Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen notebookot vegyek?
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Steam Deck
- GoPro Hero 13 kamera: felkészült az akcióra
- Milyen TV-t vegyek?
- Gigabyte alaplap topik
- Milyen hardverek bújnak meg a Télapó puttonyában?
- Androidos fejegységek
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Karcsi1974
csendes tag
Üdv Mindenki!
Segítséget szeretnék kérni!
Van egy Synology DS415 Nasom, melyről egy UPC Connectboxon keresztül egy Cambridge Audio Blu Ray lejátszóval néznék filmeket.
Anno mikor vettem, valaki segített beállítani, és hibátlanul működött is a dolog.
December közepén elment a netem, akkor az UPC megdumált, hogy reseteljem a Connectboxom. Sajnos azóta szívok. Eldobálja a filmet, nehezen olvassa be, nem lehet feliratot választani, egyszóval félig használhatatlan.
Déli-pályaudvar Mom Park közelében keresnék valakit, aki segítene nekem beállítani! Sajnos én menthetetlenül béna vagyok ehhez.Várom priviben a jelentkezőket!
-
Karcsi1974
csendes tag
válasz #80977664 #57848 üzenetére
Bocsi, de zöldfülű vagyok maximálisan a témában. Nem tudok a kérdésedre válaszolni. A Synology Nason vannak a filmek. Ebből olvasná be a Cambridge Audio Blu Ray lejátszó hálózaton keresztül, (UPC Connect Box) a filmeket. Mivel ki lett resetelve a Connect Box, gondolom az elérési út nem megfelelő. Na ennek beállításához, én maximálisan hülye vagyok. Találtam már Youtube videót a beállításhoz, de nem tudom egyszerre nézni, meg csinálni. Ezért kérek segítséget.
-
Karcsi1974
csendes tag
Ha valaki Vieberen keresztül tudna segíteni, azt nagyon megköszönném.
-
Karcsi1974
csendes tag
válasz WaterWave #57874 üzenetére
Beléptem a Connectboxba.
Haladó beállítás, biztonság.
MAC szűrés, új szabály létrehozása.
Beírtam a fényképen szereplő Ethernet Mac ip címét.
Elneveztem, majd új szabály létrehozása.
Most ott is van, hogy MAC szűrő lista, de továbbra sem változott semmi.
Mit rontottam el? -
Karcsi1974
csendes tag
Valamiért nem tudok.
[ Szerkesztve ]
-
Karcsi1974
csendes tag
Most elméletileg megcsináltam, de nincs változás. Továbbra sem tudok feliratot választani, vagy nyelvet váltani. Valószínűleg akkor a filmet is el fogja dobni.
-
Karcsi1974
csendes tag
válasz #80977664 #57939 üzenetére
Az a helyzet, hogy kb. 2 évig hibátlanul működött, amikor megvettem, beállította nekem valaki. Csak Decemberben nem volt netem, és az UPC megdumált, hogy Reseteljem a Connectbox csodát, és azóta szívok.
Előtte hibátlanul játszott mindent, simán tudtam feliratot, vagy nyelvet választani, és sohasem dobta el a filmet.
Mivel én nemsokára betöltöm a 46. évem, és a számítástechnika kimaradt az életemből, ezért hülye vagyok hozzá. Ezért kérek segítséget.
Gondolom ami két évig működött, az tudna most is. -
Karcsi1974
csendes tag
válasz blakey #57945 üzenetére
Cambridge Audio 752 BD
Anno a tesztje: https://www.hifipiac.hu/hazimozi/dvd-blu-ray/811-cambrige-audio-752bd.html
-
Karcsi1974
csendes tag
válasz blakey #57945 üzenetére
Köszönöm a segítő szándékod! A CA Blu-ray-en CFV-s firmware van, így mindent le kell játszania. A többit amit kérdeztél, vagy írtál, sajnos nem értem, és nem tudom. Azért gondolom, hogy a Connect Boxban kellene valamit beállítani, mert a reset előtt hibátlanul működött. Küldtek is nekem egy Youtube videót, amin elmutogatják a beállításokat, csak nem tudom egyszerre nézni is, meg csinálni is.
Nem tudom, nekem valójában erre van e szükségem?! https://www.youtube.com/watch?v=caN6XGJOYRw&vl=hu&fbclid=IwAR0InsTWEkOfCVgnyeoYFnDHkmlQKKilkRY1jVRMp4gU-n7g3Crq9Aa_-pAEzért is gondoltam, hogy Vieber segítségével én mutatnám a monitorom, és mondaná valaki, hogy hova kattintsak, vagy épp mit hova írjak.
