Hirdetés
- Gaming notebook topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen videókártyát?
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Apple asztali gépek
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
urban racer
senior tag
válasz Dolphine #38517 üzenetére
Nekem rack szekrényben lesz minden aktív holmi, lakótérbe csak a szükséges dolgok. Padlásnak gúnyolható területen-ami ugyanúgy hőszigetelt lesz, mint a ház-lesz egy rack szekrény abban a nas, backup HDD, poe switch patchpanel stb.
Routernek én már a jól bevált mikrotik 2011iL-RM-et választom majd, lakótérben pedig egy Unifi AC LR.
Ha átalakítasz, akkor fontold meg a Cat6-os kábeleket, 40-50 méterig tudják a 10 Gbitet. Ugyan mostmég nincs rá szükség, de 10 éven belül szerintem már nem horror áron lesznek a 10 gigás aktív eszközök...[ Szerkesztve ]
"Egy mágus sosem késik, Zsákos Frodó. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akar."
-
-
Borisz76
veterán
válasz Dolphine #39259 üzenetére
Akkor azt a rls-t menet közben törölték.
Mikor én néztem még fent volt.Na nézzük :
Ha jól gondolom és csinálom :
A linkelt oldalon fent a "Kategória szűrő" feliratra kattintok.
Mondjuk a Sorozatok HD HUN kategóriát kiválasztom.
Az alatta megjelenő 3 db színes négyszögből nekem a középső kell :
RSS Link ( Jobb klikk a link címének másolása )A kimásolt linket a DS-RSS részénél a nagy kék " + " jelnél hozzá lehet adni.
Ebben jelennek meg a kritériumnak megfelelő találatok.Ahogy nézem egészen 1 adott sorozatra is le lehet így szűkíteni a keresést.
Nem is rossz.....Szerintem ezt is bele fogom írni mert ez kevésbé komplikált.
Mert eleve szűrt adatokat adunk a DS-RSS-nek.Mondjuk ha csak 1 db kiválasztott sorozat URL-jét adom meg ( iZombi Sorozat HD HUN ) a DS-RSS-ben megjelenő találatok 2 variációt dobnak csak : 720p és 1080p.
Ezt meg már könnyű tovább szűrni és letölteni.Már csak 1 kérdés merült fel bennem :
Így hogyan azonosít az oldal engem ?
Mert a már leírt példában a passkey-el azonosítani tud engem.[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
WaterWave
veterán
válasz Dolphine #39317 üzenetére
Mármint az up/downt?
widgetnél előhívod az erőforrás figyelést.. aztán ha rátolod az egeret előhoz egy kis kocka ikont jobb alsóban egy sötétebb kockával, azzal rakod ki...
[ Szerkesztve ]
• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
Rengete
aktív tag
válasz Dolphine #39317 üzenetére
Most kapcsoltam be az asszony laptopját win10-es. Bekapcsoltam a hálózat felderítést és egyből látja a NAS-t. nem értem! Az enyém is látja minden formában csak számítógépnek nem. Igazából Hálózati helyként akartam a gyorsmenübe elmenteni, mert nem egy mappán belül van minden mappa , és így nem tudom csak mappánként felcsatolni.
[ Szerkesztve ]
-
WaterWave
veterán
válasz Dolphine #39321 üzenetére
ezt sokkal jobban szeretem, mert kisebb helyet foglal és látom az up downt, nem kell az a grafikon szerintem... még örülnék synologynál ha valami hőmérsékleti értéket is ki lehetne dobni így widget formában, az se lenne ellenemre
[ Szerkesztve ]
• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
törölt tag
válasz Dolphine #40325 üzenetére
Igen.
Ha már te nem akarod, akkor tess. Vpn. Komolyan két bekezdés...
Ennek tudatában kérdezem újra, hogy mi a koncepció
Mi közé kéne? Nas és ncore? Direktben kizárt, kell egy vpn szerver amire csatlakozol, nekik nincs. Vannak szolgáltatók, fizetosen, lassan működhet, mert az adat a világot korbeutazza.
Ezért kérem, kérdezem, legalább az alapokat, hogy mi az a vpn, mi között épül fel, és mire jó olvasd már el, mert beállítani is neked kell majd...
[ Szerkesztve ]
-
gyugyo79
addikt
válasz Dolphine #40327 üzenetére
Az N szervere és a Nas közé kb értelmetlen a vpn onnan letölt a t.kliens egy fájlt meg jelenti a forgalmat meg információt kér de illegális adat nem kommunikálódik. Persze mint lentebb írom úgy se szeparálható.
Az N. is a hír 3 külön dologról szól. A kliensek kapcsolata a sebezhetőség vpn t használva is marad.
Azt is érdemes tudni, hogy itthon még a vpn re nem igazán van szükség.
Ha mégis majd kellene akkor a jelen feladathoz a Nasnak kliensként kell csatlakozni ami azzal jár, hogy minden forgalom ezek után vpn en keresztül megy majd ami minden sebeségére hatással lesz.
Ráadásul vpn szolgáltatóból is van aki titkosítást nem csak egy másik országban lévő gép ip címét biztosítja.
Ez jótékony hatással van a sebességre de a jelen feladat céljának elérésére pont nem jó míg pld. egy streaming szolgáltatás eléréséhez igen.A kérdésedre a válasz: Igen. Ha így van beállítva. Be lehet úgy is a legtöbb esetben a klienst állítani, hogy ne ...
