor nyilván az ahhoz hozzáigazított driverre szükség van. Ez általában azt jelenti majd a jövő szempontjából, hogy ha jön új shader modell, akkor ahhoz nyilván új driver kell, és onnantól kezdve működni fog az ASD-s és a nem ASD-s fordítás is, amíg nem jön még újabb shader modell, amihez megint új driver, és így tovább.
A játék oldalán akkor kell majd új SODB állományokat biztosítani, ha valamit módosítottak a fejlesztők a shadereken. Ekkor nyilván nekik el kell végezni az újrafordítást, és ezeket biztosítani kell a játékhoz érkező patch-ben, valamilyen formában. Mivel ez eléggé kötött rendszer, ezért valószínűleg úgy lesz, hogy az adott áruház kliensalkalmazása ellenőrzi majd, hogy jók-e az állományok az adott játékverzióhoz, ha a driver amúgy támogatja az ASD-t, és ha nem jók, akkor beszerzi ezeket a szerverről. A mai játékméretekhez viszonyítva elég pici fájlok, viszonylag gyorsan letölthetők. Itt jön majd a többiek dolga, ugyanis ezt integrálni kell az áruházakba futtatási környezetébe, vagy ha ez nincs meg, akkor a játéknak kell az Xbox Gaming Services rendszeren keresztül futnia. Utóbbi is megoldás, de a Microsoft lehetővé teszi az önálló integrációt, hogy minden áruház megoldja magának.
-
Dragon3000
nagyúr
Teljesen legit a több HDD, mai napig biztonságosabb adattár, mint a kommersz ssd-k. Ha figyeled a sentinel adatait, 5-10 év távlatban csökkenhet a kondíció, de az adatmentés is könnyebben megvalósítható. Próbáld meg ugyanezt elektronika vagy más hibát produkáló szilárdest meghajtóval.
Ugyanakkor elfér a NAS a polcon és jó dolog a streaming, lehet ezeket is kombinálni akár a leggyorsabb elérésű SSD-vel. Kinek hogy megfelelőbb. Ha megnézzük mennyi előfizetéssel meg butasággal terhelik a kasszát, a saját offline archivum legalább megvan.
#27 Synth
a kockázat abban van, ha kizárólag SSD-re pakolsz. Fiókban elférnek a legfontosabb, pótolhatatlan holmik egy HDD-n, amit évente 1 backup erejéig előveszel.Gyors, NVMe-vel dolgozom jelenleg, de az igazán pörgős megoldás az, ha tudatosan a helyén tartod a rendszert és a programjaid: RAM.
-
Dragon3000
nagyúr
Ha a gép vinné a nas dolgokat, akkor több lenne a fogyasztás, mint így, hogy napi pár órában mindkettő megy. Aki nast használ ott a nas folyamat üzemel.
-
wasd.hu
senior tag
#27 Synth
-
KROK640
félisten
Tudom, mire reagáltál, én arra írtam. Nem a csendről volt szó, hanem a percekig töltés múltba helyezéséről. HDD-(k)nek amúgy teljesen jó valami külső ház, és bekapcsolva sem muszáj lennie mindig.
--------------------------------------------------------------------------
(#19) wasd.hu: Nekem most majd' a fél archívumom jobb híján SSD-ken van. Újévkor kaptam egy bátorító, 4,5 TB-os löketet, de így a már meglévőkkel + vinyókkal legalább egy darabig elvagyok. Egy jó, aktívan hűtött és legalább kéteszközös 3,5" ház még jól jönne mondjuk.
Azért van jelenleg HDD-n, mert elfogyott a tárhely az SSDről.
Egyébként vannak külsőházban is a polcon HDD-k, még bőven. A 6TB csak a gyors elérésű gépben lévő
Egyébként jobb is, mert USB-s külső házról még lassabban töltene 
-
KROK640
félisten
A gépem többet fogyaszt, mint a nasom és a nas folyamat megy.
Ha pedig a NASod és a géped is megy, akkor többet fogyasztanak együtt mint a géped. Amikor pedig egyikre sincs szükséged, akkor a NAS többet fogyaszt mint a semmi

-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Nézd meg kérlek, hogy mire reagáltam azt a postot?
+
A gép nyilván csak úgy lesz csendesebb, ha minden HDD-t kiszedek belőle. Innen aja magát a gondolatmenet, hogyha kiszedem a tárhelyet ami fontos, és nem lehet HDD, akkor nyilván SSD kell legyen. Aztán leírtam, hogy ez miért nem jó ötlet.Tudom, mire reagáltál, én arra írtam. Nem a csendről volt szó, hanem a percekig töltés múltba helyezéséről. HDD-(k)nek amúgy teljesen jó valami külső ház, és bekapcsolva sem muszáj lennie mindig.
