Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

  • MrCsiT

    őstag

    Most akkor végül is, az ismert hibákat figyelembe véve, egy gigabites hálózathoz, ahol wifis, csak 5Ghz-en kommunikáló kliensek vannak és a wifi hatótávja az egyik legfontosabb kérdés, tudjátok jó szívvel ajánlani a Syno 2600AC-t, vagy inkább egy Asus RT-AC88U legyen a befutó? :F

    Talán ez fura kérdés a Syno router topicban, de az itt olvasottak elbizonytalanítottak, hogy érdemes-e megvenni a Syno routerét. (a csökkent lansebességtől amit visszább olvastam itt, konkrétan égnek állt a hajam. :Y )

    Ami biztosan mellette szól, az az - Asus-hoz képest - jóval gyakoribb, rendszeres "FW" frissítés: tudom, hogy ebben jó a Synology, mert van egy NAS-om tőlük, de épp ez vezet az ellenponthoz is: NAS funkciókra nem igazán kellene nekem ez az eszköz, link aggregation-t meg nem tud.. így kb. csak a Wan-to-lan képesség és az 5Ghz-es wifi hatótáv és stabilitás a két meghatározó tényező a választásban.
    Kicsit az Asus felé húzok, mert korábban és most is Asus routerem volt/van, csak szeretnék valami kicsit jobbra cserélni.

    [ Szerkesztve ]

    "Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT

  • MrCsiT

    őstag

    Te vagy az egyik legnagyobb tudású PH-s tag, akitől valaha bármit is olvastam ( :R ), de ( :DDD )

    HA be tudnám kábelezni, nem tettem volna fel ezt a kérdést.
    HA tudnék cuki 2,4Ghz-et jól használni, szintén nem tettem volna fel ezt a kérdést, azonban a
    - 2 db 5GHz-es AC-s wifi van a paneles környezetemben(amiből az egyik az enyém) és a
    - 20 db 2,4Ghz-es eszköz van, pláne mióta a kiváló UPC tolja a upc-free szemetet, ami működésében egy vicc (a szomszédnak van, ki tudtam próbálni nála, de olyan "sávszél" állt rendelkezésre, hogy a 15 évvel ezelőtti routerem is jobb volt nála szerintem, de legalább stabil se volt, és a google.hu betöltése már meghaladta a képességeit)

    opciókból inkább az 5Ghz-et favorizálom - főként, hogy minden eszközöm tudja az 5Ghz-et - hovatovább letiltottam a routeremen a 2,4Ghz-es wifit, így legalább azon biztosan nem akarnak majd bejutni a routerbe.

    HA elégedett lennék a mostani, Asus RT-AC68U routerem 5Ghz-es hatótávjával, szintén nem írogatnék ide, de mivel sikerült majdnem egyszerre routert és mobilt is cserélnem, így annak ellenére, hogy nem tudom, hogy a Note 4 vs Note 5 wifi modul vagy az N66U vs AC68U wifi távja a felelős-e a problémámban, de az tény, hogy 2 helyiséggel arrébb már jártam úgy, hogy az 5Ghz-es wifit eldobta a teló, és ezen a helyzeten szeretnék javítani.
    A telót fix hogy nem cserélem le, mert a kiváló Samsung a Note 7-et eltüzelte, a Note 8-ra tett, kijelzőnek nevezett hajlított szeméten meg nem lehet úgy normális tartalom fogyasztást (akár netezés, akár játékok) folytatni, hogy vagy egy link vagy egy vezérlőgomb ne esne a hajlított részre ami használhatóság szempontjából egy vicc, így jelenleg nincs jobb eszköz a Note vonalon sem, mint a Note 5.

    Elképzelhető, hogy egy jelerősítő is segítene a helyzeten, de nem szeretnék újabb eszközt árammal etetni ha az elkerülhető.

    A helyzetet súlyosbítja, hogy pl. az AC88U-ról is, de még a mostani, legújabb Broadcom chipsetes AC86U-ról is olvastam olyan tesztet, ami szerint az AC68U erősebb jelet adott azonos hatótávra, márpedig nekem éppen hogy ennél jobb kellene.

    Szóval köszönöm a tanácsot ( :K :N ) de nem vagyok sokkal előrébb vele. xD

    Kendek, Tamarel: Köszönöm az infókat. :R

    [ Szerkesztve ]

    "Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT

  • MrCsiT

    őstag

    ..arról nem is beszélve, hogy az Asus nem remekel a frissítésekkel: köztudott, hogy az elrontott NAT-olási hibára (amitől letérdeltek 100 Mbps környékére pl. a digis netek egy-egy Asus router FW frissítése után) is fél évet kellett várni (az AC68U-ra 11.10-n voltak hajlandók kiadni egy újabb FW-t, de addigra már megkérdeztem az ügyfélszolgálatot, hogy szerintük ez rendben van-e? )

    Van egy Syno NAS-om, és a mostani Asus AC68U-val sajnos elő-előfordult már(az új FW-t ma fogom feltenni, meglátom, lesz-e javulás) az, hogy a MediaServerről DLNA-n nézett film közben elhullott a NAS a hálózatról, és 5mp múlva került vissza a TV-re. Gondolnám, hogy egyedi a dolog, de épp Syno+AC68U párosával ugyanezt a hibát riportolták neten, ez a másik ok, ami váltásra sarkall.Ezt kivéve az AC68U is egy kiváló eszköz, más gondom nincs vele.

    Kérdésem, hogy akinek pl. 2600AC van, és esetleg Syno NAS mellette, tapasztalta-e a fenti DLNA hibát, vagy sem?

    [ Szerkesztve ]

    "Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT

  • MrCsiT

    őstag

    ok, köszi az ötleteket.

    Mobilhoz nem pálya a kábel. A többit átgondolom.

    Ám mint írtam, a korábbi N66U+note 4 esetén nem volt ilyen gondom. Nyilván a routert teszem felelőssé, nem a mobilt. xD

    a sok off-ért én is elnézést kérek.

    [ Szerkesztve ]

    "Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT

  • MrCsiT

    őstag

    hogyan lehet vele webrádiót hallgatni? :F ..vagy arra gondolsz, hogy valami eszközön hallgattad, nem Syno csomag van rá. :N

    értem én, hogy a teljesitmény maximált, de mégis, hardvertől függően, mondjuk úgy, énekelni lehet a különbséget a routerek között, nem véletlenül tesztelik azokat. A Broadcom is hardveresen javított és új csipet adott ki, mert a régebbi problémás tudott lenni épp 5Ghz-en.
    Így azért jelentős eltérések lehetnek.
    Itt köszönöm meg egyúttal a leírt tapasztalatokat.

    Kicsit még töprenghetek azt hiszem, mi lesz a nyerő megoldás nálam.

    [ Szerkesztve ]

    "Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT

  • MrCsiT

    őstag

    Sziasztok!

    Netes RT2600ac teszt hozzászólói még márciusban arra panaszkodtak, hogy a szülői felügyelet nem működik a termékben - gondolom, beállítás ellenére sem szűrt, de nem volt bővebben kifejtve - és az 5Ghz-es wifi instabilitásáról is írtak akkoriban..

    A jelenlegi legújabb FW-vel az RT2600ac-n használja valaki a szülői felügyelet funkciót, és rá tud cáfolni a fenti régebbi tapasztalatokra? :F

    "Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT

  • MrCsiT

    őstag

    Még valami:

    Nem értem, ha egyszer a weboldalon ezt olvasom:

    "Az Intrusion Detection rendszer elemzi a hálózati forgalmat, és naplóba rögzít az összes behatolási próbálkozást, így Ön a teljesítményre gyakorolt negatív hatás nélkül finomhangolhatja a tűzfalbeállításokat."

    akkor miért írja ezt minden felhasználó (épp itt ezt angolul : )
    " tested the Intrusion Prevention package but performance got too big of a hit so I stopped using it. If memory serves download speed got down from 100Mbit to around 40 or 30."

    Ebben az esetben, erősen kétlem, hogy a felhasználói tapasztalatok hazudnak. De ha nem ők, akkor meg a gyártó. Ha meg már a főoldalon leírtak sem igazak, felmerül a kérdés: mi még az, ami nem lesz rendben? :F

    Nem paranoid vagyok, hanem csalódott. "Marketing mindenek felett", na de kérem szépen..

    [ Szerkesztve ]

    "Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT

  • MrCsiT

    őstag

    Ha vissza tudsz tenni korábbi FW-t, kipróbálnád légyszi, hogy mondjuk 2-vel régebbivel is ugyanezt a PPPOE WAN sebességproblémát tapasztalod-e?

    Jól értem, hogy csak az RT1900ac az érintett? (gondolom, az RT2600ac nem. :F )

    "Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT

  • MrCsiT

    őstag

    Én most tartok haza egy RT2600ac-vel :)

    kicsit durva volt, hogy mikor átvettem a terméket, egy másikat épp visszahozott egy vásárló az üzletbe, mert az nem hozta a várt wifi lefedettséget.

