- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Nyomtató topik
- HDD probléma (nem adatmentés)
- [Re:] Az idei legolcsóbb LG OLED tévé a tesztpadon!
- [Re:] Hardverajánló a második adventi gyertya mellé
- [Re:] Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- AMD Ryzen 7 / 5 2***(X) "Pinnacle Ridge" (AM4)
- Milyen merevlemezt vegyek?
- OLED TV topic
- [Re:] Gurulunk, WAZE?!
- [Re:] Elektromos rásegítésű kerékpárok
- [Re:] [Intruder2k5:] Padavan firmware Xiaomi Mi Router 3G és ASUS RT-AC57U routerekhez.
- [Re:] [Sub-ZeRo:] Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- [Re:] [Brogyi:] CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
- Utoljára frissítve: 2019-11-30 12:09:40
PROHARDVER!
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Hozzászólok Aktív témák
-
markussandor
aktív tag
Sziasztok!
A kereső szerint van páratoknak Telekom féle Netmánia 1000.
Hamarosan új helyre költözünk, ahol lehet kötni Netmánia 1000-t, és tájékozódnék előtte.Ezzel kapcsolatosan kérdeznék:
- optikát húznak be a lakásba is?
- milyen eszköz alakítja át ethernetté?
- az eszközük tud portforwardot?
- publikus IP címet osztanak?
- tud az eszköz valamilyen dyndns-t kezelni?
- milyen az IPTV képminősége/stabilitása?Előre is köszönöm a válaszokat!
-
markussandor
aktív tag
Történt egy fura eset velem:
pár hete visszahívást kértem a T weboldalán, mert csomag árak nincsenek kint (vagy nem találtam), akkor adtak a gigás netre+130-as TV-re+ alap telefonra 9800ft/hó ajánlatot.
Tegnap hívtam őket, hogy akkor kötném a szerződést, de a múltkori ügyintéző nem volt elérhető, ezért mással intéztük az ügyet.Ugyanazokat a dolgokat kértem/kaptam, de a végösszeg már csak 7800ft/hó lett!?!?
Nem, mintha ez nekem nem lenne jó, de ez normális? Így mindenkinek mást és mást számolnak ki?
-
markussandor
aktív tag
07.25-én adtam le a rendelést még telefonon, 08.01-én kötötték, és 2-3 napra becsengetett a futár a routerrel.
Még gyári dobozban van, nincs időm foglalkozni vele.Annyit csináltam, hogy a HGW-re rádugtam kábelen a laptopot, mértem egy ~940Mb/s-os sebességet, illetve adtam valami megjegyezhető jelszót a wifinek. Talán jövő héten lesz időm komolyabban beleásni magam az eszközökbe...
-
markussandor
aktív tag
Amúgy meg lehet mondani nekik, hogy pl melyik napon jöjjenek vagy legyek mindig kész?
A szerelő fel fog hívni, és egyeztet veled időpontot, nem kell napokig otthon ülnöd :-)
A router kipostázásáról viszont nem értesítettek, ha jól emlékszem a kapuból hívtak fel, biztos nem találta a csengőt :-) -
markussandor
aktív tag
Tőlem tutira nem kérdezett ilyet, majd rájuk csörgök valamelyik nap.
-
markussandor
aktív tag
Eszembe jutott az a jelszó, amit a megrendeléskor kérdeztek tőlem még a telefonáláskor, és működik!
Sikerült összekötnöm a mobilos szerződéseimmel! -
markussandor
aktív tag
pedig az is H.264, szóval inkább a forrás a sz@r
két év invitel iptv-ről váltottam, szemre az sokkal gyengébb képminőséggel dolgozott
-
markussandor
aktív tag
Sziasztok!
Gondoltam, teszek itt egy próbát, mielőtt reklamálok a T-nél...
Szóval, megrendeltem a megállítható/visszanézhető/stb STB-ot, ki is hozta a futár, el is vitte a régit, bedugtam, működik, örülünk!
Ám kb 2 hét után minden adó mellől eltűnt az a kicsi ikon, ami azt jelzi, hogy az adott csatorna visszanézhető-e, így semmit nem tudok megnézni! Csak a felvétel és megállítás funkciók működnek. És ezért az extráért még fizetek is 1100 Ft-ot/hó...Volt a STB rebootolva, még a HGW is, semmi változás, van erre megoldás, vagy reklamáljam meg?
Előre is köszi a választ!
-
markussandor
aktív tag
Nem értem, az elején miért működött az archiv tv?
Akkor azt fogom csinálni, hogy beállítom az asszony kedvenc műsorát sorozatrögzítésre, és akkor visszanézheti kedvére...
-
markussandor
aktív tag
Az az átbaszás, hogy idézem: "Felvétel opcióval bármikor megállíthatod és visszatekerheted az élő adást, illetve akár 25 órányi felvételt rögzíthetsz a vevőegységben lévő merevlemezre. Mindez a TV díjcsomag havi díján felül csak 1100 Ft-ba kerül havonta, és bármikor lemondható."
