Hirdetés
- Hogy milyen lett az ASUS ProArt széria csúcsnotesze? Hát ilyen!
- Ilyen egy komoly célszerszám
- Nosztalgikus húrokat pendít meg a Qwertykeys legújabb, szürreális ajánlata
- Az AMD X870 platform meghódítására tör a Sapphire alaplapos divíziója
- Ha a koreaiakon múlik, még évekig ingünk-gatyánk rámehet a memóriákra
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen széket vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fecdzo
senior tag
Bocsi, nem szeretek nem válaszolni...

Az ötlet princípiuma még évekkel ezelőtt merült fel először bennem, amikor először hallottam Mertonék portfolio elméletéről. Amikor long only rv portfoliót úgy alakítunk ki, hogy ellentétes korrelációjú rv-ket válogatunk össze, ezzel csökkentve az egyedi kockázatot.
Ekkor gondolkoztam el, hogy vajon ezt csinálják bef.alapok is? És ha igen, mi minden mást csinálhatnak vajon még? Ez sokáig motvált és elkezdtem ez irányba kutatni. Belbotlottam pár jó könyvbe és cikkbe ami a kvantitatív kereskedésről szólt. Illetve az olyan dokumentum filmek is motiváltak, mint a fentebb belinkel Quantokról szóló szösszenet.
Innentől kezdve viszont már a technika és módszertan adott. Egy kis J.C.Hull és máris lehet belemenni a perverz témákba.Ötletbörze? Ez is része a tervünknek! Úgy vélem az idestova eltelt 8 év alatt nagyon sokmindent láttam/láttunk és tapsztaltunk. Viszont ez egy olyan SZAKMA, ahol a tanulás sosem ér végét. Ezt pedig egy közösségben sokkal jobban lehet művelni. Egyszerűen mert több szem többet lát és bárkinek lehet egy zseniális ötlete, amivel akár a saját rendszerünket is jobbá tudjuk tenni. Nem titkolt célunk ez.
Matlab: egyelőre nem kötöm össze az MT4-et Matlabbel. Nálam a témában sokkal jártasabbak meg pláne nem teszik. Inkább egy API-n keresztül csatlakoznak egy komolyabb (értsd, nem retail) brokercég rendszeréhez és maga a Matlab kereskedik!
Egyelőre az adatokat exportálom valahonnan (Fx esetében MT4), majd importálom Matlabbe, hogy ott végezzem a vizsgálatokat. Portfolio teszteléshez rendkívül hatékony! Viszont az adatok néhol hibásak lehetnek, amire nagyon oda kell figyelni..
Új hozzászólás Aktív témák
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- Karácsonyi telefonajánló 2025
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Spórolós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Fénykardokat elő, indul a Destiny 2: Renegades!
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- XPS 15 9510 27% 15.6" FHD+ IPS i7-11800H RTX 3050Ti 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- HP 17-CP0678ng (Ryzen7 / 32GB DDR4 / 17,3" FHD / VEGA 8 2GB / 512GB SSD / Win11 / ÁFA)
- 5G Lenovo ThinkPad P14s Gen 3 Intel Core i7-1280P Nvidia T550 32GB 512GB 1 év teljeskörű garancia
- 5G Lenovo ThinkPad P14s Gen 3 Intel Core i7-1280P Nvidia T550 32GB 1000GB 1 év teljeskörű garancia
- Samsung UE50NU7022 125 cm / 50 4K UHD Smart TV 6 hó garancia Házhozszállítás
- 0% THM 4 havi részlet beszámítás! RX 9060 XT / 9070 / 9070 XT videokártyák készletről KAMATMENTESEN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 12 Mini 64GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 Pro Max Gold Dynamic Island, 120 Hz ProMotion, 48 MP kamera-128 GB-100%
- Bomba ár! HP Probook 450 G10 - i3-1315U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I W11 I Cam I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi