Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• tobias40
    veterán

Mindegy hogy a 2 pontos fehéregyensúlyt a világos vagy sötét esetleg filmmaker képmódban használod, ha meleg5 színhőmérséklet van kiválasztva ugyanaz lesz mindenhol a színhőmérséklet, tehát a meleg 5re kell beállítani a 2 pontos értékeket.
    Mindenképpen melegebb (sárgásabb lesz) a gyári értékhez képest, mert gyárilag nagyon kék minden, a sárgásabb a helyes újabb fwek esetében is. Meg kell szoknia a szemnek, utána a gyári értéken látni fogod mennyire kék. Eddig teljesen mindegy hogy volt hogy melyik fwen mértem, mind nagyon kéák gyárilag, max a mértéke változik egy kicsit,de ez inkább panelről panelre változik és nem fw függő.
    A legújjabb fw-hez nem volt szerencsém.

Ha valaki kölcsön ad egy tv-t, megnézem különböző fwk-el, hogy mi a kiindulás. Nekem csak 835 van itthon, azon soha nem változott a színhőmérséklet a fw-k függvényében.

Én eddig csak egyetlen egy esetről tudok, amikor változott, mégpedig akkor, amikor bekerült a filmmaker képmód, akkor direkt elcseszték a korábbi mozi módot.

Csodálkozom hogy megálltál a C835-el,miért nem léptél fentebb az újabb-modernebb,talán jobb minőségű TCL-ek felé?
    Te azért elég szakavatott szemmel tudod nézni a képeket... :R

Van most jobb 65"-ban a 835-nél LÉNYEGESEN jobb?

• gg72
    veterán

Mindegy hogy a 2 pontos fehéregyensúlyt a világos vagy sötét esetleg filmmaker képmódban használod, ha meleg5 színhőmérséklet van kiválasztva ugyanaz lesz mindenhol a színhőmérséklet, tehát a meleg 5re kell beállítani a 2 pontos értékeket.
    Mindenképpen melegebb (sárgásabb lesz) a gyári értékhez képest, mert gyárilag nagyon kék minden, a sárgásabb a helyes újabb fwek esetében is. Meg kell szoknia a szemnek, utána a gyári értéken látni fogod mennyire kék. Eddig teljesen mindegy hogy volt hogy melyik fwen mértem, mind nagyon kéák gyárilag, max a mértéke változik egy kicsit,de ez inkább panelről panelre változik és nem fw függő.

Ha valaki kölcsön ad egy tv-t, megnézem különböző fwk-el, hogy mi a kiindulás. Nekem csak 835 van itthon, azon soha nem változott a színhőmérséklet a fw-k függvényében.

Én eddig csak egyetlen egy esetről tudok, amikor változott, mégpedig akkor, amikor bekerült a filmmaker képmód, akkor direkt elcseszték a korábbi mozi módot.

Tudom, hogy a gyári kékes volt, de nekem most egyértelműen melegebb/sárgásabb lett a kép az előző FW-hez képest, korábban az előző FW-kkel nem tapasztaltam ezt.

Szerk.: Látom aztá az előző hsz-ekben is ezt volt már a téma. Gyári resetet én sem csináltam.

• Stealth
    őstag

Félreértesz.
    Én eddig a te kalibrált beállításaid használtam DV dark mode-ban (V613), ahhoz képest lett nekem sárgás/vöröses a kép ugyanazokkal a beállításaiddal Filmmaker módban v643-on. És világosabb is a kép, ezért állítottam a gammát 2.6-ra és kapcsoltam ki a 2 pontos fehéregyensúlyt, mert úgy gondolom így kapom azt a képet, amit a korábbi firmware-n.
    És továbbra is a színhőmérséklet warm 5-ös értéken, azon nem változtattam.

Új hozzászólás Aktív témák