Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • dchard

  veterán

  Menyire igazad van. A lényeget szerintem ez a két mondat foglalja össze:

  "Így inkább mérleget vontak, és a beruházással az évek alatt felhalmozott profit tudatában nyugodtan bezárhatják az eldobható gyárat. A munkaerőtől könnyen megválnak, nem is fektettek az itt dolgozókba annyit, hogy fájjon az elsüllyedt költség, a gépeket elviszik vagy eladják roncsnak, ennyi."

  A probléma ott van, hogy ezek a cégek anno hatalmas adókedvezményekért jöttek ide, amit azért kaptak hogy foglalkoztassanak. Na ezt a problémát pont nem oldotta meg egyik ilyen "munkahely" sem, viszont a lóvét felmarkolták, az embereket kiszipolyozták, majd leléptek. Könnyen lehet, hogy ha kiszámolnánk az adókedvezmények mértékét, az jönne ki, hogy egyszerűbb lett volna ugyanezt segélynek kifizetni és ugyanott lennénk. Itt még csak azt sem lehet mondani, hogy legalább munkában szocializálódtak ezek az emberek, mert ez inkább volt robot, ami sokkal inkább kontra produktív hosszú távon. Gondoljuk csak meg, hogy ezeknek az embereknek kéne még 60-70 évesen is a szalag mellett állnia, meg öngondoskodni, miközben a szervezetük régen tönkrement, fizetésük pedig sosem volt ahhoz, hogy abból félretegyenek.

  Na mindegy ez messzire vezet, abba is hagyom.

  Dchard

  A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

 • Persze, tudom én, nem is ezt vitattam, csupán arra értettem, hogy ez a "stratégiai együttműködési megállapodás" nem jelent semmit sem, amit valaki felvetett itt a T-vel kapcsolatban, mert lásd Samsung is kötött ilyet talán október-november tájékán, aztán decemberben lehúzta a rolót, amit persze csak a választások után hoznak nyilvánosságra! Ha tehát marad is a Telekom, nem emiatt marad!

  [ Szerkesztve ]

  Szakmai kérdésekkel privátban ne keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!

Hozzászólok Aktív témák