    Igyekszem észben tartani, hogy majd központi helyre tegyem a lakásban. Elsőre arra leszek kíváncsi, hogy az AC68U/AC88U után, milyen lefedettséget fog tudni ugyanonnan ahol azok voltak?
    (A 88U hatótavon belül is eldobálta pár másodpercre a klienseket a március körüli FW-vel 5Ghz-en, így az visszáru lett.)

    [ Szerkesztve ]

    "Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT

  • MrCsiT

    őstag

    Ha előre gondolkodtál kicsit, és netes rendelés volt, akkor van 14 napod elállni indoklás nélkül.
    Ha még benne vagy, vidd vissza és annyi.

    Én is gariztatni fogok egy AC68U-t, de én az Asus FW miatt, ami buta.
    Merlin FW-t próbálhatsz rajta, azt lehet flash-elni mint a gyárit oda-vissza, és talán tud nyomtatót, nem próbáltam.

    A Syno 2600ac nálam is teljesen rendben üzemel. Magasabb wifi sebességet kapok mobil eszközökkel, mint a 2 hete ugyanitt nálam teszten lévő AC88U-val, szóval ez ilyen :)

    "Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT

  • MrCsiT

    őstag

    "a csomagkezelési központból a VPN Plus Server-t kell feltenni" - csak nálam jelent meg problémaként, hogy az 1Gbps-es (na jó, mondjuk 850-900Mbps tipikusan) internet letöltési sebesség azonnal kb. 300Mbps-re zuhant, amikor ezt a csomagot letöltöttem és elindítottam? :F
    Kicsit drágának érzem letöltési sebesség oldaláról ezt a megoldást ha ez általános.
    Az Általad megadott optimális beállítások ugyan nem voltak megadva, csak mint csomag indult el a VPN Plus Server.
    Neked milyen sebességű interneted van?
    Lehetséges, hogy a beállítások javítanak a lassulási helyzeten? (most nem tudom tesztelni.)

    Leállítva visszaállt a normál sebesség.

    "Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT

  • MrCsiT

    őstag

    Arra gondolsz a "VPN elindítása" alatt, hogy a VPN Plus Server csomagot telepítetted a Csomagkezelési Központból, és futtatod?

    Nekem amint telepítettem és elindul, vagy leállítottam és ismét futtatom a VPN Plus Server csomagot, semmit nem módosítva a beállításokon (tehát sem az SSL VPN, sem semelyik nincs engedélyezve, csak a csomag fut) a digis letöltési sebességem a leállítva mért 800-900 Mbps közti értékről 280-350 Mbps-re esik az RT2600ac-n. :Y :F

    Kendek:
    update: azt olvasom a help-ben a routeren, hogy ne futtassunk egyszerre VPN Server-t és VPN Plus Server-t. Elvileg akkor létezik egy "sima" VPN Server csomag is és lehet van, aki azt használja? :F

    [ Szerkesztve ]

    "Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT

  • MrCsiT

    őstag

    Bejelentettem a router support menüjében angol nyelven a támogatásnak a problémát.
    Amint válaszolnak, megírom.

    "Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT

  • MrCsiT

    őstag

    "Szerintem próbálj meg egy újraindítást." Bekapcsoltam a VPN Plus Servert. Nyomtam az SRM-ben egy újraindítást. Mértem egy sebességet. Ugyanúgy 290Mbps lett. Leállítottam a csomagot: 857Mbps.. :O
    Remélem, a Support ad valami megoldást.

    "Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT

  • MrCsiT

    őstag

    Szedd le a plex.tv (talán) oldaláról a legújabb Synology-ra való plex csomagot.
    Telepítsd fel a 118-ra, és próbáld ki azzal.

    A Synology NAS topicban a plex szóra rákeresve páran leírtuk a konfigurálását.
    A lényeg, hogy az appon belül meg kell adnod a TV IP-jét, hogy az azonosítás nélkül csatlakozhasson a plex-hez, illetve a NAS-on főkönyvtárban kell egy mappa, ahová a filmeket rakod.
    Érdekesség, hogy a DLNA-t ki lehet a plex-ben kapcsolni, és akkor is menni fog a filmlejátszás(ne kérdezd, hogy oldja meg a szoftver..)

    "Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT

  • MrCsiT

    őstag

    Szia,

    2600ac-n ugyanez van, a lan1 elfelejtett működni a tegnap esti SRM update után.. :Y

    Épp van folyamatban lévő ügyem a supporttal, úgy mellesleg erre is rákérdeztem, meglátom, mit mondanak.
    Remélem, marha sürgősen javítják, mert ez ciki.
    Lan2-vel már semmi gond.
    Örülök azért, hogy ez nem egyedi hiba, mert így nem kell szervizeltetnem a routert. :DDD

    A supporttal kapcsolatban:

    Elsőre azt írták arra a hibámra, hogy a VPN Plus csomag futtatásakor jelentősen belassul a netem, hogy engedélyezzek support-ot az SRM-ben(ez eddig okés), és írjam meg az admin jelszavam email-ben(ez nagyon nem okés.). Erre azért visszakérdeztem, hogy ezt 2017-ben ugye nem gondolták komolyan, hogy majd egy akárhány hálózati eszközön átmenő, titkosítatlan emailben én megírom a routerem admin jelszavát?!
    Válaszban már kaptam egy https quickconnect-es tárhelyet, ahová egy szövegfájlban a többi kért adattal együtt feltöltöttem, de ez milyen már, hogy a biztonságára az ügyfél figyeljen, a Syno-nak mindegy? :(

    Plusz, a Support a vizsgálathoz kéri az SSH engedélyezését. Írtam nekik korábban, hogy tartok tőle, hogy amint engedélyezem, rá akarnak majd ugrálni a routerre.. és.. tényleg: engedélyeztem, és 3p alatt 2 db IP-t tiltott örökre a routerem, a log szerint. (én nem használom az SSH-t semmire, tiltva van alapból.)

    [ Szerkesztve ]

    "Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT

  • MrCsiT

    őstag

    "és elvileg SSH-hoz is leírják, hogy elég ha csak adott forrás IP-kre engedélyezed a portot (három darab, ami a Synology-é)." - nekem nem írták sajnos, mert de akkor nyilván csak azokra engedélyeztem volna.

    Tudod esetleg azokat az IP-ket? :F

    "Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT

  • MrCsiT

    őstag

    Nem láttam visszább, hogy hackeeeee-nek milyen NAS-a is van, de azt tudom, hogy nekem az otthonra még talán megvettek közül egy erősebb, Intel (celeron ugyan) de 4 magos 716+ -om van, és azon nincs VPN Plus Server csomag felajánlva, csak a sima VPN Server, így vélem, hogy neki se lesz. :U

    [ Szerkesztve ]

    "Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT

  • MrCsiT

    őstag

    Hát ne váltogassa! :DDD

    Írjon be a cuki logba, hogy a csatorna túlterhelt, és performancia gondok lehetnek, de ne bírálja felül automatikusan a kézzel megadott értéket?!

    Nem véletlen: aki kézzel állítja be, nyilván azért teszi, mert az automata móddal valami gondja van: nálam pl. az LG TV 5Ghz-en a 48-as csatornára képes csatlakozni, a fölötte lévőkre úgy tűnik a tesztjeim alapján, hogy nem.
    Innentől lehet 70%-al jobb pl. a 100-as csatorna elérhetősége, nekem akkor sem felel meg.
    Ezek után, igencsak morcos lennék, ha szanaszét mászna mindenféle visszajelzés nélkül a beállításom?! Legközelebb mit állít el magától? Az IP tartományt?
    Na ne már. :N

    A 0. pont egy router esetén, hogy legyen stabil. Ha - akármilyen jó szándékúan is - magától elkezdi a rendszer eltekergetni a beállításait amit megadtam, az számomra nem stabil, mert nem menedzselhető normálisan.

    Csak egyszer vegyem észre, hogy ilyen történik, azonnal support ticket lesz belőle, hogy mégis minek a kézi beállítás, ha felül tud bírálni az SRM?!

    [ Szerkesztve ]

    "Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT

  • MrCsiT

    őstag

    Szia!

    "A VPN Plus Server futtatása harmadolja a sebességet 2600ac-n" hibát én is bejelentettem.

    A nyitott SSH portnak akkor van értelme, ha a támogatási hozzáférés dátuma még nem járt le a routerben, egyébként hiába is akar csatlakozni. (nálam napi 50-70 próbálkozó IP-t tiltott le a router egyébként, amikor is SSH-n akartak bejutni az eszközbe.)

    Most jutottunk el oda a támogatással (másodszor: elsőre nem tudtunk időpontot egyeztetni), hogy mivel ők ahogy írták Taipei-ben vannak (GMT+8) azaz 7 órával később vannak mint mi, ezért felajánlottam, hogy mivel nekem is fontos, hajlandó vagyok egy reggel f6-os időpontban Teamviewerezni velük.

    Erre kaptam egy copy+paste levelet, amiben olyanokat írogattak, hogy fusson a DiskStation(WTF???) így visszaírtam, hogy ugye a mérnök, aki jönne megnézni, tisztában van vele, hogy a ticket szerint egy 2600ac router az érintett, és sehol nincs NAS a hibajelzésben?!