Gondolom, aki ért hozzá, annak a lassúságom is beleszámítva nem tartana tovább 10 percnél. -
Karcsi1974
csendes tag
válasz blakey #57952 üzenetére
A Resetig hibátlanul tette a dolgát. Az Audiophile-Szalonban mondták, hogy nem cserélnék le semmire a helyemben. Egyébként Dune HD Max 4K volt a kiszemelt, illetve Egreat A13 4K a másik. Tudatlanságom miatt a többit amit jó szándékkal írtál, mintha hozzád Kínaiul beszélnének, Angol akcentussal.
-
Karcsi1974
csendes tag
válasz #80977664 #57961 üzenetére
A Cambridge játszik SACD-t, amiből nekem van pár db. (valóban pár)
Továbbá pár sort idézve a magyar tesztjéből:
Kép:
"A Qdeo processzor egyszerűen bámulatos minőséget képvisel"
"Blu-ray lemezről lejátszott filmek képébe egyszerűen nem tudok belekötni, hibátlan. A kontúrok tűélesek, a színek természetesek és ragyogóak. Rengeteg a képrészlet, még véletlenül sincsenek beégett részek vagy sötétbe vesző területek a vásznon. A hajszálakat egyesével kirajzolja, még a rajtuk megcsillanó fény is jól látszik. A mozgások folyamatossága hibátlan. 1080p-s mkv állományokat lejátszva érdemben semmi sem változik, még hálózaton keresztül is minden zökkenőmentes és szép, nem érzékelni tömörítési veszteséget. Ahogy egyre kisebb felbontású – és tömörített - anyagokkal próbálkozom, természetesen a hibák már előjönnek, de sokkal kisebb mértékben, mint azt várnák, vagy, ahogy megszoktuk, a felskálázás és hibajavítás magas színvonala vitathatatlan. Konzumer vonalon ma ennél jobbat nehéz elképzelni."
Hang:
"A Cambridge Audio univerzális lejátszók a még audiofil körökben is elismert készülékek exkluzív klubjába tartoznak, nekik hajlandó elhinni a kifinomult közönség, hogy szerteágazó tudományuk dacára CD játszóként is tökéletesen megállják a helyüket."A kedvedért visszakerestem, 2016 szeptember óta van a tulajdonomban, onnantól decemberig hibátlanul tette a dolgát.
Egyébként feljebb belinkeltem a magyar tesztjét is.Már szívtam előtte több készülékkel, ez az első ami kompromisszummentes idáig.
Gondolom ha valami idáig hibátlanul tette a dolgát, akkor a connect box reset miatt nem alakult át benne semmi, és nálam kicsit hozzáértőbb újra be tudná állítani, hogy tovább működjön.Továbbá így megszabadultam a CD játszómtól, mert a Cambridge mellett felesleges.
[ Szerkesztve ]
-
Karcsi1974
csendes tag
válasz #80977664 #57961 üzenetére
Nem válaszoltam a kérdésedre teljesen.
Egy 139 cm (55 col)-os 4K led tv-n 2,5 méterről nézve hamar észreveszed a képhibákat, és idegesítenek is.
Jártál már úgy, hogy kiszaladsz WC-re vagy inni, és közben történik valami, amire vissza akarsz tekerni, de helyette lefagy, vagy ledobja az egész filmet?!
Amikor Lejátszók akadnak, lefagynak, vagy egyéb hibát produkálnak az sem vidám, ha épp benne vagy egy filmben.
Mielőtt ezt megvettem, elég sok tesztet, és személyes tapasztalatot olvastam.
Akkor még nem volt ekkora választék sem, de ez idáig a Cambridge minden ilyentől mentes volt, amit a tesztjében is leírtak.
Nem csalódtam benne.
A D/A konvertereiről szintén ódákat zengtek, mely még a mai napig csúcskategóriának számít.
4 évvel ezelőtt drágábbak voltak a médialejátszók, és sokkal több kompromisszumot követeltek.
Komoly zenehallgatáshoz most sem sokat gyártanak/terveznek és azok is jóval drágábbak mint amekkora ársávot te írtál.
