Hirdetés

 • JetiRulez

  őstag

  Szia kedves olvasó!

  Úgy döntöttem, hogy írok egy csöppet.

  Lázasan készülök a gépi forgácsoló szakvizsgámra. Hetek óta a könyveket, a füzeteimet és a tételeket bújom. Szüntelenül idegalapon vagyok, folyton kimerült és nyűgös. Gyakori időközönként fejfájás, hányinger és hasmenés és szédülés kísér. Ezek a vizsga napjai közeledtével egyre erősödnek. Holnap reggel pedig megmutathatom első ízben, hogy mit tudok.

  Bár nem is tudom, miért vagyok annyira begazolva, hiszem nem egy ilyen vizsgám volt már, sorban ez lesz a harmadik szakképesítésem.

  Erre a pár napra szabadságot kaptam, de délutánonként bemegyek pár órára gyakorolni apám műhelyébe, ahogy azt ma délután is tenni fogom.

  Kerékpárral járok; a kerékpárt pedig most vettem szombaton a Madaras Teckóba. Jó-jó, tudom! Áruházit nem szabad, de most ezt osztotta a gép. Azonnal kellett egy közlekedési eszköz. A mi kis barátságunk úgy kezdődött, hogy szombat óta mentem vele 35 km-t (Tudvalevő, menetlevelet vezetek, hogy egy nap mennyit megyek vele.), de már mindkét pedál teljességgel leíródott. Ma reggel cseréltem ki mindkettőt.

  A jelenség a következő volt. Út közben egyre inkább berágódtak, míg nem annyira megszorultak, hogy csak állva tudtam végigtekerni a melóhelyig fennmaradt 10 km-t, mert ülve nem nehezedett rájuk akkora súly, amivel át tudtam volna fordítani őket. Megérkezvén konstatáltam, hogy annyira megszorultak, hogy kitekerték magukat a helyükről.

  Na már most nekem valahogy haza kellett jutnom este, így mást nem tehettem, bikából meghúztam őket. Úton hazafelé még jó szorosak voltak, de pár kilométert követően nagy reccsenés kíséretében elengedtek. Minden egyes fordítást ettől kezdve kattogás, recsegés követett, a csapágygolyók elszabadultak odabent és lötyögnek a pedálok, mint a hétszentség. Ma reggel cseréltem ki mindkettőt, épp volt otthon tartalék. Nincs most időm elvinni gariztatni két héten belül, az 100 %.

  "Nem tudom, hányas a kabát nekem, Kakaógengszter rég a nevem, mint az a napközis, ki jól lakott..."