Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Szajkop

    csendes tag

    Sziasztok!
    Az alábbi problémámmal fordulnák hozzátok, segítségért.
    T-home os vagyok, 120as internet csomaggal, telefonnal és 2 iptv box-al.
    Hálózat úgy néz ki, hogy minden saját eszköz egy saját routerre van rákötve (rt-n18u) ami dmz-ben van.
    Saját hálózatunkon van 2 wifi ap, 1 nas (saját epitesu darab OpenMediaVault-al szerelve), 2 smart tv, 2-3 laptop, 5-6 telefon.
    Hibajelenségünk az, hogy az internet egyszercsak megszakad. Se tv se net, semmi. Modem ujraindítása megoldotta a problémát (legalábbis a következő szakadásig) Aztán az egyik szakadás után meguntuk, bejelentettük a régi cickos modemet, hoztak is egy új D-Link dcm-704 es példányt. Ugyan ez a jelenség, de ennek a modemnek a konfigurációs felületén nincs újraindító gomb (vagy csak nem találom :( ), ezért állandóan fel kell mászkálni a padlásra.
    A csere 3 nappal ezelőt történt, azóta minden reggelre szakadt a net. Telefonáltunk a Tseknek, azt mondták hogy a mi hálózatunkban valami "program :F ", ami kifagyasztja a netet. Rakerdeztem, nem a torrent. Ötletem nincs milyen program fagyasztaná, nas-on plex, ts, torrent, ftp, ssh, sql, web szerverek futnak non-stop.
    Szakadáskor elérherő a modem, jelszintek jók, semmi hibára utaló jelet nem látok, kivétel azt, hogy onnan sem lehet traceroutolni semmit (mert ugye itt a ping csak lan-ra mukodik).
    Ha kellene még valami infó, kérdezz :)
    Köszönöm a segítségeteket! :R

Új hozzászólás Aktív témák