Audiophile-szalonban is megmondták, hogy egyik fentebb leírt készülék sem rúg labdába zenehallgatás szempontjából emellett, de még képben sem. (Azok hiába 4K-sok, ez meg csak felskáláz)
A Qdeo processzor többszöri élsimítása és egyéb képjavító hókusz-pókuszai miatt.
Nagyjából ezért esett a választásom erre, illetve ezért nem cseréltem le eddig.Olvasd el a tesztjét!
-
Karcsi1974
csendes tag
válasz #80977664 #57964 üzenetére
Mint írtam visszakeresve 4 éve vettem, azóta nyilván sokat fejlődtek a dolgok. Eddig hibátlanul ment, de átbogarászva a régi levelezésem ott is írta aki értett hozzá "mint írtam, alapból a DLNA megosztásokat látja a lejátszó (ez jelenik meg elsőnek), Utána olvassa be az SMB megosztásokat. DLNA felejtendő." De hogy ezt hol kell beállítani, ahhoz hülye vagyok. ezért is kérek segítséget. Gondolom portot kellene nyitni, meg beállítani, hogy azon kommunikáljanak, de ez az én képességem meghaladja. Más nagyon nem változhatott a Reset miatt. a lejátszómat nagyszerűen kielemeztük, már csak valakinek aki ért hozzá kellene áldozni rám 5 percet, hogy újra működjön.
-
Karcsi1974
csendes tag
Ezek a beállításaim pillanatnyilag. Mint írtam totálisan nem értek hozzá, így nem tudok a kérdésekre sem válaszolni. 35 éves koromig nem volt számítógépem, Így teljes mértékben hülye vagyok hozzá. Nekem máshogy néz ki a kapcsolódási felületem, amit lefényképeztem. Plusz be tudok lépni a Connect Boxba, és ott is lefényképeztem a Port Forvardingot. Azt az 5000-5001-es portot én nyitottam, mert valahol olvastam, azóta olvassa be a mappákat.
Minden egyes mappa 1 film.
Előtte még a mappákat is alig olvasta be, és semmit sem játszott le.
tehát nagyjából fél siker, csak nem tudom még mit kellene csinálnom?!
Írjátok, többen, hogy biztos DLNA-n vagyok, meg váltsak, csak épp azt nem írja le senki, hogy azt hogy kell?!?! Mert lehet nektek ez egyértelmű, de nekem kínai.
Hol kell SMB-re váltani, meg hol találom, vagy hol mit nyomjak, arról nekem halvány lila fingom sincs. -
Karcsi1974
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni!
Van egy Synology 415-ös nasom.
Filmeket tárolok rajta.
Nem megy nonstop, csak ha a gépem is be van kapcsolva.
Mind a 4 fiókjában van merevlemez.
Pillanatnyilag a 3-as és 4-es fiók visszajelző ledje gyorsan villog, és nem érem el a nast a gépről, és a médialejátszóról sem.(Tegnap este óta, és szerintem egész éjjel)
Mi okozhatja ezt a problémát?
Pont ezek a vinyók az újabbak, cirka 1 évesek. 8 terrás Seagate Ironwolfok.
Semmit sem buheráltam, vagy állítgattam, egyszer csak szembesültem a pillanatnyi helyzettel. -
Karcsi1974
csendes tag
Köszönöm a segítőkészséged!
Sajnos nekem egy kicsit bonyolult.
Most akkor mit is csináljak?Nekem a Status led világít, a Disk 1,2 szintén. (normál zöld)
A Disk 3,4 villog zölden.
Próbáltam a power gombal kikapcsolni, azóta az is villog (kék szín)
Tegnap este óta villognak a fiókok, a kikapcsot, reggel próbáltam, és azóta villog az is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- Autós topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Nők, nőügyek (18+)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- PlayStation 5
- Milyen notebookot vegyek?
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Windows CE fórum
- Beárazást kérnék asztali PC-re
- További aktív témák...
- MSI RX 5700 XT 8GB GDDR6 MECH OC Eladó! 55.000.-
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M3 Pro MAX 14 30GPU 36GB 1TB Magyar billentyűzet Azonnal átvehető.
- LG 55"140cm FullHD 55LA740S 800Hz White-Cinema3D LEd TV/120hz panel/
- Dell G3 gamer laptop (Intel i5 8300H, Nvidia GTX 1050, FHD, IPS, 256GB SSD, 16GB DDR4 RAM)
- Remek áron eladó dobozos új ACER NITRO V15 /R7-7735HS/16GB 1000 GB SSD NVIDIA RTX 4060 8 GB 144Hz
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest