Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dchard

    veterán

    válasz hackeeeee #24316 üzenetére

    "Ettól függetlenül, optikás hálózattal jóval kevesebb hibalehetőség áll fenn az előfizetők felé, mint egy coax-os hálózaton."

    Honnan veszed ezt? Az ugyan igaz, hogy nincsenek aktív elemek, viszont vannak passzív elemek, és sérülékeny üvegszálak, ahol a probléma felméréséhez és behatárolásához több milliós berendezések kellenek, nem beszélve a javításhoz szükséges speciális szerszámokról. Ezeket figyelembe véve nem mondanám azt, hogy egyszerűbb.

    "Ettől függetlenül az tény, hogy maga a hálózat kiépítése költségesebb, viszont a fejlesztése egyszerűbb, olcsóbb."

    Ez úgy hangzik, mintha "valamivel" drágább lenne az optika a koaxnál. Még egyszer a tisztánlátás kedvéért: 10-100x-os különbség van egy ED3 upgrade és a GPON között.

    Igény van a nagyobb sebességre, csak fizetőképes kereslet nincs mindenhol. Például vágyhatok én 120/10-re a munkanélküli segyélből, ha a villanyszámlát sem tudom kifizetni. Egyébként meg a T-s szerelők - már bocsánat, de - sokszor a szakmájukhoz sem értenek, az hogy mit csurgatnak le nekik a középvezetők, hát ha finoman akarok fogalmazni, akkor nem releváns. És ahogy kábelmánia is mondta: az Invitel kizárólag a saját primer területét fejleszti, és bizony elég sokáig kaptak szarabb és drágább szolgáltatást az Inviteles ügyfelek mint a T-Home-osak. Arról nem beszélve, hogy nézzük már meg: az Invitelnek hány ügyfele fér hozzá FTTH-hoz vagy akár csak VDSL2-höz? Lóf@sz esti holdfénnyel...

    kabelmania27:

    Sok helyen nincs IPTV, és/vagy sok helyen nincs nem csak 80-as de 50-es csomag sem. Pl.: nálunk II. kerületben van IPTV kábelen, de nincs csak 25/5-ös csomag, az viszont legalább megy annyival amennyivel kell, és ez még nem is mucsaröcsöge. Mondjuk a II. kerület hírhedt mostoha gyerek a T-nél már évtizedek óta... Sokáig volt 5megás DSL a max.

    Dchard

    A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

Új hozzászólás Aktív témák