Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Krystal_s

    addikt

    válasz Teko001 #56865 üzenetére

    Teljesen független a két dolog, amit írtam. :)
    1. Nálam is "behal" (nyilván nem szó szerint) a net, amikor feltöltök valamit, azaz egyáltalán nem lehet közben még egy weboldalt sem megnyitni. Sőt volt olyan, amikor feltöltés közben a rendszer azt írta ki, hogy nincs internetkapcsolat, pedig ment a feltöltés. Normál esetben ezt a Routernek kell normálisan kezelnie, hogy mennyi prioritást ad. Ez a Speedport beállítási hibája jelen esetben. Korábban (kb 15 év alatt) sosem volt ilyen problémám, egy ideje jött elő valamelyik FW frissítés után.
    Igen tudom, használok pl Netlimitert is...Tableten már nem ilyen egyszerű, de minden gépre nem fogok sebességkezelő programot telepíteni. Annak alapból kéne normálisan működnie és a szolgáltató feladata beállítani a saját eszközében.

    2. A fórumtárs említette a Qos beállítást, hogy annak is szerepe lehet a net megfelelő feltöltéskezeléséhez. Ezért kérdeztem rá, hogy pontosan mire gondol, mert a Speedport-ban nem lehet ezt állítani a felhasználók számára elérhető beállításokban.
    Ezt pedig azért tudom, mert egyik notebookom Wifije miatt pont erre a beállításra lenne szükségem a normál netezéshez (is). Igen azon a gépen Qos - WMM nélkül használhatatlan a Wifi.
    Tudom mire jó a Qos és a WMM általában, de az Intel Centrino Wifinek (x-akta, de tényleg így van) szükséges, különben rövid használat után az adott sebesség esetemben 20 Mbit/s, leesik 0-1 Mbit/s-re. Állítólag a Bluetooth miatt, amivel összeveszik, mert egybe van építve a kártyán. Ez egy több éves hosszú történet az Intel fórumain... és nálam is...szerviz, kártyacsere stb túl vagyok....
    A korábbi T-s Routerben (virágmintás) volt egy olyan opció, hogy Qos=WMM, akkor jó lett a sebesség azon a gépen is. Azóta csak úgy tudom használni a beépített Wifit, ha letiltom a Bluetooth-t teljesen.
    Van róla hivatalos Intel leírás, de most fáradt vagyok és csak ezt találtam.
    "On your Router settings.........select the "QoS" sub-menu. Enable WMM Support.
    The reason is that compliant IEEE 802.11n WiFi adapters must have WMM enabled to get the N speed."

    "I had the same problem as you have. Until I came across a page in intel which said you must enable WMM in your router."

Új hozzászólás Aktív témák