Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Petari

  csendes tag

  válasz DJ. Ru$y #55151 üzenetére

  2 hét múlva lejár a 2 éves hűségidő. Szeretném hosszabbítani, de úgy, hogy jobb is legyen. A sebesség rendben van általában, már mint a Mbit/s . De online játék, ahol az alacsony latencia fontos, az probléma az idő 95%-ában. Az egészben az a furcsa, hogy mondjuk 63 mS pinget jelez, de a reális késés van vagy 300 mS . És a késés állandóan változik. Volt aki azt mondta hogy a modemem kell jobbra cserélni. Azzal ellentmond hogy néha tényleg alacsony a késés (lag, angolul) . Nagyon napszak függő. Vagyis, a hálózat terhelése az, ami számít. Az én teóriám az, hogy a Telekom lassú multiplexelést alkalmaz. Ami azt jelenti, hogy másodpercenként mondjuk 10-20 szor fogad/küld csomagot az én IP címemről (számítógépemről). És ez maga adja a lag-ot . Mert hiába a 20 Mbit/sec, nincs meg a kellően gyors kommunikáció rövid csomagokkal.

  Erre sokan mások is panaszkodnak - mármint hogy online lövöldözős játékra nem jó.

  Valaki tud megoldást erre, mit kell mondani a technikusoknak akik kijönnek, hogy ezen javítani tudjanak ?

  A másik dolog az árpolitika. 2-év hűség mellett: Havi 5900-at adtak meg, és arra csak akkor van kedvezmény, ha telefon és TV is van tőlük. Míg online ez úgy néz ki hogy: 4425 Ft, amire jön 20% kedvezmény ha van tel. vagy TV . Tehát online majdnem fele annyi ! Már ha a számlán, amit kiküldenek az lesz tényleg :O

  Sajna, a mi körzetünkben csak ez van és az Invitel, ami semmiképpen sem tűnik jobb választásnak.

 • Petari

  csendes tag

  válasz mlinus #55238 üzenetére

  Kedves milinus: 2 év után írok először erről. Miután kipróbáltam minden lehetőt, beszéltem emberekkel akiknek tanyáról, oarabola antennával sokkal jobb a lag-juk - miközben a kiírt ping kb. ugyanaz - ugyanazon a szerveren. Még egy jellemző jelenség: amikor több játékos van a pályán, ami már 5-6 egyszerűen lehetetlen frag-ot elérni - vagyis pontot szerezni. Egyszerűen a csomagjaim elvesznek útközben. Hiba az rengeteg van közben - a pályán látom a halottakat befagyva - mert kimaradt az információ a szervertől, hogy törölni őket, vagy egészen röhejes helyzetek - kilövök pár rakétát előre. és elindulok előre - erre az én rakétáim eltalálnak hátulról :DD Ez megaröhej ! Tehát még a csomagok idősorrendje is változik - ez persze elég ritka eset, talán havonta egyszer, de soha nem volna szabad előfordulni .

  Nem megy háttérben semmi más forgalom, semmi más prg. nem fut a Windowsban . Meg ha van is nem túl nagy forgalom - mondjuk 500 KByte/sec a háttérben, teljesen ugyanaz. Én azt mondom hogy ez mindenképpen a Telekom hibája. Az igazi kérdés az, hogy hajlandóak lesznek-e javítani rajta.
  Kábel kapcsolat van az otthonunkba. míg az épületig (kb 50 lakás) optika megy - bár is azt mondja a T-Online.

  Esetleg átmenni nagyobb sebességű csomagra ? Bár a feltöltés csak a nagyon drágáknál gyorsabb igazán, ha jól látom.

 • Petari

  csendes tag

  válasz mlinus #55242 üzenetére

  Az összes szerveren jelentkezik, főleg a sok játékos alatt levő. Még a tőlem 100 km/re levő kecskeméti szerveren is szar volt, amikor 6 játékos volt. A lengyeleknek sokkal jobb volt a kapcsolata - és ez nem teória, hanem a szomorú magyar valóság.

 • Petari

  csendes tag

  válasz mlinus #55244 üzenetére

  Fut a teszt - és természetesen szart sem ér. Miért is volna mérvadóbb mint a játék alatt mutatott ping érték.
  37 és 41 között leginkább, néha 56, TTL=52 .
  Még valami - a legreálisabb, amit látni akkor van ha legelőször listázom a favoritokat - akkor olyan pingeket ír, hogy 100-250 . De ha F5-öt nyomok. mindjárt jönnek az alacsony értékek.

  Na, most jöhetnek a "szar játékos vagy", meg hasonló kommentek :))

  Opsz - egyszer 137-re ment - de hát az normális, azoknál is megesik akiknek tényleg jó kapcsolatuk van.

 • Petari

  csendes tag

  válasz Petari #55246 üzenetére

  Ha azt írom be hogy: ping IPcím -l 16384 , akkor már average 175ms .
  A 16KB a 128-nak egy 8-ada, vagyis 125 mS elküldeni min.
  De az meging nem magyarázza meg a több játékos alatti nagy késést és hibákat.
  Meg a játék sem küldhet akkora nagy csomagokat.
  Leellenőriztem - egy csomag 64 byte, max 80/sec . Egy játékos 7-10KB/sec terheli a servert.
  Teház az adatmennyiség biztos nem probléma. Telefonos kapcsolattal is játszható volt.

 • Petari

  csendes tag

  válasz dchard #55248 üzenetére

  dchard szakértőnek:
  Ahogy mondtam, 2-év után írok, és kipróbáltam szinte mindent. Nem mondtál semmit, amit nem hallottam már, többször is. Ha figyelmesen olvastad volna mit írok, nem jössz azzal, hogy a server a túlterhelt - mert akkor a többi játékps is lag-os lenne. A server bírja, 15 játékossal is jól fut, csak nem nekem.
  Apuka, anyuka - már elhunytak. SW frissítés kikapcsolva. De kár folytatni ..
  Az a kérdés, hogy létezik e valami SW, amivel egy reális tesztet, ami szimulálja a játék közbeni adatátvitelt lehet végrehajtani.
  Amíg valaki nem áll elő ilyennel, marad a legmegbízhatóbb: szubjektív érzés - amikor tüzet nyomok érzem a késést, a mozgás le van lassulva. Hibák jönnek elő. Néha az egér meghal ( új, jó egerem van, az alaplap is nem régi, gyors, ennek a játéknak túl gyors, stb ) - sőt, ha kilépek újjáéled :C . A lag meghatározott napszakokként változik - márpedig én olyan helyen vagyok ahol sok iroda és kis cég van körül. Este 18-19 h között a legjobb, amikor már nem dolgoznak, és sokan vacsoráznak és hasonló. Semmi más magyarázat nem logikus, csakis az, hogy itt valahol, a szolgáltatónál van a probléma. És akármennyire is szeretnék mást látni - "Mert nem azt mutatja amit te szeretnél?" - ez az egyetlen gyanúsított per pillanat, persze komoly gyanúsításról van szó, nem felsorolni az összes lehetőséget.

 • Petari

  csendes tag

  válasz mlinus #55253 üzenetére

  "OK, teljesen egyértelmű ezek után hogy nem az internettel van a gond. a lag nem okoz egérkimaradást, kilépést, meg nem lassul be a játék a te perspektívádból."
  Nagyon tévedsz. Pontosan a rossz kapcsolat okozza az egér meghalását. és a lassú mozgást is - bár is ennél a konkrét játéknál. Lassú mozgást mondtam, nem játék belassulást.

  A hiba volt jelentve, és azt mondták hogy minden jól működik náluk. No de most megyek, és kínzom magam tovább ....
  Mindenesetre ki lesznek hívva a technikusok, mivel változtatni kell a TV kapcsolatot is, és meglátjuk mit tudunk elérni.

 • Petari

  csendes tag

  válasz Tartály #55259 üzenetére

  Ezt a témát azért indítottam el mert dilemmában vagyok érdemes-e átállni nagyobb sebességű csomagra , Ami lehet hogy kisebb lagot fog eredményezni, ámbár ahogy mutttam itt az adatmennyiség tényleg alacsony.
  Ami az önkinevezett szakértőket illeti - ketten itten nagyon okosak akarnak lenni, de még csak olvasni sem tudnak rendesen - vagyis okoskodás a prioritásuk ahelyett hogy elolvasnák figyelmesem mit is írtam. Nem azt mondtam, hogy a lag okozza az egér leállását, hanem a szar kapcsolat. És semmi HW hiba nincsen.
  Nem fogom megadni a server IP címét, sem a játék nevét - mert semmi értelme, meg már panaszkodnak hogy ez nem játék forum - de online játék nincsen ISP nálkül .
  A pingtesztben letaglaltam hogy a 16 KB-os csomagok már közelítettek a max feltöltési sebességhez, meg mennyi idő kell csak egy irányban - erre az jött hogy fogalmam sincsen. Úgy hogy megkérném a két mélyen tisztelt urat, hogy mellőzzék ezt a témát. Semmi haszon nem volt idaáig a kommentjeikből.
  Azok alapján, amit chat-teltem a Neten, ez Telekom.hu jelenség - ugyanezeket a szimptomokat mondták többen. Több játékos esetén semmit sem lehet lelőni. Szaggat. Egyszer bejött egy játékos, és a mozgása alapján - kissé szaggatott volt, meg a ping érték alapján azt mondtam, hogy ez Telekom.hu-s . És láss csodát, az volt, méghozzá közel hozzám az IP cím alapján - a serveren láthatóak a játékosok IP címei.

  Ha valaki másnak is hasonló problémája van a T-Online-al, kérem írjon ide, az Internet csomag - sebesség megjelölésével.

 • Petari

  csendes tag

  válasz Nemt0m12 #55263 üzenetére

  Tickrate - ez volna a multiplexelés frekvenciája .
  A 10 Hz az nyilvánvalóan teljesen alkalmatlan. Szvsz 50 Hz a minimum fps (first person shooter) - hez. De gondolom egy autóversenyen sem mindegy a lag.

 • Petari

  csendes tag

  válasz dchard #55269 üzenetére

  Kedves dchard:
  Ez itt nem bíróság. Semmi bizonyírékot nem fogok itten felhozni - én csak leírom a tapasztalataimat. Az pedig összegyűlt elég sok. Ha ez nem tetszik, senki nem kötelez, hogy részt vegyél ebben a témában.
  És nem amiatt jöttem ide, hogy szidjam a Telekomot, hanem hogy megoldást találjak a problémára. Persze, dicsérni sem fogom, esetleg akkor, ha végre tényleg jó kapcsolatom lesz - legalább néhány Német szerverrel - mert most is azokon a legjobb - ami nyilván nem véletlen Német cégről lévén szó .
  Na most miért kéne megadnom a szerver IP címét, amikor szépen elmondtam, hogy mindenhol jelentkezik ugyanaz a probléme. Meg hogy a többi játékos sokkal jobb kapcsolattal rendelkezik. Nem kellemes amikor Orosz vagy USA játékosok, 90-130-as pinggel símán letarolják az embert - és ez megy - mert nálam a kiírt 52-es ping mellett is érezhetően lassú a reakció. Alapjában véve, ahogy felmegyek már érzem is milyen a kapcsolat - a futás közben. De az változik, néha percről percre. Most jön az, hogy a hiba útközben van, és nem a Telekomnál. Igen, csak hogy ez a többieknél jóval ritkábban romlik le a játszhatatlanségi szintre.

  Egyáltalán nem győztél meg, hogy a nagyobb sebességű kapcsolat nem eredményez kisebb lagot és kevesebb hibát. Egy dolog az elmélet, és más a gyakorlat - ahol a pénz uralkodik.

  Amit leírtatok, a java részét kipróbáltam már rég. A ping tesztek meg semmit nem jelentenek, mert ugyanazt a hamis értéket mutatják amit játék közben kapok. A dolog összetettebb, és biztos vagyok hogy köze van a multiplexeléshez, meg a nem egyforma csomag futási sebességekhez - ami folyton változó lagot okoz.

  Ellenkezem ? Hát ez fórum, és erre jogom van, még ha itten valakik felsőbbrendűnek érzik magukat. Márpedig az eddigi szóváltás tiszta időpocsékolás volt.
  A továbbiakban nem kívánom segítségét . Várom, ha valaki játékos tud valami tapasztalatot megosztani.
  Ezidáig egy ilyen volt :
  "Ezt a problémát már én is tapasztaltam bfbe. A játék darabos packet loss nincs ping 25-30ms között és egyszerűen érezhető mikor kimarad egy egy jelenet kinézek a fal mögül és egyből halál miközbe nekem még megse jelent az ellenség, 3 utcával alrébb pedig folyamatos nincs kimaradás ugyanaz a net 30/5ös Thome ugyanúgy kábelen jön (koax). A különbség annyi, hogy míg nekem 188as ip címem van neki 80as kezdetű."

