Hirdetés

2019. június 27., csütörtök

Hozzászólások

(#1) pe-T-yaa


pe-T-yaa
(újonc)

Mivel ilyen eszközből egyre több van, és még nincs saját témája, ezért gondoltam, hogy legyen.

(#2) Joke7773


Joke7773
(kvázi-tag)

Szia / Sziasztok !!!!

Nos nekem lenne ezzel a modemmel kapcsolatban egy kérdésem.Nemrég cserélték le egy ilyenre a régi modemem mert az megadta magát.Viszont ennél a típúsnál nem tudom hogy hol lehet portot nyitni a STEAM-NEK.Windows 8.1-t használok és sajnos nem akar néha sőt mostanában inkább egyáltalán nem akar csatlakozni a szerverekre.Win 8-nál meg sajnos az usb akadoznak (Asrok Extreme 4 Z77 alaplapnál még egy éves lesz) amiről azt halottam hogy az a win 8 hibája.

Portnyitásban tud nekem valaki segíteni ????

Köszönöm előre is a segítséget

(#3) wmati válasza Joke7773 (#2) üzenetére


wmati
(PH! kedvence)

(#4) Joke7773 válasza wmati (#3) üzenetére


Joke7773
(kvázi-tag)

Köszi

(#5) MR!!


MR!!
(fanatikus tag)

Hali !

Én most cseréltem le EPC3212 ről TC7200 re. Eddig DI-524-el volt összekötve, most már csak ezt használom. Egyenlőre egész jó. Routeremhez képest gyorsabb és nagyobb a hatótávolsága. 2540 HUF egyszeri költséget számolnak majd fel és vissza kell vinni a régi Modemet.

A biztonságára lennék kíváncsi, miféle tűzfala van ? Tud erről valaki valamit?

[ Szerkesztve ]

miszter

(#6) Gubek-Einste válasza MR!! (#5) üzenetére


Gubek-Einste
(Jómunkásember)

Alap tűzfal, kell mögé a normális szoftveres a gépekre.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 & Asus RT-N18U

(#7) MR!! válasza Gubek-Einste (#6) üzenetére


MR!!
(fanatikus tag)

Pl: Keiro vagy Nod ?

miszter

(#8) Gubek-Einste válasza MR!! (#7) üzenetére


Gubek-Einste
(Jómunkásember)

Igen, én pl Agnitum-ot használok.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 & Asus RT-N18U

(#9) MR!! válasza Gubek-Einste (#8) üzenetére


MR!!
(fanatikus tag)

És a TC7200-on belül bepipáltad az összes szűrést ? (sütik, java, active x stb? )

illetve a tűzfalas védelmet melyikre állítottad?

miszter

(#10) Gubek-Einste válasza MR!! (#9) üzenetére


Gubek-Einste
(Jómunkásember)

Én Cisco EPC3925-öt használok de hagyd úgy a beállításokat ahogyan vannak, nekem is ugyan így vannak és nincsen gondom vele.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 & Asus RT-N18U

(#11) wmati válasza Gubek-Einste (#10) üzenetére


wmati
(PH! kedvence)

Főleg hogy ha valamit rosszul állít be akkor megállhat ez iptv.

(#12) MR!! válasza Gubek-Einste (#10) üzenetére


MR!!
(fanatikus tag)

Csak jelszavakat változtattam meg eddig (belépéshez és wifinek)

Használsz pluszba tűzfalat ?

Nekem csak a 7 es Nod van fent sima vírusírtó...

miszter

(#13) MR!! válasza wmati (#11) üzenetére


MR!!
(fanatikus tag)

ezt mire érted ? mert vezetékes telóra oké h változhat de hd boxra...?

miszter

(#14) wmati válasza MR!! (#13) üzenetére


wmati
(PH! kedvence)

Tc nél nem tudom nem próbáltam, de Cisco 3925 lehet úgy álítgatni a dolgokat pl tűzfal a maxra hogy meg fogja az iptv-t.

(#15) pe-T-yaa válasza wmati (#14) üzenetére


pe-T-yaa
(újonc)

Igen, valóban útjába állhat az IPTV-nek a tűzfal, de a kolléga screenshotját elnézve UPC-s ügyfél :) Tudtommal ott nincs IPTV szolgáltatás HFC hálón, így ez a veszély nem fenyegeti

(#16) wmati válasza pe-T-yaa (#15) üzenetére


wmati
(PH! kedvence)

Ó jogos jogos köszi. :B

(#17) MR!!


MR!!
(fanatikus tag)

Igen nálam UPC van, azért is kérdeztem, hogy ez lehetséges lenne e.

Több koax elosztóm van , egy külön a modemnek (mostmár TC) és nem hinném, hogy be tudna avatkozni egy hd box ip forgalmába.

Kissé zavaró amúgy, hogy egy neves gyártó (Cisco) után egy kissé gagyi (Technicolor) modemre váltottam. És az is zavar, hogy beépített wifi-je van. Eddig Dlink routert (DI-524) használtam, igaz nem egy csúcskategóriás de valahogy jobban megbíztam abban mint ennek a beépített routerében.

Ha valaki tud valami részletesebb infót a TC7200 ről az ossza már meg velünk :R Parázok, hogy a UPC belebabrált a szoftverébe ...(jelentések küldése UPC nek, távoli elérés a gépemre ... ilyenek)

miszter

(#18) Jedster válasza MR!! (#17) üzenetére


Jedster
(tag)

Nem kényszerít senki, hogy routernek használd. Át lehet tenni Bridge módba, és rá tudod kötni a routert, mint egy közönséges modemnél. A wifiket is kikapcsolhatod.

Leírás itt:
http://www.upc.hu/pdf/Technicolor_UserManual-HU.pdf

[ Szerkesztve ]

(#19) MR!! válasza Jedster (#18) üzenetére


MR!!
(fanatikus tag)

Ez igaz és tudom is, de már kicsit öregecske a DI-524 esem. Melegszik is rendesen, ha telón netezetem 3 Mbps volt a 60 as netem, most 27-28 on ketyeg. Szóval erősebb és gyorsabb, csak nem tudom mennyire megbízható cucc. A LAN része ugyanazt tudja asztali gépemen:

[link]

miszter

(#20) Jedster válasza MR!! (#19) üzenetére


Jedster
(tag)

Hogy érted, hogy mennyire megbízható? Melegedni melegszik. Ez ilyen. Tegyél alá lábakat, akkor nem fog túlhevülni. Ettől függetlenül el kell bírja gond nélkül a 60-as neted, mert nagyobb csomagokhoz is ezt adják. Gondolom hardveres NAT is van benne. Hogy mik a specifikációi, arról fogalmam sincs (kérem javítson ki valaki ha tévedek, de szerintem másnak sincs ;) ). Az USB port le van tiltva, ennyi fix.

[ Szerkesztve ]

(#21) MR!! válasza Jedster (#20) üzenetére


MR!!
(fanatikus tag)

Az ezelőtti DI-524 routerem melegedett (meg modem is) de nem annyira vészesen. Ez a TC7200 oldalára állítva szinte hideg... A megbízhatóságra arra gondoltam, mennyire jó hardveres tűzfalat tettek bele. vagy tényleg ajánlott alá tenni vmi szoftveres megoldást illetve, hogy UPC mennyire piszkált bele. Nem szeretném ha a gépemig érjen a "Júpíszí" keze :DDD

miszter

(#22) Gubek-Einste válasza MR!! (#21) üzenetére


Gubek-Einste
(Jómunkásember)

Az otthoni router-ekben lévő tűzfal nem sok mindenre jó, kell a gépekre telepített szoftveres megoldás is, csak a legalapabb védelmet látják el.
Természetesen a UPC elég belenyúlt a firmware-ébe, pl USB port letiltása, de annyira azért nem, hogy valami megfigyelés vagy hasonló legyen benne (legalább is remélem, hogy nincsen).
Egyébként Thomson márkájú az eszköz, több szolgáltató is használja ezt az eszközt itthon és külföldön is. Jó minőségű Broadcom SoC-ra épül. A Broadcom chip-ek sajátossága, hogy elég melegednek, ez van, sokat ellene nem lehet tenni.
A régi router-ek egy öreg G-s típus volt ami megfelelő körülmények között max 20-22 Mbps-re képes wifi-n, kábelen egy kicsit többre.

[ Szerkesztve ]

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 & Asus RT-N18U

(#23) MR!! válasza Gubek-Einste (#22) üzenetére


MR!!
(fanatikus tag)

Arra gondoltam, ha a régi DI-524 routerem a TC7200 után kötném és erre az asztali gépem. Elvileg LAN- része nem lassulna viszont a routerem hardveres tűzfala plusz védelmet nyújtana és naplóztatnám hátha kiderül belőle valami. Eddig szerencsére nem volt semmi problémám a Nod32 sima 7-es vírusírtójával, de szerintem felteszem helyette a smart securityt.

A UPC szerintem se mert volna annyira belenyulni (törvény biztos korlátozza), de pl kisebb trükkökkel, mint a böngészőknél a "ne kövessenek, ne közöljék ezt-azt" ha nem aktiválod akkor alapból minden hülyeséget küldözgetnek (állapot jelentés, hibajelentés stb)

Lehet a UPC valami hasonló hülyeséget (netezési szokás, sebesség le-fel töltés, mikor merre, milyen böngészővel stb) küld alapból amit ki lehet kapcsolni viszont alapból be van kapcsolva...

és köszi az infót :R

[ Szerkesztve ]

miszter

(#24) pe-T-yaa válasza MR!! (#17) üzenetére


pe-T-yaa
(újonc)

IPTV-re gondolt wmati, de upc nem ad ilyen szolgáltatást, nála a digitális tv DVB-C szabvány szerint történik (ennek semmi ip-s vonatkozása nincs).

Kizárt dolognak tartom, hogy azért módosíttatna egy szolgáltató fw-t a gyártó céggel, hogy távolról a gépeden babrálhasson, van épp elég bajuk a hibák javíttatásával :) (Ez amúgyis kicsit paranoiásan hangzik, már bocs.) Különböző statisztikákat pedig ilyesmi nélkül is készítenek.
Távolról csak annyi plusz infóhoz férhetnek hozzá kb, hogy mi a wifid neve, hány eszköz van rá csatlakoztatva, stb... Ezeket az infókat is általában csak hibaelhárításhoz használják, pl. ha betelefonál az ügyfél, hogy "hogyan csatlakozzak a wifihez?" vagy hasonló témakörú kérdések miatt, ugyanis ez is szolgáltatássá válik onnan kezdve, hogy ilyen hgw-t ad az ügyfélnek.

(#25) Jedster válasza MR!! (#23) üzenetére


Jedster
(tag)

Először is: Ha EU-s diplomata vagy, akkor mindegy mit teszel, hova, az orosz/kínai/amerikai (és a TEK) kémhivatal úgyis tudja mit, mikor, kivel, hogyan.

A UPC-nek meg nem kell belenyúlnia a gépedbe, modemedbe, mert ők a szolgáltatód (UPC a Man in the Middle). Rajtuk keresztül kapod és küldöd az adatokat. Kötelességük biztosítani a titkosszolgálatnak bizonyos eszközparkot. A gyári operációs rendszerek is tele vannak szándékos backdoor-ral.

Ha megbízható hardveres tűzfalat szeretnél, ami bele tud nézni a csomagokba, anélkül, hogy letérdelne, akkor UTM-et bérelhetsz havi 7-8 ezer forinttól. Valamint ajánlom figyelmedbe az IPsec szabványt. Vagy beállíthatsz egy külön tűzfalPC-t. Profi szoftveres megoldások is vannak jó pénzért. Ha nem szeretnél rá költeni, akkor maradnak az ingyenes megoldások, vagy a gyári Win/Linux tűzfal. Személy szerint nem aggódnám túl a dolgot. Inkább használj valami Sandbox megoldást netezéshez, és kerüld a rendszergazda jogokat. Különböző böngészőpluginek is segíthetnek (pl. Ghostery). A nagyobb járványokat el lehet kerülni egy frissített rendszerrel és egy jó vírusirtóval, meg némi ésszel.

(#26) Jedster válasza Gubek-Einste (#22) üzenetére


Jedster
(tag)

Nem jutott eszembe Thomson néven rákeresni, de így már több infót találtam róla:

http://www.speedguide.net/routers/technicolor-thomson-tc7200-wireless-voice-cable-3073

TC7200 Datasheet

(#27) Gubek-Einste válasza MR!! (#23) üzenetére


Gubek-Einste
(Jómunkásember)

Én inkább nem használnám a régi router mivel öreg és gyenge is, minden tekintetben jobb a TC.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 & Asus RT-N18U

(#28) domokosn


domokosn
(fanatikus tag)

sziasztok, wifi mennyire gyors nektek? 120 as netem van wifi max 26 mbps el jön. ez ilyen hulladék tényleg, vagy beállításokkal van a baj? csatorna auto, sávszél 40mhz, teljesítmény 100. wmm valamint energiatakarékos wmm letiltva.@2.4 ghz en

[ Szerkesztve ]

(#29) Jedster válasza domokosn (#28) üzenetére


Jedster
(tag)

Kicsit gyenge a wifije. Mármint hatótávban. Ha jó a jel, akkor át kell vigye a 120-at, vagy közel annyit. Persze ehhez vagy MIMO-s kliens kell, vagy 40MHz-es szélesség.

(#30) Gubek-Einste válasza domokosn (#28) üzenetére


Gubek-Einste
(Jómunkásember)

Milyen adapterrel van használva?
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok)?
inSSIDer mit mutat?
A csatornát le kellene fixálni, innSSIDer segít a megfelelő kiválasztásában.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 & Asus RT-N18U

(#31) domokosn válasza Gubek-Einste (#30) üzenetére


domokosn
(fanatikus tag)

jajj ez sok volt egyszerre lasssabban plz :D
gyári adapterrel, 1 szobán belül használom a wifit, kb 2 métérre, levegőn kívül semmilyen akadály nincs.
inSSIDer azt nemismerem, segítenétek?

(#32) Gubek-Einste válasza domokosn (#31) üzenetére


Gubek-Einste
(Jómunkásember)

Mi az a gyári adapter? Milyen eszközről van szó és abban milyen adapter van?
inSSIDer egy program amely megmutatja a környékbeli wifi hálózatokat, az erről készült képernyő mentés kellene.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 & Asus RT-N18U

(#33) MR!! válasza pe-T-yaa (#24) üzenetére


MR!!
(fanatikus tag)

Nem vagyok paranoiás , se őrült semmi ilyen :)

meg amúgy sincs mitől aggódnom annyira, amennyit én netezek ( néhány fórum, sportfogadás stb) ezek után nyomozhatnak :)

miszter

(#34) MR!! válasza Jedster (#25) üzenetére


MR!!
(fanatikus tag)

Eddig se volt semmi vírusom, se kémprogi (spybot , nod al ellenőrizgetek) , amúgy se nézek veszélyes oldalalkat... bár kitudja a youtube is mire képes :)

max újratelepítem gépem , ha nagyon szétesne, ezért nem tűzfalazom annyira...

miszter

(#35) MR!! válasza Gubek-Einste (#27) üzenetére


MR!!
(fanatikus tag)

csak sajnálom "kidobni", valahol még jó kis szolgálatot tesz majd, amíg tényleg le nem selejtezem...

miszter

(#36) spacer


spacer
(fanatikus tag)

Bejelentkezés után ez a képernyő fogad

:(
Valaki találkozott már hasonlóval? Tegnap még konfigoltam ugyanezen a gépen. Újraindítás nem használ neki.

>>>>>>>macbook air<<<<<<

(#37) Gubek-Einste válasza spacer (#36) üzenetére


Gubek-Einste
(Jómunkásember)

Milyen böngészőből próbáltad?

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 & Asus RT-N18U

(#38) Chieftec


Chieftec
(őstag)

Sziasztok!
Az itthoni hálózatot tudja valaki, hogy kell összelőni ezzel az eszközzel, hogy lássák egymást a gépek? A régi vezetékes routerrel simán ment, ezzel, viszont még ping sincs..

(#39) Gubek-Einste válasza Chieftec (#38) üzenetére


Gubek-Einste
(Jómunkásember)

Mit és hogyan csináltál?

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 & Asus RT-N18U

(#40) spacer válasza Gubek-Einste (#37) üzenetére


spacer
(fanatikus tag)

Safari, aztán Chrome. De másfél óra múlva minden tördelés tökéletes lett, és nem állítottam semmit sehova.

[ Szerkesztve ]

>>>>>>>macbook air<<<<<<

(#41) Roli27 válasza spacer (#40) üzenetére


Roli27
(PH! addikt)

Nekem is előjött ez a hiba, február óta van meg ez a HGW de ma találkoztam vele először. :DDD

Telekom IPTV Szuper Családi Mozi + VoIP Alap + DigiNet FTTH + Huawei HG8242H ONT + Asus BRT-AC828 AC2600 Dual-WAN VPN router

(#42) Intruder2k5 válasza Roli27 (#41) üzenetére


Intruder2k5
(MODERÁTOR)

Böngésző cache ürítés, cookie-k törlése, de jó lenne megnézni Internet Explorer alatt is!

ELADÓ egy UPC-s CISCO EPC-3925 HGW | https://bit.ly/2Z4zmZZ

(#43) Roli27 válasza Intruder2k5 (#42) üzenetére


Roli27
(PH! addikt)

Ezek már megvoltak, reboot helyre áll, újra előjön,megint reboot...
Jelenleg rendbe van.

Telekom IPTV Szuper Családi Mozi + VoIP Alap + DigiNet FTTH + Huawei HG8242H ONT + Asus BRT-AC828 AC2600 Dual-WAN VPN router

(#44) spacer válasza Roli27 (#41) üzenetére


spacer
(fanatikus tag)

Nálam tegnap óta helyreállt a rend.
Egyébként tuti, hogy nem böngésző hiba. Másik gépről is próbálkoztam. Nem állítgattam semmit, sőt még újra is indítottam tegnap mindent, és mégis szarul jött be az oldal. Aztán egyszercsak félóra múlva megjavult, és azóta minden rendben.

>>>>>>>macbook air<<<<<<

(#45) Chieftec válasza Gubek-Einste (#39) üzenetére


Chieftec
(őstag)

Egy laptop van Wifin egy kábelen. Egy XP egy WIN7, azonos munkacsoportban. Mindkét gépen lefuttattam még egyszer a hálózat varázslót de nem látják egymást.

(#46) Roli27 válasza spacer (#44) üzenetére


Roli27
(PH! addikt)

Most megint előjött. Érdekes... :D

Telekom IPTV Szuper Családi Mozi + VoIP Alap + DigiNet FTTH + Huawei HG8242H ONT + Asus BRT-AC828 AC2600 Dual-WAN VPN router

(#47) wmati válasza Roli27 (#46) üzenetére


wmati
(PH! kedvence)

Tableten vagy telón is elő jön ?

(#48) Roli27 válasza wmati (#47) üzenetére


Roli27
(PH! addikt)

Telon is elő jön.

Telekom IPTV Szuper Családi Mozi + VoIP Alap + DigiNet FTTH + Huawei HG8242H ONT + Asus BRT-AC828 AC2600 Dual-WAN VPN router

(#49) wmati válasza Roli27 (#48) üzenetére


wmati
(PH! kedvence)

Akk egyértelmű hogy TC nek van baja ilyenkor .

(#50) Gubek-Einste válasza Roli27 (#48) üzenetére


Gubek-Einste
(Jómunkásember)

Egy reset jól jöhet ebben a helyzetben.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 & Asus RT-N18U

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.