Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• amargo

addikt

válasz Fecdzo #4691 üzenetére

Szia!

Nekem is vannak kétségeim, ellenben a tesztek azt bizonyítják, hogy érdemes. Azaz, amibe a robot belefut hibába a tesztek alapján is belefutott.

Kb értem amit írsz, de lehet félreértés van benne, mert ezek az adatok, amivel dolgozik a backtest, a chart-on látható adatok. Azaz Open, High, Low, Close, Volume. Egy robotnak ennyi kell és szerintem Te is csak ennyit látsz.

Én az optimalizálást a legrosszabb időszakon kezdem. Ezt leginkább 2011-re értem - 2008 -, Több hónapon és több páron néztem meg a legrosszabb kezdést, elég alacsony tőkével - $300 -, mivel az a cél, hogy a profit termelésre menjen. A robotokat a veszteségek minimalizálására tesztelem - 99%-os adatokkal.
    2007-ig vannak adataim, így nem tudok nagyon a múltba menni.. De leginkább rövid távú teszteket csinálok 1-4 hónaposokon. Mivel a legrosszabb kezdeti időszakra nézem, amikor elvileg a legrosszabbul teljesít - ez persze csak elmélet! -, ezért hosszútávon eredményes lesz.

Scalp-os roboton sokat gondolkoztam, mert vannak olyan párok, melyeken m5-ön, de akár m1-en is 10-20 vagy még több pip-et mozdul el. Ellenben jelenleg nem olyan brókernél vagyok, ahol ezt díjaznák, így meg sem próbálkozom vele.

Dzoli: Én sem hiszek a feltétel nélküli programozott kereskedésben. De mivel nem ez a foglalkozásom, ezért csak így tudom megoldani.

• Dzoli

tag

válasz Fecdzo #4691 üzenetére

Továbbra sem hiszek a programozott kereskedésben. Bár azt sem vitatom, hogy lehet vele pénzt keresni. De mivel nincs két egyforma helyzet, kell az emberi agy, hogy különbséget tudjon tenni az apró részletek közt.

Új hozzászólás Aktív témák