Hirdetés
-
Megfontolja a chipgyártás leválasztását a Samsung?
ph A Foundry divízió nem teljesít jól a modern node-okon, és ebben a formában ez pénznyelő a cégnek.
-
Digitális Állampolgárság Program
lo Talán láttátok utcán a hatalmas "legyél te is digitális állampolgár" reklámokat. Ugyanis született egy...
-
Bemutatkozott az Oura okosgyűrűjének új generációja
ma Az Oura már a negyedik generációnál tart okosgyűrű témakörben, az eddigi erőfeszítéseik EISA díjat is hoztak a gyártónak.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rdt89
addikt
Egyetlen értékelhető készülékük van, amit persze nem hoznak ide, pedig az egy igazán brutális ár/értékarányú szörnyeteg. Tecno Canon 30 Premier, remélem valamikor lesz teszt és bejön hazánkba. A teszt alanyával meg az a gond, hogy ismertebb márkáknak is van jobb ajánlatuk és azért sokan inkább azt veszik ami a köztudatban ismert, pláne, ha jobb is.
-
cs.zs.
veterán
"...kreatív stílusjegy a programozható LED mintázat a hátlapon..."
Inkább csak elismerés a NothingPhone 2a felé, és innentől természetes a koppintás.
...itt kérem mindenki!
-
Franklin
addikt
Azért ez a név... Tecno Pova
Mint vmi falunapi beharangozó plakáton: "Techno Power Party! Sztárvendég: DJ Dium-Disum és Gépi Zenekara!"
-
hdavid1
tag
Helló Téma! Hola böngésző?
-
KIFLEE
csendes tag
Egyébként miért hasonlítunk 120 ezres telefonhoz 140-150 ezres meg szürkeimportos telefonokat? Nyilván nem egy jó ár-érték arány de ezek az összehasonlítások elég indokolatlanok.
-
Alfred88
tag
Jó vicc volt ennyiért
KIFLEE: poco f6 meg X6 széria is kapható az alzánál pl ott sem sokkal drágább[ Szerkesztve ]
-
Vtwo
senior tag
Mostanában árazásban kissé elgurult a feltörekvő kínaiak gyógyszere.
-
Hát ez ennyiért ?
Nagyon rosszul indítanak...
Black Shark Watch GT okosóra eladó, vadiúj bontatlan.
-
tms+
tag
Az ízlés szubjektív, de én ezt bűnrondának találom. Süt róla, hogy kínai gagyi.
(Közel sem minden kínai cucc rossz amúgy.)
[ Szerkesztve ]
Pixel 9 Pro & Galaxy S24 Ultra | Watch4 44mm | Buds Pro
-
kbyte1024
veterán
Mintha India lennénk,ontják ide a szart
Csak a halott látja a háború végét. - Platón
-
judas13
addikt
Jó áron kéne adni ezeket nem ennyiért. Felezzük meg majd utána alkuszunk.
"Aki nem hoz döntést, az hatalmas döntést hoz."
-
Ronda , drága , gyenge ….. nem kell.
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
kbyte1024
veterán
-
kampoka
csendes tag
80 000-ért talán elmenne.
-
mhydas99
aktív tag
Mondjuk arban meg ennel olcsobb is a Moto edge 40 neo. Igen mar 1 eves, de megis jobbnak tunik mint ez...
-
lolal
senior tag
Nem értem mitől tűnik jobbnak. Ugyanígy kevés support, hardveresen megegyezik, ellenben itt van egy nagyobb telep és és erősebb fő kamera. Ott a kijelző lekerekített, ami van akinek tetszik van akinek nem.
Milyen érdemi pozitívumot tud egy +1 éves készülék hasonló specifikus adottságokkal?
Én vagyok a Magyar Népgazdaság. Azért vagyok felakasztva, mert így legalább úgy látszik, mintha állnék.
-
ShiberMonkey
senior tag
Soha nem értettem/értem hogy mindenki az árról vitázik egy adott termék megjelenésénél, amikor azt sem tudjuk mennyibe került nekik elöállítani, mekkora profittal dolgoznak, mik a célok stb.. Valószínüleg egy 1 milliárd dollár forgalmú cégnél van elképzelésük hogy kell árat szabni.
[ Szerkesztve ]
-
KIFLEE
csendes tag
válasz ShiberMonkey #22 üzenetére
Teljesen mindegy, hogy nekik mennyibe került legyártani ha mások többet adnak kevesebbért.
-
lolal
senior tag
Kérlek mond már el nekem, melyik gyártó ad teljesen hasonló specifikummal többet, mert én konkrétan a Nothing Phone (2a) és a Redmi Note 13 Pro-n kívül nem tudok mást.
Ellenben a Moto még mindig nincsen megindokolva.
Én vagyok a Magyar Népgazdaság. Azért vagyok felakasztva, mert így legalább úgy látszik, mintha állnék.
-
válasz ShiberMonkey #22 üzenetére
Hát valószínűleg rosszul, ha más tudja ezt olcsóbban is.
Ha nekik többe kerül gyártani ilyet, másnak meg olcsóbb és még olcsóbban is adja, akkor sajnos ezen a piacon még dolgozni kell.
Ez a készülék túl van árazva, véleményem szerint is.A másik kérdés, hogy honnan van az 1 milliárd dolláros forgalom?
2023-as évről nem ekkora összegről tudok. Kevesebb és az egész csoportra nézve.
És nettó bevételt.Oké, azt mondod jobban tudják... Ez majd kiderül... Ha itthon a kutya nem veszi, akkor kiderült.
[ Szerkesztve ]
-
válasz ShiberMonkey #26 üzenetére
Nem lesz más választása egy idő után a vesztességgel értékesíteni a még nagyobb veszteség minimalizálása érdekében.
Ha viszont nem veszteséges, akkor meg vastagos túlárazott, mivel más gyártó tud olcsóbban is adni hasonló készüléket. Hát már egy Redmi Note 13 Pro 5G is megeszi ezt...
Így szerintem be is zárult a kör.
Ez a Tecno védhetetlen sajnos.
Szerinted ez nem túlárazott? Vagy mi indokolja a drágaságot?Mert ezek nem:
Vérszegény hardver
Egyetlen életképes kamera
Felejthető videók
Egy garantált főverzió frissítés
Középszerű sztereó hangszóró" amikor azt sem tudjuk mennyibe került nekik elöállítani, mekkora profittal dolgoznak, mik a célok stb.. Valószínüleg egy 1 milliárd dollár forgalmú cégnél van elképzelésük hogy kell árat szabni."
Amúgy meg nincs elképzelése a MAGYAR forgalmazónak az árszabás tekintetében.
Szerintem inkább meg kéne nézni mi a valós ára ennek a cuccnak, és összehasonlítani, hogy mitől lett ennyire drága....
Főleg annak fényében, hogy lassan fél éve piacon van.[ Szerkesztve ]
-
ShiberMonkey
senior tag
Ki másnak ? Kihez hasonlítod a Tecnot ? A mobilpiacon kis cégnek számít, valószínüleg az alkatrész beszerzésnél nem kapnak olyan jó feltételeket mint mondjuk egy Xiaomi vagy Oppo....
De honnan tudod hogy túl van árazva ezt nem értem, hogy látsz bele a költségekbe ? Esetleg valahol ezt feltüntetik ?
Ha Magyarországon nem veszik, viszik màshová, idáig sem ez volt a célország/célcsoportjuk. -
válasz ShiberMonkey #28 üzenetére
De honnan tudod hogy túl van árazva ezt nem értem, hogy látsz bele a költségekbe ?
Nem látok bele, de azt látod-e ,hogy ez nem fogja alátámasztani azt, hogy ez jó vétel-e... vagy hogy drágán kell adniuk?
Nem jó vétel, 420 eurós indulárat szabtak meg nekik.
Ha én drágán kapok valamit és a konkurensekhez képest nem tudok semmi előnyt felmutatni, akkor azon a piacon nem biztos, hogy van helyem...
A célország - célcsoportot értem, de akkor Afrikában majd olcsóbban adják? Mert akkor itt miért nem?
Fogalmam sincs mit látsz ebben a termékben, ami életképessé tenné, én semmit jelenleg.
Mert ez alapján Te sem ilyet vennél.Ne védjük már a láthatóan szart... Kár is a karakter erre.
Ez ennyiért életképtelen ajánlat, de olcsóbban se lesz jobb.Új piaci szereplőnek a környéken kéne valamit villantani, ha az EU piacot is komolyan akarják venni.
De ha neked szimpatikus, próbáld ki. Engem nem fogsz tudni sajnos erről meggyőzni, én pedig nem fogok több energiát erre pazarolni.
Szórakoztatni lehet a közérdeműt
[ Szerkesztve ]
-
KIFLEE
csendes tag
Cmf phone 1: jobb soc, jobb kamera, fényévekkel jobb videózás, jobb szoftver, sokkal olcsóbban.
Moto g54 pe: jobb soc, hasonló kamera, jobb szoftver lényegesen olcsóbban.
Edge 40 neo kb ugyanez
Redmi note 13 5g: ugyanaz a soc, valószínűsíthetően ugyanaz a kamera, jobb szoftver, hasonló árazás.
És ezek sokkal megbízhatóbb markák.
Valószinűleg lehetne még sorolni. -
ShiberMonkey
senior tag
És itt azt írtam hogy 900€ drága ? Nem, azt írtam miért adjak ki annyit egy mobilért.
Én Sony-t vettem amire ugyan úgy azt mondják ár-érték arányba ROSSZ, ergo a linkelt kommentet vagy nem tudtad értelmezni vagy még mindig nem érted amit mondok .
Amit látok benne az az mint minden szétsavazott mobilban a fórumon, vegyünk egyet a kezünkbe próbáljuk ki és az alapján mondjuk el a véleményünket. Mert ezek a túlàrazott kommentek mindig, felbukkanak és valahogy ezek a cégek még mindig léteznek..
Ugyan ez Apple termékek alatt: "60hz kijelzö 900-1000 €-ért bezzek a Samsung/Xiaomi/Bármelyik gyártó akit kedvelsz, többet ad fele ennyiért". Aztán valahogy az Apple még mindig profitábilis cég.
De a Sonyt is ugyan úgy fikázzák a fórumon ugyan ezzel az ár-érték dumával.
Lehet szórakoztatni a közérdemüt, de nem célom, csak az se célom hogy mindent kapásból szétkell savazni a "túlárazott, nem ár-érték bajnok" érv égisze alatt.[ Szerkesztve ]
-
válasz ShiberMonkey #31 üzenetére
Egy nullarol építkező új márka akar idehaza bármit.
Szerinted mivel kéne hódítani?
Jobb árazás
Jobb felszereltség.
Hosszabb termektamogatas.Nem valósul meg egyik sem...
Egy újan induló CMF ezekből legalább kettőt teljesít...
Miért van az, hogy a Nothing, ami nemrég indul képes árban is jobb lenni, és értékben is többet adni?És nem igazán van akkora forgalmuk mint a Transsionnak
Nagyjából ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Azt értem, hogy a Transsion tolja a vackait minden felé, de azt már nagyon nem értem, hogy a Mobilaréna miért rohan tesztelni ezeket a századrangú telefonokat
Kellene egy szakmai minimum, ami alatt azt kell mondani egy telefonra, hogy max 20 sorban írunk róla.
Ha egy adott (meglehetősen alacsony ) szolgáltatási színvonalat nyújtó készülékből már teszteltek tizet, akkor a tizenegyedikre nyugodtan lehet azt mondani, hogy köszönjük, nem kérjük.
(Arról most nem beszélek, hogy egy ilyen telefon miért kap plecsnit )
[ Szerkesztve ]
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
válasz Donki Hóte #33 üzenetére
Erre nagyon egyszerű a válasz, a nyár végi időszak uborkaszezon mobilos fronton és feltételezhető nem volt annyi tesztcucc, ezek majd most fognak jobban megszaporodni ősszel.
Nincs azzal semmi baj sem, hogy tesztelve vannak ezek is, mert legalább remekül el lehet helyezni a vásárlás során ezt is.
Illetve nem fog kiderülni sehogy, hogy egy termék milyen evolúción megy keresztül, ha nincs tesztelve.
Azért a munkahelyen sem mondjuk azt, hogy oké főnök, most nem szeretnék dolgozni, mert ez a munka már volt..
[ Szerkesztve ]
-
kampoka
csendes tag
-
DraXoN
addikt
válasz Donki Hóte #33 üzenetére
mert olyan sok "érdekes" telefon jelenik meg... egy samsung, xiaomi, apple esetén sok tesztelni való nincs, kb. tudja mindenki "mire lehet számítani"... egyilyen itt ismeretlen Tecno ... nagyobb buli lehet ha még is jó.. vagy ha nem azt is tudni majd. A "nyers specifikáció" meg csak egy adat, ami fontos, de még is a support és szoftver vajon milyen minőségű, utóbbi maximum tesztel, előbbi meg idővel derül ki.
The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Samsung Galaxy Z Flip 5
-
mhydas99
aktív tag
-
Garada
őstag
Afrikai kontinensen kívül nincs értékelhető eladásuk de ott viszik mint a cukrot, nem ők azok?
-
lolal
senior tag
Nem éppen aktuális adat már, de van egy kimutatás erről. Habár annyit tudni kell, hogy azóta több európai piacon is nyitottak. így felfelé ível itt is a grafikon.
Mondjuk már több topicban elmondtam, hogy én tesztképpen 3. ik készüléknek vásároltam 1 éve egy Infinix Zero X Pro-t. Teljesen megvagyok vele elégedve, egy szuper telefon.Én vagyok a Magyar Népgazdaság. Azért vagyok felakasztva, mert így legalább úgy látszik, mintha állnék.
-
ujvendeg
tag
A Redmi - mint megbízható márka: az év vicce. (A tágabb értelemben vett családban - fiamékat is számítva - kettő van, nem régiek: leragadt frissítések; soha nem is fognak megérkezni, az egyik 12-es szérián Android 13. A Motorola Edge 30 Neo-n Android 14 és a legfrissebb biztonsági a frissítés.
-
-
ujvendeg
tag
válasz kbyte1024 #13 üzenetére
Talán kicsivel szerényebben.....a kontinensnyi Indiával
"Korunk Indiája sok tekintetben megdöbbentő eredményeket ér el. 2024-ben a nominális bruttó hazai termék (GDP) alapján a világ 5. legnagyobb gazdasága, vásárlóerő alapján számolva a harmadik. Az utóbbi évtized reformjai Indiát a világ leggyorsabban bővülő gazdaságává tették. Az ország 2050-re a világ legnagyobb gazdaságává válhat."
Mi a világ hányadik legnagyobb gazdasága vagyunk? Egy magyarságára büszke magyar -
ujvendeg
tag
Nyomoz? Az egyik az ezerféle 12-es modellje, a másik a kilencszáz nevű 13-as szintén vágódeszka méretű telefonja. (A szomszédom gyerekének Redmi Note 12s telefonja HyperOS-el és Android 14-el indult, elég meglepő módon, azóta viszont elfogyott a nafta: tavasz óta áll a biztonsági frissítés. Üdvözli egy szakmáját önként feladó informatikai szakmérnök.) Így rendben van a nyomozás? Vagy mondjak még kínosan gyenge Redmi-t?
-
Milyen nyomozás?
Hűha. Nem nyomozás az, ha az ember normálisan kérdez egy fórumtárstól, de az a másik fórumtárs képtelen normálisan válaszolni...
" Redmi Note 12s telefonja HyperOS-el és Android 14-el indult,"
És ez nem örömteli, hogy egy ilyen elavult SoC-vel szerelt mobil ezt megkapta?A többi rizsa ne haragudjon, de nem érdekel, hogy ki mit adott fel...Meg, hogy kinek mi a szakmája ez nem igazán releváns az egyszerű kérdésem kapcsán.
Ezek a terjengős szövegezések feleslegesek.Írja be melyik két készülék, és nem fussunk ilyen nagy köröket. FELESLEGESEN!
Részemről itt viszont zárva is, bocsánat kedves szakmáját önként feladó informatikai szakmérnök, de nekem ez a válaszreakció nem fekszik.
Viszlát!
[ Szerkesztve ]
-
veterán
2024-ben a nominális bruttó hazai termék (GDP) alapján a világ 5. legnagyobb gazdasága, vásárlóerő alapján számolva a harmadik
Már megint jössz ezzel az India hype-al
A múltkor csúnyán beégtél a témában, annyi zöldséget beszéltél össze, hogy el is menekültél az adott topikból, most megint kezded itt a hülyeségeket szórni
Természetes, hogy magas India összesített GDP-je, hiszen nagyon sokan laknak ott. Fajlagosan viszont meg nagyon alacsony, hiszen nagyon sokan laknak ott
Magyarországon 2023-ban az egy főre jutó GDP 18 500 $ volt, Indiában meg 2 200 $.
Vagyis az emberek vásárlóereje szerinti rangsorban nemhogy a harmadik a világon, hanem az első 100-ban sincs benne
[ Szerkesztve ]
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
MODERÁTOR
Off off!
Köszi!Xiaomi 13T
-
lolal
senior tag
válasz Donki Hóte #46 üzenetére
Hagyjad, szegényt akkorát égett mint a reichstag. Én már nem reflektálok ilyen badarságokra. Konkrét adatokkal nem tud szolgálni, de dől belőle a hülyeség. Amúgy a Transsion -nek látszik nem india az elsődleges piaca, grafikonnal szemléltettem.
-
markknight
veterán
TEKNÓ PÓVA! Óriási. Megjelenésre nekem tetszik
Új hozzászólás Aktív témák
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Google Pixel 8a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 ultra 256GB, újszerű, GARIS ELADÓ!!!
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 8/256GB Újszerű,Kártyafüggetlen,Dobozos,Tartozékaival. 1 Év Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen