Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zopet

    tag

    Az a bizonyos távirányítós app, ip cím alapján azonosítja a beltérit, mivel ezt kel megadni manuális összerendelésnél, illetve egy kódot. Ha újraindult a router valamiért (akár áramszünet), akkor más ip-t kapott és mindig csak átírtam az app-ban pl. 1-ről 3-ra. Már unom. Az app is megbolondul, a rohadt android is. Amúgy jól működik, ha nem változik meg az ip. Tehát ekem úgy tűnik nem mac alapján azonosít, ami elég gáz. Na mindegy. Nem értek ezekhez, de most ott tartok, hogy a routerben kivettem a pipát a NETWORK/LAN Enable DHCP Server mellől. Az eszközök újraindítása után, semmi nem működik, ami kábelen csatlakozik. Ha jól értelmezem, akkor ez osztogatja az ip címet, így meg nem kapnak az eszközök, szóval azért halnak meg (van két beltéri és egy második számú sima d- link router - mind behalt).
    A beltéri újraindítás után felajjánlja a manuális csatlakozást.... :D

    Ha tehát ide megadok egy ip-t, akkor mindig ezt kapja? És akkor csatlakoztatom a kedvenc távirányítós appomat (ami egyébként nélkülözhetetlen a 3. tv-hez, mert két beltéri a max. kb 5MB-es nettel kisérve, szóval érezzétek át!) ami ezután mindig az ezen az ip-n lévő beltérit fogja kapcsolgatni...

    Ja és a t-home beltéri kér minden félét. Hogy írjak be a 3 karakter helyére egy pl. 1-est? 001 ; 010 ; 100 vagy hogyan? Ja és ezeket a címeket megtalálom a router menüjében, ott ahol kilőttem a DHCP-t ugye?. Jó így a gondolatmenetem?

    Valaki plz ... thx! :R

Új hozzászólás Aktív témák