--------------------------------------------------------------------------
(#19) wasd.hu: Nekem most majd' a fél archívumom jobb híján SSD-ken van. Újévkor kaptam egy bátorító, 4,5 TB-os löketet, de így a már meglévőkkel + vinyókkal legalább egy darabig elvagyok. Egy jó, aktívan hűtött és legalább kéteszközös 3,5" ház még jól jönne mondjuk.
-
Lessmessino
tag
Hdd-t leginkább adattárolásra használok, de a single játékok nagy részét is hdd-re rakom mert sokszor felesleges azoknak az ssd, multis címeket rakom ssd-re leginkább.
Egy jó példa a plague tale innocence. Ssd-n volt és olyan gyorsan betöltötte a játékot (2-3 mp), hogy a töltőképernyőre kiírt történet összefoglalót sem tudtam elolvasni, pedig amikor csak napok múlva vettem elő jó lett volna az a kis emlékeztető😐
Meg hát jobb kímélni ilyen árak mellett
-
Jacek
veterán
Nekem a szobámban van a nas is, p600s noctua ventilátorokkal nincs hangja a gépnek, hdd-k is nagyon csendes megoldások. Nálam is van bőven ssd benne, de nagyon olcsón szereztem, így marad is benne, a hálózat meg 10Gbe a gép és a nas közt.
Aa en nem birtam a hdd hangjat, ironwolf pro van hangja na, ment a spajzba
-
Dragon3000
nagyúr
A gépem többet fogyaszt, mint a nasom és a nas folyamat megy.
-
parandroid
félisten
MIkrolagokkal meg még mindig nem sikerült mit kezdeni, FH6 továbbra is akadozik néha. Bár tény, hogy jóval kevesebbet, mint megjelenéskor.
p
-
brabbitz
senior tag
Én a Dead Space Remaket, ami kifejezetten ajánlja az SSD-t, HDD-n toltam vegig (oke, hozzateszem ez 7200rpm-es, szoval igyekeztem a legjobb standard user hdd-t venni akkortajt) egesz elvezheto volt, nagyon minimalis akadasok voltak cold bootnal ami kesobb kisimult, nagyobb bug csak egyszer tortent amikor nem toltott be egy cinematic, utana nezve kiderult hogy ez masnal is megtortenik szoval 100%-ban HDD-mre se lehet fogni.
-
KROK640
félisten
Nézd meg kérlek, hogy mire reagáltam azt a postot?
+
A gép nyilván csak úgy lesz csendesebb, ha minden HDD-t kiszedek belőle. Innen aja magát a gondolatmenet, hogyha kiszedem a tárhelyet ami fontos, és nem lehet HDD, akkor nyilván SSD kell legyen. Aztán leírtam, hogy ez miért nem jó ötlet. -
KROK640
félisten
Minden hdd-t száműztem az épített nasba, a gépben csak egy 2TB-os nvme ssd van.
Én meg NEM. Nem fogyaszt egy plusz gép NAS címen, és szerintem én vagyok az egyetlen user akit nem zavar a HDD kerregése, sőt megnyugtat
Ráadásul ha elkezdek játszani akkor a ventik full terhelésen még túl is harrsogják. -
wasd.hu
senior tag
-
KROK640
félisten
Most is így van. Csak sajnos a FH5 már nem fért fel az SSD-re, mert éppen más játékok is voltak rajta, amik végigvitel után törölve lesznek, akkor kell majd valahogy átvarázsoljam az FH5-öt SSD-re.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Jha, az nem zajos így sem. Meg a legtöbb itteni fórumozóval ellentétben én nem egy földalatti hangszigetelt studioban lakok, ha kinyitom az ablakot bejövő zaj elnyomja, de nappal még akár zárt ablak mellett sem zavaró.
Ellenben azért a 6TB HDD tárhelyeta gépből SSD-vel kiváltani nem lenne egy olcsó mutatvány, és 90%+ -ban teljesen fölösleges is lenne. Sorozatoknak, mp3-aknak, képeknek nem igazán kell az SSD.A személyes archívumot nem muszáj SSD-n tárolni. Elég csak a telepített programokat.
-
Dragon3000
nagyúr
Nekem a szobámban van a nas is, p600s noctua ventilátorokkal nincs hangja a gépnek, hdd-k is nagyon csendes megoldások. Nálam is van bőven ssd benne, de nagyon olcsón szereztem, így marad is benne, a hálózat meg 10Gbe a gép és a nas közt.
-
Jacek
veterán
Minden hdd-t száműztem az épített nasba, a gépben csak egy 2TB-os nvme ssd van.
