Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dchard

    veterán

    válasz hackeeeee #24264 üzenetére

    Soha de soha nem fognak koaxon 80mega letöltésre 20-30mega feltöltést adni, az egy teljes uplink csatorna kapacitása, amiből jó esetben van összesen 4-5 egy RF trönkön. 10/1-nél nem lesz jobb arány, tessék elfogadni.

    "Meg lehetne oldani, ha akarnák, csak nem akarják."

    Vagy csak nem látják azt a réteget, aki ezért hajlandó lenne többet fizetni, ergó sosem térül meg. Meg kéne már érteni, hogy ez nem akarás kérdése, hanem fizetőképes keresleté. Nem azért bővít, hogy odaadja neked ugyanannyiért a 120/10-et, mint amennyit most a 80/5-ért fizetsz, ez gondolom világos. A kérdés ilyen egyszerű: fizetnél érte többet, hogy nagyobb uplinked legyen? Nem hiszem. A többség pedig biztosan nem. Pedig ha valahol, hát uplink irányban DOCSIS-nál nagyon könnyen forintosítható, ha többet akarnak adni.

    A másik a technológiai fejlesztések üteme úgy általában: talán nincs még egy szektor a távközlés mellett, ahol ilyen gyorsan avul el az infrastruktúra és kell önteni a pénzt a hálózatba még a szintentartáshoz is, pláne a fejlesztéshez. El lehet várni, hogy a szolgáltató 5 évente cseréje ki a teljes utolsó mérföldet, csak akkor neked megint nem ennyibe fog kerülni a szolgáltatás, hanem sokkal többe. Persze most az optikával némiképp megváltozik a helyzet, mivel a hálózatokban a legköltségesebb utolsó mérföld cserét csak egyszer kell megcsinálni, de ne gondold, hogy utána csak a pénzt kell kiszendi belőle. Tolni fogják a brutál csomagokat bagóért, aztán egyszer csak kiderül, hogy optikán sincs ingyen végtelen kapacitás: brutális pénzek mennek el az access DWDM-esítésébe, új hullámhosszak bevezetésére, új ONT-re, OLT-be bővítésre stb. És itt csomópontonként is röpködnek a 10.000 dollárok. Na ezt valakinek ki kell fizetnie.

    Dchard

    [ Szerkesztve ]

    A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

Új hozzászólás Aktív témák