  [ Szerkesztve ]

 • Petari

  csendes tag

  válasz MY2K #55277 üzenetére

  "ping időre nem kell vállalni semmit a szolgáltatónak."
  Ez nyilván teljesen igaz. Ahogy igaz az is, hogy a piaci szabadverseny csak egy álom.
  Ha itt lenne UPC vagy Digi TV, nem untatnám a fórumot égbeszökő problémámmal.
  De UPC Internet nincs egyáltalán Csongrád és Békés megyében.
  Remélem, ezt nem törlik mint reklámot :N

 • Petari

  csendes tag

  válasz #32577792 #55279 üzenetére

  ungawa, neked mi a problémád ?

  Ami a multiplexelést illeti - ez nem új keletű dolog. Már a 74xxx chipekben léteztek multiplexerek , 40 évvel ezelőtt.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Multiplexing#Types_of_multiplexing
  Time-division multiplexing par.

  [ Szerkesztve ]

 • Petari

  csendes tag

  válasz dchard #55284 üzenetére

  Vagy kétszer is elmondtam, hogy nem kívánok több segítséget részedről.

  Az igazi kérdés itten az, hogy miért rossz:
  1. Mert pénzbe kerül a jobb kapcsolat a szolgáltatónak
  2. Nem érdekli őket
  3. Nem jók a szakembereik
  4. Elavult, másodkézből jött technika van Magyarországon
  5. Szakszerűtlen szerelés

  Nyilván az 1 és a 4 átfedi egymást.

 • Petari

  csendes tag

  Ezt magyarázza meg valaki:

  http://www.t-home.hu/lakossagi/internet/dijcsomagok

  http://www.t-home.hu/lakossagi/internet/dijcsomagok/netmania_m

  Valahogy nem látom az első linken megadott oldalon, hogy az árak tripla csomagra vonatkoznak :P
  Ja, csak kötözködni jöttem ide ...

 • Petari

  csendes tag

  válasz Sasos #55290 üzenetére

  Sorry, a keresőbe a tripla csomagot írtam be :DD
  De ez csak egy teszt volt - a reakció időtök tök jó :O
  Megkérem őket, hogy 5 éves hűséget írjunk alá - túl nagy stressz ez nekem :N

 • Petari

  csendes tag

  válasz PhoenixSzG #55295 üzenetére

  Lassú multiplexelés - pontosabban alacsony frekv. mpx .
  Az önérzet nagy hatalom. Pedig csak el kellett volna olvasni figyelmesen ...

 • Petari

  csendes tag

  Találtam hasonló problémát némi keresés után:
  [link]
  Azt hiszem, hogy angolul tud kb. mindenki annyit, hogy megértse. Ha valaki nem, és kivéncsi mit írtam oda, lefordítom. Annyit csak, hogy sokkal komolyabb ping teszteket csináltam mint az itt ajánlott.
  P.S. azért buta tahó részemről láttam "kissé" jobb link beillesztési megoldásokat is :)
  De a smilie választék az kifejezetten tetszik :C

  [ Szerkesztve ]

 • Petari

  csendes tag

  válasz pumukli4573 #55320 üzenetére

  Az egér csak egy pár szerveren szokott elmenni. Mások is mondták hogy rossz kapcsolat miatt. A gép elég erős, 2GB RAM, 2.7 GHz Dual Core. A másik Gép Core Duo 2.6 Ghz 1 GB RAM - minden ugyanúgy viselkedik.
  Jó volna, ha mellőznénk at ilyen banális dolgokat - 15 éves játékról van szó, ami ment 500 MHz-es gépeken mint a huzat. Telefonos Internettel is jól lehetett játszani.

  A helyzet az, hogy még mindig a Telekom a fő gyanúsított. A ping tesztek nekem gyanúsak. Mert mit csinál egy ping teszt - konnektál a WEB szerver alap portjára, ami nyilván normális esetben gyorsan reagál, ha rendes szerverről van szó. A játék viszont lehet egész más gépen, vagy alacsonyabb prioritással. Már alapban kb. 15 mS az eltérés a ping program által detektált érték, és a játékban detektált ping között.
  Azonkívül, annak alapján amit olvastam ma, a kapcsolatok sokszor úgy mennek, hogy lassabb sebességgel indul - mert nem tudja, hogy elég gyors-e a célgép, útvonal. Utána emelgeti, ha látja hogy nincs csomag vesztés. Ez megmagyarázná azt amit leírtam, hogy az első favorit listázáskor jóval nagyobb pingeket jelez.
  Ha csomag veszteség keletkezik, vissza válthat megint alacsony sebességre - és akkor nagy a lag.
  És tényleg, a lag állandóan változik - egyszerűen néha még a mozgás is kín. Ettől a 56-osnak detektált pingtől jobb volna egy stabil 100-as - az ember kis idő után kompenzálni tudja a lagot.
  Ez az egész TCP/IP igen komplex, úgy hogy erre a problémára nem lehet 2 perc alatt választ adni. Én már másfél éve próbálom megtalálni a problémát, de még mindig túl sok az ismeretlen.
  Olyan SW kellene, ami logolná a meghatározott IP címmel való forgalmat bizonyos ideig - hogy lássam a pontos csomag eredményeket. Ez lesz a következő, amire megyek.

 • Petari

  csendes tag

  válasz st.stofi #55327 üzenetére

  Köszönöm st.stofi - igazán jól esik hogy van itt aki értelmesen is tud hozzászólni.
  Holnap kipróbálom azt a cápát . Wireshark és nem Whiresark :N

 • Petari

  csendes tag

  válasz balewi #55326 üzenetére

  Gondolom hozzászólásod igen hasznosnak tűnik - még a moderátoroknak is, mert meg lett hagyva, míg a kissé gúnyos válaszom rá törölve lett.
  Na igen, akinek ma nincsen Windows 8, 8 GB RAM, 80 Mbps Internet , 80 centis monitora, ne is jöjjön ide nyafogni. Mert annak 8 :DD

 • Petari

  csendes tag

  válasz st.stofi #55331 üzenetére

  Természetesen szó sincs LAN meghajtó problémáról. A két gépben amúgy is egész más chip van. Meg egymás között 50 Mbyte/sec a másolás, vagyis kb. 400Mbps .

  Csináltam tesztet a Wiresharkkal, de az igazi délután lesz, amikor a server bepopullálódik :)
  Ilyen hiba elég sok volt már az üres szerverrel is:

 • Petari

  csendes tag

  válasz balewi #55338 üzenetére

  Téves idézés. Azt mondtam hogy elég erős - ami nyilván a konkrét SW futtatásához elég erőset jelent. De elég erős ahhoz is hogy az UT3, ami kb 10 évvel később jött ki, menjen full HD-ben és minden a maximumon beállítással. - lassulás, szaggatás nélkül . Az meg hogy "erős" egy nagyon relatív fogalom, de erre mát rá kellet volna jönni 40 évesen.
  Ja. és ha nem akarsz élces választ és életkor megjegyzést, akkor próbálj konstruktív kommenteket írni.
  Eleve semmi szükség nem volt a részletekre - mennyi RAM kell a játéknak. De hát egy magyar Internet fórumon ez már így megy - sok felesleges komment, lenézés, előítéletek, nem olvasva (figyelmesen) mi is van írva ...
  Ja, és ha megsértődtél, nem érdekel. Nekem 100x több okom lenne rá.

  [ Szerkesztve ]

 • Petari

  csendes tag

  válasz dchard #55340 üzenetére

  Érdekes, miután kikapcsoltam az "Offload Checksum"-ot, továbbra is kapom ugyanazt a hibákat.
  A csomagméretet nem én határozom meg, hanem a játék, szerver. A cél az hogy a ping helyett a reális játék adatforgalmat analizáljuk. Ezidáig 50 és 1019 byte közöttieket láttam. De az igazi teszt több játékossal lesz, ami ma délután valószínű. Akkor esetleg felrakom a PCAP fájlt is valahova.

 • Petari

  csendes tag

  Az a helyzet, hogy itt az adatforgalom jóval nagyobb, mint a játék őskorában. A kölönböző anti-cheat-ek például sokat hozzáadnak, és mennek játék közben is. És akkor az 0.5 Mbps=64 Kbyte/s upload garantált sebesség már kevés.
  A megoldás ezek szerint a gyorsabb csomag - például az L , ahol a garantált upload 1Mbps, de a nominális (max) 5, vagyis 5x annyi mint az M csomag esetén . Jelentkezem majd, ha be lesz szerelve/tesztelve.