    ..most erre várom a választ tőlük.

    Kicsit idegesítő amúgy, hogy eseti hibaként kezelnek valamit, ami pedig nyilvánvalóan az összes, 500Mbps+ letöltési sebességű nettel rendelkező vásárlójukat érinti?! :W
    Meg tudom mutatni a hibát, de nem hiszem, hogy wordwide sehol nincs olyan sebességű netjük, amivel képesek lennének ezt tesztelni?

    Ha lesz fejlemény, megosztom.

    "Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT

  • MrCsiT

    őstag

    Sziasztok!

    A VPN Plus Server csomag az RT-2600ac routeremen ma délutánra auto-update-el frissült a Version 1.2.2-0215-ra, és ha elindítom és várok 3-4 percet - addig valami háttérmunkát végez, gondolom - akkor megkapom közel azt a letöltési sebességet, mintha nem futna a csomag, így a support ticketet lezárattam. :DD

    [ Szerkesztve ]

    "Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT

  • MrCsiT

    őstag

    - 4-5 percet várj a szolgáltatás engedélyezése után;
    - csinálj 2 mérést.

    Nekem az első, még 1-2 perc után futtatott ugyanilyen gyenge volt, de 4-5 perc után már jó lett. Mondjuk a karakterisztika érdekes volt: a teszt csík 1/3-ad részéig még csak olyan 300Mbps-ig ment fel, majd ott elkezdett durván feljavulni.

    reboot nálam nem volt szükséges.

    szerk: próbáld meg még egyszer :)

    [ Szerkesztve ]

    "Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT

  • MrCsiT

    őstag

    Persze, mert a futtatásához nyilván rendszergazdai fiókkal kell belépni, és úgy mellesleg ki kell kapcsolni az UAC-ot meg a tűzfalat. :DDD

    "Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT

  • MrCsiT

    őstag

    Sziasztok!

    A Synology támogatás annak ellenére, hogy elvileg lezárattam a hibajegyet vagy 3 hete, tegnap mégis küldött egy képet, a VPN Plus Server beállításának módosításáról - ami ahhoz kell, hogy ne legyen digis gigás netnél letöltési sebesség drop - amiről itt már írtatok korábban, de ez a hivatalos megoldás:

    [ Szerkesztve ]

    "Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT

  • MrCsiT

    őstag

    Sziasztok!

    Esetleg hallottatok olyanról, hogy megoldható-e valahogy, hogy egy 2600ac-hoz nem külső USB-s hdd-t/pendrive-ot kötnék logok mentéséhez, hanem - ha már egyszer hálózati eszköz a router - egy NAS-on létrehozott megosztást szeretnék hozzá csatolni. Ha összejönne, oda tudnám menteni pl. az intrusion prevention logjait.

    Egyelőre nem találtam megoldást erre, holott nehezen tudom elképzelni, hogy épp erre ne gondoltak volna az SRM készítői? :F A gigabites hálózati sebesség pedig csak elég kellene, hogy legyen neki, vagy tévednék? (USB-n bizonyosan lassabb bármi amit rádugok.)

    [ Szerkesztve ]

    "Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT

  • MrCsiT

    őstag

    A Napló központ/Tárolási célhely archívumok számára pontnál hogyan tudok egy megosztott mappát megadni, milyen szintaxist használjak? :F
    Próbáltam a //IP/megosztásnév formát, de azt kaptam vissza, hogy az nem megfelelő, és csatlakoztassak tárolóeszközt. :U

    Webes felületen használható megoldást keresnék.

    [ Szerkesztve ]

    "Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT

  • MrCsiT

    őstag

    minden apróságon fennakadni?! :DDD :DDD :Y

    "Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT

  • MrCsiT

    őstag

    dehogy nem: tudat alatt Te is tudod már, hogy a Tplink helyett venned kell egy Synology routert! :DDD

    "Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT

  • MrCsiT

    őstag

    Kérdés, mi az elvárás? :F

    Nálam a gigás digi nettel teljesen jól működik egy 2600ac.
    Nem 2 napra veszek routert (pláne nem synot, ami támogatásban köröket ver az Asus-ra) így megfizettem a magasabb árat érte.
    Előtte ac68u-m és ac88u-m volt, mindkettőnek volt gond a szoftverével (a hivatalos support elismerte).

    "Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT

  • MrCsiT

    őstag

    Nálam - panel környezetben - a Digi PPPOE-vel semmilyen újraindulgatási gondom nincs, így erősen töprengve olvastam, amikor írtad, hogy nálad már a 2. 2600ac eszközpéldány indulgat újra. :F

    Hogy lehet, hogy nincs PPPOE? Szolgáltatót váltottál, vagy mi történt?

