Hirdetés
- Google Chromecast topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- E-book olvasók
- Apple MacBook
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Analóg fényképezés
- Nem elégszik meg egy panellel a Philips világelső monitora
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Napokon belül váratlan versenyzővel bővül a VGA-piac
- GoodSpeed: XIAOMI Smart Air Purifier 4 Compact EU - légtisztító újabb okoseszköz a lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- djculture: Az elvileg már senkinek nem kellő HDD-k ára is egekbe emelkedett 4 hónap alatt
- MasterDeeJay: Low budget (50.000 forint) light gémer gép összerakása
-
46281 - 46201
46472 - 46401 46400 - 46301 46300 - 46201 46281 - 46201 46200 - 46101 46100 - 46001 46000 - 45901 45900 - 45801 45800 - 45701 45700 - 45601 45600 - 45501 45500 - 45401 45400 - 45301 45300 - 45201 45200 - 45101 45100 - 45001 45000 - 44901 44900 - 44801 44800 - 44701 44700 - 44601 44600 - 44501 44500 - 44401 44400 - 44301 44300 - 44201 44200 - 44101 44100 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-02-05 13:47 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
fery02
addikt
De azt nem próbáltad ki, amit napközben is írtam, hogy csakis a B-Erősítés értékén állítasz?
-
rainman72
nagyúr
-
tobias40
veterán
Gondoltam hogy a proji van előtérben,én is ezeken filmezek de most venni kéne egy jó 65"-sat és nehezen döntök a "régebbi" akár keveset használt és az új C7-C8 között..
-
Vhiktor
Topikgazda
Mert kepdinamikara nem igazan lettek jobbak, sőt!
Másrészt van itthon egy lg es egy pana oled is.
Es ami a legfontosabb hogy en projektoron filmezek, a mozit fejlesztem, arra költöm a pénzt. -
tobias40
veterán
Mindegy hogy a 2 pontos fehéregyensúlyt a világos vagy sötét esetleg filmmaker képmódban használod, ha meleg5 színhőmérséklet van kiválasztva ugyanaz lesz mindenhol a színhőmérséklet, tehát a meleg 5re kell beállítani a 2 pontos értékeket.
Mindenképpen melegebb (sárgásabb lesz) a gyári értékhez képest, mert gyárilag nagyon kék minden, a sárgásabb a helyes újabb fwek esetében is. Meg kell szoknia a szemnek, utána a gyári értéken látni fogod mennyire kék. Eddig teljesen mindegy hogy volt hogy melyik fwen mértem, mind nagyon kéák gyárilag, max a mértéke változik egy kicsit,de ez inkább panelről panelre változik és nem fw függő.
A legújjabb fw-hez nem volt szerencsém.Ha valaki kölcsön ad egy tv-t, megnézem különböző fwk-el, hogy mi a kiindulás. Nekem csak 835 van itthon, azon soha nem változott a színhőmérséklet a fw-k függvényében.
Én eddig csak egyetlen egy esetről tudok, amikor változott, mégpedig akkor, amikor bekerült a filmmaker képmód, akkor direkt elcseszték a korábbi mozi módot.
Csodálkozom hogy megálltál a C835-el,miért nem léptél fentebb az újabb-modernebb,talán jobb minőségű TCL-ek felé?
Te azért elég szakavatott szemmel tudod nézni a képeket...
Van most jobb 65"-ban a 835-nél LÉNYEGESEN jobb?
-
Stealth
őstag
-
Vhiktor
Topikgazda
Jaja, de a TCL még mindig valamennyire egy feltörekvő márka. Gondolom reszelik a DV profiljukat, a local dimming algoritmust meg ilyenek
Nincs egy régen biztos alapjuk, mint az LG-nek, Samsung-nak. Neten olvasni is amúgy néha, hogy elvileg jobb lett a DV az alap TV beállítással az uj firmware-ekkel.Ilyet akkor sem csinálunk vagy ha igen akkor minimum jelezzük, hogy aki fizetett a kalibracioert ne csesszen ra.
-
Vhiktor
Topikgazda
Lehet valtozott a skála.