 • Petari

  csendes tag

  válasz Fernet #55376 üzenetére

  Azért nem tűnik abszurdnak, hogy kábel TV mellé parabola antenna is kell :DD
  Ez nekem totál röhej. De nyilván a Telekomnak megéri antennát szereltetni az olcsó magyar munkaerővel. Mert akkor a kábelen nem kell azt a pár tíz csatornát nyomni. Na meg a kuncsaftnak kell mellé Internetet is fizetni - még ha 83 éves tata, aki a TV távirányítót is alig tudja kezelni.
  Ezeket csak a haszon érdekli. Szabadpiaci verseny ? Szó sincs róla - Szeged fel van osztva, a belváros a Telekom-é, és az Invitelé (de nagy lemaradással), Más nincsen. A DigitTV meg az UPC (de csak TV) a külvárosi részeké. Havi 8-15 Ezer forint közepes seb. Internet + alap-átlag TV csomag.
  És gondolom másutt sem különbözik lényegesen.

 • Petari

  csendes tag

  válasz Fr3eWar #55433 üzenetére

  Én most hosszabbítottam hűséget (mint a kutya :U ) a Telekomnak - mert más választás nincsen (Invitel még egy próbát sem ér meg, úgy hiszem) . Szeged belváros. Gondolom Kecskemét sem lehet más.
  A WEB oldaluk igen kevés hasznos, és inkább félrevezető információkat ad.
  A lényeg az, hogy ha van kábel Internet, akkor, nem lehet Szatelit TV - ami rendben van. De nem lehet kábeles TV sem, csak IPTV . Ami azt jelenti a gykorlatban:
  1: Többet fizetsz
  2. Nem használhatod a régi cuccaidat, csakis az ő Set Top Box-ukat, amit a TV valamelyik video/hdmi bemenetére kell kötni. Router/modemet is vsz. másikat kapsz - most olyanok mennek, amit ők tudnak átprogramozni távolról, kijövetel nélkül.
  A magyarázat az. hogy az IPTV kevesebb adatforgalmat eredményez a kábelen, mert egy felhasználónak csak egy programot kell egyszerre küldeni - illetve max 3-at per előfizetés - persze felárral mindegyik +-ért .
  Ez rendben is van, mert mondjuk 100 csatorna párhuzamosan kábelen nyilván többet foglal le olyan csomóponton, ahol nincs túl sok felhasználó - átlag városi épület, blokk. Na meg trendi - a kuncsaft vegye meg az új cuccokat, illetve bérelje, a régit meg a kukába. Éljen a haladás ! :))

 • Petari

  csendes tag

  válasz dchard #55435 üzenetére

  DVB-C itten már nincsen - pedig én azt akartam. Abból meg az lett a hasznuk, hogy nem kell 20% kedvezményt adniuk. Fizetem a full Internet-et és az analóg TV-t - amit alig nézek. IPTV helyett letöltöm eredeti hanggal az új sorozatokat és mást is, HD-ben.

  Azért abban nincsen logika amit mondasz - több TV-n nézni felár nélkül - a klasszikus kábel TV előnye. Meg akkor miért van korlátlan számú számítógép WiFi-n keresztül, illetve 4 LAN-al ? Igaz, az ár úgy van kiszabva mintha 6 gép lenne állandóan rajta :O

  Konyhába TV-t sose - veszélyes :(

 • Petari

  csendes tag

  válasz dchard #55442 üzenetére

  Értem én a kábel sávszélesség stb problémát. De például, ha a feleség és férj között mosolyszünet van. és mindketten ugyanazt a műsort nézik 2 TV-én, az csak egy műsorral terheli az IPTV-t, de mégis kell fizetni a +t a 2-ik TV-re ;]
  OK, az IPTV jó, ha nagy a csatorna kínálat - de akkor jól meg is fizettetik. Miközben a sávszélesség ua.
  Pénz beszél, kutya hűséget ír alá :DDD

 • Petari

  csendes tag

  Itt elég sok argumens volt a Telekom javára. főleg dchard részéről.
  Az egyik lényeges, hogy az IPTV azért kell, mert a klasszikus digitális kábel TV elavult Mpeg2 tömörítést használ, ami nagyobb sávszélességet igényel. Meg, hogy a hazai felhasználók többségének TV-jei nem tudják az MP4-et. Pontosabban a h263-4 codecet.
  Na most nézzük meg:
  IPTV: kell Internet, modem, set top box
  Kábel TV MP4 tömörítéssel: kell only set top box - de az sem újabb TV esetében !