    "Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT

  • MrCsiT

    őstag

    Szerintem bedugod, összekötöd a PC-vel és beállítod. Meglepne, ha nem lehetne. Annyi, hogy nyilván net nem lesz, de ez érthető.

    IP tartománnyal küzdenek itt többen.
    Ha megoldható, én eleve nem kérnék szolgáltatói routert - társasháznál megoldható - csak az UTP-t, amin bejön a net.
    Ahol WAN IP-t szed valahonnan, ott elvileg automatikusan kell kapja a szolgáltatótól miután megvolt a bejelentkezés a megfelelő hitelesítő adatokkal. Ha végképp nem jutnék semmire, adnék a routernek egy resetet, és kezdeném elölről a beállítást.
    Nálunk társasházban digi PPPOE van és egyáltalán semmilyen problémát nem tapasztaltam a 2600ac-val.

    [ Szerkesztve ]

    "Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT

  • MrCsiT

    őstag

    A megosztott kép miféle kliensről beszél? Mit telepítettél, milyen windows verzió alá? :F

    [ Szerkesztve ]

    "Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT

  • MrCsiT

    őstag

    Kérdés: az admin nevű admint a setup legelején lecserélted valamire, vagy meghagytad? Ha jól emlékszem, voltak problémák korábban azoknál, akik saját nevet adtak meg.

    "Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT

  • MrCsiT

    őstag

    ..megpróbálok rájönni a megoldásra. :DDD

    [ Szerkesztve ]

    "Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT

  • MrCsiT

    őstag

    Próbáld meg, hogy az eszközön kikapcsolod a QuickConnectet, újraindítod, majd ismét beállítod.
    Korábban mintha írtak volna erről a hibáról. :F

    "Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT

  • MrCsiT

    őstag

    Ez nem a router limiticiója, hanem az eszközökbe implementált wifi vezérlő buta.

    Erre remek példa az LG TV-m: ha hagyom a routerben az 5 Ghz-et automatán, az a 104-es csatornát használná, aminél a TV egyáltalán nem lát 5 Ghz-es netet.
    Amint átírom a 48-as csatornára az 5 Ghz-et a routeren, a TV máris látja, és használni is képes.

    [ Szerkesztve ]

    "Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT

  • MrCsiT

    őstag

    Sziasztok!

    Syno 2600-at használva - NEM a routerrel - az a problémám, hogy valamelyik webes szűrőnek hála, ha a hálózaton szeretnék youtube videót nézni, akkor az

    "Ez a videó korlátozott. Próbálj meg bejelentkezni Google Apps-fiókkal."

    üzenetet kapom. Ha ugyanazzal az eszközzel mobilnetre váltok, akkor azonnal indítható a videó.

    Melyik biztonsági szűrő nyírja ki szerintetek szegény youtube-ot? :F

    "Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT

  • MrCsiT

    őstag

    szerk: meg is lett a megoldás egy kis netes rákeresés után: a Safe Access Hálózati védelem funkciója a felelős a kapott
    "Ez a videó korlátozott. Próbálj meg bejelentkezni Google Apps-fiókkal."
    üzenetért.
    Ott kivétellistára tettem a www.youtube.com-ot, és most rendben lejátszódnak a videók. ( * a lejátszás eddig nem működött bejelentkezett felhasználó esetén sem.)

    Kendek: :R

    [ Szerkesztve ]

    "Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT

  • MrCsiT

    őstag

    Köszi a linket. :R

    Feltettem én is, érdekelt. :)

    Úgy mellesleg, végre kerestem egy USB "lemezt" (8GB-s pendrive , usb 2.0-s) és csatlakoztattam a roouterhez, hogy megnézhessem, hogy az új Threat Prevention csomag - ami nem telepíthető, amennyiben nincs külső usb eszköz csatlakoztatva - mit is tud? Telepítéskor írta a csomaggal kapcsolatban a rendszer, hogy
    - majd szíveskedjek figyelni, hogy 3 GB alá ne essen a hely;
    - illetve, hogy kb. 5 perc, és el fog indulni.

    Kérdésem, hogy vajon lesz-e teljesítmény eltérés azért, mert épp FAT-ra volt formázva a pendrive, amikor csatlakoztattam? :F Ha igen, akkor mit tegyek vele? Gondolom, a csomag leszedése kellene (formázást már a pendrive csatlakoztatásakor sem ajánlott fel az SRM a tároló -részen. ) és azután lehetne.. milyen fájlrendszerre is? ... formázni, de lehet, hogy mindegy? Esetleg, egy usb 3.0-s pendrive-al előrébb lennék? :F (torrent biztosan nem fog futni rajta.)

