Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ninja-Metal

    tag

    Sziasztok!

    Váltottunk itthon Netmánia XXL díjcsomagra. Emiatt kaptunk egy új modemet, viszont van egy kis probléma. Nem hangzik megoldhatatlannak, mégse találok infót a megoldásról.

    Szóval, kijött a szerelő és megcsinálta. "Jól megcsinálta", ugyanis az eddigi 2 UTP kábelből 1 fölöslegessé vált. Úgy használtuk korábban az internetet, hogy 1-1 UTP kábel ment a számítógépbe és a laptopba is a sebesség miatt. Minden más eszköz Wi-Fi-t használt. Most nem tudjuk szolgálatba állítani a régi TP-Link routert, mert dupla hálózat konfigurálás miatt igen nehézkes. Legalábbis, ez lett mondva. A modem hátulján pedig csak 1 olyan UTP port van, amiből az internet jön, a többi a telefonhoz és a TV-hez tartozik. Megpróbáltam a beledugni a fennmaradt 1 UTP portba a másik UTP kábelt is, de a laptop csak annyit észlelt belőle, hogy van ilyen, de internet nem volt.

    Biztosan vannak mások is, akik efféle modem mellett szeretnének több UTP kábellel is internetezni a sebesség miatt. Ti mit javasoltok ez ügyben? UTP Y elosztó, esetleg switch? Talán én értelmezek rosszul valamit?

Új hozzászólás Aktív témák