Én emiatt bátorkodtam megrendelni, mert ebből az jött le, hogy nincs kockázat: bármikor lemondható.
Miután rájöttem, hogy nem ezt a lovat akartam, gondoltam lemondom, erre azt mutatja az online felület, hogy 8380 Ft-ot kell majd fizetnem a szerelőnek a cseréért! Mivan? Ezt nem említették a megrendeléskor!Ezért felhívtam őket tegnap, és simán, ingyen kikapcsolták a felvétel opciót. Valamint bejelentettem hibára az archiv tv funkciót, elvileg azt is vizsgálják. A telefonos csaj nagyon kedves volt, segítőkész!
-
markussandor
aktív tag
Kérdésem az lenne, hogy mennyire megbízható a telekom nete?
Másfél hónap tapasztalata alapján azt mondom, hogy tökéletes!
Én is dolgozom otthonról (minden 3. héten), az iptv(k) elvileg max. 9Mb/s-ot vesznek el belőle, ami szerintem elhanyagolható. -
markussandor
aktív tag
Egy szóval jellemezhető az internet szolgáltatás: stabil! IP tv (a technológiából adódóan) egyáltalán nem lassítja a netet.
Ezzel azt akarod mondani, hogy a giga felett van még tartalék a vonalban, pláne az ONT-ban?
-
markussandor
aktív tag
Sziasztok!
Nemrég volt téma a Huawei ONT wifi képességeinek a szidása, szerintem nem is olyan rossz, leszámítva az 5GHz hiányát.
Nálam 2.4 GHz-en automata csatornaválasztásnál, egy meglehetősen sűrűn "lakott" környéken 20 MHz-es sávszélességgel N-es módban, közelről ezt mértem (a nasom gigás hálózattal csatlakozik az ONT-hoz, és letöltés módban (nas->laptop))# iperf3 -c nas -R
Connecting to host nas, port 5201
Reverse mode, remote host nas is sending
[ 4] local 192.168.5.240 port 39288 connected to 192.168.5.250 port 5201
[ ID] Interval Transfer Bandwidth
[ 4] 0.00-1.00 sec 11.3 MBytes 94.5 Mbits/sec
[ 4] 1.00-2.00 sec 12.0 MBytes 101 Mbits/sec
[ 4] 2.00-3.00 sec 12.1 MBytes 102 Mbits/sec
[ 4] 3.00-4.00 sec 11.9 MBytes 100 Mbits/sec
[ 4] 4.00-5.00 sec 11.4 MBytes 95.2 Mbits/sec
[ 4] 5.00-6.00 sec 12.0 MBytes 101 Mbits/sec
[ 4] 6.00-7.00 sec 12.1 MBytes 102 Mbits/sec
[ 4] 7.00-8.00 sec 12.1 MBytes 101 Mbits/sec
[ 4] 8.00-9.00 sec 12.1 MBytes 101 Mbits/sec
[ 4] 9.00-10.00 sec 12.1 MBytes 101 Mbits/sec
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
[ ID] Interval Transfer Bandwidth Retr
[ 4] 0.00-10.00 sec 122 MBytes 103 Mbits/sec 0 sender
[ 4] 0.00-10.00 sec 121 MBytes 101 Mbits/sec receiveriperf Done.
Szerintem ez egyáltalán nem rossz tőle, tiszta környéken 40MHz-en még jobb lehetne, szóval tegye fel a kezét az, akinek ez kevés egy mobil eszközhöz :-)
-
markussandor
aktív tag
Ma alkotott a Telekom. Rendeltem egy 55-ös LG TV-t, erre kihoztak egy 49-est :-)
A feleségem gyanútlanul átvette. Hazaérek, ideg elkap, felhívtam őket.
A csávó nem akarta elhinni, biztos rossz a gyári matricázás (LOL), kérte, hogy bontsam ki.
Persze nekem lett igazam. Szóval futár jön, viszi, majd jön másik a rendelt TV-vel...
Hozzászólok Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Elemzés Nem várt helyeken bukkant fel a Wi-Fi Fon
- Hír NMHH: méltányosabbá válik ősztől a Telekom fizetési felszólítási gyakorlata
- Hír Gigabitre kapcsol feltöltésben a Magyar Telekom is
- Hír A Magyar Telekom ügyfelei nagyon figyeljenek!
- Hír A szolgáltatóknak is gondot okozott a kiszivárgott e-mail lista
- Hír A Magyar Telekom megszünteti a lakossági villamosenergia-szolgáltatását
- Hír Ezer Mbps a Telekomnál, havi tízezerért
- Hír 37 tévécsatornát ad ingyen két hónapra a Telekom
- Hír A Magyar Telekom uniós forrásokat nyert el a vezetékes széles sáv fejlesztésére
- Hír Megújult a Telekom honlapja, de más újdonságok is vannak