-
PuMbA
titán
Jaja, de a TCL még mindig valamennyire egy feltörekvő márka. Gondolom reszelik a DV profiljukat, a local dimming algoritmust meg ilyenek
Nincs egy régen biztos alapjuk, mint az LG-nek, Samsung-nak. Neten olvasni is amúgy néha, hogy elvileg jobb lett a DV az alap TV beállítással az uj firmware-ekkel. -
Stealth
őstag
Most visszakapcsoltam a 2 pontos fehéregyensúlyt és ezeket a dolgokat állítottam:
- G-erősítés: -16 lett a -27 helyett,
- B-erősítés: -45 lett a -63 helyett.
- R-offset: -5 lett a -1 helyett.A kérdés: mit állítottam most?

Illetve mit jelen az, hogy dinamikátlanabb kép?
-
mrmft
senior tag
-
AxBattler
félisten
-
Vhiktor
Topikgazda
-
Vhiktor
Topikgazda
-
gg72
veterán
Mindegy hogy a 2 pontos fehéregyensúlyt a világos vagy sötét esetleg filmmaker képmódban használod, ha meleg5 színhőmérséklet van kiválasztva ugyanaz lesz mindenhol a színhőmérséklet, tehát a meleg 5re kell beállítani a 2 pontos értékeket.
Mindenképpen melegebb (sárgásabb lesz) a gyári értékhez képest, mert gyárilag nagyon kék minden, a sárgásabb a helyes újabb fwek esetében is. Meg kell szoknia a szemnek, utána a gyári értéken látni fogod mennyire kék. Eddig teljesen mindegy hogy volt hogy melyik fwen mértem, mind nagyon kéák gyárilag, max a mértéke változik egy kicsit,de ez inkább panelről panelre változik és nem fw függő.
A legújjabb fw-hez nem volt szerencsém.Ha valaki kölcsön ad egy tv-t, megnézem különböző fwk-el, hogy mi a kiindulás. Nekem csak 835 van itthon, azon soha nem változott a színhőmérséklet a fw-k függvényében.
Én eddig csak egyetlen egy esetről tudok, amikor változott, mégpedig akkor, amikor bekerült a filmmaker képmód, akkor direkt elcseszték a korábbi mozi módot.
Tudom, hogy a gyári kékes volt, de nekem most egyértelműen melegebb/sárgásabb lett a kép az előző FW-hez képest, korábban az előző FW-kkel nem tapasztaltam ezt.
Szerk.: Látom aztá az előző hsz-ekben is ezt volt már a téma. Gyári resetet én sem csináltam.
-
Stealth
őstag
-
Stealth
őstag
Ennyire nem értek hozzá, de nekem nem tetszik a DV jelenleg C805-ön (V643), korábban meg kifejezetten tetszett.
Lehet nyomok egy factory resetet, mert a reset shop után nálam megmaradtak a kalibrált beállítások...ezen is csak néztem. Nincs valami youtube videó, ahol valamit ki tudnék deríteni a képpel kapcsolatban?
Jó, tudom, hogy nincs.... -
PuMbA
titán
Félreértesz.
Én eddig a te kalibrált beállításaid használtam DV dark mode-ban (V613), ahhoz képest lett nekem sárgás/vöröses a kép ugyanazokkal a beállításaiddal Filmmaker módban v643-on. És világosabb is a kép, ezért állítottam a gammát 2.6-ra és kapcsoltam ki a 2 pontos fehéregyensúlyt, mert úgy gondolom így kapom azt a képet, amit a korábbi firmware-n.
És továbbra is a színhőmérséklet warm 5-ös értéken, azon nem változtattam.Ha módosítanak az alapértelmezett gyári kalibráción egy frissítésben, akkor újra kell kalibrálni.
-
Vhiktor
Topikgazda
Félreértesz.
Én eddig a te kalibrált beállításaid használtam DV dark mode-ban (V613), ahhoz képest lett nekem sárgás/vöröses a kép ugyanazokkal a beállításaiddal Filmmaker módban v643-on. És világosabb is a kép, ezért állítottam a gammát 2.6-ra és kapcsoltam ki a 2 pontos fehéregyensúlyt, mert úgy gondolom így kapom azt a képet, amit a korábbi firmware-n.
És továbbra is a színhőmérséklet warm 5-ös értéken, azon nem változtattam.Értem már

Hát akkor nem tudom mit csináltak megint a srácok
A kép nem lett dinamikátlanabb?
Egyébként TCL-nél érdemes kikapcsolni a frissítést, ha elégedett vagy a működéssel, mert marhára nincsenek a helyzet magaslatán fw téren.
-
Stealth
őstag
Félreértesz.
És továbbra is a színhőmérséklet warm 5-ös értéken, azon nem változtattam. -
rainman72
nagyúr
Tényleg, jön már a dömping.

Most tűnik fel, hogy nem lesz már C6K(S)-nek megefelelő C6L, csak C7L és C8L... cserébe P8L már miniLED, és csak a P7L jön ezalatt (meg 55" alatt); 60Hz ellenére utóbbira is van Game Bar, kérdés mire lesz elég.
Szimpatikus ez az áramvonalasítás a kínálatban, csak a kisebb modelleket ne hanyagolnák!
Lesz vmi C6K Pro úgy láttam
-
AxBattler
félisten
Tényleg, jön már a dömping.

Most tűnik fel, hogy nem lesz már C6K(S)-nek megefelelő C6L, csak C7L és C8L... cserébe P8L már miniLED, és csak a P7L jön ezalatt (meg 55" alatt); 60Hz ellenére utóbbira is van Game Bar, kérdés mire lesz elég.
Szimpatikus ez az áramvonalasítás a kínálatban, csak a kisebb modelleket ne hanyagolnák!
-
Vhiktor
Topikgazda
-
gg72
veterán
Valaki feltette még rajtam kívül a V643 OTA frissítést C805-re?
A dolby vision érdekes lett számomra. Nekem úgy jobb (nem azt írom, hogy jó), hogy: filmmaker módra töltöttem fel @Vhiktor beállításait, de akkor tetszik nekem a kép, ha a 2 pontos fehéregyensúly ki van kapcsolva és a gamma 2.6.
Ha bekapcsolva hagyom a 2 pontost, akkor nekem a kép vöröses/sárgás lesz, 2.2 körüli gammával meg túl világos a kép.Igen, nálam is elég sötét a kép és túl melegek lettek most a színek. Én a DV világos módban használom, de kipróbálom a 2 pontos kikapcsolását is, ahogy írod. Én is gyanítom, hogy ehhez az új FW-hez új kalibráció kell...
-
fery02
addikt
A dolby vision érdekes lett számomra. Nekem úgy jobb (nem azt írom, hogy jó), hogy: filmmaker módra töltöttem fel @Vhiktor beállításait, de akkor tetszik nekem a kép, ha a 2 pontos fehéregyensúly ki van kapcsolva és a gamma 2.6.
Ha bekapcsolva hagyom a 2 pontost, akkor nekem a kép vöröses/sárgás lesz, 2.2 körüli gammával meg túl világos a kép.Próbáld ki, hogy visszakapcsolod a 2 pontos fehéregyensúlyt és a B-Grain értékét visszaveszed kb 0 közeli értékre (ezt egy kedves és nagyon segítőkész fórumtárs javasolta nekem korábban)!
Nekem is sárgás a kép alapvetően mindenhol a kalibrált beállításokkal, kb minden egyéb képmódnál visszább kellett vennem a B-Grain-t és úgy teljesen jó.
-
TheMartin03
aktív tag
-
rainman72
nagyúr
-
Locutus
veterán
-
proradeon
őstag
-
rainman72
nagyúr
Olcsó kisebb méretű TCL eMag multi ajánlatok alapár amire jön a szállítási díj.
50P7K 106e
55P8K 136e
50C6KS 125e
50C6K 144e65C7K 268e
-
rainman72
nagyúr
Szuper ár 75C8K 415e plus szállítás
-
rainman72
nagyúr
Hamar megkezdte eMag kuponozni az idei modeleket is.
Az új 75C7L nem sokkal drágább megjelenéskor mint az 1 éves C7K.
-
Stealth
őstag
-
TheMartin03
aktív tag
Sziasztok!
Nagyon lazán kapcsolódik a TCL topikhoz, viszont hátha...
Van tapasztalat, hogy normális HDMI kábelek hány méterig képesek fenntartani a jelet (mondjuk 4K-t), és esetleges jelerősítésre mik alkalmasak? Vagy ti hogy oldanátok meg egyik szobából másikba történő jel átvitelt PC-ről, TV-re? -
Qtya123
őstag
Ha bekapcsolva hagyom a 2 pontost, akkor nekem a kép vöröses/sárgás lesz, 2.2 körüli gammával meg túl világos a kép.Nekem fent van C845-ön.
2 pontos kikapcsolva, de nálam a gamma 2.4. Úgy tudom az az optimális beállítás, nem. -
Stealth
őstag
Ha bekapcsolva hagyom a 2 pontost, akkor nekem a kép vöröses/sárgás lesz, 2.2 körüli gammával meg túl világos a kép. -
Vhiktor
Topikgazda
Nekem még nem sikerült megtalálnom, hogy miről szól a HDR és a DoVi.

Annyit tudok jelenleg róluk (amit eddig szemmel tapasztaltam), hogy amikor a filmekben világít lámpa, vagy süt be az ablakon a nap, akkor azok a fények nagyon erősek, viszont már olyanra is gondolok, hogy azért (is) erősek azok a fények, mert közben az egyéb részek meg sötétek és ugye úgy jobban kiemelődnek.
Plusz nálam DoVi-ban elnagyoltabban működik a local dimming is, sok esetben mintha csak hagyományos LED-et néznék.Miközben meg SDR-ben egységesebbnek tűnik minden.
Pl pár napja néztem Better Call Saul 2160p-t, amiből csak SDR elérhető, de ott olyan képernyőről lemászós a megjelenés, amit még eddig semmi más DoVi filmtől nem láttam.Plusz ha választanom kell másik DoVi képmódot, akkor már akár le is frissíthetném a TV-t, mert csak emiatt nem frissítek szinte, hogy ne vesszen el a Sötét képmód, vele a kalibrált beállítással.
Igeny erről szól a hdr hogy egyszerre van jelen nagoyn sotet es nagyon világos de csak annak van nagy fenyereje aminek kell.
-
AxBattler
félisten
Én ilyet vettem 1 éve kb "AlzaPower Premium HDMI 2.0 High Speed 4K 3m", ezzel megy a 144Hz is. Gagyibb kábellel nekem csak 120Hz volt stabil, 144Hz-en már néha eltűnt a kép majd megjelent.
Ja, egész jók az AlzaPower cuccok!
-
Imi3estNew
csendes tag
Hello! TCL 55c805 (4K 144 VRR) tv és 9060xt 16gb VGA közé keresek HDMI kábelt. 2.1 elég, vagy kellene a 2.1b? Melyikből milyet ajánlanátok? Gondolom nem a legolcsóbbat kellene megvenni, de azért nem is a legdrágább a cél. Ár/értékben melyik lehet jó , amivel nem lesz gond akár a 144Hz-el sem?
2 méter kellene, így gondolom nem kell optika. Ugreen pl jó? Vagy mi ajánlott márka?
KösziÉn ilyet vettem 1 éve kb "AlzaPower Premium HDMI 2.0 High Speed 4K 3m", ezzel megy a 144Hz is. Gagyibb kábellel nekem csak 120Hz volt stabil, 144Hz-en már néha eltűnt a kép majd megjelent.
-
fery02
addikt
Nekem még nem sikerült megtalálnom, hogy miről szól a HDR és a DoVi.

Annyit tudok jelenleg róluk (amit eddig szemmel tapasztaltam), hogy amikor a filmekben világít lámpa, vagy süt be az ablakon a nap, akkor azok a fények nagyon erősek, viszont már olyanra is gondolok, hogy azért (is) erősek azok a fények, mert közben az egyéb részek meg sötétek és ugye úgy jobban kiemelődnek.
Plusz nálam DoVi-ban elnagyoltabban működik a local dimming is, sok esetben mintha csak hagyományos LED-et néznék.Miközben meg SDR-ben egységesebbnek tűnik minden.
Pl pár napja néztem Better Call Saul 2160p-t, amiből csak SDR elérhető, de ott olyan képernyőről lemászós a megjelenés, amit még eddig semmi más DoVi filmtől nem láttam.Plusz ha választanom kell másik DoVi képmódot, akkor már akár le is frissíthetném a TV-t, mert csak emiatt nem frissítek szinte, hogy ne vesszen el a Sötét képmód, vele a kalibrált beállítással.
-
Vhiktor
Topikgazda
- 55C765 (v590)
- kalibrált beállításokOlyan érdekelne, hogy a DoVi képmódnak utólag nem lehetséges valahogy feljebb tornászni a fényerejét?
Ugye Sötét képmód beállításon kellett kalibrálni 100% fényerővel és a napokban vetettem össze ugyannak a sorozatrésznek, ugyanazt az adott jelenetét és SDR-ben kb kétszer olyan világosabb a megjelenés, mint ha DoVi-ban nézem ugyanazt a jelenet.Az SDR-t 80% fényerővel használom, mert egyszerűen úgy szeretem és ez így most kétszer világosabb, mint most a DoVi-nak a 100% fényereje.
Nem lehet. A dolby viispn abszolút szabvány, az sdr nem, ha sdrben feltöltődés a fenyerot sokkal sokkal világosabb kepet tudsz elerni. Hdr nem erről szol.
Valasz másik dolbyi vision képmódot. -
fery02
addikt
- 55C765 (v590)
- kalibrált beállításokOlyan érdekelne, hogy a DoVi képmódnak utólag nem lehetséges valahogy feljebb tornászni a fényerejét?
Ugye Sötét képmód beállításon kellett kalibrálni 100% fényerővel és a napokban vetettem össze ugyannak a sorozatrésznek, ugyanazt az adott jelenetét és SDR-ben kb kétszer olyan világosabb a megjelenés, mint ha DoVi-ban nézem ugyanazt a jelenet.Az SDR-t 80% fényerővel használom, mert egyszerűen úgy szeretem és ez így most kétszer világosabb, mint most a DoVi-nak a 100% fényereje.
-
belan
addikt
-
fery02
addikt
Feltételeztem, hogy itthon használná végül a készüléket, ha felmerült benne, hogy az itteni magyar 5 év garanciát gondolná érvényesíteni.
Mondjuk azt se tudom, hogy osztrák szerviz, rendes garis úton átfurikázna-e a TV-ért magyarba, ha gond lenne vele.
Szerintem nem. -
Locutus
veterán
Telekomot felhívtam és természetesen visszaadják a pénzt mivel a 2 hét elállásiban benne van az időm ,egy kicsit most szomorú is vagyok mert elment a kedvem attól hogy vegyek még egy ugyanilyen tv-t...pedig maga a tv nagyon is tetszik tudásra is stb. csak mi van ha megint hibásat fogok ki.
Ráadásul más nagy márkák TV-ivel is ugyanígy előfordul ez. Lásd pl OLED-ek foltosodása, stb.
-
csimbi82
csendes tag
Telekomot felhívtam és természetesen visszaadják a pénzt mivel a 2 hét elállásiban benne van az időm ,egy kicsit most szomorú is vagyok mert elment a kedvem attól hogy vegyek még egy ugyanilyen tv-t...pedig maga a tv nagyon is tetszik tudásra is stb. csak mi van ha megint hibásat fogok ki.
Ne vegye el a kedved, ha újból baja lesz majd cserélik vagy javítják, 5 év gari nem rossz szerintem
-
Szabb33
csendes tag
65C805 készülékem van jelenleg V8-0012T01-LF1V509 FW-el. Ha megnézem azt írja, hogy nincs újabb szoftver rá, viszont itt olvasom, hogy van már a V8-0012T01-LF1V643.003175.
PS5 PRO-val használom és nagyon szép képe van a játékoknak az 509-el. Van esetleg aki szintén PRO-val használja és frissített a 643-ra?
Milyen lett a kép, változott valamit? Mert olvasom, hogy a TV SDR képe javult, de ha a HDR esetleg romlott akkor nem raknám fel. A TV műsor képe annyira nem érint
Vigyázz, mert folyamatosan álítgatják a képet. Amit eddig megszoktál az hamar elúszhat amikor frissíted. Célszerű lefotózni MINDEN BEÁLLÍTÁST és lefotózni milyen szoftver van rajta jelenleg mielőtt frissíted.
-
koppasz1986
aktív tag
Ha annyira frissítgetni akarsz, szerintem a 626ot rakd fel, valahogy ez tűnik nekem eddig a legjobbnak eddig.
-
wayne1
senior tag
65C805 készülékem van jelenleg V8-0012T01-LF1V509 FW-el. Ha megnézem azt írja, hogy nincs újabb szoftver rá, viszont itt olvasom, hogy van már a V8-0012T01-LF1V643.003175.
PS5 PRO-val használom és nagyon szép képe van a játékoknak az 509-el. Van esetleg aki szintén PRO-val használja és frissített a 643-ra?
Milyen lett a kép, változott valamit? Mert olvasom, hogy a TV SDR képe javult, de ha a HDR esetleg romlott akkor nem raknám fel. A TV műsor képe annyira nem érint
-
Oistrakh1
tag
-
tomisanzero
tag
Tiszta sor, köszönöm!
-
mrmft
senior tag
A promóciós szabályban egyértelműen le vannak írva a feltételek.