[ Szerkesztve ]
-
kulu22
aktív tag
válasz Dolphine #40390 üzenetére
Jó lehet, bár ahogy Mézga kolléga írta feljebb, egy 192.168.1.x -re engedett szabályt betennék fölé, pláne, hogy minden interface-re illeszkedő szabályt állítottál be. Nem tudom hogyan néz ki a hálózatod, érdemes VPN-nel (értsd, valami RU/CN/BY IP címről) tesztelni ha van rá lehetőséged. Mondjuk kérdés, hogyan jut el a próbálkozás a privát hálózatodon a NAS-ig, tuti nyitva van valami a routeren.
Tudom, hogy gusztus kérdése, de alapvetően nem engedek semmit kintről, csak VPN-es behívás után elérhető a belső hálómon bármi is.
a linux alapú cuccokon elérhető az eddig egyetlen jól bevált módszer a fail2ban, logokat néz és ha neki nem tetsző próbálkozási mintát talál, kicsukja az adott IP-t megadott időre. VSP-eimen pl. az ssh-n 1 rossz eset után 24 óra ban - ez kb u.a. a mechanizmus mint a syno védelmi rendszere[ Szerkesztve ]
-
Laposelemer
tag
válasz Dolphine #40407 üzenetére
Szerintem az érdekes lenne, ha kitiltod a RU és CN IP cím tartományokat a tűzfalon, de ezekbe az IP tartományokba beleesik a 192.168.x.x otthoni IP tartományod.
Szerintem arra gondoltak a többiek, ha ész nélkül tiltasz, akkor szerencsés esetben magadat is kitiltod a NAS-ról.
Csak ez a kitétel lemaradt ...Ha rosszul tudom világosítsatok fel.
Zippair: nekem se világítanak a 214Play-emen a LAN csatlakozó ledjei. :S
[ Szerkesztve ]
-
Pubszon
veterán
-
-
hegyimorc
senior tag
válasz Dolphine #40688 üzenetére
"Nem teljesen világos mi ez a biztonságos üzemmód. "
Az ablak jobb felső sarkában van a "?", az a help. Elolvastad? Úgy sem világos?
Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA
-
törölt tag
válasz Dolphine #40688 üzenetére
A 9400 másodperc becsült akkumulátor idő (áthidalási idő) az több mint 2.5 óra.
Ahhoz képest nevetségesen kevés az 5 perc 'A DiskStation Biztonsági üzemmódba való váltása előtt eltelő idő'.Ez azt jelenti, hogy áramkimaradás esetén 5 perc után leválasztja a köteteket és inaktívvá válik a DiskStation, sőt még a szünetmentes tápegységet is lekapcsolja - így kikapcsol a DiskStation, mert elmegy a tápja - bár még - ezen az elektromos fogyasztási szinten - kb. 2 és fél órát életben tudná tartani a NAS-t.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Dolphine #40691 üzenetére
Nálam a becsült akku idő 2/3-ára van beállítva a biztonsági nyílt idő, hogy még kb. 1/3-nyi kapacitás maradjon benne egy esetleges - sorozatban másodszor - következő áramszünetre.
Bár nekem nincs ilyen brutális áthidalási idejű szünetmentesem és több eszköz is rá van kötve, de így is túlél kb. 8-10 perces áramszüneteket.
-
törölt tag
-
WaterWave
veterán
válasz Dolphine #41269 üzenetére
Persze...
Linkre katt: Katt
Itt leszeded az index.php-t, abban notepad++-al átirod a következőket:
$address='192.168.0.0'; (belső ip címe a nas-nak, ami fix) ' ' jel közé
$port=5000; (ez a http port száma a nas-nak, akkor is, ha nem használod és csak https-el éred el... Tehát ide azt a portszámot írod ami a nas- vezérlőpult - hálózat - dsm beállítások - http port száma
$user=user; (ide a dsm login név kell)
$pass=pass; (ide a dsm login pass)Tanult módokon berakni az index-php-t ahova kell, és ugyanide rakod be, a stylesheet.css-t és az imagee_status könyvtárat.
Utóbbiban vannak az ikonok amik a php kódban: downloading, seeding, uploading, error, waiting, stb stb stb...Használd egészséggel.
-
WaterWave
veterán
válasz Dolphine #41278 üzenetére
$port=5000; (ez a http port száma a nas-nak, akkor is, ha nem használod és csak https-el éred el... Tehát ide azt a portszámot írod ami a nas- vezérlőpult - hálózat - dsm beállítások - http port száma
tehát lehetsz 5001-en is, ha vezérlőpultban 5000 van a http mellett akkor 5000
de műkodik? kilistázza?
[ Szerkesztve ]
-
WaterWave
veterán
válasz Dolphine #41315 üzenetére
az sztem ott van, csak itt ikonnal van jelezve...
felfelé mutató zöld nyíl... de van még másik 7 azt hiszem minden állapotra egy... Ha letöltesz meg piros nyíl, az erroré is ott van annak nem tudom mi az ikonja..Majd megkérdezem garytől este
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gaming notebook topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- PlayStation 3
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- macOS PC-re
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- -60% Új, bontatlan Soflow SO X elektromos roller
- A középkategória királya: Intel 1235U 10C/12T passzív barebone
- HP Pavilion x360 14-dy Érintős hajtogatós Laptop Tab 14" -50% i7-1195G7 16/512 FHD Intel Iris Xe
- Rockrider St520
- Új 2K Gamer PC Intel i5 13400F/RTX 2070 Super 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5/750W 2-3 Év Gar
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest