Hirdetés

2019. augusztus 26., hétfő

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-02-09 18:32:16

PROHARDVER!

Synology routerek

MR2200ac (2018) / RT2600ac (2017) / RT1900ac (2015)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#23) Kendek


Kendek
(Topikgazda)

Egy eléggé zavaró problémára szeretném felhívni a figyelmet.
Az újabb, RT2600ac router vezetékes hálózati összeköttetés esetén korai procilimitbe fut (túl magas sirq %) USB porta kötött adattár írása közben. Ez azt jelenti, hogy 30 MiB/s fölé nem nagyon tud menni az átviteli sebesség. Ami egy igen komoly kompromisszum ahhoz képest, hogy a letöltési (USB -> LAN) irány gyakorlatilag a gigabites kapcsolat sebességét is eléri.
Ezzel szemben WiFi-n hozza a kétszeres sebességet is, sőt, bár megfelelő hardver híján gyakorlati mérést nem tudtam csinálni, de 4x4-es összeköttetés esetén magasabb érték is összejöhet, mert tartalék még van a prociban.
Egyértelműen valamilyen hibáról vagy optimalizálatlanságról van szó, ezen a téren egy jobb ASUS router is komolyabb eredményt produkál. De sajnos hosszas huzavona után a support arra jutott, hogy bár végre valahára tudták reprodukálni a problémát és elismerték, hogy a magas CPU használat az oka, nem tudnak, vagy legalábbis nem hajlandóak tenni semmit sem azért, hogy javítsanak rajta.
Szóval vélhetően ez egy örökös probléma marad, úgyhogy ha valaki a NAS funkciók miatt is választaná ezt a routert, akkor jobb tisztában lenni eme korlátjával. Amely ugyan nem annyira vészes, de egyértelműen a vezeték nélküli összeköttetés az erősebb benne.

<-ƘƘ->

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.