Hirdetés
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Projektor topic
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Blu-ray lejátszók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Elkészült az adventi hardverfelfújt
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsmester89
őstag
Sziasztok!
A Synology DiskStation DS218play belső lejátszójáról ezt találtam:
Összes FPS (H.265)*.... 60 FPS @ 4K (3840x2160), H.264 - .... 40 FPS @ 4K (3840x2160)
Érdeklődnék, hogy ezzel kitudnék váltani egy kadenciahelyes, 4K, HDR 10, D.Vision lejátszására alkalmas médialejátszót, ha amúgy is nast szándékozok venni? Vagy maradjak egy 216j vagy 218j mellett és vegyek egy dedikált 4k hdr médialejátszót?
----
Jobban utána érdeklődve nincs is hdmi a nas-okon, így az erősítőnek nem is tudom adni a jelet....nem?A "Hogyan lehetsz milliomos?" c. könyvet egy csomagban árusítják a BTK-val.
-
Zsmester89
őstag
válasz Borisz76 #36558 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Nálam jelenleg a Pc-Erősítő-Tv megoldás van, de a 4k hdr macerás pc-ről + nem akarom, hogy mindig menjen a gép a letöltések miatt, így esett a dolog, hogy nas-ra adom a fejem. Az általad leírtak alapján akkor az lesz a legjobb, ha a nas-t használom letöltésekre és tárhelynek, egy HiMedia Q5 Prot pedig a médialejátszásra.
2 rekeszesből melyik lenne nekem a legjobb ilyen alap funkciókra.
Köszönöm!A "Hogyan lehetsz milliomos?" c. könyvet egy csomagban árusítják a BTK-val.
-
Zsmester89
őstag
Sziasztok!
2 napja boldog tulajdonosa vagyok egy Ds218play-nek. Nas terén teljesen nulláról indítok, így próbálok minél kevesebbet kérdezni itt s annál többet olvasni
Az alap beüzemeléssel kapcsolatban sokat olvastam, ennek a mai nap neki is fogok fogni. Jelenlegi struktúra itthon:
Erősítő hdmi - arc - lg tv
Erősítő hdmi - Pc
Erősítő hdmi - Ps4
A hálózati eszközöm egy ZTE h168n (invitel) melyre wifin keresztül kapcsolódik a tv, erősítő, ps, vezetéken a pc.
Az első kérdés, ha jelenleg egy (1000 napot működött) 2tb wd redet tennék a nasba, majd pár hónap múlva bővíteném egy 3Tb-al s szeretném ezt követően a régi 2tb is cserélni még egy 3tb-ra, akkor ezt gond nélkül meg tudom csinálni (a régin lévő adatokat az első bővítéssel érkező 3tb-ra másolni)?A "Hogyan lehetsz milliomos?" c. könyvet egy csomagban árusítják a BTK-val.
-
Zsmester89
őstag
-bocsánat a duplázásért, lejárt az idő-
Láttam a napokban volt téma a tv-re küldött 4K-s anyagok akadozása. Ez engem is nagy dilemma elé állít, mivel két megoldás lehetséges.
- A tv beépített lejátszója nagyon jól megbirkózik mindennel, de a 10/100 vezetékes csatlakozás néha kevés, marad az AC wifi, viszont a lejjebb írt szolgáltatói ZTE csodát nem tudom elvileg egyszerűen valami jobb AC routerre cserélni (pedig azon megoldódna a sávszélességi probléma) - max a jelenlegi routerbe kötöm az AC-s routert
- Vagy a dedikált 4K-s médialejátszó (40-50e) lanon a routerre kötveMég nem tudom szépen kifejezni magam a hálózati csodákban, de majd belejövök (lehet csak késő van)
A "Hogyan lehetsz milliomos?" c. könyvet egy csomagban árusítják a BTK-val.
-
Zsmester89
őstag
Ma beüzemeltem a 218play-t. Ami érdekes számomra, hogy a download station-t használva tökéletesen jönnek a torrentek, viszont visszafelé semmi nem megy. Az upnp-t engedélyeztem, de semmi. Esetleg valami megoldás? (közben átfutom még egyszer az összefoglalót, de nem emlékszem ilyenre)
-
Zsmester89
őstag
Sziasztok!
Az alábbi problèmával találtam szemben magam:
Van egy DS218play nas, ami csatlakozik egy Asus Rt-AC65p routerre, amin keresztül (ac wifin) küldöm az LG (b7v)-re a lehető legszebb minősègben a filmeket. 2 hónapja állítottam a routert rendszerbe, mert a szolgáltatói "n" wifin akadtak a nagyfelbontású filmek. Az új routerrel megszűnt, ellenben ma egyik pillanatról a másikra visszatèrt az akadozás. Frissítettem a nast, visszaállítottam gyárira a routert, tv-t... újraindítottam mindent, de az akadás maradt.
Mi lehet a gond? A winyó (2tb wd red) gyorstesztjère hibátlant dob a nas, de van benne -1300 nap üzemidő.
Telón asus programmal èlő statisztikában azt látom, hogy durván ugrál fel-le a küldött adatok mennyisège. Okozhatja ezt az öreg winyó a nasban?
Köszönöm[ Szerkesztve ]
-
Zsmester89
őstag
Teljes elkeseredésemben reseteltem a routert meg a nast is (218play), de a hiba továbbra is fennál.
Az asus ac-65p-n upnp engedélyezve van, virtuális szervernél a porttovábbítás is, ip cím manuális an hozzárendelve a nashoz.
A nasban a letöltések lejönnek, de vissza már nem akarnak, a portoknál pedig a képen lévő infót írja ki. DHCP kikapcsolva, manuálisan fixálva az ip és az átjáró - alapértelmezettnek beállítva.
Mégis a letöltött torrent file nem töltődik vissza, mi lehet a gond?A "Hogyan lehetsz milliomos?" c. könyvet egy csomagban árusítják a BTK-val.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Politika
- EA Sports WRC '23
- Gyúrósok ide!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Playstation 5 Pulse 3D Fejhallgató
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X201 - i5-520M I 3GB I 250GB I 12,1" WXGA I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X240 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T440P - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest