Hirdetés
- Most már ilyen is van: "Laptop" macskáknak
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Szentjánosbogárral venné fel a versenyt a Macbook Neo ellen az Intel
- A Linux megnégyszerezte magát a Steamen — a Microsoft ismét ígérget
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Négy másodperc alatt betölt a Forza Horizon 6 a Microsoft csodatechnológiájával
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen monitort vegyek?
- AMD FX
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-02-05 13:47 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szabb33
csendes tag
Sziasztok!
Egy elég bosszantó problémával küzdök, és kíváncsi vagyok, hátha valaki már pontot tett az ügy végére.
A jelenség: A TCL tévémen a digitális kábeladások (DVB-C) folyamatosan kockásodnak, szétesik a kép.
Szolgáltató: DIGI (ONE)
Paraméterek: A TV szerint a jelerősség 100% és a jelminőség is 100%. Ennek ellenére sokszor nézhetetlen az adás.
Kontroll: Van a lakásban másik 3 TV (más márkák), ugyanazzal a kábellel/jellel mindegyik hibátlan, csak a TCL produkálja ezt.
Amiket már próbáltam, de nem segítettek:
Csatornák újrahangolása (UPC és Egyéb profillal is).
Ország átállítása Németországra/Lengyelországra.
Kábelcsere (bár a többi TV-vel jó, így nem ez a ludas).
Azt gyanítom, hogy a TCL tunere egyszerűen túlérzékeny, és a 100%-os jelerősség nála már „túlvezérlésnek” számít, amitől megbolondul a dekóder. Vagy esetleg valami szoftveres háttérfolyamat (LCN vagy auto-update) zavar be a képfeldolgozásba.
Kérdéseim:
Sikerült valakinek ezt jelcsillapítóval (attenuator) megoldania?
Van valahol a Google TV-s menüben rejtett opció az automatikus csatornafrissítés kikapcsolására?
-
Szabb33
csendes tag
Elvileg fel lehet rakni "nem támogatott" tv-re is. Nekem például nem jeleníti meg a play store de a Robloxot meg igen.
-
Szabb33
csendes tag
65C805 készülékem van jelenleg V8-0012T01-LF1V509 FW-el. Ha megnézem azt írja, hogy nincs újabb szoftver rá, viszont itt olvasom, hogy van már a V8-0012T01-LF1V643.003175.
PS5 PRO-val használom és nagyon szép képe van a játékoknak az 509-el. Van esetleg aki szintén PRO-val használja és frissített a 643-ra?
Milyen lett a kép, változott valamit? Mert olvasom, hogy a TV SDR képe javult, de ha a HDR esetleg romlott akkor nem raknám fel. A TV műsor képe annyira nem érint
Vigyázz, mert folyamatosan álítgatják a képet. Amit eddig megszoktál az hamar elúszhat amikor frissíted. Célszerű lefotózni MINDEN BEÁLLÍTÁST és lefotózni milyen szoftver van rajta jelenleg mielőtt frissíted.
-
Szabb33
csendes tag
Sziasztok!
A Milyen TV-t vegyek topikból jövök, ott a TCL C6K és C7K modelleket ajánlották. Kicsit beleolvastam itt a hozzászólásokba is, és a garanciális / firmware-es problémák miatt elbizonytalanodtam, ezért vásárlás előtt kicsit érdeklődnék.
Jelenleg egy Samsung H7000 van itthon, ami már megérett a cserére. Az új TV-re a keret nagyjából 250–300 ezer Ft. A méret elég kötött: a TV-nek maximum 120 cm széles és 80 cm magas helye van, ezért legfeljebb 50 colos készülék fér be.
A fő felhasználás:
YouTube, Netflix, hagyományos TV-műsor és filmnézés Linux szerverről (Jellyfin, Seerr). A jelenlegi TV-m a Linux szerveren lévő tartalmakat csak DLNA-n keresztül éri el, így nincs rendes médiatár, borítók, menü vagy normális kezelőfelület. Emiatt is egyre inkább időszerű a csere.A TCL 50C7K papíron jónak tűnik, viszont pár hozzászólásban olvastam garanciális ügyintézésről, firmware-hibákról, illetve egyéb problémákról. Ezek mennyire aktuálisak még jelenleg?
Érdemes ettől tartani, vagy mostanra már vállalhatóbb a helyzet?Válaszokat előre is köszönöm!
Üdv,
K.Szerintem ár/érték arányban verhetetlen a TCL és a szoftveres támogatás is jó.
A szoftvereknél kicsit összevisszaság van, mert egy haveromnak jönnek az updatek nekem pl nem jött és manuálisan kellett megoldani.
De, ha nem frissíted folyamatosan akkor is használható TV-t kapsz jó pár évig.
A gyári szoftver általában mindig rendben van.
Én bizonyos szempontból bánom is, hogy nem maradtam a gyári szoftveren,
mert stabilabb volt viszont az új szebb és modernebb.
Jellyfin gond nélkül fut és a Dolby Vision tartalmakat is gond nélkül kezeli.
De mindent összevetve egy Apple TV mérfőldekkel jobb, erősebb és gyorsabb.
Szóval, ha van egy alapvetően jó 4K HDR TV-d akkor lehet jobb befektetés egy Apple TV. -
Szabb33
csendes tag
-
Szabb33
csendes tag
-
Szabb33
csendes tag
Jaj értem. Utánanéztem. Nem tudtam, hogy ilyen "profi" megoldásról van szó.
Azóta már belőttem a Display P3 színtérre, D65-ös fehérponttal és 2.2-es gammával.
Külön figyeltem a feketepont és a szürkeegyensúly illesztésére, hogy ne másszanak el a tónusok. -
Szabb33
csendes tag
-
Szabb33
csendes tag
Azzal lehet gond, hogy elcseszték a TCL firmwaret amit felraktál. Gyakori jelenség sajnos.
-
Szabb33
csendes tag
A Beállítások > Kijelző és hang > Felbontás menüpontban válaszd az „Automatikus váltás a legjobb felbontásra” opciót. Csatlakoztasd az eszközt egy másik TV-hez, hogy kiderüljön, a Box vagy a képernyő a hibás.
-
Szabb33
csendes tag
Sziasztok. Szeretnék egy kis segítséget kérni. Mitől lehet az, hogy ha Xiaomi box gen3-on játszom le Disney+-on egy sorozatot akkor a sötét jeleneteknél vibrálás látható ha pedig tvn indítom a Disney+-t akkor semmi gond. Próbáltam másik kábellel de semmi változás. Valamilyen beállítási hiba lenne? Telóval csináltam felvételt amikor tvn és amikor boxon játszom le a sorozatot. Ez a box [link] és ez a tv [link] Tvm: 55C645
Lehetséges, hogy a Xiaomi Box és a TV nem „érti meg” egymást teljesen a jelátvitel során.
Ha a Xiaomi Box RGB jelet küld, de a TV azt YCbCr formátumként kezeli (vagy fordítva), a sötét árnyalatoknál megszűnik a folyamatos átmenet. Emiatt a fekete részek elkezdenek „zizegni”, szemcsésedni vagy vibrálni, mert a két eszköz eltérő módon skálázza a színeket. Menj a Xiaomi Boxon ide: Settings -> Device Preferences -> Display
Próbáld meg az Auto helyett fixen YCbCr-re állítani (pl. 4:4:4 vagy 4:2:2).
Ha ez nem segít, próbáld meg fordítva: állítsd fix RGB módra. -
Szabb33
csendes tag
Így van. Azért írtam, hogy sima OTA (Over-the-Air) frissítés. A készülék vezeték nélkül, közvetlenül az interneten keresztül tölti le és telepíti az új szoftvert.
-
Szabb33
csendes tag
Sima normál OTA frissítés volt. Utána hiába mentem vissza bármilyen régebbi rendszerre kiderült, hogy az EEPROM is módosult így rendszertől függetlenül át lett kalibrálva a teljes szín mátrix aztán teljesen meghalt az alaplap így végül csere lett belőle. Szerencsére vaj pár profi ismerősöm aki otthon van ezekben és gyorsan megkaptam a kellő infót mindenről is úgyhogy ma már hibátlanul üzemel a TV.
-
Szabb33
csendes tag
Nálam a legújabb frissítés teljesen hazavágta a TV-t. (LF1V620) Először csak a színek lettek mások utána már se kép se hang. Semmi se segített végül alaplapcsere lett a vége.
Óvatosan a frissítésekkel!
-
Szabb33
csendes tag
Bocsi kiegészítés! (Nem tudom szerkeszteni az előzőt)
Van valakinek TCL 43C635 készüléke? Nálam frissítés után elszállt a kép és a hang! Teljesen hazavágta.
-
Szabb33
csendes tag
Sziasztok! Van valakinek TCL 43C639 készüléke?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Most már ilyen is van: "Laptop" macskáknak
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Windows 10 Mobile (Windows Phone) szakmai topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Motoros topic
- Milyen processzort vegyek?
- Szentjánosbogárral venné fel a versenyt a Macbook Neo ellen az Intel
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Ingatlanos topic!
- Samsung kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- Logitech Pro X Superlight 2c vezeték nélküli GAMER Egér!
- Eladó/BONTATLAN Lenovo LOQ i7-13650HX 16GB 512GB RTX 4060 8GB
- Apple AirPods 4 / AirPods 4 ANC Bontatlan 27% áfás ár
- ÚJ/BONTATLAN Microsoft Surface Laptop 6 Ultra 7 165H 16GB 512GB
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B650M R7 7700X 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3080 10GB Lian Li Vector V100 Adata 750W
Állásajánlatok
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Vhiktor