- Kezdő fotósok digitális fényképei
- [Re:] Véletlenszerűen kikapcsol a legújabb, 13 hüvelykes MacBook Pro
- [Re:] A 7 nm-es eljárásnál is gyorsabban fejlődik a TSMC 5 nm-es gyártástechnológiája?
- AMD Radeon™ találgatós topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- HTPC (Házimozi PC) topik
- Milyen SSD-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Hi-Fi-ről általánosságban
-
- Utoljára frissítve: 2019-11-30 12:09:40
PROHARDVER!
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Hozzászólok Aktív témák
-
polonic
nagyúr
Üdv!
Először is, a DIGI-nek nincs ADSL netje, az valami más lehet, talán a kábelnetje, abból van azt hiszem 4 megabites. Másodszor, amit te írsz az nem kábelnet, hanem a LAN net. Harmadszor ez egy T-Home topik. DIGI-nek is van saját topikja.[ Szerkesztve ]
-
polonic
nagyúr
Ha megnézed a T-Home optika hálózatának az oldalát, akkor látható, hogy kisebb városokban, mint Eger, Gyöngyös, Cegléd, is elérhető. Nem tudom amúgy ezeket mi alapján döntik el, hogy mikor, hol kezdenek. Nyilván először a sűrűn lakott területek, társasházak a célpont. 5 éves fejlesztési terv első részénél tartanak jelenleg. Úgyhogy bővülni fog a lefedett városok száma, de hogy melyikkel, azt csak a belsősök tudják.
-
polonic
nagyúr
Miért szeretnéd ezt? Egyszerre úgyis csak egy műsort tudsz nézni.
-
polonic
nagyúr
SCART elosztóval probáld.
Ez rendben van. De én meg ezt kérdeztem. Miért jó az, hogy két tévén nézed ugyanazt?[ Szerkesztve ]
-
polonic
nagyúr
Szia!
A koax kábelt elágaztatják, egyik ág megy a tv-hez, a másik ág megy a kábelmodembe. Nem tudom ezt a csatlakozót hogy hívják, olyasmi mint a tv-be menőnek, csak itt menetes a csatlakozó. Nem rj-45.
A kábelmodemből meg megy egy utp kábel a gépbe. Vagy esetedben ezt az utp kábelt dugod a routerbe. -
polonic
nagyúr
Ne keverd már az adsl-t a kábelnettel. Ez kábelmodem, neked kábelneted lesz. Az adsl a telefonvonalon jön.
Egyébként meg minden net utp-n megy a gépbe. Soha nem láttam olyat, hogy koaxot vagy telefonkábelt (jó még a régi modemes időkben kivétel) közvetlenül gépbe dugnák. Mindig modembe megy, onnan utp. -
polonic
nagyúr
Szia!
Még aznap el kellett volna kezdeni. -
polonic
nagyúr
Ez csak a pénztárcád döntése, hogy milyen csomagokat választasz. Meg persze az a saját igényedé is. A weboldalon megtalálod a szolgáltatások leírását, csatornakiosztást tv-hez, netsebességet, telefoncsomagokat.
Optikán egyik szolgáltatás sem zavarja a másikat. Nagyon stabilan működik minden. Itt nincs meg, pl. az mint dsl-nél, ha megy a tv, akkor csökken a net sebessége. A tv képe sem akadozik, eddig ezt tapasztaltam. A voip telefon is jól működik, semmi probléma a hanggal.
Egyébként meg várd az üzletkötőt, hogy menjen, ő ajánl akciós feltételeket. Nálunk is végigjárta a lépcsőházat. Gondolom ott is fog járni. Ha a t-pontba bemész, akkor a weboldalon lévő árakon fogják kínálni szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
polonic
nagyúr
Ezért kezdték el bevezetni az optikát. Ott nagyon is jó up-ok vannak.
Egyébként pl a upc-nél is ekkora különbségek vannak. A digi-nél van még jó feltöltés, de az még nem olyan nagy szolgáltató. Tehát ez végülis máshol is így van. -
polonic
nagyúr
5 éves fejlesztési terv van. Egyik napról a másikra nem fog menni.
