Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Proci85

    senior tag

    válasz Teasüti #6968 üzenetére

    "UPS-nek nem pont az az egyik feladata, hogy megvédjen az ingadozástól?"

    Korábban írtam, beállítható egy limit, pl. 180 V alatt és 260 V felett akkura vált. Ezt tudja a legbénább is. A jobbak finomabban tudnak kimenő feszültséget szabályozni. A gagyibb csak akkura vált, ha a beállított sávon kívül van a betáp oldalon lévő feszültség.
    Beállítható továbbá az érzékenysége is. Pl.egy kis tüskét, tüllövést lekezeljen-e, mert pl. beröffentetted a flexet és adott egy löketet a hálózatba.
    Általában közepes érzékenység sok háztartásban jó. Az érzékeny már indokolatlanul sok akkura való átváltást eredményezne ami feleslegesen koptatja a relét.

    Villámvédelem: nem magától a vllámtól kell félni, mert annak becsapódási esélye igen kicsi. A másodlagos villámhatás viszont sokkal többször kialakulhat. Elég ha a "közeledbe" becsap valahova a villám. A nagy villámáram a falban, szobában lévő vezetékekben nagy feszültséget indukálhat. Akkorát, amekkora kinyírja a motyód. Ez a feszültség viszont sok esetben kezelhető megfelelő védelemmel.
    Ha nincs is II, III. szintű védelem, a kis APC szünetmentesekben vagy elosztókban lévő védelem azért bizonyos szintig véd. Jobban, mintha nem lenne ott semmi:) Nyílván a rajta lévő kA-t csak akkor tudja levezetni, ha az előző fokozatok is ott vannak. Anélkül kevesebbet.

Új hozzászólás Aktív témák