Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • klambi

  addikt

  Az Intel Corp., a világ legnagyobb processzorgyártója komoly büntetésekkel kell szembenézzen Európában, mivel a vádak szerint kizárólagos értékesítési megállapodást kötött a német elektronikai nagyáruházakat birtokló Media-Saturn-Holdinggal, melynek keretében az utóbbi több milliót kapott azért, hogy ne értékesítsenek konkurens termékeket, vagy eszközöket. Egy újság azt állítja, hogy látták a kartell megállapodásra utaló bizonyítékokat.

  Az Európai Unióban érvényes szabályozás szerint egy domináns gyártó - ebben az esetben az Intel - nem rendelkezhet kizárólagos értékesítő partnerekkel.A Financial Times Deutschland azonban azt állítja, hogy az Intel kizárólagos értékesítési megállapodást kötött a Media-Saturn-Holdinggal, melynek keretében az utóbbi nem vette fel kínálatába a konkurens Advanced Micro Devices processzorait és az arra épülő számítógépeket, vagy eszközöket. Állításuk szerint az Intel ''milliókat'' fizetett azért, hogy az AMD processzorait távol tartsák a Media-Saturn-Holding tulajdonában álló Media Markt és Saturn áruházakból.

  Abban nincs semmi újdonság, hogy az AMD a múlt évben benyújtott keresetében azzal vádolta az Intelt, hogy 15-20 millió dollárt fizetett azért, hogy a Media-Saturn-Holding csak az Intel processzorait és az azokra épülő számítógépeket értékesítse áruházaiban. Most azonban a Financial Times Deutschland is azt állítja, hogy láttak egy Media-Saturn-Holdingtól származó levelet, ami az Intellel kötött megállapodásra utal.

  A Media Markt, aki egész Európában üzemeltet elektronikai áruházakat, 35 százalékát adja a Németországban értékesített számítógépeknek. Az AMD állítása szerint a Media Markt 1997 óta kizárólag csak Intel processzorokra épülő számítógépeket értékesít.

  Az AMD állítása szerint az Intel az Egyesült Államokban csak azoknak a kereskedőknek - például a Best Buy, vagy a Circuit City - nyújt támogatást a piac bővítéséhez, akik vállalják, hogy az AMD-alapú termékek részarányát kínálatukban, valamint az eladásukból származó jövedelmüket is 20 százalékban maximalizálják. Ha az AMD termékeinek részesedése túllépi a 20 százalékot, akkor az érintett kereskedő marketing támogatását 33 százalékkal csökkenti az Intel, legalábbis az AMD ezzel vádolja legnagyobb riválisát.

  Az Intel nem kommentálta a megjelent híreket. :(( :( :(((

  "Mond szépen angolul: Gyors róka!"

 • Rover623

  nagyúr

  Lerágott csont...Minden évben hallható egy-két-akárhány ilyen hír...bazi nagy flame kerekedik majd belőle...:(

  primus inter pares

 • peterkeT

  nagyúr

  Egyetértek. Kérem a témanyitót, hogy az ilyesmivel legfeljebb az Intel vs AMD topikban hozakodjon elő - vagy az éppen futó Inteles topikok bármelyikében, van belőlük bőven.

  p

  I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

Hozzászólok Aktív témák