    [ Szerkesztve ]

    "Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT

  • MrCsiT

    őstag

    mindezek ellenére lehet csak szerintem nem normális, hogy csinálnak egy ilyen frissítést amit utána kint - hagynak csak beleírják, hogy ez most így sikerült. " :( fail..

    Nem beszélve azt a f@szságot, hogy vissza kapcsolgat csomagokat. - epic fail.. :DDD :N

    így gurult el ott valami: :))

    "Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT

  • MrCsiT

    őstag

    "Lépcsőházi szerelésnél a digis eszköznek bent kell lenni a lakáson belül." - és nem. :N

    Nálam nincs a panel lakásban Digis eszköz: az UTP kábel jön csak be, és a routerig megy. Egy másik kábel pedig a telefonhoz megy, mert a net 1000-es, így kellett a 2. kábel a telefonnak. De külön eszköz, az nincs: nem szerettem volna +1 állandó fogyasztót.

    Más: csak én érzem úgy, hogy jó ideje nem jött frissítés a routerre? :F Nálam az "1.2-7779 Update 1" a rendszer szerint, naprakész.

    [ Szerkesztve ]

    "Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT

  • MrCsiT

    őstag

    A kézi telepíthetőségű 1.2.3-as az stabil, feltehető? Érdekes, hogy a Syno download site szerint 07-16 a kiadás dátuma, a router mégsem ajánlja még fel.

    "Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT

  • MrCsiT

    őstag

    Kendek: mint gyugyo79 is írta a stabilitást, az lett volna a fő része a kérdésemnek, de talán nem hangsúlyoztam eléggé :)

    gyugyo79: köszönöm szépen a választ :R

    Akkor, felrakom én is majd.

    Dolphine: teljesen egyetértek, ennek nem így kellene működnie. Ha azt veszem, hogy a router frissítési rendszerén keresztül mi ajánlódik ki, akkor már - mint írtam is korábban - elég régen jött rá automatikus frissítés, és ez valóban furcsa.

    [ Szerkesztve ]

    "Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT

  • MrCsiT

    őstag

    Valakinél, van már tapasztalat az új FW-vel? :F :DDD

    "Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT

  • MrCsiT

    őstag

    Sziasztok!

    Ha az itt leírtak szerinti példához hasonlóan, egy Syno NAS DSM elérése miatt át van irányítva a 80/443-as port egy Synology NAS-ra a routerben, akkor

    - vajon a NAS-on mi a fenéért nem működik az automatikus Let's Encrypt megújítás

    A,
    vajon meg tudom-e azt oldani, hogy a NAS helyett a routeren hozzak létre, és majd később a routeren tudjak csinálni Let's Encrypt tanúsítvány megújítást? :F

    B,
    Gondolom, ha az egyik eszközön - azaz, vagy a NAS-on, vagy a routeren - kérnék tanúsítványt, akkor ahhoz, hogy a másikon is működjön, továbbra is 3 havonta importálgatnom kellene valamelyikbe,de ezt jó volna elkerülni.

    Így arra gondoltam, hogy kérnék egy tanúsítványt a routerhez, egyet pedig a többi szolgáltatáshoz pedig külön.
    Igen ám, de ha a létrehozáshoz/megújításhoz kell a routernek majd a 443-as port, én meg azonnal forwardolom azt a NAS-ra, akkor ez így hogyan fog működni?

    Vagy van annyira okos az SRM, hogy megfogja "magának" a bejövő kérést? ..és akkor hogyan fog megújulni később a NAS-on a Let's Encrypt tanúsítvány?

    Mi a legjobb megoldás? :F

    [ Szerkesztve ]

    "Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT

  • MrCsiT

    őstag

    A 80-as port a nas hányas portjára kerül továbbításra? Nálam egyrészt az 5000-es nem 5000-es, plusz a http kapcsolatokat a NAS átirányítja https-re kapcsoló aktív, működik is.
    A 80-as port netes port checker szerint open, mégis a "kapcsolódás a lets encrypt szerverhez sikertelen" meg a "hiba történt, jelentkezzen be újra a dsm-be" üzeneteket olvasgatom. :(

    Lassan el nem tudom képzelni, hogy lesz jó ez a dolog.
    A routeren igényelhető tanúsítvány pedig CSAK syno ddns-el működik ha jól gondolom, tehát az nem is jó nekem saját domain névhez?