-
polonic
nagyúr
Az IPv6-ot azért találták ki, mert hamarosan elfogynak az IPv4-es IP címek.
wiki -
polonic
nagyúr
Az ipv6-hoz olyan router kell, ami támogatja is. Tehát ipv6 hálózat nem fog úgy működni, mint a mostani. Vagy tudsz úgy is kapcsolódni ipv6 hálózathoz, mintha közvetlenül gépen lenne pppoe kapcsolat, ha támogatja a router a pppoe passtrough funkciót. Ez ipv4-el is működik persze. Ez a passtrough nem kapcsolódik az ipv6-hoz. Ezt úgy kell elképzelni, hogy megvan ugye az eddig megszokott net és hálózat a routeren. Egy ipv6-os kapcsolattal meg csatlakozni kell pppoe-vel, aztán így mindkettő kapcsolat megmarad.
-
polonic
nagyúr
Jól van, azt hittem elég kuszán fogalmaztam.
Ha tudja az ipv6-ot, akkor ugyanúgy tud működni a hálózat, mint a mostani. -
polonic
nagyúr
Próba cseresznye, kiváncsi vagyok én is.
-
polonic
nagyúr
Amúgy én is mit szenvedtem ezzel, valahol találtam rá egy fórumon erre a megoldásra.
Miért nem tájékoztat a t-home, hogy úgymond "aktiválni" kell a fiókot a használat előtt? -
polonic
nagyúr
Itt is így volt. Bár normálisan dolgoztak, csak nagyon siettek.
-
polonic
nagyúr
A upc-nek nincs 80-as csomagja. Nekik 2, 15, 30, 60, 120-as csomagjuk van.
A T-nek van van 80-as csomagja optikán, meg bizonyos helyeken kábelhálózaton.
Aztán még a diginek is van 80-as csomagja. -
polonic
nagyúr
Üdv!
Nehogy most a 0.24 Mbit miatt aggódj. Sokan örülnének ilyen netnek. Ez teljesen korrekt érték egy 15 Mbites vonaltól. -
polonic
nagyúr
Olvasd el mit írtam, meg azt is, hogy ő mit írt. DSL családi. 15 megás a családi csomag. A másik meg, hogyDSL hálózaton meg a T-nél nincs 40 megás sebesség.
Hozzászólok Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Elemzés Nem várt helyeken bukkant fel a Wi-Fi Fon
- Hír NMHH: méltányosabbá válik ősztől a Telekom fizetési felszólítási gyakorlata
- Hír Gigabitre kapcsol feltöltésben a Magyar Telekom is
- Hír A Magyar Telekom ügyfelei nagyon figyeljenek!
- Hír A szolgáltatóknak is gondot okozott a kiszivárgott e-mail lista
- Hír A Magyar Telekom megszünteti a lakossági villamosenergia-szolgáltatását
- Hír Ezer Mbps a Telekomnál, havi tízezerért
- Hír 37 tévécsatornát ad ingyen két hónapra a Telekom
- Hír A Magyar Telekom uniós forrásokat nyert el a vezetékes széles sáv fejlesztésére
- Hír Megújult a Telekom honlapja, de más újdonságok is vannak
- [Re:] Apple iPhone 11 Pro Max - tiltott gyümölcs
- [Re:] ASUS UL80VT
- [Re:] A Redmi K30-cal rúgta be az 5G a középkategória ajtaját
- Melyik okostelefont vegyem?
- [Re:] Xiaomi Redmi Note 6 Pro - elszigetelt eset
- [Re:] Se port, se noccs, se púp az Oppo prototípusán
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- [Re:] [sto1911:] Pinball FX3 PH! verseny
- Autós topik
- Vírusirtó topic
- További aktív témák...
- Bowers & Wilkins B&W 805s Maserati High-End monitorsugárzó / DIY
- Lenovo Thinkpad L390, FHD IPS, i7-8565U, 16GB, 256 NVMe SSD, ujjl.olv., garancia 2020.07.21/1 év
- Dell Optiplex 7010 MT // I5 3570 3,40GHz // 8gb ddr3 // 250gb // HD 2500 // Áfás számla garancia //
- HP Spectre Pro 13.3"FHD IPS extravékony ultrabook, i7-7500U, 8GB RAM, 512GB NVMe SSD, 1.1kg 6 hó gar
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga,üzletből, ára alatt,lenovo gyári gar, i7/16GB RAM/512GB SSD/FULL HD IPS