  A dolog annyira világos és átlátszó, hogy kár időt vesztegetni. Az IPTV több jövedelmet biztosít a szolgáltatónak. Mert több TV esetén + díj van. Meg eleve többe kerül. + követhető hogy a felhasználók melyik műsorokat nézik - ami nyilván pozitív dolog, de rossz célra is lehet használni.

  Ami a sávszélesség lefoglalást illeti - mi foglal le többet ? Állandóan nyomni a mondjuk 100 TV csatornát, vagy nyomni csak azokat, amit néz is valaki (IPTV eset) Nyilván a második igényel kevesebbet. De, ha a szolgáltató kapzsi, és nem igazán érdekli a felhasználó, akkor megy a rizikre - hogy úgysem lesz azon a csomóponton hogy a 150 felhasználó 90+ műsort néz . De ha mégis az az eset áll be, akkor jönnek a hibák - amikről itt is olvashatunk. Egy dolog az Internet lelassulás, az IPTV esetében ez szaggatást okoz - nézhetetlenséget. Vajon hány ilyen eset van valójában ?

  [ Szerkesztve ]

 • Petari

  csendes tag

  válasz DJ. Ru$y #55485 üzenetére

  Mi a probléma ? Itt te kötekedsz - korrigálod a nem létező hibát. MP4 az = Mpeg4 - ami megint egy nem pontosan definált tömörítési kategória - amibe például a DivX is bele esik - az pedig vagy 15 éve keletkezett.

  IPTV kell - miért ? Mert a Telekom azt mondja - semmi más valódi oka nincsen. És jönnek a "szakértők" akik semmi valódi okot nem tudnak megadni, csak az embert tudatlannak nevezni. Az összes tudásuk meg abból áll, hogy dobálóznak különböző szakszavakkal. rövidítésekkel, amiknek nem is tudják a valódi tartalmát, lényegét. Én egész másképpen gondolkodom.

  Itt van a hasonló példa: Microsoft - 2001 óta nem adtak ki semmi új Windows, ami tényleges előrelépést jelent. Mind a Win NT-re épül, amit nem is a Microsoft emberei fejlesztettek ki. Vista - nemigen mondott rá senki jókat. 7-es - kicsit jobb mint A Vista, de semmi igazi + az XP-hez képest. 8-as - rossz koncepció asztali gépeknek, jött is 8.1-es patch hamar ... Főleg kozmetikai újítások, no meg a "nagyobb biztonság" - amit csak azzal érnek el, hogy a régi Windows verziókat nem támogatják többet.
  Akinek van esze, látja miről van szó - eladni az új verziókat. A SW cégek meg persze benne vannak, és az új SW nem megy a régi Windowsokon. Nem azért mert nem mehetne, hanem mert úgy van beállítva, hogy ne menjen.
  Ez az eset az IPTV-vel is - nem azért nincs klasszikus kábel TV mert az túl sok sávszélességet foglal le, hanem mert valakinek az IPTV jobb . Néhány év múlva ki kell találni valami újat - és akkor az IPTV lesz az, ami nem jó. Mert el kell adni/bérelni az új modemet, set top boxot, TV-t ... Az utolsó mondat a lényeg.

 • Petari

  csendes tag

  válasz dchard #55538 üzenetére

  "hogy a pár ezer forintos havidíjért nem béreltvonalat vettél,"
  Mit jelent nálad a "pár" ?
  Itt van pld. a 30/5-ös Netmania L . 6900 Ft/hö, 2 év hűséggel. Kedvezmeény nincs, pedig van TV is mellé, de nekem nem jár, mert az "más technológia" :O Vagyis, a Telekom WEB oldala dezinformál.

  Nekem nincs problémám a Mb/s sebességgel, le is meg van, fel is meg van szinte moindig a max. Sőt, az utóbbi pár hónapban még pár mp-től hosszabb kiesés sem volt.
  Ami nem igazán jó az az online játék. Javult amióta 1 helyett 5 lett a feltöltés, úgy hogy sok játékos mellett is elmegy. De továbbra sem stabil a lag, ugrál sokszor 40-60-ról 180-okra.
  Egy német szivar azt mondta, hogy náluk általában extra szolgáltatás a "fast path" - tehát + díjba kerül - az pedig esszenciális a játszáshoz. Itteni Telekom nem ismari e fogalmat. Vagy menjek a 120 Mbps csomagra ? - miközben a 30-as is túl gyors szörföléshez meg némi film/sorozat letöltéshez .