    "Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT

  • MrCsiT

    őstag

    Vajon miért jön létre a routeren egy automatikus szabály, ami egy system rule, az alkalmazások közül a "Let's Encrypt Http01Challenge" a neve, és a 80-as portra szól, és úgy jön létre, hogy ez tiltott? Ennek mi értelme? :F

    Továbbra is kérdés számomra, hogy a routeren
    - csak synology.me-s tanúsítványt lehet készíteni?
    - wildcard-ra is ez lenne az igaz? :F

    6.2.2-24922-3: a 716+ NAS nem ajánlja fel. Tréfás, hogy ha a 6.2.2-24922-2 mellett lévő "Kiadási megjegyzések"-re megyek, akkor a kiadási megjegyzéseknél már látszik, hogy van megjegyzés a 6.2.2-24922-3-hoz, de hol a telepítő? :F
    A https://archive.synology.com/download/DSM mappában sem találom a 6.2.2-24922-3 -t. :(

    [ Szerkesztve ]

    "Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT

  • MrCsiT

    őstag

    Tesztre levettem a 80-as és a 443-as portok SRM átirányítását a NAS irányába, így mind http-n, mind https-en a routerig jutottam a NAS nevét beírva.
    Így próbáltam egy új Let's Encrypt tanúsítványt készíteni a routeren, azonban ha a "Tartománynév" mezőbe a *.enyimdomain.hu értéket adom meg, akkor a rendszer kijelöli pirossal, hogy "Érvénytelen tartománynév".

    Ebből gondolom, hogy vélhetően csak synology.me-s címmel működik a routeren a tanúsítvány kérés.

    Visszaállítottam az eredeti SRM szabályokat, azaz most
    - a 80-as port megy a NAS DSM custom portjára (amit a NAS át is irányít azonnal https-re)
    - a 443-as port megy a NAS DSM custom portjára
    így mindkettőn bejön a NAS belépő felülete, épp mint eddig.

    Az SRM-nél a Let's Encrypt-es szabályt kivettem, ha eddig sem kellett, most sem fog.
    Így a routerben jelenleg az SRM-re csak az otthoni és webes eléréshez szükséges 2 custom port van nyitva, minden más az SRM irányába Deny, ahogy eddig is volt.
    Ami szolgáltatást pedig használok, az továbbítódik a NAS-ra.

    Ha megtalálom az általad írt frissítést valahol, majd próbálom ismét a NAS-on a tanúsítvány kérést/újítást.
    Az SRM-es megoldás számomra egy rendszer szintű kudarc ebben a formában.

    ..és elnézést, hogy ON-ként írok erről az egészről, de nem értem miért van, hogy sem a NAS-on, sem az SRM-ben nem tudok tanúsítványt létrehozni vagy megújítani, holott korábban vagy 4x-5x megújult már a NAS-on az ott lévő, most meg nem. Ha nem tekergettem el valamit a szabályokban, akkor a fő változás az új SRM és én javulást vártam, nem ezt.

    [ Szerkesztve ]

    "Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT

  • MrCsiT

    őstag

    Köszönöm szépen a sok-sok segítséget. :) :R

    Új kérdés: az itt leírtak szerint, egy Syno NAS-ra fel tudtam venni a Dynu.com DDNS szolgáltatót, azonban az SRM-ben a DDNS alatt nincs "testreszabás" opció.
    Vajon, fel tudom valahogy venni a Dynu-t? :F
    update : megtaláltam a választ itt :

    I have configured Synology router using the instructions from dynu.com
    The Custom ddns option is not available by default so I have followed the following instruction:
    wrote:SSH into the NAS and edit /etc.defaults/ddns_provider.conf file. Add the following entry to the file and save it.

    and used the given query

    [Dynu.com]
    modulepath=DynDNS
    queryurl=api.dynu.com/nic/update?hostname=__HOSTNAME__&username=__USERNAME__&myip=__MYIP__&password=__PASSWORD__

    [ Szerkesztve ]

    "Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT

  • MrCsiT

    őstag

    Mióta frissült az 2600ac router - igaz, részben változtak a tűzfal szabályok is, de meglepne, ha ezeken múlna - azóta mobilon nem tudok a Play áruházból letölteni alkalmazásokat. Amint lekapcsolom a wifit a mobilon, azonnal elindul a letöltés.

    Wifire csatlakozva csak a "Várakozás a letöltésre.." feliratig jut el a frissítés, onnan nincs tovább.
    Két Samsung eszközön is ugyanezt tapasztaljuk.

    Találkozott már ezzel valaki, esetleg tud rá megoldást? :F
    A telókon a Play adatainak törlése és az app frissítések eltávolítása megvolt, és már a két eltérő eszköz miatt sem gondolom, hogy a mobiloknál lenne a hiba.

    [ Szerkesztve ]

    "Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT

Hozzászólok Aktív témák