El lehet intézni, hogy ügyfélszolgálatnak írva küldenek egy teljesen validnak tűnő kiterjesztett garanciás pdf-et, de ezt a szerviz simán visszadobhatja a szabályokra hivatkozva.Jelenleg ugye csakis az Alza, Telekom és One forrású készülékekre lehet nálunk érvényesíteni az 5 évet.
Kell ehhez igazoló számla, valamint garancia papír is."Osztrák MM-ba néztem ki" innetol kezdve, tok mindegy itthon milyen feltetelek vannak...
-
fery02
addikt
Sziasztok. Bocsánat, ha volt közelmúltban tárgyalva, rég jártam a topikban. Szeretném nyugdíjba küldeni a c728-am, c7k-t néztem 65 colban. Amikor vettem a 728-at, nem volt még ez a kiterjesztett 5 éves gari. Ha alapból a forgalmazó nem írja a hirdetésben az 5 év garit, attól én tudom még rá valahogy érvényesiteni? Osztrák MM-ba néztem ki például az új készüléket és ott ugye nincs ilyen 5 éves gari csak pénzért cserébe.
A promóciós szabályban egyértelműen le vannak írva a feltételek.
El lehet intézni, hogy ügyfélszolgálatnak írva küldenek egy teljesen validnak tűnő kiterjesztett garanciás pdf-et, de ezt a szerviz simán visszadobhatja a szabályokra hivatkozva.Jelenleg ugye csakis az Alza, Telekom és One forrású készülékekre lehet nálunk érvényesíteni az 5 évet.
Kell ehhez igazoló számla, valamint garancia papír is. -
Zοltta
senior tag
Köszi

nicu71
Ha rajtam múlik, akkor elférne, de nem saját kecoban lakunk az asszonnyal, hanem az asszony szüleinél (egyenlőre) így a bútorok tabuk
meg hát kb 20 m2 a szoba így is bőven elég a 55" 40" után
-
tomisanzero
tag
Sziasztok. Bocsánat, ha volt közelmúltban tárgyalva, rég jártam a topikban. Szeretném nyugdíjba küldeni a c728-am, c7k-t néztem 65 colban. Amikor vettem a 728-at, nem volt még ez a kiterjesztett 5 éves gari. Ha alapból a forgalmazó nem írja a hirdetésben az 5 év garit, attól én tudom még rá valahogy érvényesiteni? Osztrák MM-ba néztem ki például az új készüléket és ott ugye nincs ilyen 5 éves gari csak pénzért cserébe.
-
csimbi82
csendes tag
Szia!
Az szép
Olvasom h a telekomtól hoztad ki, majd írd meg légyszíves hogy kezelik a helyzetet.
Nekem is a telekomtól hozták ma egy hete tcl 65c7k mint a tiéd
-
Oistrakh1
tag
-
ateszm
senior tag
-
Oistrakh1
tag
Most vettem észre…65 C7k 2 héten belül vagyok szó nélkül elállhatok a vásárlástól képernyő jobb felső sarka ilyen…
-
nicu71
addikt
A legutóbbi frissítésel mintha hozzányúltak volna a hanghoz,olyan brummogásokat produkál,persze eros rezonancia kíséretében
-
Tomix24
addikt
Hello! TCL 55c805 (4K 144 VRR) tv és 9060xt 16gb VGA közé keresek HDMI kábelt. 2.1 elég, vagy kellene a 2.1b? Melyikből milyet ajánlanátok? Gondolom nem a legolcsóbbat kellene megvenni, de azért nem is a legdrágább a cél. Ár/értékben melyik lehet jó , amivel nem lesz gond akár a 144Hz-el sem?
2 méter kellene, így gondolom nem kell optika. Ugreen pl jó? Vagy mi ajánlott márka?
Köszialzán táláltam olyat eddig ami nem villogtat. Alza 2.1 saját hdmi, 144hz pipa 4K-ban.
[link] -
Nagya21
addikt
Sziasztok!
A Milyen tévét vegyek topikból jövök és ott kaptam egy tipust ez pedig a TCL 55C7K kinek, mi a véleménye róla ?
Jelenleg egy Samsung UE40MU6452 van, ami mostanra kezd kicsi lenni 3-4 méteres távolságbol streamingre.
És ezért is kerestem 55"-ban egy újat, sajnos 65" már túl nagy lenne az adott helyre. [kép] a kép csak illusztráció,de kb ilyen helyre menne.A családban van egy TCL 55C765 így némiképp már ismerem a TCL rendszerét és ehhez a 765 tipushoz kértem tanácsot ,hogy mi az a mostani tipus, ami legaláb ilyen jó mint ami a 765 tipus is.
Ekkor jött szóba a TCL 55C7K tipus, ami mostanra igen csak megtetszett
és ezért is jöttem ide, véleményekért
Mint irtam , Streamingre használnám, de persze Ps4 pro is menne rajta, így gaming is szóba jön és olykor sport is lenne (Foci , F1 )
Köszi a választ
Hali!
Én mondjuk csak TV nézéshez használom, de még mindég beszarok olyan szép a képe egy LG fapad lcd után, amelyet egy c805 váltott.
A c805-höz képest meg a hang nagyságrendekkel jobb a c7k-n.
Én teljesen megvagyok elégedve vele.
Üdv Nagya -
nicu71
addikt
Sziasztok!
A Milyen tévét vegyek topikból jövök és ott kaptam egy tipust ez pedig a TCL 55C7K kinek, mi a véleménye róla ?
Jelenleg egy Samsung UE40MU6452 van, ami mostanra kezd kicsi lenni 3-4 méteres távolságbol streamingre.
És ezért is kerestem 55"-ban egy újat, sajnos 65" már túl nagy lenne az adott helyre. [kép] a kép csak illusztráció,de kb ilyen helyre menne.A családban van egy TCL 55C765 így némiképp már ismerem a TCL rendszerét és ehhez a 765 tipushoz kértem tanácsot ,hogy mi az a mostani tipus, ami legaláb ilyen jó mint ami a 765 tipus is.
Mint irtam , Streamingre használnám, de persze Ps4 pro is menne rajta, így gaming is szóba jön és olykor sport is lenne (Foci , F1 )
Köszi a választ
Ha a 765 tetszett, akkor ez is be fog jönni,mert még jobb egy kicsivel.Viszont ha elfér jobb lenne a 65 col,
-
Zοltta
senior tag
Sziasztok!
Köszi a választ
-
boborján2
őstag
-
TCr
veterán
-
cibus
senior tag
-
ateszm
senior tag
Köszi3 eszköz van csatlakoztaztatva (ps5pro, minipc meg tvbox)65c7k-hoz, 3 féle kábellel a nonametól a közepes kategóriáig. Mindegyikkel megy a 4k120hz vrr allm nekem.
-
TCr
veterán
KösziA Ugreen az egy jó márka.
-
nicu71
addikt
Én a 805/ 55böl nem tudtam jo hangzást kicsiholni a legbrutálisabb eqval se,a c7k meg sajnos rezonal,de már megszerettem 😀
-
cibus
senior tag
Köszi -
turho
addikt
Drasztikus Eq-val kihoztam egy jóval jobb megszólalást a 805-böl, bár az enyém 75", szóval nagyobb a térfogat.
Az előtte lévő 65c728 így is jóval teltebben szólt (ok, néha berezonált), bár panelba mindkettő jó (így már...) -
kokokka
addikt
85C765 nagyon jól szól. Köröket ver az előtte lévő 65-ös Samsung-ra. Persze szinte sose így hallgatom, mert ott az RZ30, de ez már más téma.
-
F.B.I.
veterán
65C7K teljesen jól szól, faltól 30 cm távolságra, 18 Nm szobában. 40 felett még nem volt a hangerő. Lehet nagyobb helyiségben már nem jó de itt tökéletes, alap filmezésre, panelben.
-
zsolt501
nagyúr
A C805 tényleg brutál gyenge számomra, még a régi Samsung TV-nek is jobb hangja volt.
-
ateszm
senior tag
Gondold el ha elfogadható hangélmény lenne a tv-nek, az átlag felhasználónak pont elég is lenne, nem fogyna úgy a soundbar például. Emlékszem volt egy sztereó blaupunkt fadobozos crt tvnk, olyan hangzással, hogy elképesztő, persze tv viszonylatban. Amúgy a 65c7k kis-közepes hangon elfogadhatóan szól nekem.
-
Brain75
senior tag
New TCL T653T01 platform Google TV Update available in V643
TV models .... RM7L/ C7L/ C6L....
X11K/ C9K/ C8K/ C7K/ C6K/ P8K/ T8C
98C655/ 85C655Pro/ 98P745/ 98P755
C745X2/ C755/ C765/ C805/ C845X2/ C855
C955/ X955
V8-0012T01-LF1V643.003175
V643 OTA
Link
build date= Apr 12, 2026
build.date.utc= 1775962839
security_patch= 2025-12-05
gmsversion= Android_14_GTV_U
product.build.fingerprint= TCL/G08_4K_US/G08:14/UTT2.250416.001/AU02:user/release-keys
revision= 003175
OTA size= 2.19 GBC89K-hoz is ez van ?
-
mrmft
senior tag
A 15+ éves tv-nek mekkora doboza volt, mekkora hangszórókat lehetett bele építeni? Mai elvárás: szuper vékony tv legyen, benne olyan 3cm-es hangszórókkal, meg egy csoda mélynyomóval/ ha van benne olyan/ úgy szóljon, mint egy 3 db16cm átmérőjű hangszórókból felépített, közel 1 m magas álló hangfal. Mert ha nem, akkor szar a hangja. Soha nem fog ilyen lapos méretben, műanyag keretben. Nagy kompromisszummal használható a belső hangszórója, de inkább csak arra való, hogy ellnőrizzuk, van hang. Sajnos az akusztikai törvényeket nem lehet megerőszakolni, marad a doboz hang, mert a hangszóró dobozban van. Az igaz, hogy az új szoftverek, a jó tervezés valamennyit javíthat a helyzeten.
Az 50C635 Onkyo 2.0 sokkal jobban szol mint az 55C745, xxC6K, xxC805.
Ott sincs tobb hely es 2.1 rendszer sem. Megis koroket ver a fentikere. Meg tudjak oldani ha akarjak, szerintem mar nem akarjak. -
Swenk
aktív tag
A 15+ éves tv-nek mekkora doboza volt, mekkora hangszórókat lehetett bele építeni? Mai elvárás: szuper vékony tv legyen, benne olyan 3cm-es hangszórókkal, meg egy csoda mélynyomóval/ ha van benne olyan/ úgy szóljon, mint egy 3 db16cm átmérőjű hangszórókból felépített, közel 1 m magas álló hangfal. Mert ha nem, akkor szar a hangja. Soha nem fog ilyen lapos méretben, műanyag keretben. Nagy kompromisszummal használható a belső hangszórója, de inkább csak arra való, hogy ellnőrizzuk, van hang. Sajnos az akusztikai törvényeket nem lehet megerőszakolni, marad a doboz hang, mert a hangszóró dobozban van. Az igaz, hogy az új szoftverek, a jó tervezés valamennyit javíthat a helyzeten.
-
Pakmara
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
-
46281 - 46201
46472 - 46401 46400 - 46301 46300 - 46201 46281 - 46201 46200 - 46101 46100 - 46001 46000 - 45901 45900 - 45801 45800 - 45701 45700 - 45601 45600 - 45501 45500 - 45401 45400 - 45301 45300 - 45201 45200 - 45101 45100 - 45001 45000 - 44901 44900 - 44801 44800 - 44701 44700 - 44601 44600 - 44501 44500 - 44401 44400 - 44301 44300 - 44201 44200 - 44101 44100 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Jelentősen ronthat a memóriahiányon egy holnap kezdődő sztrájk
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Nintendo Switch 2
- LEGO klub
- Motoros topic
- További aktív témák...
- ÚJ Samsung 55" Neo QLED 4K QN90F Vision AI Smart TV QN70F QN80F QN85F 3év Gar
- HISENSE 75U7NQ 4K UHD Smart 144Hz Mini-LED ULED TV, 189 cm
- 27% - LG NanoCell 75NANO769QA
- 27%! LG 86UR76006LC (86") UHD (Active HDR, 60 Hz, Smart TV)
- LG 49UJ6307 125cm-es 4K HDR wifi TV eladó (magic remote+konzol+govee fény opcionális)
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B650E R9 7900X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 5080 16GB NZXT H9 Flow White Corsair 850W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- NEC MultiSync V422 42" Monitor
- Eladó egy clevo 775TM1
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nincs egy régen biztos alapjuk, mint az LG-nek, Samsung-nak. Neten olvasni is amúgy néha, hogy elvileg jobb lett a DV az alap TV beállítással az uj firmware-ekkel.
Valamit változtattak, de mondjuk akkor más is jelezné, nem csak én picsognék itt....

Jó, tudom, hogy nincs....