 • Petari

  csendes tag

  válasz azbest #59259 üzenetére

  Most van folyamatban a digitális átállás a Szegedi T-Home-nál. Emiatt adják azoknak, akiknél analóg TV előfizetés van párhuzamosan a digitális jelet is. Ami 27 csatorna az alapcsomagban. Per pillanat az analógon a Duna World helyett az M4 Sport csatorna megy. A digitálison nem tudom hogy van, mert nincs még vevőm.

  De van háosz az informálásban. Pld. ma. az egyik emberük a Fekete Sas utcai központban azt mondta, hogy ez le lesz váltva az év végén IPTV-re mindenkinél, ami ellentmond annak amit mondott egy másik alkalmazott pár nappal azelőtt. Kérésemre rákeresett, de nem talált semmit arról hogy IPTV muszáj lenni :)
  Ámbár, semmi sem lehetetlen, mivel az IPTV-t nyomják. Annyira, hogy sokaknál akadozik igen sűrűn.

  Egy laikus kérdés a DVB-T és DVB-C-vel kapcsolatban : furcsának találom ezt a megosztást, és hogy a DVB tunerek számítógépekhez leginkább csak DVB-T-ek. Az analóg TV kártyák mind tudták a kábel TV csatornákat, amik alapjában véve olyan frekvenciák, amik az éterben másra vannak fenntartva. Vagyis, a tuner alapjában véve ugyanaz, csak nagyobb bemeneti frekvencia tartományt tud kezelni.
  Ven-e valami + különbség a DVB-T és a DVB-C között ?

 • Petari

  csendes tag

  válasz M_AND_Ms #59944 üzenetére

  Köszi. Persze hogy emlékszem a TV-k esetében, de itt a poén a TV kártya volt, ami nyilván késübbi dolog - legelőször valamikor 1998 körül jelent meg PC-ben, és normális, hogy támogatta a kábel frekvenciákat.

  Ami igazán furcsa, a hazai piac, keseskedők, akiknek a kínélatában a technikailag alig komplikáltabb, és már régen nem új DVB-C tuner alig szerepel.
  Arról meg ne is beszéljünk, hogy egy T-Home-os félfogadónak elmagyarázni hogy komputeren is lehet nézni TV műsort (okosan és nem elrontva a minőséget és képarányt) mit jelent :O

 • Petari

  csendes tag

  Ami a letöltéseket, a választott sebességű csomagot illeti:
  Már egy 20 Mbit/sec is eléggé gyors azoknak, akik nem akarnak fizetni extra havidíjakat a file megosztóknak. Torrentben eleve lassú az esetek nagy részében.
  Vagyis, aki valami nagyon gyors csomagot fizet, ahhoz, hogy azt kihasználja, még jócskán kell hogy fizessen.
  És az egészhez kell tárkapacitás is, már ha meg akarja őrizni legalább néhány hónapig. Tehát több TB merevlemez, több darab esetleg. Ki lehet számolni, hogy 120 Mbit/sec-kel 24 óra alatt mennyi telik meg: több mint 1000 GB .
  Ehhez kapcsolódva: oda jutottam, hogy film kollekciót gyűjteni nem okos dolog. Volt a VHS - zajos. életlen .
  Aztán a VCD, egy picivel jobb. Majd a DVD, most a Blue Ray a menő, de már jön a 4K ... Vagyis, az amit összeszedtünk néhány éve már teljesen elavult. És könnyem lehet, hogy az, amit most - az lesz hamarosan.
  Csakis a ritka, nehezen megtalálható dolgokat érdemes tárolni. Ehhez jön még a kódolás fejlődése, vagyis ami valamikor 5-6 GB volt, most hasonló minőségben akár 1 GB alatt is lehet.

  Ezek az én tapasztalataim. Ha valaki el tudja mondani, hogy egy igen gyors kapcsolatot hogy használ ki, szívesen meghallgatom.

 • Petari

  csendes tag

  válasz Sasos #60003 üzenetére

  Hát ilyesmi hogy 5-6 kamera, aztán nagyméretű fájlok feltöltése nem egy tipikus felhasználó esete.
  A legtöbben filmeket, sorozatokat, játékokat töltenek le.
  Az sem gyakori eset, hogy egy lakásban 3-5 aktív Internet használó van - akkor elvben jól jön.

  Szerintem sokaknál ez egy sztátusz szimból, hogy lehessen dicsekedni, miközben semmi valódi haszon nincsen.

Hozzászólok Aktív témák