Nekem is a kamraban dudorognak a nasban a HDD-k gepben ami full kuss nagyon zavaro volt

Aztan tultoltam es 16tb ssd volt a gepben de az meg pazarloan felesleges volt(eladva)
-
Dragon3000
nagyúr
Jha, az nem zajos így sem. Meg a legtöbb itteni fórumozóval ellentétben én nem egy földalatti hangszigetelt studioban lakok, ha kinyitom az ablakot bejövő zaj elnyomja, de nappal még akár zárt ablak mellett sem zavaró.
Ellenben azért a 6TB HDD tárhelyeta gépből SSD-vel kiváltani nem lenne egy olcsó mutatvány, és 90%+ -ban teljesen fölösleges is lenne. Sorozatoknak, mp3-aknak, képeknek nem igazán kell az SSD.Minden hdd-t száműztem az épített nasba, a gépben csak egy 2TB-os nvme ssd van.
-
laed
senior tag
-
beef
őstag
Ellenben azért a 6TB HDD tárhelyeta gépből SSD-vel kiváltani nem lenne egy olcsó mutatvány, és 90%+ -ban teljesen fölösleges is lenne. Sorozatoknak, mp3-aknak, képeknek nem igazán kell az SSD.Nem is kell kiváltani a HDD-t, mellé kell tenni az SSD-t, és arra telepíteni a játékokat

Minden más maradhat. -
xandrush0831
senior tag
Ennél a címnél nálam az RT akad be pillanatokra, valamit azzal is kezdhetnének. Mindegy hogy DLSS ultra performance van, meg framegen. Valami biztos nem oké, mert más játékoknál ezekkel a feltételekkel a Path Tracing is szalad.
RT tükröződés nélkül meg nagyon ocsmány dolgok vannak benne, leginkább a kanyarban eltűnő spoiler tükröződés zavar, ami a hátsó ablakra vetődik. Konkrétan villog az ablak. -
FLATRONW
őstag
Egyébként ez hogy működik? Minden egyes gpu/driver verzió/játék kombinációhoz lesz egy előre leforditott csomag? Vagy minden friss játék megjelenés meg fogja követelni az éppen legfrissebb driver verziót?
-
RobbyJr
addikt
Ellenben azért a 6TB HDD tárhelyeta gépből SSD-vel kiváltani nem lenne egy olcsó mutatvány, és 90%+ -ban teljesen fölösleges is lenne. Sorozatoknak, mp3-aknak, képeknek nem igazán kell az SSD.Így már érthető miért kell HDD neked.
-
KROK640
félisten
Ellenben azért a 6TB HDD tárhelyeta gépből SSD-vel kiváltani nem lenne egy olcsó mutatvány, és 90%+ -ban teljesen fölösleges is lenne. Sorozatoknak, mp3-aknak, képeknek nem igazán kell az SSD. -
RobbyJr
addikt
Plusz csendesebb lesz a géped. Annó akármilyen jó gépházam volt, azt az enyhe zúgást rezonálást mindig hallottam. Összes ventilátorom csendesebb volt tőle.
-
KROK640
félisten
-
wasd.hu
senior tag
Ne viccelj már ez is hatalmas dolog így 2026-ban!
"nem hoz semmiféle növekedést, csak kevésbé/nem esik vissza"
-
RobbyJr
addikt
-
KROK640
félisten
Nekem ha shadert fordít akkor a Forza 5 is képes 7-8-10 percig is tölteni (HDD) ha nem akkor 3-4 perc alatt megvan.
-
Ribi
nagyúr
Mivel erre tervezték, így valszeg szarul van optimalizálva az on da fly fordítás és emiatt szokásosnál nagyobb akadásokat okoz. Lehet túl agresszívra van állítva.
Amúgy meg nem hoz semmiféle növekedést, csak kevésbé/nem esik vissza. -
tibaimp
nagyúr
Szép eredmény! A többi játéknál miért nem hozott ilyen látványos FPS növekedést, mint a Forza esetében?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Ahogy ígérték, úgy lett: itt az első Noctua vízhűtés
- Bécs oda-vissza meglehet a Tesla robotaxival
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos autók - motorok
- Windows 11
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- További aktív témák...
- Vállalom FRP Lock os telefonok javítását ingyen kiszálással és akár helyszíni javittással
- 27% - ASUS ROG STRIX X870-F GAMING WIFI Alaplap
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime X570 R7 5700 64GB DDR4 1TB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman S2 TG FSP 650W
- iKing.Hu - Apple MacBook Air 13 M2 (2022) 8GB/256GB szép állapot 88% akku 273 ciklus
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest